Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן

הרכב סיוויק 08 ידנית האצ'בק דגם Fk2 דור 8.

אתמול הרכב נסע מעולה, הגיב מעולה, אין תלונות.

היום בבוקר לא מניע ככה סתם.

הגיע לארז מורשה בחיפה על גרר.

פורק צינור הדלק שמוביל למנוע, נתנו סטרטר, אין זרימה של דלק.

מבדיקה שנעשתה, לא מגיע חשמל למשאבת דלק.

פורקה קונסולת רצפה על מנת להגיע לפילטר-דלק, פורקו שם הקונקטורים - בדיקה קצרה עם רב-מודד הראתה שאין חשמל.

בדיקה נוספת מהפיוזים בתא המנוע - גם אין חשמל בפיוז של המשאבה.

היה ספק שיש עלוקה/קודנית מפריעה, הזמינו פוינטר (מעבר לכביש) שפירקו את כל ההגנות - וגם לא מניע.

אין קוד תקלה, אין צק אינגין, ואין אינדיקציה לכלום.

בהונדה לא יודעים מה זה, אני לא יודע מה זה, ומחר ממשיכים לפרק לי את הרכב בשביל לגלות.

מישהו יודע? כיוון?

אוהד.

*שכחתי לציין, חשבו אולי חיישן "התהפכות" החליט להתהפך, ניסו לסדר אותו - לחיישן שלום, זה לא הוא.

עריכה אחרונה על ידי ohanaohad
פורסם

אני מאמין שהם בדקו את זה, אבל איך יהיה נתק, אף אחד לא נגע והאוטו עמד מ2 בלילה (שהגעתי הביתה) עד 7וחצי בבוקר שיצאתי לעבודה.

5 שעות שהאוטו עמד!

יכול להיות שמישהו ניסה לפרוץ בלילה? אולי לקצר חוטים איפשהו? יש לי אזעקת ביפר, הייתי יודע.

פורסם

אני זוכר אז הייתה לי יונדאי אקסנט 1996 ויום אחד אני מנסע להניע יש אורות האימובלייזר מאשר הנעה מסובב את הסויטש וכלום רק הרעש של הציפורים.

שוב מנסה להניע וכלום רק רעש של צרצרים.

בסוף מה מסתבר היה ריליי הצתה נפטר בין לילה. זה דברים לא צפויים שיכולים לקראת פיתאום.

אגב תגיד האייסיקיו עדיין קיים? כי אני רואה אצלך סמל שלו :)

Buick La Sabre 2002 V6 3800cc

פורסם

אין צורך לפרק את כל האוטו בשביל לראות שמשאבת דלק לא עובדת..

אם אין חשמל אז כחה:

1) יש relay של משאבת דלק כפסה שחורה אם 5 חיבורים היא יכולה להפסיק לעבוד(מדובר בכמה שקלים) בדרך כלל יש פיוז לפני וגם פיוז אחרי.

יש לבדוק אם מגיעה חשמל לrelay מתי שאתה מפעיל את ה IGNITION (מפתח מצב 2) אם לא אז צריך לאפס מחשב או מערכת הגנה..

2)יש לבדוק את ההתנגדות בעזרת רב מדד בין משאבת הדלק לפיוז היא אמורה להיות מינימלית.

3)יש לבדוק שבזמן שמנסים להניעה לא מופיעה מנועל על לוח השעונים

4)יש לבדוק את הניתוק של ביפר את "relay"שלו, החיבורים צריכים להיום מולחמים ולא רק מחוברים.

בהצלחה.

פורסם (נערך)

היי , חוזר לעדכן!

מסתבר שהסיבה לתקלה הייתה עלוקה אלחוטית שפשוט החליטה להיתפס בבוקר! מרתיח, מעצבן, מקומם, פשוט להתפוצץ!

אשמח אם תעזרו לפתור את הסוגיה, מי באמת אשם פה?

שהרכב יצא ב2008 מהמפעל, הותקנו בו 2 עלוקות + קודנית, אחת קווית, אחת אלחוטית.

