Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון, אבל יש ביניהן (בין הנמנות על קטגוריית הקטנות) מכוניות שמרגישות יותר נעימות מבפנים ויש שפחות. הפנדה וה-i10 מובילות מבחינה זו לטעמי וישבתי בכולן.

:idea:
  • תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פלוטו, מצד אחד אתה צודק ולהוציא עוד 10K על רכב חדש לגמרי עם כפתורים דיגיטליים נשמע הגיוני.

מצד שני, מבחינה פרקטית אתה מקבל כמעט את אותו הדבר (הרכב שלו עבר מעט מאוד ק"מ, ובעצם המינוס היחידי הוא פחות שנה אחריות ועוד יד אחת - שזה באמת שטויות) אבל אתה משלם עוד 15% בערך, שבשקלים זה הרבה כסף. כלכלית, עדיף לך לקנות את הרכב שלו ולא את הרכב החדש, כי אבסולוטית תפסיד יותר כסף בקניית החדש, ולא תרוויח הרבה...

כמובן, אם אין לך בעיה אמיתית בהוצאת ה-80K, או אם אתה קונה את הרכב בעסקת ליסינג, זה עניין אחר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

למכור את הרכב אחרי שנה תהיה טעות קלאסית. יותר גדולה מזאת שקנית רכב שאתה לא אוהב.

בייחוד בקטגוריית המיני שבה הפערים, אבסולוטית ולא באחוזים, אינם ענקיים. בשביל עוד 10-12 אלף, אני בפירוש הייתי מעדיף חדש.

תמיד גם קיים החשש, מדוע מישהו רוצה למכור לאחר שנה.

מה גם שאתה לא מחפש למכור כי השתנו פתאום איזה נסיבות ואתה חייב רכב אחר. אתה פשוט קצת "מתבאס" על הרכב, ומה שתקנה לא יהיה איזה שדרוג ממש משמעותי

(למרות שבעיני כל סופר מיני עם 4 צילינדרים, תהיה עדיפה משמעותית).

תשאר לפחות עוד שנה שנתיים עם הרכב, ואז תחליט מה אתה רוצה. זאת דעתי.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם (נערך)
פלוטו, מצד אחד אתה צודק ולהוציא עוד 10K על רכב חדש לגמרי עם כפתורים דיגיטליים נשמע הגיוני.

מצד שני, מבחינה פרקטית אתה מקבל כמעט את אותו הדבר (הרכב שלו עבר מעט מאוד ק"מ, ובעצם המינוס היחידי הוא פחות שנה אחריות ועוד יד אחת - שזה באמת שטויות) אבל אתה משלם עוד 15% בערך, שבשקלים זה הרבה כסף. כלכלית, עדיף לך לקנות את הרכב שלו ולא את הרכב החדש, כי אבסולוטית תפסיד יותר כסף בקניית החדש, ולא תרוויח הרבה...

כמובן, אם אין לך בעיה אמיתית בהוצאת ה-80K, או אם אתה קונה את הרכב בעסקת ליסינג, זה עניין אחר.

זה כל העניין, שיש את עסקת הליסינג!

כרגע אני קונה ישירות מהחברה ב-80K כי כך נוח לי, אבל גם כי דרך עסקת הליסינג אין את הגרסה האחרונה של הספייס, אלא את הגרסה הקודמת בלי האבזור הנוסף והשינויים הקוסמטיים בפנים הרכב (בעצם, בליסינג יש את אותה גרסה של פותח השרשור, למעט מסך המגע). יכול להיות שאני סתם מוסיף 10K על שטויות, אבל הם לא יעשו לי הרבה הבדל, וכדי לצאת בהרגשה טובה אני יותר משמח לשים אותם.

אז אם נעשה השוואה הוגנת, זה יהיה ראש בראש מול עסקת הליסינג. מצד אחד יש רכב משומש יד1 בן שנה עם 15K ק"מ ב-70K, מצד שני יש רכב חדש יד1 עם 0 ק"מ ב-70K (יאלה, נגיד עוד 3K למערכת מולטימדיה JVC כמו שיש לו עכשיו ברכב). איך אתה מגיע למסקנה שהעסקה שלו משתלמת יותר? באותו מחיר אני מקבל את אותו הרכב חדש מהניילונים, אין פה אפילו התלבטות. גם ממבחינת מכירה עתידית, אני כנראה אמכור ביותר בעסקה של הליסינג.

