Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך מבוצע כיוון פרונט?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי כזה:

1402908406n06XP.jpg

קיבלתי כשרכשתי צמיגים של גודייר. הוא מעולה ובא אפילו עם צג מואר (כמו בשעון יד).

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם
תסביר.

כאשר מבצעים כיוון פרונט וכיוון הגלגלים נעשה נכון, כל הזויות תקינות אבל ההגה עדיין עקום, לפעמים מוצאים את ההגה ושמים אותו ישר. זה יכול לקרות במקרים כאלה כאשר מישהו פירק את ההגה ושם ישר כדי שהרכב לא "ימשוך" הצידה.

בגלל זה צריך מראש ללכת למכון פרונט מקצועי שיעשו את הכיוון כמו שצריך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
יש לי כזה:

[ATTACH=CONFIG]406874[/ATTACH]

קיבלתי כשרכשתי צמיגים של גודייר. הוא מעולה ובא אפילו עם צג מואר (כמו בשעון יד).

גם לי יש כזה, אבל אני לא משתמש בו. יש לי מדיד עט שאני סומך עליו הרבה יותר. הבדלי הדיוק בין מדידי עט למדידי שעון ודיגיטליים הם זניחים, אך האמינות של מדיד עט נשמרת גם אחרי תקופה ארוכה של טלטולים, שמהם מדיד כמו שלך יצא מכיול בלי שתדע.

בכל מקרה, מדיד אישי זה תמיד טוב כי אפשר: לבדוק לחץ צמיגים כשהם קרים; אפשר לבדוק כשהם חמים, כדי להבין עד כמה הם התחממו; אפשר למלא הרבה אוויר כשיש ספק (בגלל התחממות או עומס ברכב) ואחרי שהוא מתקרר להוציא אוויר ולמדוד בתנאים ביתיים. עם המדיד שלי אני גם תמיד מוודא (על לפחות שני צמיגים) שהמשאבה בתחנה לא מזייפת. ובכלל, כשהיכולת למדוד לחץ היא כה זמינה - תדירות הבדיקה עולה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)
גם כאשר ההגה עומד עקום, טרם נתקלתי בצורך לפרק את גלגל ההגה על מנת ליישרו.

אז מה עושים במצב כזה?

ובכלל, מה נחשב 'עקום', כל סטייה/זוית הכי קטנה הצידה (מהגה ישר לגמרי)?

בכל מקרה, מדיד אישי זה תמיד טוב כי אפשר: לבדוק לחץ צמיגים כשהם קרים; אפשר לבדוק כשהם חמים, כדי להבין עד כמה הם התחממו; אפשר למלא הרבה אוויר כשיש ספק (בגלל התחממות או עומס ברכב) ואחרי שהוא מתקרר להוציא אוויר ולמדוד בתנאים ביתיים. עם המדיד שלי אני גם תמיד מוודא (על לפחות שני צמיגים) שהמשאבה בתחנה לא מזייפת. ובכלל, כשהיכולת למדוד לחץ היא כה זמינה - תדירות הבדיקה עולה.

שאלה בנושא,

אחרי שניפחתי 10% יותר לצמיגים חמים ואחרי כמה ימים בדקתי ווידאתי שכל הצמיגים עומדים על אותו לחץ (צמיג קר כביכול, פחות 10% מהניפוח) - המדידה נעשתה בשעות הצהריים אחרי שהרכב עמד לפחות 7:30 שעות.

למחרת בדקתי לחץ אוויר (משום מה היה נראה לי שירד טיפה) בלילה, אחרי שהרכב עמד בערך 9 שעות.

הלחץ אוויר בכל הצמיגים היה זהה אבל 2psi פחות ממה שנמדד יום לפני.

(סיכום:

*נופח 32psi לצמיגים חמים.

*נמדד אחרי כמה ימים בשעת צהריים אחרי עמידה של 7:30 שעות לחץ של 30psi.

*למחרת נמדד בשעת לילה אחרי עמידה של 9 שעות לחץ של 28psi)

הגיוני?

מתי צמיג נחשב לקר? (תלוי במשך הנסיעה?)

האם בלילה, שהטמפ' נמוכה הרבה יותר מבצהריים ייתכן שהצמיג יהיה קר יותר מהרגיל ויהיה בו לחץ אוויר נמוך יותר?

אגב,יכול להיות שבכל המדידות האלה בעצם ברח גם קצת אוויר?

עריכה אחרונה על ידי PsyOr
פורסם

צמיג צריך יחסית הרבה זמן כדי להתקרר, אבל קבועי הזמן שאתה מדבר כאן (כמה וכמה שעות!) הם מספיקים בשביל כל צמיג להתקרר ולכן הירידה של שני PSIG נוספים לכאורה לא הגיונית. להפרשי טמפרטורה חיצונית יש השפעה קטנה גם כן על הלחץ וייתכן שזה בשילוב עם בריחת אוויר טבעית, בריחה נוספת בזמן המדידה ואולי סטיה של המדיד - יסבירו את התופעה.

בכל מקרה, כשהצמיגים חמים ואתה בספק - מלא לחץ גבוה יותר! גם אם תפריז מעט מעבר למה שנדרש מבחינת טמפרטורת הצמיג, תוכל להוציא את הלחץ העודף בתנאים ביתיים אחרי שהצמיגים מתקררים ובקול ענות חלושה אני אוסיף שגם לא באמת תפסיד כלום מכמה PSIG עודפים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...