Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2532 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

עם מדידות מתח אין שום בעייה, מדידות זרם הן הבעייתיות מבחינה בטיחותית.

ברכב מונע אתה בעצם מודד את המתח שנותן האלטרנטור, המתח על המצבר אמור להיות בין 13.5-14.5 וולט, תלוי באיזה צרכנים פועלים ברכב בזמן המדידה.

מבחינת המצבר אין משמעות לטמפרטורת המנוע (קר/חם), ברכב כבוי המתח על המצבר אמור להיות באיזור ה-12.5 וולט.

עריכה אחרונה על ידי saay222
  • תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
וברכב היברידי ?

אין הבדל גם לא בחשמלי אמנם אין אלטרנטור אבל המצבר מקבל את הטעינה שלו באופן רגיל מרכיב אחר כמובן כאשר המערכת המצב GO

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם
טוב, אני אסכם את העניין לטובת פותח השירשור וכל מי מעוניין להחכים לדעת,

מדידת מתח היא ברורה, שמים את הפרובים על הנקודות ביניהם רוצים למדוד (מדידה במקביל).

מדידת זרם היא טיפה יותר בעייתית מפני שע"מ למדוד זרם, עלינו לחבר את המולטימטר בטור אל המעגל, ברוב המולטימטרים (גם הזולים וגם היקרים) ניתן למדוד זרמים של עד 10 אמפר בצורה די מדוייקת.

מכיוון שמדידת זרם מתבצעת בטור, על כל הזרם הזורם במעגל לעבור על המולטימטר, ופה מגיע הסעיף הבטיחותי, מולטימטר ב-50 שקל לא מגיע עם פיוז על הרגל של ה-10 אמפר ולכן אם הזרם שיעבור על המולטימטר יעבור את ה-10 אמפר, המולטימטר יהפוך לרימון יד, ולכן זה מסוכן מאוד למדוד זרמים (אפילו קטנים) במעגל בו פוטנציאל הזרם הוא מאוד גדול (למעשה, ע"י המדידה עצמה, אנחנו מגבילים את המעגל ל-10 אמפר בלי לשים פיוז ע"מ להגן עלינו), זאת ועוד, מולטימטרים יקרים יותר מתוכננים כך שאפילו אם משהו יכשל והוא יתפוצץ, הפיצוץ ישוכך ברובו לפני שהוא פורץ את המעטפת הפלסטית.

זרמים מעבר ל-10 אמפר או במעגלים בהן כאמור פוטנציאל הזרם הוא גדול ע"מ לחבר בטור בצורה בטיחותית מולטימטר, משתמשים בצבת-אמפרמטר שמודד את הזרם בעודו נמצא בביטחה מחוץ למעגל.

מדידות עם צבת-אמפרמטר נחשבות לפחות מדוייקות מפני שהמדידה עצמה מתבצעת באמצעות השראה חשמלית ולא ישירות על המעגל.

יש עוד נקודות להן לא התייחסתי בהן סוג הפיוזים בשימוש (HRC מול פיוז זכוכית רגיל) או השאנט הפנימי של 10K אוהם ברזולוציה הגבוהה, דבר שיכול לשבש מדידות אם לא מביאים אותו בחשבון.

אני יודע, זה ישן מאוד אבל יש כאן מידע שימושי שרלוונטי היום בדיוק באותה מידה.

אני מנסה להבין כמה דברים בקשר למדידת זרם

לפי מה שאני מבין ההגבלה של הרב-מודד ל-10A יוצרת את הבעיה. אני לא מבין בחשמל, אפשר להגיד ששיא הידע שלי בא לידי ביטוי במה שקראתי בהודעה הזו. אבל מנסה להבין את הנקודה של הפוטנציאל של הזרם. אם הרכב כבוי, איך יכול להיות פוטנציאל ל-10A? עוד דבר, מה ההבדל בין הנתון של אמפר ביחס לנתון שיש על המצבר למשל 50Ah? המצבר כשלעצמו לא יוצר את הסכנה אלא רק שמשהו מושך זרם במידה שעולה על 10A? קצת מבולבל מכל העניין הזה ואשמח אם מישהו יכול לתת הסבר נקודתי על הנושא.

פורסם
טוב, אני אסכם את העניין לטובת פותח השירשור וכל מי מעוניין להחכים לדעת,

מדידת מתח היא ברורה, שמים את הפרובים על הנקודות ביניהם רוצים למדוד (מדידה במקביל).

מדידת זרם היא טיפה יותר בעייתית מפני שע"מ למדוד זרם, עלינו לחבר את המולטימטר בטור אל המעגל, ברוב המולטימטרים (גם הזולים וגם היקרים) ניתן למדוד זרמים של עד 10 אמפר בצורה די מדוייקת.

מכיוון שמדידת זרם מתבצעת בטור, על כל הזרם הזורם במעגל לעבור על המולטימטר, ופה מגיע הסעיף הבטיחותי, מולטימטר ב-50 שקל לא מגיע עם פיוז על הרגל של ה-10 אמפר ולכן אם הזרם שיעבור על המולטימטר יעבור את ה-10 אמפר, המולטימטר יהפוך לרימון יד, ולכן זה מסוכן מאוד למדוד זרמים (אפילו קטנים) במעגל בו פוטנציאל הזרם הוא מאוד גדול (למעשה, ע"י המדידה עצמה, אנחנו מגבילים את המעגל ל-10 אמפר בלי לשים פיוז ע"מ להגן עלינו), זאת ועוד, מולטימטרים יקרים יותר מתוכננים כך שאפילו אם משהו יכשל והוא יתפוצץ, הפיצוץ ישוכך ברובו לפני שהוא פורץ את המעטפת הפלסטית.