אז השאלה היא כמה הנחה הוא יצטרך לתת כדי שקנייה דרכו תהיה משתלמת יותר מעסקת הליסינג. מחירון 70K, יש כאלה שיראו בהנחה של 5K ראויה ומשתלמת, יש כאלה ש-10K, ויש כאלה שלא יסתכלו עליו בכלל כי משהו פה נראה להם חשוד.

אני באופן אישי פחות מ-10K הנחה לא הייתי מסתכל לעבר הרכב שלו, וכנראה שקו המחשבה של אחרים הוא כמוני (שישים מודעה ביד2, רק במזל הוא ימכור את הרכב במחיר הזה)....

אני לא נכנס אגב לעומק בנושא המחירון, לוי יצחק וכו'. יש מחיר חדש, יש מחיר של יד1 0 ק"מ מליסינג, יש מחירון בצורה גסה על שלו 70K, משם אני מחליט מה מתאים לי כמחיר קנייה, ולא כי "כך צריך לפעול, וכולם פועלים בשיטה לא נכונה"...למי אכפת מזה? השיטה הכי נכונה בשביל כל קונה היא כמה שפחות כסף, וכשהשוק של היום פועל לטובת הקונים, ורע מאוד למוכרים, אז קל לראות היד של מי על העליונה...

בקיצור, מה שאני אומר שהשוק היום פועל נגדו! ואני לא מצפה לאחרת כשקונים כזה רכב ומוכרים אותו אחרי שנה :|.

עריכה:

דרך אגב, ביד2 יש ספייס סטאר 2014 עם אותם התוספות כמו שלו, יד1, עם פחות ק"מ (9K) ב-72 אלף...

עריכה 2:

כמה דקות נוספות ביד2 העלו רכבים דומים לשלו, 2013-2014, כאלה עם פחות ק"מ וכאלה עם טיפה יותר, במחירים נמוכים בהרבה...משהו יותר ריאלי (63K לדוגמה, וזה לפני מיקוח).

עריכה אחרונה על ידי 666pluto
פורסם

אז אם נעשה השוואה הוגנת, זה יהיה ראש בראש מול עסקת הליסינג. מצד אחד יש רכב משומש יד1 בן שנה עם 15K ק"מ ב-70K, מצד שני יש רכב חדש יד1 עם 0 ק"מ ב-70K (יאלה, נגיד עוד 3K למערכת מולטימדיה JVC כמו שיש לו עכשיו ברכב). איך אתה מגיע למסקנה שהעסקה שלו משתלמת יותר? באותו מחיר אני מקבל את אותו הרכב חדש מהניילונים, אין פה אפילו התלבטות. גם ממבחינת מכירה עתידית, אני כנראה אמכור ביותר בעסקה של הליסינג.

אז השאלה היא כמה הנחה הוא יצטרך לתת כדי שקנייה דרכו תהיה משתלמת יותר מעסקת הליסינג. מחירון 70K, יש כאלה שיראו בהנחה של 5K ראויה ומשתלמת, יש כאלה ש-10K, ויש כאלה שלא יסתכלו עליו בכלל כי משהו פה נראה להם חשוד.

אני באופן אישי פחות מ-10K הנחה לא הייתי מסתכל לעבר הרכב שלו, וכנראה שקו המחשבה של אחרים הוא כמוני (שישים מודעה ביד2, רק במזל הוא ימכור את הרכב במחיר הזה)....

אני לא טוען שהרכב שלו שווה 70K. אני רק אומר שבשוק נורמלי, הרכב שלו שווה יותר מ-60K (אלא רק אם המכונית לא טובה, ואת זה אני לא יודע). כנראה שזה איפהשהוא באמצע, כאשר המשוואה היא התוספות אצלו (הבנתי שיש גם ג'נטים קלים ועוד דבר או שניים) מול 15K ק"מ ופחות שנה אחריות.

מבחינה מכירה עתידית דווקא לא ברור לי שמתכור יותר את רכב הליסינג - גם יש את ה"יד ראשונה ליסינג" שמרתיע קונים (לא שזה אמור להרתיע) וגם הרכב פחות מאובזר. כמובן שאתה יכול לאבזר אותו באותה הצורה תמורת איזה 5K, אבל אז לא באמת חסכת...

