Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך מבוצע כיוון פרונט?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הכוונה לזווית, לא לאיזון צמיגים.

יש וידאו שמראה את תהליך הכיוונון?

ושאלה בנושא, אצלי כשההגה ישר לגמרי הרכב נוטה טיפה ימינה.

מבדיקה ויזואלית לא רואים זווית באחד הצמיגים הקדמיים, נראה שהם ישרים (כמובן מהסתכלות בלבד) כשמטים את ההגה טיפה טיפה (אבל ממש קצת) שמאלה אז הרכב נוסע ישר.

גם כשנוסעים ישר (בכביש ישר ונורמלי עד כמה שקיים בארץ) ועוזבים את ההגה אז אחרי כמה מטרים שהרכב נוסע ישר הוא נוטה קצת ימינה.

לחץ אוויר תקין וזהה בכל הצמיגים.

האם יש צורך שוב להכניס את הרכב לפרונט (עבר כבר לא מזמן) או שבגלל שהזווית ככל הנראה די שולית אז אין טעם?

(או שזה כיוון הגה או איזון צמיגים בכלל?)

בכלל, אפשר להגיע לאיזון פרונט מושלם? או שזה תמיד יושפע משאר הגורמים (נוסעים ברכב, ציוד, צמיגים וכו) ואז קשה לדעת ..

עריכה אחרונה על ידי PsyOr
פורסם

כיוון פרונט מבוצע במכון פרונט בעזרת ציוד מיוחד. מתקינים על גלגלים לוחיות ולייזר מודד סטיות של גלגלית. יש להם בסיס נתונים עבור כל רכב ורכב. יש להם מתקן שמיישר את ההגה, אבל במקרים מסויימים צריך לפרק את ההגה ולהתקין שוב.

צריך לוודא שאתה עושה את זה עם צמיגים טובים, אז אפשר להגיע לתוצאה מושלמת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יכול להיות שהנטייה נובעת מעיוות בצמיגים.

בעקרון מה שאתה צריך לעשות זה "כיוון גלגלים" לא כיוון פרונט, שמצריך ציוד מיוחד, וגם לא "איזון גלגלים" שנעשה אצל מתקן התקרים.

בעקרון הכיוון נעשה על ידי בורג התפוח, שיש לו נעילה כפולה (עם אום נוסף), אבל זאת לא פעולה שהייתי ממליץ לך לבצע בעצמך.

פורסם

אם אתה מאיזור המרכז אני יכל להמליץ על מקום בשם קרמן באיזור תעשייה בני ברק. הוא לא זול וצריך לקבוע תור מראש אבל הוא מקצוען.

פורסם

מתעלק.

לאחרונה הרכב התחיל למשוך לימין ובכבישים מהירים מרגישים רעידות קלות ברכב (בהגה לא כ"כ מרגישים, רק במהירויות גבוהות באמת). כשאני משלב גז בתחילת נסיעה ואני לא נוגע בהגה, הוא בורח לימין. המרכוז שלו קצת (ממש קצת) לא בדיוק באמצע, אלא גם הוא נוטה לימין. האמת את עניין המרכוז לא ממש מרגישים ולא כ"כ רואים שההגה לא ישר, רק כאשר ממש מתעמקים בזה. בנוסף אם אני מחזיק את ההגה ישר הרכב מתחיל לפנות טיפה לשמאל.

ביצעתי איזון גלגלים והחלפתי צמיגים לא מזמן, כך שאני לא מאמין שבהם הבעיה. מישהו שקצת עוסק בזה אמר לי שאם איזון גלגלים לא פתר את הבעיה, אני כנראה צריך לבצע כיוון פרונט.

השאלות שלי הן:

-האם לפי התיאור (שאני מקווה שהוא מספיק מובן), לדעתכם כיוון פרונט הוא הפיתרון?

-כמה בערך עולה בדיקה של פרונט וכמה עולה לבצע את הכיוון במידה ואצטרך?

אשמח לתשובות.

פורסם
מתעלק.

לאחרונה הרכב התחיל למשוך לימין ובכבישים מהירים מרגישים רעידות קלות ברכב (בהגה לא כ"כ מרגישים, רק במהירויות גבוהות באמת). כשאני משלב גז בתחילת נסיעה ואני לא נוגע בהגה, הוא בורח לימין. המרכוז שלו קצת (ממש קצת) לא בדיוק באמצע, אלא גם הוא נוטה לימין. האמת את עניין המרכוז לא ממש מרגישים ולא כ"כ רואים שההגה לא ישר, רק כאשר ממש מתעמקים בזה. בנוסף אם אני מחזיק את ההגה ישר הרכב מתחיל לפנות טיפה לשמאל.

ביצעתי איזון גלגלים והחלפתי צמיגים לא מזמן, כך שאני לא מאמין שבהם הבעיה. מישהו שקצת עוסק בזה אמר לי שאם איזון גלגלים לא פתר את הבעיה, אני כנראה צריך לבצע כיוון פרונט.

