Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תובנות שימוש בDSG

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ניזכרתי בעוד ניואנס לא חכם במיוחד של DSG, כדי להעביר מN לD צריך ללחוץ על ברקס, אחרת הידית נעולה. בעוד שבגירים אוטומטיים רגילים שאני מכיר אפשר לשלב ללא כל הפרעה.

וגם, אם מכבים את הרכב על N ומעבירים לP, לא ניתן להוציא מפתח, צריך לסובב את המפתח ולסגור שוב את הסויץ' כדי שהנעילה תשתחרר.

זה לא חדש. קיים גם בתיבה פלנטרית 6 הילוכים המותקנת בגולף דור 5.

איזה כייף לי :)

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בסוף אני חושב שאתה צודק. עם כל הדקדקנות שלנו בסוף יש כאן רק כמה עצות פשוטות (שכמו שאמרתי נכונות גם לתיבה פלנטרית, לתיבה רציפה וכדומה) והן כדלקמן:

בעומס תנועה, העדיפו תנועה במהירות קבועה על פני האצה-האטה.

קבעו את הרכב בהילוך ידני מתאים (או במצב "ספורט") כדי למנוע שיטוט מיותר בין הילוכים בתנועה ערה, בדרכים מפותלות ובעליות.

קבעו את הרכב בהילוך ידני כדי לשמור על המהירות (או למצער להאט את צבירתה) בירידה.

בעיני זה מספיק פשוט בשביל כל נהג משפחתומטית.

רק שכחת דבר אחד שבמצב ידני ובמיוחד במצב ספורט צריכת הדלק עולה בצורה משמעותיית לעומת מצב D.

פורסם
באמת שניסיתי להבין את ההגיון או היתרון במה שאתה עושה ולא ממש הצלחתי.

20 שנים וקצת נהגתי על רכבים עם תיבה ידנית ובמשך העשור האחרון רק על רכב עם תיבה אוטומטית בעלת 6 מהירויות ולעולם לא היה לי צורך להוציא את הידית מהילוך D במהלך הנסיעה.

בגדול: אני מונע מהגיר להתבלבל או להחליף הילוך שלא לצורך ב-99% מהמקרים.

כמובן שהכל מתרחש כשתיבת ההילוכים במצב D ולא מדובר על מצב ידני.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
באמת שניסיתי להבין את ההגיון או היתרון במה שאתה עושה ולא ממש הצלחתי.

20 שנים וקצת נהגתי על רכבים עם תיבה ידנית ובמשך העשור האחרון רק על רכב עם תיבה אוטומטית בעלת 6 מהירויות ולעולם לא היה לי צורך להוציא את הידית מהילוך D במהלך הנסיעה.

כנ"ל.

למנוע עליית הילוך מיותרת כדי לא להפריע לתנועה ומבלי שיעקפו אתך? נראה לי קצת הגזמת.

מה גם, שאופן השימוש שלך בגיר, לא קשור ל DSG ספציפית (נושא הדיון) אלא לגיר אוטומטי באופן כללי.

פורסם

רק שכחת דבר אחד שבמצב ידני ובמיוחד במצב ספורט צריכת הדלק עולה בצורה משמעותיית לעומת מצב D.

מה יש לכם עם צריכת דלק? נהיגה נבונה היא חסכונית בדלק, אבל עד גבול מסוים. אם היינו חושבים כל היום על חסכון בדלק לא היינו לוחצים על הדוושה הרועשת ולמעשה גם לא על הבלמים או שלא היינו נוהגים בכלל...

וחוץ מזה, בנהיגה בתנועה ערה או בפיתולים, תיבה ש"תשוטט" בין הילוכים שלא לצורך, תבזבז יותר דלק ותישחק יותר. הדבר יביא גם לסגנון נהיגה שיגביר את השחיקה למכלולים נוספים כמו בלמים ובולמים, וזה מבלי לציין שזה תמיד רעיון טוב להגיע למהירות מנוע גבוהה מדי פעם.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
כנ"ל.

למנוע עליית הילוך מיותרת כדי לא להפריע לתנועה ומבלי שיעקפו אתך? נראה לי קצת הגזמת.

אתה לא הבנת אותי בכלל.

כמו שבגיר ידני אתה לא תשלב הילוך שיוט 10 מטרים לפני בלימה (מעגל תנועה וכו') כך גם אני בגיר DSG.

