Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז בקצרה מה שאני מבין מרובכם זה שבהנחה ואנחנו לא מהעשירון העליון צריך לבחור בין ילדים לחלום מוטורי?

הבהרה: להתפשר על רכב עם רמת גימור ספורט לא נחשב להגשים חלום.

• תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ממש לא.

תעשה סדרי עדפויות.

אי אפשר גם וגם וגם וגם.

וכשאתה נשוי לאישתך יש את הגם וגם וגם שלה. כשיש לך ילדים, גם להם יש את הרצונות שלהם- כשהם קטנים זה נגמר בזול - אייפד, אקסבוקס, אופניים, להזמין פיצה בערב. כשהם גדלים זה "למה כל הילדים נוסעים לחודש לחו"ל בקיץ ואנחנו נוסעים לשלושה ימים למלון בחיפה? זה לא הוגן!"

בנינו, בלי שהאישה שומעת, הצעצועים שלנו הכי יקרים. במחיר השיפורים ששמתי על הרכב התחביב הייתי יכול לקחת את כל המשפחה לתאילנד...

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מצד אחד אתה אומר ממש לא.

מצד שני אתה נותן רשימה של הוצאות שלא יכולות להתקיים במקביל לרכב רציני.

לפחות לא לפי איך שאני רואה את מחיר המחייה ביחס לשכר הממוצע פה.

אז בפועל זה ממש כן, אלא אם אני ירוויח ממש ממש יפה, וגם אישתי.

בפועל לרוב האנשים זה לא, כי זה אף פעם לא הזמן הנכון כי הילד צריך משהו, או צריך טיול משפחתי, או משהו התקלקל וכו.

פורסם

תגדיר 'רכב רציני'?

יתרה מכך, האם אתה סבור שבגלל שאתה רוצה 'רכב רציני' - זו סיבה שהילדים שלך יאכלו כל יום לחם אחיד ומרגרינה?

יכול להיות שאתה יכול לרכוש דירת 5 חדרים בצפון תל-אביב, אבל אתה גם יכול לוותר ולקנות דירת 3 חדרים בפתח-תקווה, ובהפרש לקנות לעצמך שני ניסאן GT-R.

זה שווה לך, אישתך חיה עם זה בסבבה - אתם שלמים עם זה - סבבה. אתם ילדים גדולים ולא צריכים גננת.

אתה יכול גם באמצע - דירת 4 חדרים חדשה בפתח תקווה, ואז תוכל לקנות רק ניסאן יחידה.

שוב, אתה רוצה גם וגם וגם...אתה צריך הכנסה שתתמוך ברצונות שלך.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

רכב רציני: 1m, ניסן 370z, במוו m כלשהי, פורשה 911.

לא בהכרח חדשה, מניח תקציב של 250-400 אלף.

וברור שברגע שיש ילדים הצורך לתת להם חיים טובים יעלה על הפינוק של צעצוע.

אבל אתה רק מחזק את דעתי, אין באמצע, שנכנסים ילדים לתמונה החלום צריך לצאת אלא אם כן אתה ממש מסודר.

להתפשר על במוו 118 זה לא להגשים חלום.

פורסם

לדעתי, ותיכף יאכלו לי כאן את הראש, עם משכורת טובה שלך ושל אישתך, ותחת ההחלטה שזה מה שאתה רוצה, אתה תוכל לקנות רכב ב 350.0-400.0 אש"ח, ולא לחסוך מהילדים דבר, בגבולות הסביר.

לשעבר:

פורסם

אם הבחירה היא ילדים או רכב "שווה" לצערי התשובה שלך peter היא די עצובה.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם
אז בקצרה מה שאני מבין מרובכם זה שבהנחה ואנחנו לא מהעשירון העליון...

עכשיו שמתי לב לזה...אם אתה מהעשירון השישי - תשכח מרכב ב 400.0 אלף שקל, ותקווה שתגמור את החודש.

