Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

די חדש כאן באתר ובפורום.

לפני כשנה (דצמבר) קניתי מיצובישי ספייס סטאר (1.2 אוט') מהיבואן.

עשיתי עם האוטו 15K והאמת שאני חושב להשתדרג.

מספר דילמות.

קודם כל בעניין המכירה. מחירון הרכב עומד על 70K וחברות הליסינג מוכרות דגם דומה 0 ק"מ יד שנייה באותו מחיר.

השאלה היא כמה לדעתכם אני יכול לקבל עליו?

הרכב מאובזר עם מולטימדיה מגזניום מרימי שמשות ומצלמת רוורס - דברים שאין בדגם המוצע על ידי הליסינג.

מה גם שהוא יד ראשונה פרטי.

אשמח לעזרה ולהכוונה ברכב הבא... מה לקנות?

נגיד ואוכל לקבל על הרכב מחיר הכי קרוב למחירון אחפש רכב קטן וחסכוני עם יותר כוח ממה שהיה לי עד עכשיו (משמעותית) בתקציב על עד 100K.

עדיפות לחדש אבל אם ממש מציאה לא אכפת לי גם משומש.

חשבתי על משפחת הTSI וקראתי את כל השרשורים לגבי אמינות הגיר.. לא גיבשתי עמדה בנוגע לכדאיות. בטח לא לגבי משומש.

חשבתי גם על יאריס היברידית.

אודה לעזרתכם.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

החלפת רכב לאחר זמן כה קצר כרוכ בדרך כלל בהפסד כספי משמעותי. לכן עליך לבדוק מה חסר לך ברכב הקיים, ולאיזה שיפורים אתה מצפה תמורת התוספת של 30,000-40,000 ש"ח. לאחר שתבחן את הנתונים יהיה עליך להחליט אם ההשקעה מוצדקת, כמובן במסגרת המצב הכלכלי הכללי שלך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המחיר הריאלי (דעתי) הוא בין 50 ל-55 אלף ש"ח

המלצתי האישת - רד מזה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

zvit

הייתי אומר שנסחפת.

זה לא איזה סיטרואן איזוטרית שאי אפשר למכור.

לחתוך 20k מהמחירון נראה לי מופרז בטירוף.

אם הרכב שמור לדעתי יימכר ב65 דיי מהר. אין לו שנה על הכביש אפילו.

פורסם

אז אתה דיי מנותק מהמציאות. יש בועה בשוק הרכב, מדברים על זה בכתבות כל הזמן ומי שבא למכור מרגיש את זה.

השוק מוצף ברכבים וזה מה שגורם לשוק היד 2 לחתוך במחירים (במיוחד שחברות הליסינג מציעות עסקאות זולות).

פותח השרשור- תנסה לפרסם ביד 2 את הרכב ותראה אם אני צודק או לא. אני מקווה בשבילך שאני טועה, הלוואי ותצליח למכור במחיר שאתה רוצה.

אישית אני חושב שתרד מיזה מאחר וגם לא הגדרת מה הדרישות שלך מהרכב, זו סתם תהיה הוצאה מיותרת. תהנה ממה שיש לך.

פורסם

תודה לכל מי שענה.

כעיקרון מה שהכי מפריעה לי בספייסטאר זה הכוח. הרכב מאוד חסכוני שותה 1:18 אבל מאוד מאוד חלש לי באופן אישי.

דבר שני הוא הוא הגודל- התחיל להיות צפוף וקטן.

מה שאני מעוניין בו הוא כוח לצד חיסכון ואת זה הבנתי שאוכל לקבל או ממשפחת הTSI (פאביה החדשה שנחשפה נראית אופציה טובה) או מיאריס היברידית.

לגבי המחיר.. מי שרשם כאן 50-55 קצת (הרבה) הגזים. מחיר ריאלי לדרוש על הרכב? מישו ? משו?

פורסם

תחשוב לבד, ובהיגיון - אם יש מישהו שמציע דגם פחות מאובזר, אבל חדש לחלוטין, בלי שום שריטה, שלא נהגו בו מעולם - באותו כסף ששווה הרכב המשומש שלך, היית קונה את המשומש?

