Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

לפני כחודשיים ביצעתי הזמנה של סאב וופר מבית CDT AUDIO לאחר שעברתי לעבוד עם מיד טוויטרים שלהם מדגם ES-02 שפשוט התאהבתי בהם באופן מיידי ולכן, החלטתי לנסות סאב וופר שלהם.

כפי שאתם יודעים אני מחפש סאב וופרים בקוטר 8 אינטש בשנים האחרונות בכדי להמנע מתדרים מתחת לאזור ה30-40 הרץ וגם בכדי להיות מסוגל לעבוד בתיבות קטנות לפי הדרישה ואף למקם אותם בתוך הקבינה.

אך במקרה זה הוחלט להשאיר את הקבינה לנוסעים ואת תא המטען לסאב וופר (טוב, חלק קטן מאוד ממנו)

הזמנתי בשילוח ימי את הQES-820 דרך אמאזון למחסן שלי בBUY2USA - הסאב וופר עלה 250 דולרים כאשר בכל מקום אחר מצאתי אותו בלא פחות מ300 דולר, רוב בתי העסק תמחרו אותו ב350 כאשר היצרן כמובן ממתג אותו בתג מחיר העומד על כ400 דולרים.

כמה עלה לי השילוח? בחיי שאני לא זוכר אבל כמה מאות שקלים - לא זול במיוחד אבל זה גם היה בגלל שאיחדתי חבילות.

טוב, בזמן שהסאב וופר עושה דרך ארוכה מאוד לארץ פניתי לרונן נאור מסאונד נולדג' וישבנו לתכנן תיבה.

המלצת היצרן לסאב וופר הזה לתיבה אטומה נמדדת על כ0.2 עד 0.3CF סה"כ שזה בין 6 ל9 ליטרים נפח פנימי - מדובר בכאפס מקום בעצם - ניתן לזרוק את הסאב וופר הזה בתוך הקבינה בתיבה אטומה ללא בעיות כלשהן.

אבל לאחר בדיקה עם רונן - נמצא כי הנפח המומלץ לאטומה יהיה כ10 ליטרים - לא הבדל גדול במיוחד חייב לציין.

אבל 2 - לאחר בדיקות נוספות הרצון שלי היה לקבל פיק בתדר 40 הרץ - היות ומדובר בסאב 8 אינטש ובכל זאת אני רוצה לקבל ממנו תפוקה נורמאלית - הלכנו על תכנון תיבה פורטד בנפח 1.1CF! אשר תשב בתא המטען

הגרף שקיבלנו יצא זהה לזה אשר הומלץ ע"י היצרן ובעצם התיבה הזו מכוונת לSPL בתדר 40 הרץ

הזמנות התיבה נשלחו רק שבכדי לאסוף אותה - צריך להגיע לצפון הארץ אז כרגע היא עדיין ממתינה להזדמנות איסוף.

וכאן הדברים מתחילים להסתבך לוגיסטית.

יום חמישי האחרון הסאב וופר מגיע סוף סוף לביתי - אני פותח את הקרטון ומחייך! :-P ממש כמו ילד שמקבל מתנה.

פותח את האריזה היפה שהסאב וופר הזה מגיע איתה ואכן רואה את המפלצת הקטנה שהזמנתי ובאמת - מרשים! (ארחיב על כך עוד מעט)

אבל אז אני מוציא את דף הנתונים עימו הגיע הסאב וופר וחושכות עיניי!

זה בכלל לא מה שהזמנתי! אין קשר בכלל בין נתוני הTS שקראתי באתר היצרן לבין נתוני הTS שהגיעו מצורפים באריזה!

הסאב וופר שאני הזמנתי הוא בכלל בעל סליל יחיד 4 אוהם

אמור לספוג 4 וואט

נצילות נמוכה מאוד (פחות מ84 דיבי או אולי אפילו פחות מ83 )

והנתונים שאני רואה לפני הם של סאב עם שני סלילים! ובאמת לסאב שהגיע יש שני סלילים!

אבל הוא מוצהר לספוג 200 וואט

נצילות למעלה מ87 דיבי

ונתוני התיבה שהפעם ממליצים עליה אמנם פוגעים בול לנפחים שרונן ואני תכננו אבל הם מתאימים לSQ לתגובה שטוחה ולא לSPL ב40 הרץ.

בשלב הזה אני חוטף שוק ועצבים - מרגיש מרומה אבל לא מאמין שאמריקאי ועוד דרך אמאזון - הונה אותי!

מחליט להרגע כי אני משתדל לא להגיב מתוך כעס - המוח לא חושב נכון במצבים כאלה ומבין שאני לא הולך לרדוף עכשיו אחרי החנות שמכרה לי מעבר לים את המוצר הזה אלא פשוט הולך לנסות אותו ולברר איפה היתה הטעות בהבנה שלי כי אני מתקשה להאמין שמדובר בהונאה.

