Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
את הטסט אני אשלם. הקונה יקבל רכב עם טסט לשנה וכן יד ראשונה פרטי ולא יד ראשונה מחברת ליסינג ( ביטוחית זה משנה מאוד אין הפחתה) עם אבזור נדיב (מולטימדיה של JVC לבד עולה כ3K) אתם באמת חושבים שאין בנאדם הגיוני שקונה את הרכב לתקופה ארוכה שישלם באזור ה68?

אם הוא קונה את הרכב לתקופה ארוכה אז כתם הליסינג פחות משמעותי עבורו (כשיגיע זמן המכירה ההפחתה תהיה נמוכה יחסית להנחה שהוא מקבל היום), ככה שהגיוני זה לא.

אנשים גם לא אוהבים לשלם עבור חודשי עליה לכביש, ככה שאם במחירון כתוב 61k יהיה קשה מאוד לגרום למישהו להוסיף עוד 10% מעבר לזה.

לגבי התוספות היקרות שיש ברכב, זה מבאס אבל אין מה לעשות, כשמוכרים לא מקבלים את מלוא התמורה עבורן.

אני מאמינה שכן אפשר לקבל מחירון על רכב משומש, אני גם בעצמי הייתי משלמת מחירון עבור רכב ששווה את הסכום, אבל יש תקופה שמאוד קשה לקבל בה מחירון והרכב שלך נמצא בה כרגע. המחיר שלו קרוב מידי למחיר של רכב חדש.

אבל בכל זאת כדאי לך לפרסם, לך תדע אולי תיפול על מישהו שיראה את הדברים אחרת ואתה כן תקבל סכום שקרוב מאוד למחיר המחירון. תאמין לי שאנחנו רק נשמח בשבילך אם זה יקרה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא מבין מה זה "אנשים לא אוהבים לשלם עבור חודשי עליה לכביש". סוף סוף עברנו לשיטה נורמלית יותר במחירונים ואת מבטלת אותה? צריך להוציא מהראש שהמחירון הוא 61 ובגלל שזה דצמבר אז מוסיפים 9. לא, המחירון הוא 70. והמחירון של רכב שעלה לכביש בחודש אחר הוא נמוך יותר. כך צריך להיות.

על תוספות ברור שלא צריך לקבל את כל עלותן, אבל לפחות חצי זה הגיוני.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בין "עברנו לשיטה נורמלית" לבין "אנשים לא אוהבים לשלם" יש תהום ענקית.

זה שרכב עלה בינואר 2013 על הכביש או נובמבר 2013 על הכביש ומפריד ביניהם כמעט שנה...לישראלי כמו ישראלי זה לא משנה, 2013 זה 2013.

ואם המוכר לא מוצא מישהו שיוסיף כסף ויקנה את המערכת של jvc ב-3K, אז שיוציא אותה וישים ברכב החדש.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם
אני לא מבין מה זה "אנשים לא אוהבים לשלם עבור חודשי עליה לכביש". סוף סוף עברנו לשיטה נורמלית יותר במחירונים ואת מבטלת אותה? צריך להוציא מהראש שהמחירון הוא 61 ובגלל שזה דצמבר אז מוסיפים 9. לא, המחירון הוא 70. והמחירון של רכב שעלה לכביש בחודש אחר הוא נמוך יותר. כך צריך להיות.

על תוספות ברור שלא צריך לקבל את כל עלותן, אבל לפחות חצי זה הגיוני.

היא לא מבטלת אבל היא בהחלט צודקת לדעתי. רוב הקונים נתקעו מצורת החשיבה הישנה.

ביום שתשמע מישהו אומר "יש לי מזאדה 2 נוב' 2011" בשיחה אז תדע שעברנו לחודשים באמת. להרבה אנשים שיקול גדול ברכישה זה ההשפעה על הסביבה וכשבנאדם מגיע עם רכב חדש או שרואים את הרכב שלו בפעם ראשונה מברכים "פששששש יפה אחי. שמורה! איזה שנה?"