אני מניח שסביבות 60-62K זה מחיר הגיוני - אתה צריך לפתוח פער כלשהוא מול חברות הליסינג.

פורסם

פעם אחת ולתמיד - אין דבר כזה רכב חזק וחסכוני. לא קיים. בשביל לקבל כוחות סוס, צריך לשרוף דלק. נקודה.

יש מכוניות שייתנו לך 2% יותר כח לצד 1.5% יותר חסכון בדלק כי הם עובדים יותר יעיל או כי יש להם תיבת הילוכים שונה מעט. התיבה של הספייס סטאר מכוונת גם ככה לחסכון, והמנוע הוא מנוע רגיל אבל לא עתיק ומיושן יותר מדי כך שהוא דיי יעיל.

מנועי טורבו זה טוב ויפה, אבל הקאץ' הוא שאם אתה רוצה כח, אתה דוחף יותר אוויר (עם הטורבו) למנוע ומחשב המנוע מזריק יותר דלק. בגדול, הוא כאילו מגדיל את נפח המנוע. אממה, כשנפח המנוע "גדל" גם צריכת הדלק גדלה.

עם איביזה* תקבל צריכת דלק שנסיעה ממוצעת של סביב 14-16 קמ"ל אם תנהג עדין ולא תשתגע יותר מדי, תתחיל ללחוץ ותראה את המספרים זזים יותר לכיוון ה-8-9. יותר כח? כן, היא תהיה יותר חזקה מהספייס סטאר. 30 אלף שקל יותר חזקה? לא נראה לי.

*לצורך העניין. יכול להיות גם פאביה או פולו או קליאו 1.2T עם מנוע שאפילו קצת יותר חזק ומגיע עם אותה תיבת הילוכים (רובוטי שני מצמדים).

לגבי מחיר ריאלי - אולי Zvit קצת הגזים, אבל אני חושב שהוא לא רחוק. אני אישית לא הייתי משלם יותר מ-60 אלף על ספייס סטאר בת שנה עם 15 אלף ק"מ. ומה שאמרת לגבי האבזור זה שטות מוחלטת. יש בדיוק גרסה אוטומטית אחת והיא מגיעה עם כל מה שציינת (חישוקים, מסך מגע ומצלמה). אני אגיד לך יותר מזה, לפני כמה ימים החליטו לשדרג את האבזור של הגרסה האוטומטית בלי לשנות את המחיר, דבר שהופך את המכונית שלך לעוד פחות אטרקטיבית.

אתה יודע מה? אני כשאני חושב על זה, אני מסכים עם Zvit, אכן לא יותר מ-55 אש"ח.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
תחשוב לבד, ובהיגיון - אם יש מישהו שמציע דגם פחות מאובזר, אבל חדש לחלוטין, בלי שום שריטה, שלא נהגו בו מעולם - באותו כסף ששווה הרכב המשומש שלך, היית קונה את המשומש?

אני מניח שסביבות 60-62K זה מחיר הגיוני - אתה צריך לפתוח פער כלשהוא מול חברות הליסינג.

אני ממש לא חושב שאתה צודק.

לקונה יש שתי אופציות באותו המחיר:

1. רכב חדש 0 ק"מ יד שנייה (יד ראשונה חברת ליסינג) עם אבזור רגיל.

2. רכב משומש 15K ק"מ יד שנייה (יד ראשונה פרטי) עם אבזור משודרג (מולטימדיה, מצלמת רוורס, מרימי שמשות וג'נטים קלים זה בקלות שווי של 4-5 אלף שקלים).

אני בפירוש הייתי הולך על המשומש, בהנחה והכל בו תקין. הרי 15K זה כלום לאוטו מודרני. מקסימום מנסה להוריד כמה אלפים מהמחירון, בשביל ההרגשה הטובה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כשאני בא לקבוע כמה נראה לי שיקבלו - אני לוקח את הפרמטרים הבאים:

1) מה האלטרנטיבות של הקונה הפוטנציאלי באותו דגם?

2) מה האלטרנטיבות שלו בדגמים אחרים.

