Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכל האנשים היקרים והעוזרים של אוף טופיק,

8)

בבתינו החלפנו את צינור המים מברזל לצינור פלסטיק (קוטר 20),

ש 14 מ' ממנו בדרך לשעון הוא גלוי לשמש,אחר כך הוא מתחת למשתלבות,

וההמשך 5/6 מ' מתחת לאדמה,ואז מתחבר לשעון הראשי.

העיניין שבימים חמים פשוט אין לי מים קרים,צריך לחכות המון זמן וזאת בגלל

שהצינור פלסטיק הגלוי לשמש מתחמם.בערב אין בעיה.

אמרו לי בידוד,שירשור גמיש לבן יכול לעזור,בינתיים הייתי ביותר מ 10

חנויות ולא הצלחתי למצא כלום,הדבר היחיד שהציעו לי זה בדוד ספוג שחור

בחלקים של 2 מ'..חבר טוב אמר שזה פחות טוב,

מישהו יכול לומר לי מה ניתן לעשות ומהאין משיגים שירשור גמיש לבן,ובכלל,

מה מומלץ?

תודה.

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם

השתמשתי בבידוד כזה (בחלקים של 2 מטר) לצנרת שיש לי בחוץ, אין לי מושג מה היתרונות שלה מול שמש ישירה כי השטח לא בה במגע ישיר מול השמש.

לדעתי, הספוג (שהוא עבה למען האמת) בחתיכות של 2 מטר יהיה מבודד טוב יותר ביחס לסתם שירשור גמיש לבן (לא ידוע לי אם יש צינור לבן שרשורי, בקוטר שאתה מדבר עליו).

אם תוכל לשים על הצינור את הספוג, ולסגור עליו עם סרט לבן לליפוף (כמו שעושים לצנרת מזגנים) זה, לדעתי, אמור לספק תוצאה דיי טובה (בהתחשב במצב הנוכחי).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

תלפף סביב הבידוד, סרט (פלסטי) לבן, אם תעיף מבט בצינורות של דודי שמש תראה שהם מלופפים בסרט כזה, דודים בני עשרות שנים והסרט אולי התרפה עם הזמן אך עדיין נראה שלם.

עריכה: איציק הקדימני...

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם

(תודה לכם)

ללפף לפלף (ככה זה ניקרא חח) על הבידוד?

חבר שלי מתעקש שזה לא יחזיק בשמש ואני נוטה להסכים,

עליתי על המרפסת שלי למזגן בן מקס' 5 שנים וגם נימצא בשמש ישירה,

כל הליפוף במצב זוועה,כמעט לא נישאר ממנו זכר.

לפיכך אצטרך להתעסק עם זה כל שנה /שנתיים.

אין אלטרנטיבה?

פורסם (נערך)

הדרך הסטנדרטית היא אותה דרך שבה מבודדים צינורות נחושת של גז מיזוג - צינור ספוג שחור לבידוד, ולפלף שמחזיר חלק מקרני השמש ומחזיק את כל זה יחד.

זה לא בידוד מושלם אבל זה עובד - מחזיק כמה שנים, עד שהשמש מתחילה לפורר את זה. לפעמים גם יש ציפורים שחוגגות על הספוג הזה.

משהו יותר רציני? יצא לי לראות פתרונות של צמר סלעים + שכבה רפלקטיבית, כמו שמשתמשים לפעמים לבידוד גגות וכו', למשל:

http://www.behlinginsulationsupplies.co.uk/90-large_default/rock-fibre-hv-section.jpg

אם לא תמצא, אולי אפשר לעטוף את הצינור באותו ספוג שחור אבל עליו להלביש במקום לפלף, צינור PVC לבן. זה די פרויקט, כי צריך או לנסר את הPVC או לנתק את צינור המים ו"להלביש" את ה PVC, וצריך לקחת בחשבון שלדבר הזה יש משקל.

עריכה: אגב, נראה שלפחות בחו"ל יש להשיג לפלף רפלקטיבי (כמו נייר כסף) דביק. זה כנראה יעבוד טוב יותר ולזמן רב יותר מהלבן הרגיל.

עריכה אחרונה על ידי Mr. MAG

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

• תוכן חדש...