Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ ברכישת אופניים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים!

נפלה ההחלטה לרכוש זוג אופניים לצד הגברי במשפחה. אז מה אני אמור לבדוק/לשאול בזמן שאני וזוגתי הולכים מחר לקנות אופניים?

קראתי קצת על זה וזה נשמע די מבלבל כל הנתונים. מרחק בין האשכים למוט עליון או מרחק בין העיניים לכידון ושאר חיות מוזרות. אני בסה"כ רוצה אופניים לרכיבה יומיומית של שעה וחצי שעתיים בערך בשבילי עפר של דרך הבטחון ביישוב.

אמרו לי מצמן את מירוץ או מגהספורט. מה עדיף? אשתי מכירה במאה שערים חנות שמשם חמי קנה להם לאורך השנים אופניים. מה מומלץ?

תודה!

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

לא ציינת תקציב, אז אני מניח שהוא לא מוגבל.

סתם 2 אפשרויות טובות שזרקתי פה (באמת):

1. http://www.ctc.co.il/product/trek-superfly-fs-9-8-sl-2014/

2. http://www.recycles.co.il/mountain-bike-scalpel-29er-carbon-1-13

לכל אחד מהנ"ל יש דגמים פשוטים יותר בסדרה, שעולים פחות.

שעה וחצי עד שעתיים ביום זה הרבה זמן רכיבה. לכן בחירת חנות (ומכנאופן) טובה זה דבר חשוב. גם צריך לחשוב על נושא המשקל והנוחות הכללית.

שים לב! מה שנוח/ טוב לי או לכל אחד אחר פה לא בהכרח טוב עבורך. אופניים זה דבר מאוד אינדיבידואלי מאחד לשני. וזה תלוי בהרבה פרמטרים כגון גיאומטריה.

אם תפרט נסיון קודם, גם יעזור לנו לכוון עבורך במשהו.

אם אתה רק נכנס לתחום ואלו שאיפות על הנייר (שעה וחצי ביום), הייתי מתנסה קודם במשהו זול יחסית (אפילו מיד2), לראות את הלך הרוח, לדעת ולהבין מה לרצות, לראות שבאמת מצליח להתמיד ושהג'וק אכן נכנס לראש, ורק אז שוקל עלייה ברמה ובתקציב לאופניים מתקדמות (או מתקדמים? עברית שפה קשה) יותר.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

טוב. אז א' תודה רבה.

ב' התקציב הוא נמוך יחסית מאוד -עד 1000 ש"ח. אני מחפש באמת משהו מאוד מאוד בסיסי רק לנסיעה כיפית על שבילי עפר, ואם יירדו כמה ק"ג עודפים זה יעזור.

תודה!

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

בתקציב כזה תמיד עדיף ללכת על די שנייה מאשר מוצר זול.

אתה הולך לרכב עליהם די הרבה, צריך שיהיה נוח ורצוי שיחזיקו מעמד, ולמקרה שתרצה לרכב באיזו שבת על מסלול טיפה יותר מעניין משבילי עפר (ותאמין לי שזה יקרה לך מהר יותר ממה שנדמה לך), שווה שיהיו לך אופניים שגם יעמדו בזה בכבוד.

לא צריך להתפרע, אופני זנב קשיח ברמת כניסה של יצרן טוב יעשו את העבודה, וביד שנייה תוכל למצוא כאלו בתקציב שלך עם טיפה מאמץ. אתה תהנה מהם הרבה יותר מאשר כל אופניים חדשים במחיר הזה.

פורסם

אתה הולך לרכב עליהם די הרבה, צריך שיהיה נוח ורצוי שיחזיקו מעמד, ולמקרה שתרצה לרכב באיזו שבת על מסלול טיפה יותר מעניין משבילי עפר (ותאמין לי שזה יקרה לך מהר יותר ממה שנדמה לך), שווה שיהיו לך אופניים שגם יעמדו בזה בכבוד.

לא צריך להתפרע, אופני זנב קשיח ברמת כניסה של יצרן טוב יעשו את העבודה, וביד שנייה תוכל למצוא כאלו בתקציב שלך עם טיפה מאמץ. אתה תהנה מהם הרבה יותר מאשר כל אופניים חדשים במחיר הזה.

שלומות

מחזק ביותר עדיף לך כמתחיל להתחיל בזוג מיד שנייה אתה יכול למצוא יופי של אקזמפלרים במחירם ללא תחרות ,תיזהר זה "ממכר" . כשתרצה לעבור לליגה של הגדולים תקנה זוג חדש.

בבקשה לינק ליד שנייה של רוזן ישנם עוד כמה דוגמאות.

פורסם

מספיק שצריך להחליף צמיגים ביד שנייה, וכבר צריך להוסיף איזה 200-300 ש"ח לעלות...

אם באמת תרכב שעתיים כל יום, הייתי משקיע כפול בחדש, לפחות, וקונה בחנות מקצועית, היכן שיעזרו להתאים לך את האופניים.

למה?

כי שעה וחצי רכיבה יומיומית זה הרבה זמן אופניים בשבוע, וחשוב לקנות אופניים שיתאימו לך, אחרת תפתח כל מיני מכאובים.

תשקיע כאן בקנייה מושכלת, גם אם יקרה, אחרת בסוף לא תרכב.

זה לא שצריך אופניים משוכללים כדי לרכב על עפר, אבל רצוי 29" (מידת צמיג מתאימה לשימוש כזה), שיתאימו לך פיקס, עם בחירה של אוכף שיהיה טוב לך (מאוד אינדיווידואלי) וחלקים סבירים, שלא ייתפרקו בשימוש התכוף.