מה שאני מנסה להגיד כאן הוא יותר מלגבי הרכב שלו ספציפית: אנשים נוטים להסתכל על תמונה מאוד חלקית כשהם קונים רכב בעשרות או מאות אלפי שקלים. כתוצאה הם עושים טעויות קטנות עד גדולות. אני לא מנסה לפגוע פה באף אחד, זה הרי הטבע האנושי...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)

אני קניתי דגם מאד דומה לשלך (15K, פחות משנה) רק קצת יותר מאובזרת (דיבורית, מדבקות וגם טיפול ראשון חינם) ב63.5K.

עריכה אחרונה על ידי Tal Shabi
פורסם
רק אתמול הייתי בסוכנות מיצובישי ושמתי מקדמה על הספייס סטאר. 80k, מגנזיום, בקרת שיוט, מערכת מולטימדיה עם מסך מגע, מצלמה וחיישני רוורס, יציאות aux USB, שליטה בשמע מההגה... שלא לדבר על הכפתורים ששונו מהמראה המכני הישן ועכשיו הכל דיגיטלי (וזה שינה המון מבחינת מראה, עשיתי נסיעת מבחן על הדגם הישן עם כפתורי המזגן המכניים והם מכערים את המראה לגמרי!)

למרות שהפרש של 10 אלף שקלים הוא סכום כסף נכבד, אבל כשמדובר בסכומי קנייה גבוהים גם כך, רוב הקונים יעדיפו להוסיף ולקנות חדש מהחברה, במיוחד כשהוא דגם משודרג במקצת.

עוד לא דיברתי על ליסינג 0 ק"מ יד 1, שנמכר עם אגרה במחירון שאתה מבקש על שלך, כמשמעות היד1 לא קריטי במכירה לטווח רחוק יותר (לרוב לא מוכרים רכב חדש כבר אחרי שנה!).

תוסיף לשתי האופציות האלה גם את עניין המימון הנוח שאפשר לקבל, ותגיע כבר לבד למסקנה שהסיכוי שלך למכור את המיצובישי ה70k הוא כמעט לא קיים.

וחוץ מזה, כמובן שלא רק אתה מוכר משומש בן שנה, לפי יד 2, ויש שם אופציות אחרות לא רעות בכלל באותו טווח שלך.

במילים אחרות, אני כאחד שהולך לקנות את הרכב הזה, הייתי מוכן לקנות את שלך ב-55-60 אלף גג.

מצד שני, אם אשים את עצמי בנעליים שלך, אין סיכוי שהייתי מוכר רכב בן שנה במחיר כזה זול!

למרות שהתייעצתי כבר עם יוליאן שהגיב כאן בשרשור, אני חייב לשאול גם אותך את השאלה הזו: במידה וכוח מנוע ועצלות הרכב לא היו משנים לך, אם הייתי גם כך יוצא לאט מרמזורים הכוונה ומשייט בכיף שלך על 100 קמ"ש, כשממהר 120 קמ"ש, אז היית מרוצה מהרכב או שבכל זאת היית רוצה למכור?

את דיברת על איכות הרכבה זולה, מה הכוונה? כרגע אני נוהג בשברולט ספארק ליסינג 2014, ולא מדובר בלקסוס בפנים גם כן... חשבתי שזה משהו שמאפיין את כל סגמנט הזולות האלו

זה נשמע הכי אינטרסנטי בעולם מן הסתם אבל לדעתי אתה טועה.

אם אתה קונה את הרכב לטווח הארוך ( 3 שנים ומעלה) אתה לא יכול בכלל להשוות בין הכדאיות של לרכוש מהחברה לבין לרכוש את שלי למשל.

למה?

כי הרכב הוא אותו רכב לחלוטין ( לי יש את הכל חוץ מהלחצנים החדשים אפילו שליטה מההגה הוספתי לבד) + מערכת שמע שעלתה כמעט 5K (שני מגברים 4 רמקולים וסאב) שאני נותן עם הרכב.

אז נכון יש את עניין היד, שיהפוך ללא רלוונטי עם השנים (שנתיים קדימה מהיום ואין בכלל חשיבות)

עכשיו אתה משלם 80K ויום למחרת הרכב שלך שווה 70K. לגבי מימון? תעשה מימון מהבנק הוא גם יותר זול...

