Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי פוסטים קודמים על השוואה בין הסוויפט לI20 אבל זה מ2012 לפני שיונדאי עשו קפיצת מדרגה..

בכל אופן לי חשוב בראש ובראשונה חיסכון בדלק ובטיחות, ואח"כ דברים כמו נוחות וסחירות..

אני מתמקד דווקא ב2012 כי נראה לי שעכשיו -שלוש שנים אחרי זה פחות או יותר סוף התקופה שבה הרכב מאבד מהמחירון דרסטית ונהיית ירידה מתונה יותר.. ככה שאני פתוח להצעות ותיקונים..

אני מניח שהסוויפט נראית הכי טוב במכלול, אבל היא טיפה פחות חיסכונית מהיונדאי..

ואין לי מושג לגבי עלויות אחזקה וטיפולים וביטוח לרכבים הללו, ככה שכל מידע אמין ונכון יתקבל בברכה

פורסם

אני מניח שאם זה התקציב שלך אזי מדובר ברכב ידני? ביקשת בטיחות. תוריד את האיביזה מהרשימה ובמקומה תכניד פיאסטה וקליאו. שתיהן נוחות ובטיחותיות. מניסיון עם הקליאו היא חסכונית. (אם אתה מעוניין שלי מועמדת למכירה מודל 2012).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הסוויפט מאוד אמינה, לא מאבדת מערכה {כמובן שאי אפשר לדעת מה יהיה עוד X שנים}, היא אולי פחות חסכונית אבל לא ברמה מורגשת כ"כ אלא אם כן אתה נוסע 2K ק"מ בחודש.

תוסיף לרשימה פיאסטה שהוא כמו הסוויפט, חסכוני, אמין, קצת פחות זריז ועם תא מטען יותר גדול.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

אני בעל גאה של קליאו 2012 (דור שלישי) ואני רוצה להגיד שזה אחלה רכב אם זה בנוחות הטובה שהוא מציע , אם זה בחסכון בדלק של 1 ל 16 . בסהכ רכב נחמד פלוס אני ממליץ !

פורסם
הסוויפט מאוד אמינה, לא מאבדת מערכה {כמובן שאי אפשר לדעת מה יהיה עוד X שנים}, היא אולי פחות חסכונית אבל לא ברמה מורגשת כ"כ אלא אם כן אתה נוסע 2K ק"מ בחודש.

תוסיף לרשימה פיאסטה שהוא כמו הסוויפט, חסכוני, אמין, קצת פחות זריז ועם תא מטען יותר גדול.

הסוויפט פחות חסכונית ממה? מהפיאסטה?? או היונדאי? נראה לי שאתה מתבלבל.

1. קשה לי להאמין שפיאסטה 2013 (כדי שתהיה ידנית) תכנס בתקציב של 55k.

2. פורד וגם יונדאי יכולים רק לחלום על צריכת דלק של 1:14 בתוך ירושלים (מדוד לפי המשאבה, בגרסא האוטומטית).

בכל אופן, הסוויפט חסכונית, בטיחותית (7 כריות אוויר וכל הבקרות), עד עכשיו שמרה ממש יפה על ערכה ובעלת מוניטין אמינות טוב. הבעיה שלה זה זה תא מטען קטן והיא קצת צפופה במושב האחורי.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)

הסוויפט עושה 1:14 ועוד בירושלים? לפי מה שאמרו לי קצת פחות אבל אוקיי, עוד ידע זה חשוב.

היונדאי עושה 1:12.5 אצל אחד העובדים אצלנו גם בירושלים.

בכל מקרה ההפרשים לא יהיו כאלה גדולים, גם אם זה 2 ק"מ לליטר...לא קריטי כ"כ.

ככה או ככה, הסוויפט בחירה מעולה והייתי ממליץ הרבה יותר מאשר ה-i20.

עריכה אחרונה על ידי אוהד זכי

פורסם

יונדאי ידנית או אוטומטית?

וכן, אלה מדידות של אבא שלי עם סוויפט 1.25 אוטו' (1:14.2 לפי המשאבה, מחשב דרך קצת יותר אופטימי. כאשר רוב הנסועה בירושלים חוץ מגיחה אחת למודיעין-לא הייתי קוראת לזה נסיעה בין עירונית ממש), גם אותי הנתון הזה מאוד הפתיע.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

יונדאי אוטו' 1.4. עושה לו קבוע 1:12.5. נסיעה רק בירושלים ללא פקקים ופעם בשבועיים מחוץ לעיר לאזור שוהם.

סחתיין על הסוויפט, זה מעולה.

למרות שגם הצריכה של הפיאסטה שלי די הפתיעה אותי, אמנם היא ידנית אבל בירושלים מפסגת זאב לא חסר פקקים והיא צורכת 1:14 במקרה הכי גרוע, היו מקרים של 1:16 רק בתוך העיר ללא מזגן בכלל.

פורסם

אביזיה עושה אצלי 14:1 לליטר כללי חוץ ובתוך העיר. זולה לאחזקה ואמינה.

נוחות : מציונית אני נוהג מרחקים כמו 100 ק"מ לנסיעה בודדת ונוח לי מאד

סחירות : יש היצע גדול, מאחר ומכרו מלא בהשקה לכן אפשר להשיג אותה במחיר טוב

בטיחות : לא ניסיתי אותה בתאונות, נראה לי יש 4 כריות אוויר לא 6

פורסם

יש 4 כריות אוויר באיביזה. (מה שמפיל אותה מבחינת בטיחות כי במבחני הריסוק היא נבחנה עם 6 כריות אוויר ולא עם 4 כריות שהיו פוגעות בציון)

אני עם הקליאו גמעתי בימים מסוימים מרחקים של 500-600 ק"מ (שזה קצת יותר מה100 ק"מ שאתה עשית) ולא הרגשתי את הגב כואב או משהו כזה. יש אצלנו קצין עם פיאסטה שעושה 300-350 ק"מ ביום וממנו הבנתי שהאוטו נוח מאוד, יצא לי לנסוע עליו ואכן נוח גם במהמורות וכבישים משובשים.

סחירות - כמו מאזדה 3, קל לקנות קשה למכור, השוק מוצף באיביזות, מלא צעירים קנו אותן בתחושה שזה מינימום פרארי והתאכזבו שלא מדובר ברכב מהיר אלא ברכב עם ביצועים של משפחתית ממוצעת מבחינת זמני תאוצה וכו'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...