Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פוקס כבר לא נחשב מותג?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
א. מי אמר שהצד השני לא עובד קשה? אולי המקצוע פחות מתגמל?

ב. אם אחד הצדדים מכניס לחשבון המשותף פי 4-5 מהשני, זה אומר שההוצאות שלו יותר לגיטימיות? איפה עובר הגבול?

נניח בגדים, הראשון יקנה בגדים של מותגים והשני יקנה בפוקס? אחד ישדרג את הטלפון/מחשב סתם כי בא לו והשני ישאר עם המכשיר העתיק שלו כי עדיין לא מת (הרי אנחנו לא באמת צריכים לשדרג את הטלפון כל עוד הישן עובד) אני יכולה לחשוב על עוד לא מעט דוגמאות אבל אני חושבת שהנקודה ברורה. איפה מעבירים את הגבול?

ראשית, שיהיה ברור שאין בדברים שלי שום הטייה לכיוון אחד המינים. מבחינתי יכול להיות גם שהאישה מרוויחה פי 4 מהבעל. יודעת מה, הלוואי וחברה שלי הייתה מרוויחה פי 4 ממני, היינו חיים הרבה יותר טוב :wink:

הרעיון שלי הוא אחר - החלוקה צריכה להיות הוגנת, אבל לא בהכרח שווה בכל התחומים. צד אחד אולי יטפל יותר בילדים וצד אחר יביא יותר פרנסה, אבל בסופו של דבר אנחנו בני אדם ומתוך הגדרה אנחנו אינדיבידואלים. לא הגיוני שנחלוק הכל שווה בשווה.

אם מדברים ספציפית על כסף - אז שני הצדדים צריכים לחיות באותה רמה של נוחות ביחד מבחינה כלכלית, אבל באותה המידה אני לא יודע מה יקרה מחר, בעוד חודש או בעוד שנתיים, ואני כן רוצה לדאוג לעתיד שלי, בין אם הוא איתה ובין אם הוא בלעדיה (וזה בכלל לא אומר שאני מתכנן עתיד בלעדיה).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני פעם ראשונה שאני קורא הודעה שלך ואין לי מושג על מה אתה מדבר בכלל :o

כאילו לא בקטע מעליב, באמת לא הבנתי - זה יותר מדי אבסטרקטי בשבילי.

אתה נשוי, אבל דואג לעתיד שלך בלעדיה?

ומי דיבר על שווה בשווה? או משהו נגד אינדיוידואליזם?

אני מבולבל :x

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אל תתבלבל. מה שתיאר רוני זאת בסך הכול אנוכיות מודרנית מצויה. זאת אבחנה, לא ביקורת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

להיות נשוי עם ארבעה ילדים ויותר - אין לי מושג.

גם לי אין מושג אבל נראה לי ש4 ילדים וצפונה אומר מעבר לבני ברק או התנחלות ורכישת דוס מוביל (גרנדיס או DL סטיישן), לא?

;)

ולעניין פערי ההכנסה בין נשים לגברים, אני חושב שמי שחי בזוגיות ומתנהל בשיתוף צריך להתנהל כך גם בפן הכלכלי.

אני עם אישתי כבר כמעט 9 שנים, מהרגע שהכרנו התנהלנו כלכלית במשותף ולמרות שההכנסה שלי היתה גבוהה משמעותית משלה (פי 5 ויותר) מעולם לא ייחסתי חשיבות למי מאיתנו מוציא יותר.

לאחרונה התהפכו היוצרות ואישתי מרוויחה פי 5 ויותר ממני, אני סופר מאושר וגאה בה על כך ומבחינת ההתנהלות הכלכלית שלנו דבר לא השתנה וכך זה אמור להיות לטעמי.

הכל בחיים זה גל, פעם אתה מרוויח יותר, פעם אתה מרוויח פחות, דבר אחד נותר ללא שינוי:

Happy wife, happy life.

לחיות עם האצבע על הדופק מבחינת ההוצאות של בן הזוג שמרוויח פחות מתוך חשיבה ש"אולי מחר נפרד או נתגרש" זה קצת כמו משגל נסוג, אתה כל הזמן בלחץ כי אם בסוף התהליך משהו ישתבש אתה עלול לקבל צינור... ;)

הסייג היחיד לדברי זה שאני מתייחס למקרה של זוג שבוא יש מידתיות והגיון בהוצאות הכלכליות, כלומר שכל אחד יכול לפנק את עצמו מדי פעם במשהו ולא במצב בו אחד מבני הזוג במובהק מתנהל כאילו הוא בתוך הזוגיות מתוך צורך בכסף ורק עסוק בלשרוף את הכסף.

בקיצור, כמו כל דבר בחיים- מידתיות זה שם המשחק.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

גם אצלי לאחרונה אשתי מרוויחה יותר. גם אצלי אין חשבון ביננו, למרות שאני מוציא יותר בוודאות. לא כל דבר בחיים היתן לכמת בערכים לפי שערי חליפין.

פורסם

אפשר לכמת כל דבר.

למשל: כמה גמלים שווה אשתך ? :lol:

כפי שנאמר לפני כמה פוסטים, בזוגיות יש שותפות של אנשים עם צרכים ומאוויים שונים. כל עוד שניהם מתישרים לפי היכולת והתוכניות לעתיד אין בעיה. כאשר אחד הצדדים מפר את האיזון במידה משמעותית כל התא המשפחתי נפגע, וכל עוד האינטרס הוא לשמור על שלמותו על שני בני הזוג להתחשב בכך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אל תתבלבל. מה שתיאר רוני זאת בסך הכול אנוכיות מודרנית מצויה. זאת אבחנה, לא ביקורת.

אנוכיות מודרנית מצויה? מצטער לאכזב אותך אבל יצר האדם אנוכי מנעוריו (כן, אני יודע ששיניתי את המשפט). אם תרצה או לא, אנחנו יצורים אנוכיים. ואתה יודע מה, גם אני לא עושה חשבון עם החברה שלי על שום דבר, וככה צריך להיות. אבל באותה המידה אני לא מסכים עם "מה ששלי שלה" כי הכל יכול להשתנות, בין אם נרצה או לא.

ובנימה קצת יותר מבודחת, הנה אדי מרפי שמסביר את זה כמו שרק הוא יכול:

אפשר לכמת כל דבר.

למשל: כמה גמלים שווה אשתך

? :lol:

כפי שנאמר לפני כמה פוסטים, בזוגיות יש שותפות של אנשים עם צרכים ומאוויים שונים. כל עוד שניהם מתישרים לפי היכולת והתוכניות לעתיד אין בעיה. כאשר אחד הצדדים מפר את האיזון במידה משמעותית כל התא המשפחתי נפגע, וכל עוד האינטרס הוא לשמור על שלמותו על שני בני הזוג להתחשב בכך.

הראיתי את זה לחברה שלי מזמן וראינו שהיא שווה 76 גמלים, זה היה לפני שהזמנו כרטיסי טיסה לביקור בארץ ולזמן קצר אני משוכנע שהצלחתי לשכנע אותה שככה עובדים דברים בישראל...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...