רוצה רכב של 400.0 אש"ח וגם להיות בעל משפחה- אתה צריך להיות בעשירון 9 או 10.

לשעבר:

פורסם (נערך)

לפי טבלת 2014:עשירונים לפי הכנסת שכיר - ברוטו

העשירון ממוצע

העשירון הראשון 1,194

העשירון השני 2,762

העשירון השלישי 3,775

העשירון הרביעי 4,531

העשירון החמישי 5,326

העשירון השישי 6,340

העשירון השביעי 7,636

העשירון השמיני 9,593

העשירון התשיעי 13,287

העשירון העשירי מעל 25,034

מדובר על ברוטו ליחיד!

ברוטו לזוג - 42,521

עריכה אחרונה על ידי alon

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם
שלושה פוסטים מעלי לנה מדברת על הניסיון שלה בשנה השניה למגורים משותפים.

כבר שנה רביעית, אבל מי סופר :-P

אם הבחירה היא ילדים או רכב "שווה" לצערי התשובה שלך peter היא די עצובה.

התשובה שלו עצובה אולי בשבילך, אבל לא בשבילו.

כל אחד רשאי לבחור אם להביא או לא להביא ילדים לעולם. אולי זה נחשב לנורמה אבל זה לא אומר שזה מחייב, גם חוץ מהפן הכלכלי לא חסר סיבות כדי לקבל החלטה כזאת.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אחרי שהיא תגרום לך למכור את הרכב ותיקח משכנתא וכו' וכו'.

אתם עדיין תהיו במינוס.

כי היא לא תשנה את סגנון החיים שלה.

אם היא רוצה מישהו שיממן את כל ההוצאות שלה שתחפש תומך. היום יש הרבה פחות בושה לגבי זה.

היא כרגע מסתכלת עליך כעל ארנק, אחרי שהרכב ילך ילכו דברים אחרים.

כמו שאמרו פה אחרים, קח אותה לשיחה ותסביר שה100K שתקבלו מהרכב לא הולך לכסות קרמים, משחות וכו'. אלא למשכנתא.

לי יש כרגע ילד אחד ואליו יצטרפו עוד 2 בחודש הקרוב, גן פרטי לילד אחד 2500 בערך 30000 לשנה רק על הגן.

חיתולים, תרופות, ימי חופש ומחלה. אני מעריך שהילד "עלה" לי בשנה הראשונה לחייו בסביבות ה80K ש"ח.

אשתי מרויחה מעט יותר ממני בשנתיים האחרונות אחרי שהובלתי עליה במשך 6-7 שנים. מעולם לא הגעתי למצב שאמרתי לה שאני עושה יותר ממנה אז לי מגיע יותר.

מעולם לא חסמתי אותה עם רכישות, כי היא מספיק חכמה להבין שכסף לא גודל על עצים.

תשמע, אף אחד פה לא מכיר אותה כמו שאתה מכיר אותה,

רק אתה תדע לדבר איתה.

Peugeot  5008 2023 

פורסם

ואדים - "ניסיון אמיתי", מבחינתי, כולל שני דברים: האחד הוא מחוייבות לטווח ארוך. (...) המרכיב השני הוא התמודדות עם מצבים שמעבר לתשלום חשבון החשמל או המים.

מקובל עליי, רק שים לב שהזוג הנדון עוד לא עבר את השלב הראשון. מדרך הצגתו של stio את המצב משתמע שהם עדיין חושבים עם איברי המין שלהם ולא עם הראש.

ואדים,

אל תכעס עלי אבל אתה לא הבנאדם שממנו אפשר לקבל עצות על יציבות בחיים, על בטחון תעסוקתי וגם לא על חיי משפחה והויתורים הכרוכים בהם. לא כי אתה לא חכם או לא מבין, בגלל שאין לך את המרכיב הכי חשוב בחיים - נסיון. אם תקים משפחה, בכל דרך שתבחר, אתה תגלה שיש גם אפור בחיים, בין הלבן לשחור, ולאפור הזה יש המון גוונים.

