Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל מי שהציע חשבונות נפרדים, נשוי? הוא מיישם את השיטה בעצמו?

סלחו לי, אבל אם אני צריכה לנהל חשבון נפרד+חשבון נוסף למשק בית אני חושבת שאין טעם בחתונה במצב כזה.

מה יקרה כשיהיה ילד?

אם אחד מהצדדים לא יכול לסמוך על הצד השני ב100% בהכל (גם בפן הכלכלי) לא צריך למסד את הזוגיות הזאת.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אני לא נשוי.

במידה וזה יקרה אנסה ליישם את זה, אני חושב שבלי זה כמות הוויתורים שאצטרך לעשות בפן הכללי יהיו גדולים משמעותית מבמידה ויהיה חשבון משותף בלבד.

בתור אחד שיש לו לא מעט תחביבים, אני רוצה גם להנות מהם, בשביל זה אני קורע את התחת בעבודה.

כמובן שאפשר להתגמש, לוותר קצת, אבל מלהסתכל על מספר חברים נשואים + שיש לי, הוויתורים הרבה יותר גדולים ממה שאני הייתי מוכן לעשות.

כמובן שלא הייתי בנעליים של הנשואים במצב הזה עדיין, אז כרגע הכל דיבורים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

^^גם אני בדעה שלך. רק חשבונות נפרדים, ראיתי מספיק מהסביבה הקרובה.

זוגיות ובמיוחד חתונה זה פשרות, כל צד מוותר מעט. מה שכן אני רואה שהוויתורים רבים משהייתי מוכן. גם ככה בסוף מתגרשים.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

באמת מעניין אותי איך אנשים מתכננים לקחת משכנתא ולהביא ילדים עם שני חשבונות נפרדים.

אני לא חושבת שהייתי מסכימה להכנס לזה וממש לא להקים משפחה במסלול שכזה.

יש לך תחביבים, סבבה, אז תמצא בת זוג שמפרגנת לך ותומכת בפנאי שלך (כן, יש כאלה) אבל אתה באמת תחסוך כסף מהילד שלך לטובת התחביבים?

החיים הם לא שחור ולבן, יש איזון בכל דבר, אבל "לשמור כסף בצד" מבת הזוג/משפחה שלך?

Mini Cooper S R56 - לכיף

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא אמרתי לשמור כסף בצד. אפילו שתהיה שקיפות. אבל שכל אחד מבני הזוג יידע להתנהל, לשלם ביחד הוצאות משותפות (בית, הוצאות ילד, חיסכון לילד ועוד חשבונות) ומה שנשאר אפשר לשמור לטובת תחביב.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

כמו שהוא תיאר את זה, הבחירה לא קשה בכלל. אם הוא מאוהב בה יותר מכל דבר אחר לא יזיז לו למכור את רכב חלומותיו בשבילה.

בגלל שכנראה זה לא המצב, אז הנה אופציה 6: לקנות לה ביטוח חיים ולדרדר אותה מאיזה צוק ברכב המשפחתי.

ובנימה זו נאחל לכל רווקי הפורום שימצאו את האישה שעבורה יהיו מוכנים לוותר על רכב חלומותיהם.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
כשמתחתנים ומאחדים חשבונות בנק צריך למחוק את ההתחשבנות של מי הביא מה לחבילה ועד כמה ההורים של כל צד מבוססים. מה שהיה שלו/ה הופך לשלהם.

מצד אחד זה נמשע מאוד רע שהיא מבקשת ממנו למכור את הרכב (בגלל האהבה לתחום אני יכולה להבין כמה הבקשה רעה) מצד שני עלינו לזכור שזה תחביב יקר שדורש סכומים מכובדים מאוד על מנת לתחזק אותו, אני לא חושבת שזה יהיה צודק שצד אחד בזוגיות יהנה ממה שהוא אוהב והשני יצטרך לוותר על הכל (במקרה הזה שופינג?) רק כי ההורים שלה לא מבוססים או כי היא לא מרוויחה את אותם הסכומים.

קופת המשפחה משותפת וצריך לנהל אותה ביחד במינון הנכון אחרי "ישור קו".

מצד שני, מדוע זה הוגן שהיא נהנתה ממה שהיא אוהבת במשך שנים רבות בזמן שהוא חסך וקרע את התחת, וכעת כשהגיע זמנו להנות מהתחביב שלו, הוא צריך להפרד מהתחביב שלו? במיוחד כאשר עולה מהשאלה שבת הזוג למעשה ממשיכה בתחביב שלה?

פורסם

בהקשר לשאלת פותח השרשור,

איך אפשר להתחתן עם אישה כזאת?

אם בת הזוג שלי לא מוכנה לכבד את התחביבים והאהבות הנוספות שיש לי בחיים מלבדה- היא לא מתאימה ולא ראוייה להיות בת הזוג שלי.