אנחנו פועלים בתוך שוק מסויים אי אפשר להילחם בזה.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

יש לי רעיון, תנסה לפרסם את הרכב עם כל הנתונים ותוסיף שאתה מעוניין בהחלפה. תנסה, אולי תמצא מישהו עם רכב שיעניין אותך ותוכל להחליף איתו את הרכב.

חשוב מאוד לפני כן שתיסגר עם עצמך מה אתה רוצה מהרכב הבא.

פורסם

הכותרת של השרשור הזה "מטעה". זה אחד השרשורים היותר חשובים בנוגע להערכת כדאיות קנייה. הלוואי שהיה דביק.

לצערי יש מוכרים שמסכימים עם הקונה לגמרי שהרכב שלהם איבד 50% ערך מאז שקנו אותו (שנתון, ק"מ, ידיים), אבל לא מוכנים להכיר בעובדה שאותו דגם ניתן עכשיו לקנייה ב 20% פחות כחדש (מבצעי סוף דגם + ליסינג 0). אני מתכוון לרכבים בעלי השוואה מבחינת אבזור ובעלות קודמת.

מוכר שמצפה שתתחשב בכמה שהוא שילם בעת רכישה, יכול כבר לדרוש פיצוי על שחיקת ערך מטבע על הדרך.

אני רואה כאלה מודעות בלי סוף ואני פשוט לא יכול להביא את עצמי להתמקח עם האנשים האלה בגלל הפערים: קונים רכב, נוסעים בו שנה או שנתיים, "מבזבזים" שנתיים אחריות, שמים על הרכב נסועה ממוצעת פרטית (נגיד 15K), שורפים יד, מוסיפים גורם "נעלם" שאתה לא יודע איך התייחסו לרכב.

כמה הם מוכנים להפחית? 5-7% לשנה כי "הרכב חדש". אני תוהה אם הדברים האלה באמת נמכרים, או שאלה מודעות "זבל" שמישהו העלה בשביל לראות אם מישהו יממן לו שדרוג.

פורסם
יש לי רעיון, תנסה לפרסם את הרכב עם כל הנתונים ותוסיף שאתה מעוניין בהחלפה. תנסה, אולי תמצא מישהו עם רכב שיעניין אותך ותוכל להחליף איתו את הרכב.

חשוב מאוד לפני כן שתיסגר עם עצמך מה אתה רוצה מהרכב הבא.

נשמע לי רעיון מעולה.

אני רואה פה ושם מודעות שאנשים רוצים להחליף ברכב שיענה על הצרכים החדשים, כמו מרווח מאחור או גיר אוטומט. טרייד עם פרטי קצת מפחיד אבל אולי שווה את זה.

פורסם
בין "עברנו לשיטה נורמלית" לבין "אנשים לא אוהבים לשלם" יש תהום ענקית.

זה שרכב עלה בינואר 2013 על הכביש או נובמבר 2013 על הכביש ומפריד ביניהם כמעט שנה...לישראלי כמו ישראלי זה לא משנה, 2013 זה 2013.

היא לא מבטלת אבל היא בהחלט צודקת לדעתי. רוב הקונים נתקעו מצורת החשיבה הישנה.

ביום שתשמע מישהו אומר "יש לי מזאדה 2 נוב' 2011" בשיחה אז תדע שעברנו לחודשים באמת. להרבה אנשים שיקול גדול ברכישה זה ההשפעה על הסביבה וכשבנאדם מגיע עם רכב חדש או שרואים את הרכב שלו בפעם ראשונה מברכים "פששששש יפה אחי. שמורה! איזה שנה?"

אנחנו פועלים בתוך שוק מסויים אי אפשר להילחם בזה.

אבל זה בדיוק העניין - המטרה של המעבר לשיטה החדשה הוא להרגיל את הציבור שיש שיטה חדשה ולתקן עוולות ישנות. העוולות האלו היו קיימות, הווה אומר לבעלים של רכב לא הייתה דרך לומר "האוטו שלי בן 8 חודשים כי הוא נקנה בנובמבר ולכן הוא שווה יותר מהאוטו של השכן שהוא בן 16 חודשים ונקנה במרץ". עכשיו יש לו דרך לומר את זה.