סבבה, גם את זה אני מקבל (חלקית), אבל קח בחשבון שהנסיון שכן יש לי בתחומים אחרים כבר מנע ממני לא פעם להיכנס לסיטואציות דומות מלכתחילה. אתם מדברים על נישואין ומשפחה כאילו זו גזירה משמיים, וזו לא, זו שותפות שבחרתם להיכנס אליה ובהמשך נאלצתם לעשות פשרות. בדיוק כמו בכל שותפות אחרת בחיים, רק שאת זו קצת יותר קשה לפרק.

גוונים של אפור, שוב, יש גם בשלל מסגרות אחרות - ומכל מצב כזה שהתמודדת איתו בחיים אפשר להסיק מסקנות גם על מה לעשות כשיש קונפליקט בזוגיות. זה לא משהו שבלעדי לכם הנשואים, על אותו משקל הייתי יכול לומר "מכם אני לא יכול לקבל עצות על התנהלות מול הבוס שלי, כי כולכם שפוטים של הנשים והילדים שלכם ואין לכם מה לתרום לדיון". לא צריך להיות מהנדס בניין בשביל לראות שהגשר עקום והולך ליפול.

Derish "הנטיה להפוך את זה לעוד דיון של מבוגרים מול ילדים " קצת קשה להמנע מלהגיב בצורה כזו כאשר אנשים שלא היו בסיטואציה מסויימת נותנים דעה מוצקה (ומיליטנטית) על מה הם יעשו אם ו....

בפורום הציבורי לכולם יש זכות דיבור שווה. אם דעתם של אחרים נראית לך לא רלוונטית אתה יכול להתעלם ממנה, לא צריך לעשות דה-לגיטימציה לאחרים ולהוכיח שהם טמבלים שלא יודעים על מה הם מדברים. כאמור, לפעמים נפנופי הידיים והצעקות שלהם שנראים לך מוגזמים שומרים עליהם מלהיכנס לסיטואציות ש"חכמים ומנוסים" כמוכם מנסים להתמודד איתן כיום.

פורסם

טוב, קראתי את רוב התגובות ויש לי כמה שאלות מעשיות ותהיות בהתנהלות שוטפת ובמקרה גירושים

הכי קל חשבונות נפרדים, כל אחד מבזבז בהתאם למה שהוא מרוויח.

(רק ציטוט דוגמה למה שרבים כתבו בצורה כזו או אחרת)

מה קורה כשמתגרשים, כל מה שקנית בכסף שיצא מהחשבון שלך הולך איתך? (גם אם היא מנסה להתנגד לזה?)

בואו נלך רגע רחוק יותר, חשבון לי חשבון לה וחשבון משותף עם החלטה שכל אחד מעביר 75% משכר חודשי שוטף לחשבון משותף וכל השאר נשאר בבעלות אישית (עם דגש שקרנות השתלמות, בונוסים בעבודה, זכיות אישיות בלוטו, ירושות וכדומה אינם נחשבים שכר חודשי שוטף ולכן יועברו ישירות לצד אחד) - נגיד ובשוטף כל צד מכניס את מה שהתחייב לחשבון משותף וזה עובד והבית מתנהל נכון ואפילו בסוג של הוגנות (כי זה באחוזים מהשכר ולא השוואה שקל לשקל) ואין לאף צד בעיה, עכשיו הבעיה, נגיד והיא חסכה עד כדי שיש לה בית נוסף משלה ואני בזבזתי ובזבזתי חופשי וכל מה שנשאר לי זה מחזיק מפתחות של רכב שאני נורא אוהב אבל לא שווה עשירית מהדירה שלה, ומתגרשים, הדירה באמת שלה? זה לא יחשב כרכוש משותף? לא אוכל לטעון שמגיע לי חצי (שהרי את כל ההשקעה בדירה עשתה מכספים שעברו תחתיה כשהינו יחד)

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

• תוכן חדש...