Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

דריש, דווקא לפי הודעת הפתיחה נשמע שהזוג כבר נשוי וכבר עם משכנתא.

אם כבר נגענו במקור, קריאה חוזרת שלו גרמה לי לכמה תהיות:

אתה מתאהב ומציע לה להתחתן.

היא מסכימה, ודורשת שתביא את ה- 200K ש"ח שנמצאים כעת בחסכונות לטובת הון ראשוני לבנק כדי לקחת משכנתא בזמן שהיא לא מביאה גרוש.מה זה דורשת? זה התנאי שלה לחתונה? הוא לא יגור איתה באותו הבית שיהיה רשום על שם שניהם? או שלדעת מישהו פה הם צירכים לחכות עם הרכישה עד שהיא תחסוך גם 200K?

אתה עובד קשה, מכניס לחשבון כמויות כספים ב- 50% יותר ממנה. רוב ההוצאות הם שלה.

מזה רוב ההוצעות? מה עם תחזוקה של הבית? זה נחשב גם לשלה ולא למשותף? האוטו שלו לא דורש השקעה (ביטוח, טסט, טיפולים+תיקונים, שיפורים)?

עוברים 6 חודשים נוספים. היא דורשת שתמכור את רכבך ששווה כעת 100K ש"ח ושהיה רכב חלומותיך לטובת "כיסוי הוצאות" ושתעבור לנסוע ברכב המשפחתי יחד איתה. ההוצאות הגדולות הם בגלל קניות בגדים שלה, איפור, קרמים, משחות, והתעקשות לצאת לנופשים באילת.

אם החשבון הוא משותף, גם לגבר יש יד במה שקורה בו. חובות לא נוצרים תוך חודש אחד ולא תוך חודשיים, כשהוא רואה את פירוט האשראי עליו להתערב בעיניינים בזמן ולא לקוות לטוב.

אם היא מציעה שהם יתחלקו ברכב אחד וזה אפשרי מבחינתם, למה בעצם לא לוותר על הרכב המשפחתי ולהשאר עם הרכב שלו? או שהוא מפחד שהיא חס וחלילה תשב ליד ההגה באוטו שחשוב לו מכל?

עריכה אחרונה על ידי Murzilka

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

מה קורה כשמתגרשים, כל מה שקנית בכסף שיצא מהחשבון שלך הולך איתך? (גם אם היא מנסה להתנגד לזה?)

אם לא עשית הסכם ממון לפי החלוקה הזו הכל נחשב משותף (פרט לירושות עתידיות) כן וזה כולל אפילו את הפנסיה שלך!

עריכה אחרונה על ידי alon

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם (נערך)

לדעתי, לא למכור אבל להסביר בצורה נעימה ולא תוקפת. מה שעומד מאחורי הסיפור זה לא הרכב per-se, אלא שתמיד תהיינה הוצאות (ולפי התיאור, הזוג תמיד יתקשה בכיסוי חובות) ואם הוא יסכים לדרישתה אז כל וויתור עתידי יבוא על חשבונו. דהיינו, אתה לעולם לא תוכל לקנות רכב מעניין אחר, כי "הכסף דרוש" לעניין כלשהו ובזמן הזה היא מוציאה כסף על כל מיני עניינים. אז נכון, איפור לא עולה כמו 911S, אבל אלו דברים מצטברים.

מה שחשוב הוא ***לא*** לטעון שכל ההון הראשוני ממילא הגיע ממנו והיא לא הביאה כלום, זה יתן לה הרגשה מחורבנת להמשך כל תקופת הנישואין (שתהא קצרה). עדיף שינסה לשבת איתה ולהגדיר תקציבים וקיצוצים פה ושם, שחלקם על חשבונו (למשל - יתדלק 95 במקום 98 וחלקם על חשבונה).

זכור - אין כמו כסף כדי להחריב משפחות וקשרי חברות.

אה וכמובן - לנכות מהכתובה כל הוצאה טרום-חתונה :p

עריכה אחרונה על ידי Keyser

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
אם לא עשית הסכם ממון לפי החלוקה הזו הכל נחשב משותף (פרט לירושות עתידיות) כן וזה כולל אפילו את הפנסיה שלך!

ואם עשיתי, הוא תופס במבחן החוק ובית המשפט? נגיד והכנסתי סעיף "במקרה גירושים לא תהיה לצד השני שום דרישה לשם חלק בפנסיית הצד הראשון ולהפך", זה יתפוס?

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

לא מדוייק.

כל דבר שקיים מלפני הנישואין ורשום על שמך - שלך.

במקרה של הרכב, אם המשאבים המשותפים של בני הזוג שימשו לשיפורו (ואולי גם לתחזוקתו), אולי יש לאישה זכות לטעון לבעלות חלקית עליו גם.

מה שנצבר בתקופת הנישואים, בהעדר הסכם ממון - משותף.

אבל, במשפט כמו במשפט, אפשר לטעון שבפועל היתה הסכמה על הפרדה וכו'.

נ.ב. כמו שכתוב למטה, גם ההפך יכול להיות, לבטל חוזה ממון, מסיבות כאלו או אחרות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הוא תופס אם בית המשפט משתכנע ששני הצדדים חתמו עליו ב״רצון טוב״, אחרת הוא יכול לאיין אותו או לשנותו.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

OK, מקריאה של דוגמאות הסכם באינטרנט עולה שהם מדברים על נכסים שבאים מראש

באף אחד לא היתה התיחסות לנכסים עתידים (למשל ירושה)

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

יואב - שם המשחק הוא שותפות. חשבון הבנק הוא אחד ממרכיביה. אני לא מסתיר הוצאות מאשתי, היא לא מסתירה ממני. לכן אין צורך בהפרדת חשבונות. שנינו עובדים לטובת פרנסת המשפחה, וזה אומר גם לטובת בן\בת הזוג. העובדה שאני משתכר כפליים מאשתי אינה סיבה לכך שאבזבז כפליים ממנה, כפי שהעובדה שבעבר היא הרויחה יותר ממני לא היתה סיבה לכך שהיא תתפרע ואני אתקמצן.