זרמים מעבר ל-10 אמפר או במעגלים בהן כאמור פוטנציאל הזרם הוא גדול ע"מ לחבר בטור בצורה בטיחותית מולטימטר, משתמשים בצבת-אמפרמטר שמודד את הזרם בעודו נמצא בביטחה מחוץ למעגל.

מדידות עם צבת-אמפרמטר נחשבות לפחות מדוייקות מפני שהמדידה עצמה מתבצעת באמצעות השראה חשמלית ולא ישירות על המעגל.

יש עוד נקודות להן לא התייחסתי בהן סוג הפיוזים בשימוש (HRC מול פיוז זכוכית רגיל) או השאנט הפנימי של 10K אוהם ברזולוציה הגבוהה, דבר שיכול לשבש מדידות אם לא מביאים אותו בחשבון.

שאלה נוספת לגבי הסיכון - ההשוואה לרימון יד מאוד מלחיצה אז חשוב לי להבין את הנושא היטב או לפחות עד כמה שאפשר בנסיבות. הבנתי שאפשר לבדוק אמפר גם באמצעות חיבור הפרוב האדום בשקע VΩmA כאשר החוגה במצב 2000mA dc, ושכניסה זו מיועדת למדידת זרמים נמוכים (לרוב עד 2A), לעומת הכניסה השנייה שמיועדת למדידת זרמים גבוהים (עד 10A במקרה שלי) אז בעצם אפשר להגיד שהסיכון שהיה קיים ב-10A בשיטת חיבור השנייה (ADC) אז כאן הסיכון בעצם לפיצוץ (באמת יכול להתפוצץ?) עשוי להתרחש בסבירות הרבה יותר גבוהה כי התקרה הרבה יותר נמוכה?

פורסם

האמת שלא כל כך הבנתי את השאלה שלך. אני מציע שלפני שתיגע ברכב ותנסה למדוד דברים, פשוט כנס לאינטרנט ותלמד מהו מתח, מהו זרם ומהו הספק ואיך מודדים כל דבר. ספציפית אני יכול לומר שכשרכב כבוי אין שום צרכן שאמור למשוך 10A מהמצבר, אלא אם יש תקלה/קצר, או חיברת לו נורה/צרכן של 120WATT. בקשר להבדל בן 10A ל 10AH, הראשון הוא גודל שמציין זרם, השני הוא גודל שמציין את היכולת של המצבר לספק זרם לאורך זמן. למשל 50AH אומר שהמצבר מסוגל לספק לצרכן המתחבר אליו 50 אמפר למשך שעה אחת, או 25 אמפר למשך שעתיים וכך הלאה. שים לב שמתח מודדים במקביל לצרכן ואילו זרם מודדים בטור לצרכן. שוב, אם אינך מבין עדיף שקודם תלמד, אחרת אתה עלול לגרום נזק.

פורסם
האמת שלא כל כך הבנתי את השאלה שלך. אני מציע שלפני שתיגע ברכב ותנסה למדוד דברים, פשוט כנס לאינטרנט ותלמד מהו מתח, מהו זרם ומהו הספק ואיך מודדים כל דבר. ספציפית אני יכול לומר שכשרכב כבוי אין שום צרכן שאמור למשוך 10A מהמצבר, אלא אם יש תקלה/קצר, או חיברת לו נורה/צרכן של 120WATT. בקשר להבדל בן 10A ל 10AH, הראשון הוא גודל שמציין זרם, השני הוא גודל שמציין את היכולת של המצבר לספק זרם לאורך זמן. למשל 50AH אומר שהמצבר מסוגל לספק לצרכן המתחבר אליו 50 אמפר למשך שעה אחת, או 25 אמפר למשך שעתיים וכך הלאה. שים לב שמתח מודדים במקביל לצרכן ואילו זרם מודדים בטור לצרכן. שוב, אם אינך מבין עדיף שקודם תלמד, אחרת אתה עלול לגרום נזק.

תודה רבה על ההסבר. עוד עניין קטן בקשר לתשובה שלך. שוב אני ממש חסר ידע ויכול להיות שזו שאלה טיפשית אבל אם לא אשאל לא אדע. המשמעות של AH אומרת למשל בדוגמה שלך שאם חיברתי צרכן של 50A במשך שעה וכל עוד שלא תהיה טעינה אז הסוללה התרוקנה לגמרי ? או שעשיתי סלט בין מונחים שונים..?

פורסם
אם המצבר הוא של 50AH, אז כן, צרכן שצורכן 50 אמפר ירוקן את הסוללה תוך שעה במידה ואין טעינה.

תודה.

פורסם

רק שהנ"ל נכון באופן תאורטי.

בהגדרות לענין שאני מוצא מדובר על:

The Ampere-Hour Capacity is the amount of electricity that a battery will deliver during 20 hours before the voltage falls to 10.50V. For example, a 60Ah battery will deliver a current of 3A for 20 hours.

אבל גם התייחסות לכך שאם צריכת הזרם גדולה, בפועל המצבר יעמוד בדרישה למשך זמן קצר יותר מהחישוב המתמטי הפשוט.

ראה כאן (באנגלית).

• תוכן חדש...