1) חדשה 0 ק"מ מליסינג 68700 ש"ח (אגרת רישוי הקונה יצטרך לשלם גם על שלך)

חדשה לגמרי רמה גימור גבוהה כ-75000 ש"ח (הערכה)

2) דגמים אחרים:

סקודה סיטיגו רובוטית 60000 ש"ח

יונדאי i10 אוטומטית (מבצע) 72000 ש"ח (ויש הנחה של כמה אלפי קלים בימי מכירות שיש עכשיו)

קיה פיקנטו אוטומטית 73900 ש"ח (מבצע הסתדרות המורים)

תוסיף לך את העובדה שבכל האלטרנטיבות יש בנוסף גם אפשרות לקבל אשראי נוח, ותבין שמכירת הרכב שלך לא תהיה פשוטה אם המחיר לא יהיה אטרקטיבי ממש.

אני ממליץ לפרסם את הרכב למכירה - ולראות מה מציעים לך. מאחר שהכסף שתקבל לא יצא מכיסי אין לי התנגדות שתקבל על הרכב של גם 70K, אך לצערי לדעתי גם 60 לא תקבל.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

עם איביזה* תקבל צריכת דלק שנסיעה ממוצעת של סביב 14-16 קמ"ל אם תנהג עדין ולא תשתגע יותר מדי, תתחיל ללחוץ ותראה את המספרים זזים יותר לכיוון ה-8-9. יותר כח? כן, היא תהיה יותר חזקה מהספייס סטאר. 30 אלף שקל יותר חזקה? לא נראה לי.

מנסיון איביזה אוטומטית עושה 1:14 בנהיגה לא מופרעת אבל גם לא זהירה וחסכונית שמשולבת 50% עירוני ופקקים ו 50% בין עירוני פתוח.

פורסם
כשאני בא לקבוע כמה נראה לי שיקבלו - אני לוקח את הפרמטרים הבאים:

1) מה האלטרנטיבות של הקונה הפוטנציאלי באותו דגם?

2) מה האלטרנטיבות שלו בדגמים אחרים.

1) חדשה 0 ק"מ מליסינג 68700 ש"ח (אגרת רישוי הקונה יצטרך לשלם גם על שלך)

חדשה לגמרי רמה גימור גבוהה כ-75000 ש"ח (הערכה)

2) דגמים אחרים:

סקודה סיטיגו רובוטית 60000 ש"ח

יונדאי i10 אוטומטית (מבצע) 72000 ש"ח (ויש הנחה של כמה אלפי קלים בימי מכירות שיש עכשיו)

קיה פיקנטו אוטומטית 73900 ש"ח (מבצע הסתדרות המורים)

תוסיף לך את העובדה שבכל האלטרנטיבות יש בנוסף גם אפשרות לקבל אשראי נוח, ותבין שמכירת הרכב שלך לא תהיה פשוטה אם המחיר לא יהיה אטרקטיבי ממש.

אני ממליץ לפרסם את הרכב למכירה - ולראות מה מציעים לך. מאחר שהכסף שתקבל לא יצא מכיסי אין לי התנגדות שתקבל על הרכב של גם 70K, אך לצערי לדעתי גם 60 לא תקבל.

אני לא בטוח שהאלטרנטיבות שלך מדויקות:

1) זו חדשה יד שנייה. יש לזה משמעות מסחרית (גם אם היא מטופשת). חדשה לגמרי ברמת גימור גבוהה כנראה עולה יותר ממה שכתבת. עובדה שהמחירון הוא 70K...

2) צריך למנות יתרונות וחסרונות של דגמים אחרים, לא רק המחיר חשוב.

בנוגע לאשראי - אתה צודק, וזה מוריד את האנשים שמסתמכים על האשראי בשביל לקנות את הרכב.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

המחירון של 2013 הוא 61000 ההוספה עבור העובדה שהרכב על בדצמבר היא כ-9000 ש"ח.

הקונה יצטרך לשלם את הטסט מיד אחרי הקניה.

האם אתה עדיין חושב שהוא ימכור ביותר מ-60? - אני לא.

אולי כבר הספקת לשכוח, לצערי השיקול העקרי אצל מר ישראלי ברכישת רכב היה ונשאר הכסף.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...