בכל אופן תודה רבה לכל מי שהגיב. פרסמתי את הרכב ב68K וקיבלתי כבר מס טלפונים. לגבי מה אקנה? אשתף אותכם שאחליט. יכול להיות שאלך על מרכב סדאן (4 דלתות). חשבתי אולי על הסקודה ראפיד.

פורסם

^לדעתך ברכב בן 3 אין משמעות ליד? מעניין.

סתם שתדע, מחירון לוי יצחק מתייחס ליד גם ברכב בן 13 ומחירון יד2 מתחיל להתעלם ממנה כשהרכב עובר את גיל 10.

בהצלחה במכירה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

בהחלט יש משמעות ליד. אבל אני חושב שמה שהוא ניסה להגיד הוא שככל שעוברות השנים, הקונים מוכנים לקבל את העובדה שהרכב אינו יד ראשונה, ובגיל 3 המשמעות הסחירותית של רכב יד 01 ברישיון שונה מבגיל שנה.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

המשמעות שונה אבל עדיין קיימת.

לפני שנה בדיוק עמדתי בפני רכישה של רכב בן 3 והייתה התלבטות בין רכב יד 1 עם ק"מ ממוצע לרכב יד 2 עם ק"מ נמוך מאוד. אשקר אם אגיד שלא הטרידה אותי העובדה שאהיה יד 3 לרכב בן 3, למרות שהתיכנון היה להחזיק ברכב לפחות 3 שנים תמיד צריך להיות מוכן להפתעות בדרך. (בעקבות מכלול של סיבות שונות בסוף נבחר רכב שהיה יד1).

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
זה נשמע הכי אינטרסנטי בעולם מן הסתם אבל לדעתי אתה טועה.

אם אתה קונה את הרכב לטווח הארוך ( 3 שנים ומעלה) אתה לא יכול בכלל להשוות בין הכדאיות של לרכוש מהחברה לבין לרכוש את שלי למשל.

למה?

כי הרכב הוא אותו רכב לחלוטין ( לי יש את הכל חוץ מהלחצנים החדשים אפילו שליטה מההגה הוספתי לבד) + מערכת שמע שעלתה כמעט 5K (שני מגברים 4 רמקולים וסאב) שאני נותן עם הרכב.

אז נכון יש את עניין היד, שיהפוך ללא רלוונטי עם השנים (שנתיים קדימה מהיום ואין בכלל חשיבות)

עכשיו אתה משלם 80K ויום למחרת הרכב שלך שווה 70K. לגבי מימון? תעשה מימון מהבנק הוא גם יותר זול...

בכל אופן תודה רבה לכל מי שהגיב. פרסמתי את הרכב ב68K וקיבלתי כבר מס טלפונים. לגבי מה אקנה? אשתף אותכם שאחליט. יכול להיות שאלך על מרכב סדאן (4 דלתות). חשבתי אולי על הסקודה ראפיד.

מקווה שתשתף בכמה באמת מכרת (אם תמכור).

אם אתה מקבל 68K גם אני אשקול לקנות חדש ולמכור אחרי שנה (ברצינות). כמו ליסינג פרטי רק עם פחות סיכון ויותר זול.

בנוגע למה שכתבת בקשר לידיים, שעוד שנתיים (רכב בן שלוש) זה לא רלוונטי כבר אם זה יד 1 או 2 מפרטי - בחייאת למי אתה מספר את זה?

מימון מהבנק - האופציה הטוב ביותר גם לדעתי.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

לא תמיד הבנק נותן מימון טוב יותר,אצלי היהצההפך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
המשמעות שונה אבל עדיין קיימת.

לפני שנה בדיוק עמדתי בפני רכישה של רכב בן 3 והייתה התלבטות בין רכב יד 1 עם ק"מ ממוצע לרכב יד 2 עם ק"מ נמוך מאוד. אשקר אם אגיד שלא הטרידה אותי העובדה שאהיה יד 3 לרכב בן 3, למרות שהתיכנון היה להחזיק ברכב לפחות 3 שנים תמיד צריך להיות מוכן להפתעות בדרך. (בעקבות מכלול של סיבות שונות בסוף נבחר רכב שהיה יד1).

אין ספק שהכל כפוף לאלטרנטיבות ובכלל לנסיבות ליכולות. כנראה שבמצב כמו שהיה לך, גם אני הייתי בוחר כמוך.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?

• תוכן חדש...