יום למחרת קפצתי ליוני סטריאו - הוא נמצא קרוב אליי ויש לו מבחר תיבות לא רע (תסלחו לי על הפרסום הסמוי אבל אני משתף אתכם כאן בחוויה) ובאמת מצאתי שם תיבה פורטד בנפח 28 ליטרים עם פורט מתאים בדיוק לדרישות התכנון שלנו - קצת פחות בנפח אבל זה אומר בעיקר שהSPL על התדר יסטה קצת מהתכנון - לא נורא.

לאחר אין ספור הרחבות עדינות מאוד של פתח הטענת הסאב בתיבה (החור בקיצור - זה היה נשמע רע עם הייתי כותב להרחיב לה את החור :-D ) אני מתקין את הסאב וופר בתיבה ומחבר אותו לעמדת הדוגמנית בכדי לראות כיצד הוא מתפקד, אם הוא עובד בכלל.

הפעלה ראשונית של הסאב וופר

תשמעו, הדבר הזה הוציא אוויר מהפורט של התיבה כמו וונטה של מקלט! רק שהוא הוציא את זה נקי, בלי רעשים מהפורט בכלל! (זה גם היה חלק ממה שרונן ואני נדהמנו ממנו בזמן תכנון התיבה - אין רעש פורט!)

היה צריך להחליף רק טרמינל שרקד שם והרעיש אבל אחרי זה פשוט שקט מוחלט מהתיבה.

זה לא נראה כמו סאב של 200 וואט :shock: מה קורה פה?

מכניס את הסאב וופר (בתיבה כבר) לתוך הרכב שלי - מנתק את הSA10 ואפילו לא טורח מרוב עצבים לשנות את הגיין (הSA10 להזכירכם הוא סאב שנועד לספוג 600 וואט ואני בטוח שאני מתעסק עם סאב שנועד לספוג שליש מזה ואני לא מזיז את הגיין - שישרף! הייתי באמת עצבני על הפאשלה הזאת)

ואז עוד פעם המבט הזה :shock:

לא רק שהסאב וופר הזה נשמע טוב - הוא בכלל לא מעוות! שוב, זה סאב שמוצהר לספוג 200 וואט?!?

כאן כבר הבנתי שאיפשהו נפלה טעות ואני צריך לבדוק היטב מה קניתי ומה הנתונים האמיתיים של הסאב וופר.

מתיישב מול המחשב הבוקר בעבודה ופותח את לינק הרכישה ומה אני רואה?

אכן קניתי סאב של שני סלילים אבל QES820 והנתונים שהמוכרן מציג בפני זהים לציפיות המקוריות שלי אז מה קורה כאן?

ואז אני מביט בדף נתונים שהגיע עם הסאב וכתוב בסגריים HD800CF - ממש ממש בצד ימין אני רואה לינק לסאב הזה באמאזון וזה בכלל סאב מסדרת כניסה, עם ממברנה אחרת, עם מבנה אחר ואז אני סוף סוף מבין מה קרה.

באריזה של הסאב וופר הכניסו את דף הנתונים הלא נכון!

וואו איזה סרט אכלתי לחינם.

עכשיו - איך הסאב וופר נשמע? מה חוות הדעת שלי לגביו?

כרגע - חוות דעת ראשונית, צריך לנסוע איתו לפחות שבוע שבועיים ברכב בכדי שיפתח קצת ויגיע למצב עבודה אופטימלי.

כמה נתונים לגבי למה בחרתי בסאב וופר הזה? מה הביא אותי דווקא אליו?

הסאב וופר בנוי בטכנולויגה מאוד יפה בה הספיידר שלו עובד כמו קפיץ שמתאזן בצורה מושלמת בין הכוחות שפועלים עליו חשמלית לבין הכוחות שפועלים עליו בתוך התיבה והוא נותן תגובת תדר וכוח חלקים הודות לכך.

הסראונד של הסאב וופר הזה עשוי מבוטילן וזה מוריד כל רעש מכאני מתכנון הממברנה שלו.

תוסיפו לזה נתון ספיגת הספק גבוה ביחד עם נצילות נמוכה ואתם מקבלים סאב וופר שאמור לרדת נמוך היטב ולשמור תוך כדי על רמת דיוק גבוה.

תוספיו לזה תג מחיר שפוי בניגוד למתחרים עם נתונים דומים שעולים כמעט כפול ממנו ומתקבלת לה חבילה כוללת מאוד מעניינת ומאוד תחרותית.

אז איך הוא נשמע? השורה התחתונה במילים אחרות - סיכום

אני לא יודע איך לאכול את המוצר הזה אם להיות כנה.

יש לו תפוקה מפלצתית אבל אופי סאונד עדין!