והנה החלק הקשה (או קל, תלוי איך מסתכלים על זה): כל מה שהוא צריך לעשות זה לומר את זה!

בהתחלה יבואו לו קונים שיגידו "כן, אבל אף אחד לא משלם ככה", אבל הוא צריך להתעקש וכשמספיק אנשים יתעקשו, זה יהפוך לנורמה.

למה זה קשה? כי אנחנו מרגישים שאנחנו שרויים בשוק תמידי של קונים, ולמוכרים אין כוח. הרבה מזה נובע מתרבות הליסינג שהורסת כל חלקה טובה בתחום המוטורי בארץ.

אני רואה איך זה מתבצע באירופה ומבין מה אנחנו צריכים לתקן. ונכון שאנחנו לא כמו אירופה והשוק בארץ קטן משמעותית, אבל עדיין יש דברים שהם ברי תיקון. אין הגיון לחרוץ את דינו של רכב לפי השנתון בלבד, אלא לפי אוסף של גורמים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אין הגיון לחרוץ את דינו של רכב לפי השנתון בלבד, אלא לפי אוסף של גורמים.

לא נראה לי שמישהו עושה את זה. גם עם מחירון קובע שלרכב מסויים הפחתה על חודש היא 400 הקונה מבקש שבין דצמבר לינואר ההפחתה תהיה 1000, והמוכר יכול לבחור אם להסכים או לא. אנשים רואים שנתון ולדעתי לא ניתן לחנך אותם. ממה שאני זוכר בעבר גם יבואנים התיישרו עם זה והיו הנחות"אישיות" למי שקנה בסוף שנה אבל לא במועד שאפשר להעלות רכב לכביש שנה הבאה.

יש לנו רכב שעלה לכביש באוקטובר 09. אם הייתה דרך חוקית למהדרין מסיבה כזאת או אחרת (ברור שאין) ללכת למשרד רישוי ולרשום אותו מחדש כינואר 2010, אני בהחלט הייתי שוקל תשלום "אגרה" בסכום לא זניח למען סחירות עתידית. זאת לא דעה שלי לגבי מה שצריך להיות, זאת הערכה של הצרכן הישראלי.

כשאני קונה אני כן מתייחס לחודש, ולוקח סיכון כמוכר שאחרים לא יעשו כן.

פורסם
אבל זה בדיוק העניין - המטרה של המעבר לשיטה החדשה הוא להרגיל את הציבור שיש שיטה חדשה ולתקן עוולות ישנות. העוולות האלו היו קיימות, הווה אומר לבעלים של רכב לא הייתה דרך לומר "האוטו שלי בן 8 חודשים כי הוא נקנה בנובמבר ולכן הוא שווה יותר מהאוטו של השכן שהוא בן 16 חודשים ונקנה במרץ". עכשיו יש לו דרך לומר את זה.

והנה החלק הקשה (או קל, תלוי איך מסתכלים על זה): כל מה שהוא צריך לעשות זה לומר את זה!

בהתחלה יבואו לו קונים שיגידו "כן, אבל אף אחד לא משלם ככה", אבל הוא צריך להתעקש וכשמספיק אנשים יתעקשו, זה יהפוך לנורמה.

למה זה קשה? כי אנחנו מרגישים שאנחנו שרויים בשוק תמידי של קונים, ולמוכרים אין כוח. הרבה מזה נובע מתרבות הליסינג שהורסת כל חלקה טובה בתחום המוטורי בארץ.

אני רואה איך זה מתבצע באירופה ומבין מה אנחנו צריכים לתקן. ונכון שאנחנו לא כמו אירופה והשוק בארץ קטן משמעותית, אבל עדיין יש דברים שהם ברי תיקון. אין הגיון לחרוץ את דינו של רכב לפי השנתון בלבד, אלא לפי אוסף של גורמים.

צודק וצריך להתרגל ולהרגיל אחרים.

אבל האם במחירון לוי יצחק הולכים לפי חודשים או שנתון? אני לא יודע לכן אני שואל.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

מחירון לוי יצחק מחולק לשנתונים ובשורה של כל שנתון כתוב מה ערך של כל חודש נוסף. למשל הרכב דצמבר 2013 אז אתה מסתכל על מחירון 2013+ ערך של כל חודש נוסף*11.