יתרה מכך, מפרטנרית לחיים אני מצפה שלא רק "תעלים עין" לגבי התחביבים שלי ולא תתנגד לכך שאעסוק בהם- אני מצפה שהיא גם תדרבן ותעודד אותי לפתח את התחביבים שלי כי בסופו של דבר אם אני מתעסק בדברים שעושים לי טוב----> גם לה יהיה יותר טוב וכיף.

אגב, זה אפילו לא קשור לעניין מי הביא את הכסף בזוגיות- אם אני מרוויח 80% מסך ההכנסה בבית והיא רק 20% זה אומר שלי מותר להנות מהתחביבים שלי יותר מאשר לה?

או לצורך העניין אם כאשר הכרנו לי היה רק 15K שקל בחשבון ולה היה 100K- אני צריך להנות פחות?

שלילי בזנ"טי!

מערכת יחסים מושתתת על פשרות- החודש בה לה להתפנק ולחדש את המלתחה ואת הקוסמטיקה אז היא מבזבזת יותר על הפינוק הזה, בעוד כמה חודשים בא לי לעשות משהו ברכב אז אני מבזבז יותר.

גם בעניין הרכב זה די פשוט- לאישה לא אכפת במה נוהגים ולבן הזוג אכפת מאוד במה נוהגים? פרגני לו ותני לו לבחור!

אני מאוד מאוד מעריך את אישתי שהיא ממש מפרגנת ודוחפת אותי להנות ולפתח את התחביב המוטורי שלי, היא גם זו שבזכותה רכשתי את הרכב שיש לנו כי כשעמדתי לרכוש רכב אחר שאינו בעל מאפיינים ספורטיביים- היא פשוט לא הסכימה שארכוש אותו והתעקשה שאמשיך לחפש רכב שיענה גם על הצרכים המשפחתיים אבל לא פחות חשוב על הצרכים שלי.

אז מצד אחד אני סופר מעריך את זה אבל מצד שני- זה פשוט לא היה יכול לעבוד אחרת.

בקיצור, תגיד לחבר ההיפוטתי שלך שישלח את החברה ההיפוטתית שלו לפתוח חשבון טינדר...

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
כל מי שהציע חשבונות נפרדים, נשוי? הוא מיישם את השיטה בעצמו?

נשוי כבר 12 שנים. לאישתי שני חשבונות נפרדים משלה.

לי שני חשבונות נפרדים משלי.

למה שניים לכל אחד - באחד מהם אנחנו חוסכים כסף לילדים. באחר אני מנהלת תיק ני"ע בנפרד מהשוטף.

כל אחד מאיתנו משלם חלק מההוצאות המשותפות, כשברור שמי שמרוויח יותר משלם יותר.אני משלם גם את כל הוצאות האחזקה של הרכב שלה, וגם את שני הרכבים שלי. היא משלמת את הגן של הילדה (עולה כמו המשכנתא). יש חילוקי דעות לגבי איך נכון לנהל כסף. אם היינו מאחדים את החשבונות לחשבון יחיד תוך שבוע היינו ברבנות. מתגרשים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

גם אצלנו יש חשבונות נפרדים, אבל יש גם חשבון משותף. אשתי מנהלת את כל החשבונות כולל תיק השקעות בחשבון שלי נפרד. לי אין גישה לחשבונות שלה.

פורסם

קראתי את כל השרשור והנה המסקנות:

1) 80% מהמגיבים בכלל לא נשואים אז אין להם מכלל מה לתרום פה.

2) חשבונות נפרדים? לא מבין איך אפשר לנהל חיים ככה.

3) כנראה הזוג לא ישרוד או יחיה חיים מאוד מאתגרים כלכלית וזוגית.

נישואים לא יכולים להיות מושתתים רק על "אהבה", צריך שתהיה ראיית עתיד משותפת ודרך משותפת וזה כולל התנהלות כלכלית משותפת.

בתור נשוי 17 שנה אני יכול לומר שכל הוצאה של מעל כמה מאות שקלים עוברת דיון בסיסי, כיוון ששנינו לא בזבזנים בכלל הדיון הוא ענייני ביותר ואם לצד כלשהו יש רצון מאוד חזק לעשות משהו בדרך כלל יש פרגון מהצד השני.

אם כל החיים תתחשבן על כמה אתה הבאת\הרווחת וכמה לך מותר לבזבז אז איפה השיתוף פה? מה יעשה זוג שבו האשה היא גננת שמרוויחה 4000 שקל ובעלה ההיטקיסט מרוויח 30,000? תבקש 100 שקלים לקנות חזיה? הם יכולים לנהל חשבונות נפרדים?

