Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחיינית שלי רכשה את הרכב האוטומטי חשוב לציין לפני יומיים, חדש מהחברה כמובן,

הדבר היחידי שמאוד אבל מאוד מוזר לי ולכל המשפחה הוא שהגיר פשוט מתנהג רע בלשון המעטה.

כאשר ההילוכים מתחלפים כלפי מעלה , כל העברת הילוך גורר בלימת מנוע והעברת הילוך,

אפשר לדמות את המצב להעברת הילוכים שזורקים קלאץ .

הדבר מורגש בצורה נוראית, השאלה היא האם הדבר טבעי לרכב?

חיפשתי באתרים בחול ולא מצאתי משהו בנושא הגיר לדגמים החדשים למעט סיפור עם דגם 500L אשר לא רלוונטי למקרה הזה.

האם עוד מישהו מכיר את התופעה , האם זה טבעי או דורש בירור במיידי,

לי אישית זה נראה הדבר הכי הזוי בעולם שגיר יעשה כאלו ביצועים.

כמובן שנשאל בחברה ביום ראשון מדוע התופעה מתרחשת , אבל עד יום ראשון יהיה נחמד לדעת קצת מידע מקדים אם יש למישהו בנושא זה.

מחכה לתשובות ,

בתודה מראש וסופש נעים לכולם

פורסם

גיר רובוטי. בדיוק כדי להימנע מהפתעות כאלה עושים נסיעת מבחן לפני.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ברצינות כל. הגירים הרובוטים מתנהגים ככה? אין אפשרות לעדכן משהו לשפר את הקשקוש הזה.

ואתה צודק נסיעת מבחן הייתה פותרת את הנושא

פורסם

ככה מתנהג גיר רובוטי עם מצמד יחיד,כפול מצמדים עובד חלק.

אם לפני שהרכב מעביר הילוך עוזבים מעט את הגז ההילוך עובר בצורה חלקה יותר,אבל זה חיסרון של רובוטי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לי יש גיר רובוטי זהה בלנצ'יה אפסילון, ונהגתי בכזה גם בפיאט גרנדה פונטו.

אני אישית נהנה ממנו במצב ידני, ז"א, שאני מעלה את ההילוכים עם פלוס ומוריד עם מינוס.

אפשר לנסוע על אוטומט, זה קצת מטלטל אבל לא בטירוף, ברגע שמבינים איך לנסוע איתו. עוד קצת נסיעות והרכב יטלטל פחות, כי האחיינית תתרגל אליו.

פורסם
ככה מתנהג גיר רובוטי עם מצמד יחיד,כפול מצמדים עובד חלק.

אם לפני שהרכב מעביר הילוך עוזבים מעט את הגז ההילוך עובר בצורה חלקה יותר,אבל זה חיסרון של רובוטי.

שאלתי את עצמי את זה הרבה פעמים , אם המצערת מבוקרת מחשב ,

בעת החלפת ההילוך, המחשב לא יכול לגרום למצערת להזריק כאילו הרגל רפויה ממנה?

על פניו זה נשמע משהו שלא אמור להיות מסובך בכלל אבל אם אף יצרן לא ישם את זה אני מאמין שיש סיבה

פורסם

כמו שנאמר - אין בעיה ברכב, צריך פשוט להתרגל לנהוג בצורה שתשכך עד כמה שאפשר את התופעה,

או כמו שהציעו לנהוג במצב של החלפת הילוכים עצמית.

so far so good so what

פורסם

אבל אז זה קצת סותר את הרצון לרכב אוטומטי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כמו שאחותי קונה. אם הידיות של הדלת מאוד יפות וגם הפנסים מקדימה, ומאוד חשוב לה כמה מקום ומרווח יש בכסא האחורי כי אולי פעם היא תחליט שלא לנסוע לבד ברכב.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אני זוכר שבשנת 2008, כשהתיחלו למכור טויוטה קורלוה על גיר רובוטי והתחילו להגיע תלונות מלקוחות לא מרוצים, יבואן טויוטה בשלב מסויים החליט לחייב כל לקוח פרטי בנסיעת מבחן לפני סגירת חוזה, שלא יהיו אי הבנות אחר כך.

לדעתי זה נוהל שכל יבואן צריך ליישם.

פורסם
כמו שאחותי קונה. אם הידיות של הדלת מאוד יפות וגם הפנסים מקדימה, ומאוד חשוב לה כמה מקום ומרווח יש בכסא האחורי כי אולי פעם היא תחליט שלא לנסוע לבד ברכב.

אחותי אפילו לא הוציאה רישיון ומה שמעניין אותה זה איך האוטו נראה. היא התלהבה מאיך שחיפושית ישנה נראית, ואז סיפרנו לה שאין שם הגה כוח, מזגן או רדיו, ואז פתאום: "אה, איזה באסה". :roll:

מסתבר כנראה שיש לא מעט אנשים שקונים ככה רכבים, זה כמו שהמפקד שלי קונה בלי נסיעת מבחן, העיקר שיהיה פחנוע יפני ששובר את הגב, עדיף שיהיה תוצרת טויוטה.

אני זוכר שבשנת 2008, כשהתיחלו למכור טויוטה קורלוה על גיר רובוטי והתחילו להגיע תלונות מלקוחות לא מרוצים, יבואן טויוטה בשלב מסויים החליט לחייב כל לקוח פרטי בנסיעת מבחן לפני סגירת חוזה, שלא יהיו אי הבנות אחר כך.

לדעתי זה נוהל שכל יבואן צריך ליישם.

ההורים שלי ביצעו הזמנה במאי או יוני 2007 לקורולה החדשה, קיבלנו אותה בסוף יולי 2007 (פעם עוד היה אפשר לקנות רכב מתקדם בשנה), חייבו אותם בנסיעת מבחן גם כן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה לכולם על המידע , עזרתם ... בערך :(

כנראה תתחיל להתרגל למצב החדש ותלמד איך להסתדר עם הגיר ,

וההערה חשובה , גם במצב ידני הרכב זורק בלי הפסקה , עם הרכב הזה מסוכן לעקוף זה בטוח.

לא מצאתי נחמה בשני המצבים של תפעול הגיר .

שבוע טוב לכולם.

• תוכן חדש...