הוא נשמע כמו איזה 12 אינטש בטרקים עם נמוכים חזקים באזור ה40 הרץ - זה מצד אחד

מצד שני בטרקים מוסיקליים הוא שקוף לחלוטין

מצד שלישי בטרקים עם תופים הוא נותן מכה מדוייקת מאוד אבל נעימה - לא מכת פטיש יבשה ועדיין - רמת דיוק גבוה, לא ברור לי איך זה קורה אבל זו המציאות איתו.

האם זה הסאב וופר הכי טוב ששמעתי? - לא, לא חושב, אבל הוא בין הטובים - לסאב וופר 8 אינטש הוא בין הטובים אבל בכלל עוברים לי בראש סאב וופרים 10 ו12 אינטש כשאני חושב על ההשוואה וזה לא נכון לעשות זאת.

וגם - היום, אני פשוט לא מסוגל לאמר "הכי טוב" על רמקולים - זה עניין של טעם וטעם משתנה עם הזמן ובגלל זה אנחנו גם מחליפים רמקולים כל תקופה מסויימת, התרגלנו ובא לנו משהו אחר.

ומה שמרגיז אותי שזה שאני כבר שנים עם סאב וופרים שהדגש בהם הוא לא על הפאנצ' - וזה קצת חסר לי! גם מהסאב הזה - זה קצת חסר לי.

אם להיות כנה - הCDT מאוד פוגע לטעם שלי, אבל הטעם שלי כרגע במגמת שינוי ובגלל זה אני לא בטוח בכלל שאני מתכוון להשאר איתו לתקופה ארוכה.

לא ביצעתי מדידות כלשהן וגם לא מתכוון - לא רואה מה הטעם בכך, מכוון כרגע על פי שמיעה.

קצת תמונות ואחרי שהמבצע בעזה יגמר אולי סוף סוף אגיע לכמה מפגשים וגם יהיו כמה מפגשים נוספים מסוג אחר ותוכלו לשמוע אותו בפעולה.

ScreenHunter_001.gif

photo 1.jpg

photo 2.jpg

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תתחדש.

איך אתה אוהב לאכול סרטים :-D

אז הסקירה היא בעצם על מה היה עד שהסאב הותקן, פחות על איך הוא נשמע.

לא נורא, תחזור עוד שבועיים עם תובנות.

מתחדשת*

פורסם

תחשוב שהזמנת משהו, אין לך ממש שום דרך נוחה להחליף אותו במידה ומשהו לא בסדר ועכשיו שהוא הגיע, זה אפילו לא מה שהזמנת? אפילו לא קרוב?

בדף הנתונים כן היה רשום QES820 רק שבסוגריים היה רשום דגם של סאב אחר שלמען האמת, הוא גם מסדרת הQES אבל הוא מרמת הכניסה שלהם בסדרה הזו.

זה נקרא לאכול סרט!

אני לא חושב שהוא הולך להשתנות בהרבה אלא התנועה שלו הולכת להיות קצת יותר חופשיה לאחר שהדבק יתחמם קצת ויתקבע ולאחר שהחומרים והסליל יגיעו למצב העבודה האמיתי שלהם - הוא פשוט יתן יותר תפוקה ויהיה עוד יותר נקי שזה בכלל - מרשים בפני עצמו במצב הנוכחי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תמונה של החבוב!

כן - הותקן הפוך בטעות, הייתי בטוח שהתיבה הפוכה :-D אז הפכתי! :-P

אני פולני :oops:

photo.jpg

Pioneer TS-X150

פורסם

אחרי כמה ימים שנתתי לסאב ולאוזן שלי להתרגל קצת אחד אל השני הרגשתי שמשהו בTC לא עובד או שבכלל הסאב בחלק מהתדרים מגיע מתא המטען.

לקחתי איתי את לאון לרכב כרפרנס, חוות דעת נוספת - בזמן שישבתי בכסא הנוסע כבר היה ברור לי שהוא לגמרי מגיע מתא המטען ומאזור השמשה בו זמנית - פאזה הפוכה.

הפכתי לסאב את הפאזה דרך הטרמינל שלו (קטביות חשמלית) והוא נשמע עכשיו ממוקד ומגיע מהשמשה הקדמית אבל עדיין יש לי שם תיקונים קטנים לTC שצריך לבצע בגלל שהוא מנגן את התדרים הנמוכים דווקא חזק יותר מהSA10 - כנראה שקל יותר למגבר להרים אותו.

אני רוצה עוד לפתוח לו קצת יותר גיין למרות הכל, אני מרגיש שהסאב הזה יכול וגם צריך לתת יותר ממה שהוא נותן כרגע - ואל תחשבו שמדובר בסאב חלש, להפך הוא מאוד חזק, מאוד! בשביל סאב 8 אינטש הוא מוציא תפוקה גדולה מאוד וגם שומר על רמת SQ מאוד גבוהה, אני פשוט חושב שאני לא ממצא אותו עדיין כמו שצריך.