הבעיה כמובן שה-DSG לא יודע לצפות את הבלימה הקרובה, אין לו עיניים ולכן אני מכוון אותו בעזרת גז/ברקס.

ושוב, אני לא חושב על זה במהלך הנסיעה - הכל כבר מזמן בתת מודע. וכן, אני לא כמו כולם בנהיגה.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
זה יכול לסכם את הגישה של מרבית הנימוקים בסעיפים שלך.

הנקודה היא, אם זה רכב ליסינג אז ברור שזה לא משנה כי הגיר את שלו יעשה, אבל אם זה רכב פרטי ובעליו רוצה לשמור את הרכב, הוא ידאג לנהוג בצורה יותר בריאה עבור רכבו.

ואיך הגעת למסקנה הזו? במילים אחרות, למה אתה חושב שאתה חכם יותר מהמהנדס שישב ותיכנת את המוח של התיבה?

כמו שבגיר ידני אתה לא תשלב הילוך שיוט 10 מטרים לפני בלימה (מעגל תנועה וכו') כך גם אני בגיר DSG.

בגיר ידני זה פשוט לא שווה את ההתעסקות במצב שתיארת. גיר אוט' עושה את זה בעצמו ולא דורש ממך כלום.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

לא נכון. מייקי צודק. העברת הילוך מיותרת (מעלה הילוך ואחרי שתי שניות מוריד) מבזבזת דלק ופוגמת בניהוג. במצב כזה צריך לתפעל תיבה אוטומטית (פלנטרית או רובוטית) ברגישות על דוושת הדלק.

אם מדובר בתנאי נהיגה בעייתים מבחינה זו כמו נסיעה בתנועה ערה או בכביש מפותל - עדיף מראש להשאיר את התיבה בהילוך שני (לדוגמה) במקום שהתיבה תשוטט בלי צורך בין ראשון לשלישי.

אם תיתן לתיבה לעשות את העברת ההילוכים בשבילך, תצטרך לעבוד הרבה יותר עם הדוושות ממה שתצטרך אם תקבע אותה בהילוך ממוצע. כשתנסה תבין.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מבזבזת דלק ופוגעת בניהוג..

ה"ביזבוז" הוא לא משמעותי והעברת ההילוכים אינה מורגשת. נעים מאוד, DSG.

לא צריך לעבוד יותר עם הדוושות אם תיתן לתיבה האוטומטית לעשות את העבודה שלה, מעבר להורדת הילוך בירידה..

פורסם
[/right]

וחוץ מזה, בנהיגה בתנועה ערה או בפיתולים, תיבה ש"תשוטט" בין הילוכים שלא לצורך, תבזבז יותר דלק ותישחק יותר. הדבר יביא גם לסגנון נהיגה שיגביר את השחיקה למכלולים נוספים כמו בלמים ובולמים, וזה מבלי לציין שזה תמיד רעיון טוב להגיע למהירות מנוע גבוהה מדי פעם.

אני לא יודע על איזה תיבות אתה מדבר אבל תיבה אוטומטית מודרנית לא משחקת עם ההילוכים כמו שאתה מתאר אלא היא הרבה יותר חכמה.

תיבה מודרנית יודעת אם אתה נמצא בעלייה או בשיפוע ומתאימה את ההילוך המיטבי לנסיעה בהתחשב בהרבה פרמטרים ואחד מהם צריכת דלק.

בקשר לשחיקה של מכלולים נוספים שציינת אתה יכול להוסיף לרשימה שלך גם שחיקה של היד ובמיוחד סיכוי גבוה לבעיות במפרק היד כתוצאה מהעברת הילוכים ידנית.

לא צריך להגזים ולהכניס פרמטרים של בלאי שאתה ולא אני יכולים למדוד או לכמת אותם בצורה כולשהי.

פורסם
לא נכון. מייקי צודק. העברת הילוך מיותרת (מעלה הילוך ואחרי שתי שניות מוריד) מבזבזת דלק ופוגמת בניהוג. במצב כזה צריך לתפעל תיבה אוטומטית (פלנטרית או רובוטית) ברגישות על דוושת הדלק.

אם מדובר בתנאי נהיגה בעייתים מבחינה זו כמו נסיעה בתנועה ערה או בכביש מפותל - עדיף מראש להשאיר את התיבה בהילוך שני (לדוגמה) במקום שהתיבה תשוטט בלי צורך בין ראשון לשלישי.