השאלות שלי הן:

-האם לפי התיאור (שאני מקווה שהוא מספיק מובן), לדעתכם כיוון פרונט הוא הפיתרון?

-כמה בערך עולה בדיקה של פרונט וכמה עולה לבצע את הכיוון במידה ואצטרך?

אשמח לתשובות.

אני די בטוח שאתה ופותח האשכול מדברים על שני דברים שונים.

גם לי הייתה את הבעיה של פותח האשכול שאם הבנתי נכון אם לא נוגעים בהגה אז הוא עצמו נוטה לאחד הצדדים אבל הרכב נוסע ישר ולא מושך לאן שהוא.

עשיתי כיוון גלגלים ב150 שקל אם אני לא טועה שפתר את הבעיה.

אצלך לדעתי זה כיוון פרונט והמחיר לפי מה שידוע לי זהה.

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

לגבי משיכה קלה ימינה בלבד - רוב הכבישים בארץ (במיוחד המהירים) נוטים קצת לימין (אולי יש כמה לשמאל?) לשם פיזור מי הגשמים מהכביש. אז כאמור, גם הרכב הכי מדויק ועם הגה נעול ישר - יסטה ימינה במרבית הכבישים. וכן, זה דורש הטיה קלה של ההגה שמאלה בשביל להשאר בנתיב.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם
אני די בטוח שאתה ופותח האשכול מדברים על שני דברים שונים.

גם לי הייתה את הבעיה של פותח האשכול שאם הבנתי נכון אם לא נוגעים בהגה אז הוא עצמו נוטה לאחד הצדדים אבל הרכב נוסע ישר ולא מושך לאן שהוא.

עשיתי כיוון גלגלים ב150 שקל אם אני לא טועה שפתר את הבעיה.

אצלך לדעתי זה כיוון פרונט והמחיר לפי מה שידוע לי זהה.

תודה על התגובה :-)

לגבי משיכה קלה ימינה בלבד - רוב הכבישים בארץ (במיוחד המהירים) נוטים קצת לימין (אולי יש כמה לשמאל?) לשם פיזור מי הגשמים מהכביש. אז כאמור, גם הרכב הכי מדויק ועם הגה נעול ישר - יסטה ימינה במרבית הכבישים. וכן, זה דורש הטיה קלה של ההגה שמאלה בשביל להשאר בנתיב.

כן אני יודע ששיפוע הכביש גורם להגה לסטות קלות, אבל הרעידות בכבישים מהירים, המרכוז שלא בדיוק באמצע והקטע הזה שאני מתחיל נסיעה וההגה פונה ימינה עם הוספת גז זה משהו שרק לאחרונה התחיל אצלי. אקח את הרכב לבדיקה בכל אופן...

פורסם

טוב לדעת, חשבתי דווקא הם עשו נטייה לימין כדי שמי שנרדם על ההגה יסטה לגדר הפרדה ולא לנתיב השני.

בכל מקרה טיפ קטן למי שבודק אוויר - ממליץ בחום לזרוק לתא כפפות מודד לחץ אוויר לצמיגים (עולה גרושים באיביי אבל חוסך לכם המון).

סמכתי כנראה יותר מדי על הלחץ אוויר בתחנות דלק, כשבאתי לבצע 'איפוס' לצמיגים לפי הוראות יצרן (+תוספת 10% לצמיגים חמים) שמתי לב שהצמיגים היו מנופחים על 39 (נראה לי מוגזם, היחיד שאולי ניפח אוויר ככה זה המכון פרונט שהרכב היה אצלו, וגם לא ברור למה יש צורך לנפח 10PSI מעל המלצות היצרן). בתחנה אחת ראיתי שזה מתחיל לזייף, קפצתי לתחנה ממול, ניפחתי את כל הצמיגים ל32 עפ"י המד הדיגיטלי בתחנה, או ככה לפחות חשבתי.

כאן חוויתי (גם קצת לפני ה'איפוס') קצת משיכה לימין.

אחרי כמה ימים בדקתי עצמאית את הלחץ אוויר בכל הצמיגים עם המודד, גיליתי ששני הגלגלים הימניים מנופחים על 24 במקום 30 (כמו השמאליים), נסעתי לנפח אוויר שוב על אותו לחץ אוויר בכל הצמיגים רק שהפעם אחרי כל ניפוח צמיג אני מוודא עם המודד שלי.

אחרי שוידאתי שהכל מנופח כמו שצריך, ואחרי כמה ימים של נסיעות קצרות וארוכות, כשהפעם אין סטייה כמעט בכלל (חוץ מכמובן אחרי שהרכב נוסע ישר כמה עשרות מטרים ואז קצת סוטה ככל הנראה בגלל שיפועי הכביש ימינה) והגה ישר נוסע ישר, בדקתי שוב שהצמיגים קרים - בכולם אותו לחץ אוויר.

מסקנה (ידועה מראש) - אל תסמכו על המדיד בתחנת דלק, קנו מדיד זול (אבל בתצורת שעון ולא השטות שנראה כמו עט) שיהיה קבוע בתא כפפות לכל ניפוח עתידי.