אני רוצה לעשות על הסאב הזה עוד קצת עבודת גיין וTC ולהוסיף עוד תיקוני איקולציה לסט הקדמי - בשביל זה השמשתי בחזרה את הTtueRTA על המחשבים שלי - תכנה מאוד נוחה במובן הזה.

Pioneer TS-X150

פורסם

לא ממש - עדיין לא

הסמארטפון שלי הוא אייפון 5 - אני מתאר לעצמי שאני צריך בשביל זה מתאם מלייטנינג לUSB A FEMALE?

או שזו אפליקציה אנדרואידית בלבד? - מה גם שהנגן שלי הוא הטאבלט עצמו - בכל מקרה אני גם צריך לפטופ ברכב כי הDSP הוא ביט 1

אבל זה בהחלט מעניין - אלי, אפשר קצת יותר מידע על הAUDIO TOOLS?

האם זה לאנדרואיד בלבד או גם לאפל?

עריכה - אתה מדבר על האפליקציה של JL AUDIO?

לאנדרואיד יש את

RTA Pro Analyzer

לא חינמי, מתאר לעצמי שאפשר גם למצוא פרוץ אבל כרגע אני דווקא מעדיף את הTRUE ואת המסך הגדול של הלפטופ.

הורדתי את האפליקציה של JL בכל מקרה.

עריכה נוספת - אני לא רואה שם אפשרות לPEAK HOLD למשל שזה דבר נוח מאוד לעבודה כשאתה עושה סוויפ של תדרים - בזמנו כשהיה לי אייפון פרוץ (היום אני בכלל לא טורח לנסות לפרוץ אותו) היה לי RTA עם כל האופציות האלו אבל אני לא זוכר שתמך במיקרופון חיצוני אז זה גם לא שווה הרבה.

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

אני מתכוון ל Audio tools לא לjl tool. זאת תוכנה שזכתה בהרבה שבחים ממגזינים בחו"ל. המיקרופון הינו מיקרופון שמתחבר לשקע האוזניות ומגיע עם קובץ כיול משלו שהתוכנה יודעת להשתמש בו.

התוכנה בתשלום אבל הסכום נמוך, עם אני זוכר נכון כ16 ש"ח.

אני יגיע הערב הביתה ויעלה קישורים.

עריכה אחרונה על ידי eli_i

פורסם

אם אתה מדבר על תוכנה של בנאדם בשם אנדרו במקרה המחיר עכשיו הוא 70 שקלים :-D

Pioneer TS-X150

פורסם

כן. את המיקרופון צריך לקנות.

לא זוכר מה בדיוק העלות שלו, בערב אני אבדוק אבל המחיר לא בשמיים והוא מגיע עם קובץ כיול אינדיבידואלי שעובד עם ה Audio tool.

פורסם

אני מוצא את זה כפחות נוח במובן של איך אני ממקם את המיקרופון במקום שהראש שלי נמצא בו ועדיין מסוגל להביט בנוחות במסך של האייפון - בעזרת כבל מאריך?

בלי שום קשר UMIK-1 של MDSP כבר יש לי, שני לפטופים כבר יש לי ואת כל התוכנות הנדרשות יש לי גם כן.

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

זה הרבה יותר נוח, לי לפחות.

יש לי בבית ברינגר 800 מכויל עם phantom power source וtrurta.

זה הרבה פחות נוח והרבה יותר מסורבל בצורה הזאת, הרבה פעמים בעבר רק המחשבה לסדר את הכל הניעה אותי מלבצע סשן כיוונים.

עם הפלאפון, חוט מאריך למיקרופון ומיקרופון שתמיד נמצאים ברכב זה הרבה הרבה יותר נוח מה עוד שבהשוואה בין 2 המערכות ההבדלים היו קטנים מאוד עד בלתי קיימים.

אלי

עריכה,

זה הקישור לתוכנה באנדרואיד:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.julian.apps.AudioTool

וזה לאייפון:

https://itunes.apple.com/app/iaudiotool/id580740399?mt=8

עריכה אחרונה על ידי eli_i

פורסם

נחמד - אני במילא הרי צריך לפטופ ברכב לכוון את הביט 1 אז כבר לשים את הUMIK על הדרך

שומר בבית תיק לפטופ עם כל הכלים שאני צריך בכדי לכוון את המערכת

רב מודד, סקופ, אזניות מטווחים :-D , משקפי הגנה :-P, נשמית :?, ומיקרופון UMIK1 וכמובן "עולה הירח" (לפטופ)

טוב משקפי הגנה ונשמית אין שם באמת - זה בערכה של "סקס עם תימניה" :-P:-P:-P

Pioneer TS-X150

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...