עניין אחר שהעלית הוא עניין סדרי העדיפויות - אין ספק בכך. אבל גם אותם צריך להציב יחד. גם אם אתה רוכש משה מהחשבון "שלך" - בסופו של דבר הכסף יוצא מהקופה המשפחתית. אז לא צריך לתייעץ בכל קניה של איזה פריט קטן באיביי, אבל כאשר מדובר ברכישה רצינית צריך להיות מתואמים. "רציני" זה כבר עניין יחסי, יש מי שיציב את הרף ברכישה של מחשב או טלפון ב-1000-2000 ש"ח, יש מי שברכישת רכב ב-100-200 אש"ח. אבל גם זה כאשר טובת המשפחה כולה עומדת לעיני שני בני הזוג, וזה כולל גם חסכון לעתיד, לצורך סיוע לילדים בהתבססות בחיים ולצורך קיום הזוג המבוגר כאשר יצא לגמלאות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה מזכיר לי שבתחילת דרכנו המשותפת רציתי לקנות מקרר לג'יפ. זה לא הצידניות קירור המעאפניות שמוכרים בכמה מאות שקלים אלא עניין של כ 4000 שקלים.

שאלתי אותה אם לדעתה אני יכול לקנות מקרר לג'יפ, והיא כמובן ענתה שכן.

קניתי. אחרי חודש וחצי היא שאלה כמה זה עלה. כשעניתי שזה עלה כ 4000 שקלים היא היתה ב " :shock2::shock2::crazyeyes:shock: כמה זה עלה??? במחיר הזה הייתי קונה אמנה חדש למטבח..." המקרר הזה משרת אותי נאמנה כבר למעלה מ 10 שנים בשטח.

כשמכרתי רכב שלי בסכום של מעל 100.0K שקלים וקניתי במקומו שתי מכוניות כבר לא התייעצתי. היא רק סירבה שאני אקנה את הריו בצבע אדום למרות שמאוד רציתי. הקשבתי לה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
אדום זה לכוסיות.

זה אני...

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
בן אדם שרואה את הניגודים בין השני הצדדים ולוקח את מערכת היחסים הזאת ל"שלב הבא" וממסד אותה, צריך לאכול את הדייסה שהוא בישל בעצמו.

+1

זה מה קוראים אותו גבר שחושב עם הז*ן

לשאלת פותח השירשור, אופציה 5 - גם מוכר את הרכב (למרות שאם מדובר ברכב שיש רק 3 מסוגו בארץ, יהיה לך מאוד קשה למכור), וגם מתגרש מהאישה. או יותר טוב - מתגרש ומשאיר את האישה עם הרכב (אם זה יקר ונדיר, זה שואב ממך הרבה כסף, לא?).

שיהיה לא לכאן ולא לכאן.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בהנחה שהמקרה שהובא בתחילת השרשור אמיתי (אני בספק), אז אותו אדם צריך ללכת לבדוק היטב איך הגיע למצב הזה. אני מבטיח לו שהיו סימנים מקדימים עוד לפני החתונה והוא כנראה התעלם מהם. עכשיו הוא צריך להחליט אם הוא מנסה לסנכרן אותה אליו או את עצמו אליה כדי שהזוגיות תאריך שנים, או שהוא מוותר כבר עכשיו מתוך הבנה שאולי לא ניתן לסנכרן את הזוגיות הפיננסית שלהם. החלטה שרק הוא יכול לקחת.

יום אחרי שהתחתנתי איחדנו חשבונות- עבורנו מציאות שונה של כמה חשבונות לא נתפסת.

לא מבין את הגישה ש"אני מרוויח יותר אז אני יכול לבזבז יותר". במערכת זוגית בריאה כל הוצאה מעל X ש"ח (ה-X נקבע בהתאם להשתכרות בני הזוג) עובר "דיון" (אני קורא לזה שיתוף) בין בני הזוג. ברוב המקרים תוצאות ההדיון ידיעות לצד היוזם אבל לצורך השיתוף והזוגיות החלטת כאלו מתקבלות במשותף. האמינו לי, כשהאשה תרגיש מעורבת היא תפרגן תמיד....אם לא, תבדקו מה הסיבה.

כל מי שמתחתן צריך לקחת בחשבון שנישואים זה גם שותפות כלכלית, כלומר ראיה פיננסית ארוכת טווח דומה. פעם לפני 40 שנים הבעל שהיה המפרנס העיקרי ידע מה קורה בחשבון ודעתו היתה נחשבת יותר בנושאים כלכליים, העולם השתנה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
פעם לפני 40 שנים הבעל שהיה המפרנס העיקרי ידע מה קורה בחשבון ודעתו היתה נחשבת יותר בנושאים כלכליים, העולם השתנה.

עד שאתה מתגרש, ממליץ לראות את סדרת הכתבות של ערוץ 10 (של מי אתה ילד) השבוע על כמה גירושים הם חד צדדיים לטובת האישה והגברים מקבלים צינור ולא משנה אם הילדים חצי חצי בזמן ו/או האישה מרווחיה אותו דבר ואולי יותר

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1091445&sid=126

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

• תוכן חדש...