אם תיתן לתיבה לעשות את העברת ההילוכים בשבילך, תצטרך לעבוד הרבה יותר עם הדוושות ממה שתצטרך אם תקבע אותה בהילוך ממוצע. כשתנסה תבין.

סליחה שאני מתפרץ...האם אתה נוהג ברכב עם תיבה אוטומטית מודרנית בעל 5 או 6 מהירויות באופן קבוע ?

פורסם
ואיך הגעת למסקנה הזו? במילים אחרות, למה אתה חושב שאתה חכם יותר מהמהנדס שישב ותיכנת את המוח של התיבה?

מהנדס תכנן תיבה לאורך חיים מסויים בתנאים טיפוסיים. וגם מסתבר לא עד הסוף. זוכר DSG7 עם בעיות מכאן עד להודעה חדשה?

אם להקל על עבודה של תיבת הילוכים, סביר להניח שהיא תשרוד יותר. מי שקונה חדש רכב ל3 שנים לא כפת לו, מי שרוצה לעבור לפחות 200KK צריך לחשוב כיצד להבטיח זאת.

וגם המהנדס שתכנן את התיבה, לא ידוע כמה הוא חשב על זה שלנהג לא יהיה צריך להסתגל לאומת תיבה פלנטרית רגילה. עובדה שתיבות רובוטיות מתנהגות שונה מאוטומט טיפוסי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מדובר על מצב בו אתה עומד ברמזור אדום בשיפוע. בהנתן שיפוע מתאים, ניתן להשאר ב-D מבלי ללחוץ על הברקס והרכב ישאר במקומו.

אתה בטוח? ממה שיצא לי לנסות (למיטב זיכרוני, אנסה שוב במקום שאהיה בו לבד), כשאני ב-D מבלי לגעת בברקס, המערכת אכן עובדת אבל אחרי כמה שניות אם לא אתן גז הרכב יתחיל להתדרדר. מדובר בשיפוע די חריג מהכלל כמובן.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

לא נכון. תיבה אוט', עדיף שתניח לה לנפשה לעשות את מה שהיא תוכננה לעשות. הבלאי והבזבוז שאתה מדבר עליו חסר משמעות וגם אין לך יכולת לכמת אותו.

מהנדס תכנן תיבה לאורך חיים מסויים בתנאים טיפוסיים. וגם מסתבר לא עד הסוף. זוכר DSG7 עם בעיות מכאן עד להודעה חדשה?

אם להקל על עבודה של תיבת הילוכים, סביר להניח שהיא תשרוד יותר. מי שקונה חדש רכב ל3 שנים לא כפת לו, מי שרוצה לעבור לפחות 200KK צריך לחשוב כיצד להבטיח זאת.

וגם המהנדס שתכנן את התיבה, לא ידוע כמה הוא חשב על זה שלנהג לא יהיה צריך להסתגל לאומת תיבה פלנטרית רגילה. עובדה שתיבות רובוטיות מתנהגות שונה מאוטומט טיפוסי.

DSG7 סובלת מכשל הנדסי. זה שאתה תשחק או לא תשחק אם ההילוכים לא יעזור שם.

שוב אני אומר, בתור אחד שנסע כבר לא מעט עם רכב המצוייד בתיבת הילוכים דו מצמדית, אין שום צורך ללמוד את הגיר או להתאים את עצמך לגיר.

אתה בטוח? ממה שיצא לי לנסות (למיטב זיכרוני, אנסה שוב במקום שאהיה בו לבד), כשאני ב-D מבלי לגעת בברקס, המערכת אכן עובדת אבל אחרי כמה שניות אם לא אתן גז הרכב יתחיל להתדרדר. מדובר בשיפוע די חריג מהכלל כמובן.

אני מתכוון למשהו אחר לגמרי.

לצורך הדוגמא נתייחס לרכב עם גיר אוט' רגיל (ממיר מומנט). במצב רגיל, כאשר שילבת ל-D הרכב ינוע קדימה במהירות מסויימת (כלומר מועבר כח). נניח הגעת לרמזור אדום ויש שיפוע. בהנתן שיפוע רלוונטי, אם תשאר ב-D ולא תלחץ על הבלמים, הרכב ישאר במקומו.

זה משהו לא כל כך מזיק כשיש לך אוט' עם ממיר מומנט וכן מזיק עם יש לך גיר רובוטי (שחיקת מצמד).

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תוכן חדש...