במאי 2014, בעת ניתוק מצבר לצורך התקנת HU חדש, העלוקה הקווית נתפסה כאשר חיברתי את המצבר בחזרה והרכב לא הניע.

הוזמן גרר למורשה-הונדה "ארז" בחיפה, הרכב ישב שם חצי יום ורק אז גילו את העלוקה הקווית.

במורשה-הונדה ביצעו מעקף לעלוקה הקווית, ולא הוציאו אותה, מן הסתם לדעתי זו לא אחריות שלהם לנתק חלקים צד-ג', הם רק גרמו לרכב להניע, שילמתי כ-300שח עבור עבודה ונסעתי משם (ממש ממול מעבר לכביש) לPOINTER, על מנת לקבל אישור לחידוש מקיף לחברת הביטוח שקיים ברכב מיגון כפי שביקשו.

בPOINTER טענו שלא יתנו לי אישור עד שלא יבדקו את המערכת הקיימת, בדקו את הקיימת - מן הסתם היא לא תקינה, הרי העלוקה נתפסה לי לילה קודם.

הציעו לי מערכת מיגון חדשה הכוללת קודנית + עלוקה כזו או אחרת (לא זוכר וזה לא רלוונטי), קניתי.

ביקשתי מהם במפורשות - תוציאו את כל העלוקות הישנות ותעיפו את המערכת הישנה בת ה5 שנים, התקינו את החדשה הכל טוב ויפה.

*הרי מן הסתם הגיוני, שהם מעיפים את הקודנית הישנה ואת המח שלה, אז מן הסתם גם את כל מה שקשור לה(עלוקות וחוטים).

כאמור בתחילת השרשור, בוקר אחד לפני כמה ימים הרכב לא הניע שוב.

שוב נסעתי למורשה הונדה "ארז", אחר יומיים של אשפוז ללא יכולת להניע - גילו עלוקה ישנה מ2008, הפעם אלחוטית, שישבה על מיכל הדלק ומנעה חשמל אליו, הפעם שילמתי כ350 שקל על העבודה, וטסתי משם ישירות לPOINTER בשביל להבין למה לא הוציאו את העלוקה בפעם הראשונה, למה אני צריך לשלם כסף שוב! ומי יודע אולי יש עוד עלוקות נסתרות שפעם הבאה מי יודע בזמן נסיעה עלולות להיתפס לי וזה יגמר מאד מאד רע.

לאחר שיחה עם POINTER טענו ש:

1. לא שמנו לב\לא ידענו.

2. הונדה עשו מעקף ומכאן זה אחריות שלהם והם לא נוגעים שאחרים מתעסקים במערכת.

שביקשתי מהפקידה לבדוק במחשב לפי מספר רכב על היסטוריית הטיפולים שלי אצלהם, אמרה שב2008 הבעלים הקודמים התקינו מערכת אלחוטית (אותה אחת שתקעה אותי השבוע).

אז שאלתי איך לעזאזל אתם ממציאים לי 2 תירוצים כאלה, בזמן שהכל מופיע במחשב? חזרה הטענה לא שמנו לב\לא ראינו.

מפה לשם, הפקידה הציעה לי שירות בחינם (מוצר כלשהו בחינם\הנחה או הנחה לתיקון הבא), כמובן שסירבתי וביקשתי החזר מלא על התשלום בהונדה (גם השתתפות חלקית הייתה מקובלת עלי)- סירבו ושלחו אותי לשירות לקוחות.

איך לדעתם אני צריך להתנהל הלאה?

אוהד.

עריכה אחרונה על ידי ohanaohad
פורסם

קשה לאתר עלוקה אלחוטית באם אינך מכיר את המערכת שאתה מפרק מהרכב , כל שכן, כל מתקין מסתיר את העלוקה במקום אחר, אלא אם ההתקנה בוצעה על ידי מתקיני הונדה ב"בונדט" בזמן טרם מסירת הרכב לרוכש הראשון.

מחד, על מפרק מע' המיגון לאתר את כל חלקי המערכת ולשולפם מהרכב וזאת טרם התקנת המערכת החדשה.

מאידך, לא קשה לפספס עלוקה מסויימת למרות שזה לא אמור לקרות.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...