ומה אם אחד מבני הזוג חוסך לעתיד הילדים והשני רק חושב על ההווה? גם הם יכולים חיים משותפים? לא פלא שכיום 30% מהזוגות מתגרשים (ואני כבר מכיר כמה כאלו), לפני שאתם מתחתנים בדקו האם האופק המשותף שלכם הוא זהה, כי אם לא אז שיהיה לכם בהצלחה.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

לגבי האם אני יחסוך מהילדים לטובת תחביבים?

לי התחביבים מאןד חשובים ובישביל תחביבים צריך לא רק כסף, אלא גם זמן פנוי.

לכן אני לא רוצה ילדים.

Problem solved.

פורסם
מצד שני, מדוע זה הוגן שהיא נהנתה ממה שהיא אוהבת במשך שנים רבות בזמן שהוא חסך וקרע את התחת, וכעת כשהגיע זמנו להנות מהתחביב שלו, הוא צריך להפרד מהתחביב שלו? במיוחד כאשר עולה מהשאלה שבת הזוג למעשה ממשיכה בתחביב שלה?

התגובה של עידן82 עונה על השאלה הזאת בצורה נהדרת וממחישה את מה שאני מנסה להגיד בתגובות האחרונות שלי, צריך איזון בחיים ופירגון משני הצדדים.

נשוי כבר 12 שנים. לאישתי שני חשבונות נפרדים משלה.

לי שני חשבונות נפרדים משלי.

למה שניים לכל אחד - באחד מהם אנחנו חוסכים כסף לילדים. באחר אני מנהלת תיק ני"ע בנפרד מהשוטף.

כל אחד מאיתנו משלם חלק מההוצאות המשותפות, כשברור שמי שמרוויח יותר משלם יותר.אני משלם גם את כל הוצאות האחזקה של הרכב שלה, וגם את שני הרכבים שלי. היא משלמת את הגן של הילדה (עולה כמו המשכנתא). יש חילוקי דעות לגבי איך נכון לנהל כסף. אם היינו מאחדים את החשבונות לחשבון יחיד תוך שבוע היינו ברבנות. מתגרשים.

אני שמחה לשמוע שזה עובד לטובתכם. עדיין לא חושבת שכל זוג יצליח ליישם את זה בחוכמה. הרי אם אותה הבחורה מהסיפור תגיע למינוס היא תבוא לבעלה לבקש שיעזור לה. הוא אמור לשלוח אותה להורים שלה?

לגבי האם אני יחסוך מהילדים לטובת תחביבים?

לי התחביבים מאןד חשובים ובישביל תחביבים צריך לא רק כסף, אלא גם זמן פנוי.

לכן אני לא רוצה ילדים.

Problem solved.

אז אתה לא ממש במקום לשפוט את המצב (נכון להיום גם אני באותו הראש) אבל בשרשור מדובר במצב שבו כן שואפים להקמת משפחה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אגב, אני ובת זוגי שחיים יחד כבר כ-7 שנים.

לו היה לנו חשבון משותף, היינו מתווכחים עד אין קץ, שכן היא טוענת שאני בזבזן כרוני. אני אכן קצת בזבזן, אבל במסגרת התקציב. ברגע שהכל בחשבון משותף, קשה להפריד את המוץ מהתבן.

כמובן, זה לא אומר שמשלמים חצי חצי, בכלל לא. כל זוג צריך למצוא את המנגנון המתאים.

למשל, אצלנו זה עובד כך:

אני משלם את כל ההוצאות השוטפות. כלומר: שכירות, ארנונה, חשמל, הוצאות רכב, אוכל, ביטוחים, קופת חולים וכדומה. כולל שלה כמובן. מה שנשאר לי מעבר להוצאות (כבר ממש לא הרבה), אני יכול לנצל כראות עיני. לחסוך, לקנות משהו וכדומה.

כל ההכנסה שלה מיועדת לחסכון. כאשר יש הוצאות שאינן שוטפות, הן יוצאות מהחשבון שלה. כלומר, מתנות, מסעדות, חופשות, והחלפה של משהו שהתקלקל כמו רהיט או מכשיר חשמלי. מעבר לכך, היא רשאית לרכוש לעצמה מה שחשקה נפשה.

אצלנו זה עובד מצויין למרות פערי ההכנסות. כיוון שאני עם יד קצת קלה יותר על ההדק, אני יכול לנהל את התחביבים/שגעונות שלי במסגרת מה שנשאר. היד שלה קצת יותר קפוצה, אז למרות שאצלה יש בסופו של דבר יותר כסף, הרוב פשוט מצטבר.

אותו הדבר עם כספים פנויים להשקעה. היא מנהלת את הדירה שאנו משכירים, וחסכונות שוטפים הלכו לסלק את המשכנתא עליה, ואילו אני מנהל את חשבון ההשקעות בבורסה, וכספים שאני חוסך (שוטף / קרן השתלמות) מנותבים לשם.

כאשר הכל ביחד, קשה לראות ולדעת בדיוק מי עשה מה ומי.

• תוכן חדש...