תצטרך גם לקנות מכנסיים מרופדים, קסדה ותאורה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יד 2 רק אצל חנות אופניים רצינית ומוכרת אשר יתנו לך אחריות לתקופה ארוכה וללא מילים קטנות וגם אז הייתי קונה רק אם יש לי חבר שמבין טוב בעניין.

חסרון נוסף של יד 2 שאתה מוגבל בהיצע.

כך שאני חושב שיד 2 מתאים דווקא למי שמבין ושכבר גיבש לו דיעה. כך הוא יכול לתפוס מציאה מ"פריאר" שקנה אופניים יקרות ופתאום הבין שמזיעים ושיש גם עליות ועכשיו הוא חייב להיפטר מהם.

פורסם

אהלן כולם

לאחר שיחה עם האישה, אושרה לי מסגרת תקציב של עד 1500 ש"ח. ראיתי היום בחנות בי-ם את הדגם הזה: http://www.matzman-merutz.co.il/?CategoryID=4027

של דיאמונדבק. במצמן אני יכול להשיג את הדגם ב-300 ש"ח פחות.

מה אתם אומרים?

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

אני חושב שהדגם הזה יכול להתאים,

המפרט שלו לא רע יחסית למחיר (חוץ ממערכת ההילוכים שהיא די בסיסית אבל לשימוש שלך מספיקה לדעתי)

איפה את רוכב ,במעלה ? שלח ה"פ אולי אצטרף.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

אין מה להגיד על ה-Diamondback, כי המפרט שלהם עלום לחלוטין.

(לא מבין איך אפשר לכתוב את מה שנכתב מעלי).

אם אתה יכול לקנות אותם ב-300 ש"ח פחות, אז זה בגלל שזה מה שהם שווים!

אני חוזר על דעתי ממקודם, לשימוש שלך, 2,000 ש"ח זה הסכום המינימלי הרצוי לאופניים חדשים.

אם אפשר למצוא מציאה ביד 2 (רצוי מחנות או בליווי של מישהו שמבין), מה טוב. יש מציאות, אבל צריך לדעת לקנות.

יש לי חבר שהציג בגאווה את הטרק מציאה שהוא קנה ב-800 ש"ח, כשחדש עולה 3,000.

הוא רק לא ידע לראות שהבולם הוחלף באחד אחר, גנרי ומחורבן, כמו גם חישוק אחד, ואחד הצמיגים היה גמור לחלוטין.

אה, כן... השלדה היתה עקומה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

פאולו, הסיכוי שמתחיל באמת ירכב כל יום שעה וחצי הוא קלוש.

אחרי רכיבה ראשונה הוא יתאושש במשך כשבוע.

אחרי רכיבה שנייה כארבעה ימים...

מעבר לכך שאף אחד לא רוכב שעה וחצי ביום אלא אם הוא מתאמן לתחרות, וגם אז לא.הרגלים צריכות לנוח לפחות יום בין רכיבות.

פות"ש, תפוס חבר שמבין עיניין, ותשבו על לוחות משומשים.

באותו המחיר של חדש תוכל למצוא משומש תקין בלפחות שתי רמות למעלה.

במיוחד כשאתה מתחיל, אם תראה שאתה לא מתמיד תוכל למכור בהפסד מינימלי, יחסית להפסד מול קניה של זוג חדש.

מתחדשת*

פורסם

אהלן כולם

כמו שתמיד קורה - כשמגיעים לחנות קורה שמשתנה הדעה. הדיאמונד בק הללו הן מוצר סיני. יש את האמריקאי רבל הוא לא איכותי כמו הספיישלייזד שקניתי.

נכנסתי היום למצמן את מרוץ בתלפיות. קידם את פניי אחד ממש נחמד בשם סטיב שלא הסכים למכור לי את הדגם שרציתי כי הוא לא היה מחזיק אותי לטענתו (משקל למעלה ממאה ק"ג). הוא הציג לי את הSPACIALIZED האלה: https://www.google.co.il/search?q=specialized+hardrock+26+disc+2013&tbm=isch&imgil=MdMrcyxYmY2udM%253A%253B09Detd5sCH3adM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.kaskus.co.id%25252Fthread%25252F51565d487b1243a348000005%25252Fsepeda-specialized-hardrock-disc-26---2013%25252F1&source=iu&usg=__L_nTASq3W_KIziGhM9PJXbQ5Wv0%3D&sa=X&ei=6kfzU5WzL7HP4QSWiYDwAQ&ved=0CCwQ9QEwAQ&biw=1366&bih=667#facrc=_&imgdii=MdMrcyxYmY2udM%3A%3BzsofdE4y2fJHfM%3BMdMrcyxYmY2udM%3A&imgrc=MdMrcyxYmY2udM%253A%3B09Detd5sCH3adM%3Bhttp%253A%252F%252Fkkcdn-static.kaskus.co.id%252Fimages%252F2013%252F03%252F30%252F579071_20130330103822.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.kaskus.co.id%252Fthread%252F51565d487b1243a348000005%252Fsepeda-specialized-hardrock-disc-26---2013%252F1%3B1280%3B960

עלו לי בסה"כ עם קסדה וכפפות 2500 ש"ח. הבחור צ'יפר אותי במתקן לבקבוק + בקבוק וחומר נגד פנצ'רים בגלגלים. לא הרבה, אבל גם משהו.

אני מתעתד להתחיל את תקופת הכניסה לכושר שלי, כי אשתי שונאת את הילד העודף שיש עליי.

אעלה תמונות בערב, כי הסוללה ל הטלפון מתה.

תודה לכולם על הייעוץ! אם יש לכם משהו להוסי ולייעץ לי אשמח לקבל כל עצה!

תודה!

צריך גם קרם אני מאמין.

• תוכן חדש...