כדאי שלקוח ממוצע ידע שגם ישנה טבלה עם חודשי עליה עבור שקלול קילומטראז' (כי יש הבדל בין רכב בן שנה וחודש שנסע 30k לבין רכב בן שנה ו11 חודשים). אבל תהיו בטוחים שאף נציג מכירות לא יטרח להציג בפניכם את הטבלה.

אני לא מבטלת את השיטה (שגם לדעתי הרבה יותר הגיונית מהקודמת) אבל אני יודעת באיזו מציאות אני חיה ועם איזה שוק (הקונים והאלטרנטיבות לרכבו) פות"ש הולך להתמודד. אז הוא יתעקש על חודשי עליה אבל לא חסר רכבים כמו שלו בלוח עם מוכרים יותר לחוצים לכסף (למשל כי נפל להם האסימון שלהחזיק אוטו עולה יותר מההחזר החודשי לחברת מימון).

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)

כשמדברים על רכב משומש, מבחינתי, יש רק מחירון אחד והא לוי יצחק משוכלל לרבות כל פרמטר רלוונטי, ובשנים הרלוונטיות, גם חודשי עלייה לכביש (ואגב, למה זה חשוב? - כי לדוגמא, אני רוכש רכב בינואר כאשר מועד עלייתו לכביש בדצמבר - משמע כנראה שיש לי טסט, טיפול וכד' לעוד שנה, מה שאין לי אם רכשתי רכב בינואר כאשר מועד עלייתו לכביש בפברואר, וזה שווה כסף). מי שלא יודע לקרוא מחירון (קונה או מוכר) שילמד כדי שזה לא יעלה לו כסף. זה לא קשה מידי, וכך יעמוד מוכן מול נציג טרייד או פרטי עם מלוא הנתונים.

וכשזה נאמר,

המחירון הוא קו פרשת המים בסה"כ בכדי לתת איזו אינדיקציה שבסמוך לה עובדים. מעבר לכך, על מחיר הרכב ישפיעו באמת אלטרנטיבות, כמות האקזמפלרים (נדיר או לא) ועוד. אין ספק שרכב בן שנה, וכאן אני מסכים עם הגברת מעליי, קרוב מידי למכירו של חדש, ולבד מכך, עונת המבצעים הנוכחית הינה אחת התקופות, לדעתי, הכי לא טובה למכור רכב שכזה.

עצתי לפותה"ש,

עשית החלטה ורכשת את הרכב בידיעה (אני מקווה) שאם יש תכונה שהוא לא טוב בה היא זמינות הכח. לפיכך, ולאור כל מה שנאמר כאן, אין ספק שהכי נכון יהיה, להחזיק את רכבך, לפחות עד גיל 3, אם לא יותר, שאז, במידה ונתוניו יהיו טובים, הוא יהיה רחוק די מהמחירון ולא תידרש, לדעתי, להתגמש מידי.

ואם החלטת בכל זאת שחשקה נפשך ברכב חדש, בדוק את מחירון השורה של הרכב בלוי יצחק ואת המחירון המשוכלל. לאחר מכן, בדוק מה ממוצע ההמחירים שנדרש על רכב כמו שלך בלוחות וראה עד כמה אטרקטיבי אתה ביחס לאחרים או לא. לאחר מכן תוכל לעמוד על תמחור שבו תוכל למכור את הרכב במחיר ראלי. אז גם תוכל להבין אם כלכלי לך להחליף את הרכב.

לסיום: בתמחור נכון לכל רכב יש קונה ותוך זמן סביר.

בן.

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם
מחירון לוי יצחק מחולק לשנתונים ובשורה של כל שנתון כתוב מה ערך של כל חודש נוסף. למשל הרכב דצמבר 2013 אז אתה מסתכל על מחירון 2013+ ערך של כל חודש נוסף*11.