פורסם
טוב לדעת, חשבתי דווקא הם עשו נטייה לימין כדי שמי שנרדם על ההגה יסטה לגדר הפרדה ולא לנתיב השני.

בכל מקרה טיפ קטן למי שבודק אוויר - ממליץ בחום לזרוק לתא כפפות מודד לחץ אוויר לצמיגים (עולה גרושים באיביי אבל חוסך לכם המון).

סמכתי כנראה יותר מדי על הלחץ אוויר בתחנות דלק, כשבאתי לבצע 'איפוס' לצמיגים לפי הוראות יצרן (+תוספת 10% לצמיגים חמים) שמתי לב שהצמיגים היו מנופחים על 39 (נראה לי מוגזם, היחיד שאולי ניפח אוויר ככה זה המכון פרונט שהרכב היה אצלו, וגם לא ברור למה יש צורך לנפח 10PSI מעל המלצות היצרן). בתחנה אחת ראיתי שזה מתחיל לזייף, קפצתי לתחנה ממול, ניפחתי את כל הצמיגים ל32 עפ"י המד הדיגיטלי בתחנה, או ככה לפחות חשבתי.

כאן חוויתי (גם קצת לפני ה'איפוס') קצת משיכה לימין.

אחרי כמה ימים בדקתי עצמאית את הלחץ אוויר בכל הצמיגים עם המודד, גיליתי ששני הגלגלים הימניים מנופחים על 24 במקום 30 (כמו השמאליים), נסעתי לנפח אוויר שוב על אותו לחץ אוויר בכל הצמיגים רק שהפעם אחרי כל ניפוח צמיג אני מוודא עם המודד שלי.

אחרי שוידאתי שהכל מנופח כמו שצריך, ואחרי כמה ימים של נסיעות קצרות וארוכות, כשהפעם אין סטייה כמעט בכלל (חוץ מכמובן אחרי שהרכב נוסע ישר כמה עשרות מטרים ואז קצת סוטה ככל הנראה בגלל שיפועי הכביש ימינה) והגה ישר נוסע ישר, בדקתי שוב שהצמיגים קרים - בכולם אותו לחץ אוויר.

מסקנה (ידועה מראש) - אל תסמכו על המדיד בתחנת דלק, קנו מדיד זול (אבל בתצורת שעון ולא השטות שנראה כמו עט) שיהיה קבוע בתא כפפות לכל ניפוח עתידי.

מאיפה אפשר לרכוש מדיד איכותי אמין וזול זאת שאלה טובה.

פורסם

לא יודע עד כמה אמין\איכותי אבל מבדיקות עם כמה מדידים של תחנות דלק אחרי ניפוח זה הראה אותו לחץ אוויר (אני יודע שזה סותר את מה שרשמתי, אבל עושה רושם שלא בכל התחנות המד הדיגיטלי מכויל), חוץ מזה בטווח הלחץ אוויר הנמדד בצמיגי רכב פרטי (נמוך יחסית) הסטייה גם ככה אמורה להיות נמוכה מאוד.

זה המד:

image_6694.jpg

באיביי אפשר למצוא באיזור ה10 שקלים. (עשוי מתכת ולא פלסטיק כמו מוצרים זולים אחרים)

פורסם (נערך)

רוב הכבישים ינקזו ימינה לתוך תעלות ניקוז בצידי הכביש, למעט מקרים שהניקוז הוא לרצועה האמצעית בכבישים עם שטח הפרדה בנוי או לצד השמאלי בכביש בלי שטח בפרשה בנוי.

לגבי צמיגים, אני ממלא לפי המשאבה בתחנת דלק ומוודא בעזרת מודד פשוט מאיביי.

עריכה אחרונה על ידי noogie
פורסם
לא יודע עד כמה אמין\איכותי אבל מבדיקות עם כמה מדידים של תחנות דלק אחרי ניפוח זה הראה אותו לחץ אוויר (אני יודע שזה סותר את מה שרשמתי, אבל עושה רושם שלא בכל התחנות המד הדיגיטלי מכויל), חוץ מזה בטווח הלחץ אוויר הנמדד בצמיגי רכב פרטי (נמוך יחסית) הסטייה גם ככה אמורה להיות נמוכה מאוד.

זה המד:

[ATTACH=CONFIG]406836[/ATTACH]

באיביי אפשר למצוא באיזור ה10 שקלים. (עשוי מתכת ולא פלסטיק כמו מוצרים זולים אחרים)

לפי מה שהבנתי, מד הלחץ הזה מומלץ לשימוש* (בניגוד ל"עט"), אלא שכל שנתה מייצגת 4 PSI. נניח שניתן לראות חצי שנתה, מה עם PSI בודד?

זה נראה לכם מדוייק יותר מתחנת דלק?

(לדעתי חשוב יותר שהלחץ יהיה זהה על שני גלגלים באותו ציר מאשר שהלחץ יהיה מדוייק מאוד לפי הוראות יצרן).

*גם הדיגיטליים מומלצים לשימוש.

• תוכן חדש...