כדאי שלקוח ממוצע ידע שגם ישנה טבלה עם חודשי עליה עבור שקלול קילומטראז' (כי יש הבדל בין רכב בן שנה וחודש שנסע 30k לבין רכב בן שנה ו11 חודשים). אבל תהיו בטוחים שאף נציג מכירות לא יטרח להציג בפניכם את הטבלה.

אני לא מבטלת את השיטה (שגם לדעתי הרבה יותר הגיונית מהקודמת) אבל אני יודעת באיזו מציאות אני חיה ועם איזה שוק (הקונים והאלטרנטיבות לרכבו) פות"ש הולך להתמודד. אז הוא יתעקש על חודשי עליה אבל לא חסר רכבים כמו שלו בלוח עם מוכרים יותר לחוצים לכסף (למשל כי נפל להם האסימון שלהחזיק אוטו עולה יותר מההחזר החודשי לחברת מימון).

כן אבל בשביל מה להסתכל על החוברת? באתר האינטרנט מכניסים את הנתונים ומקבלים סכום מדויק.

בכל מקרה, לדעתי צריך לשקול יצירת מנגנון שמחייב הכנסת מחירי עסקאות אמיתיים למאגר של המדינה ויצירת מחירון מתוכן (אבל בטח יש סיבה טובה למה זה לא כדאי/אפשרי).

ואגב, את צודקת שהבעיה העיקרית עם השיטה היא המוכרים הלחוצים שמוכנים להפסיד כסף רק בשביל לא לחכות עוד קצת לקונה הנכון.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רק אתמול הייתי בסוכנות מיצובישי ושמתי מקדמה על הספייס סטאר. 80k, מגנזיום, בקרת שיוט, מערכת מולטימדיה עם מסך מגע, מצלמה וחיישני רוורס, יציאות aux USB, שליטה בשמע מההגה... שלא לדבר על הכפתורים ששונו מהמראה המכני הישן ועכשיו הכל דיגיטלי (וזה שינה המון מבחינת מראה, עשיתי נסיעת מבחן על הדגם הישן עם כפתורי המזגן המכניים והם מכערים את המראה לגמרי!)

למרות שהפרש של 10 אלף שקלים הוא סכום כסף נכבד, אבל כשמדובר בסכומי קנייה גבוהים גם כך, רוב הקונים יעדיפו להוסיף ולקנות חדש מהחברה, במיוחד כשהוא דגם משודרג במקצת.

עוד לא דיברתי על ליסינג 0 ק"מ יד 1, שנמכר עם אגרה במחירון שאתה מבקש על שלך, כמשמעות היד1 לא קריטי במכירה לטווח רחוק יותר (לרוב לא מוכרים רכב חדש כבר אחרי שנה!).

תוסיף לשתי האופציות האלה גם את עניין המימון הנוח שאפשר לקבל, ותגיע כבר לבד למסקנה שהסיכוי שלך למכור את המיצובישי ה70k הוא כמעט לא קיים.

וחוץ מזה, כמובן שלא רק אתה מוכר משומש בן שנה, לפי יד 2, ויש שם אופציות אחרות לא רעות בכלל באותו טווח שלך.

במילים אחרות, אני כאחד שהולך לקנות את הרכב הזה, הייתי מוכן לקנות את שלך ב-55-60 אלף גג.

מצד שני, אם אשים את עצמי בנעליים שלך, אין סיכוי שהייתי מוכר רכב בן שנה במחיר כזה זול!

למרות שהתייעצתי כבר עם יוליאן שהגיב כאן בשרשור, אני חייב לשאול גם אותך את השאלה הזו: במידה וכוח מנוע ועצלות הרכב לא היו משנים לך, אם הייתי גם כך יוצא לאט מרמזורים הכוונה ומשייט בכיף שלך על 100 קמ"ש, כשממהר 120 קמ"ש, אז היית מרוצה מהרכב או שבכל זאת היית רוצה למכור?

את דיברת על איכות הרכבה זולה, מה הכוונה? כרגע אני נוהג בשברולט ספארק ליסינג 2014, ולא מדובר בלקסוס בפנים גם כן... חשבתי שזה משהו שמאפיין את כל סגמנט הזולות האלו

פורסם

זה באמת מאפיין את הקטגוריה הזאת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...