Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי לפני כחודשיים סיטרואן C4 מנוע 2000 שנת 06 אוט'. לא אעביר יותר מידי חוו"ד בעניין הרכב (רכב מעולה) אולם כן עשיתי "ניסויים" בצריכת דלק. בהתחלה נסעתי נסיעות ספורטיביות בעיקר, משולב עירוני- בין עירוני כ- 40 ק"מ ביום, צריכת הדלק עמדה על 8.5 ק"מ לליטר :?. אחרי שבזבזתי טנק אחד בשביל הכיף, התחלתי לבדוק אפשרויות לצריכה נורמאלית יותר, נכון להיום אני עומד על צריכה של 12.5 ק"מ לליטר! :lol: אז איך עושים?

1. לא נותנים לרכב לעבור את ה 3000 טור.

2. נסיעה בין עירונית- בין 90-110 קמ"ש בלבד, להשתדל לנהוג על גז קבוע.

3. נסיעה עירונית- לא לנסות לקחת רמזור בכח, לא לתת "קיק" להורדת הילוך ובאופן עקרוני פשוט לא לאמץ את הרכב.

4. לדאוג אחת ל- 3 שבועות למלא אויר בהוראות יצרן.

הכי פשוט והכי הגיוני, אבל תנסו לעשות את זה בכח, להתגבר על הרצון ותראו אילו תוצאות מדהימות אפשר להשיג.

אגב הנהיגה הופכת למשעממת.. מוצר נלווה

אשמח לקבל מיכם עצות נוספות!

בנוסף, יש לי מגנזיום (מקורי) האם הורדת המגנזיום או לחילופין מעבר לקוטר גדול יותר יעזרו?

פורסם (נערך)

כיבוי מזגן לא חוסך דלק. (אולי בנסיעה איטית בעיר)

מטבע הדברים שאין מזגן דולק? החלונות פתוחים, והם גורמים לחיכוך גבוה יותר של הרכב- מה שמעלה את צריכת הדלק.

אני עושה עם הרכב שלי כמעט 1:16

למה? נסיעה רגועה ללא האצות. הורדת הילוך לפני הגעה לרמזור. לא מאיץ בפרעות

אלא נותן לרכב לפתח מהירות בקצב שלו. לחץ אוויר תקני כל חודש. כמובן לא נוסע מעל 120 קמ"ש במקסימום

וזה מפני שרישיון נהיגה שלי חשוב יותר מאשר חיסכון בדלק.

עריכה אחרונה על ידי yogev20
פורסם

היו פה הרבה שירשורים לנהיגה חסכונית,קיבלת 1/12.5 בנסיעה עירונית או בין עירונית?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

משולב, אני נוסע כל בוקר מתל אביב לשדה תעופה, קצת סידורים פה ושם.. יוגב על מה אתה נוסע? 1/16 זה מעולה.. המזגן דולק בנסיעה (הוא עובד לפי מצב רוח אבל דולק :) לא נראה לי אפשרי בחום הזה ליסוע בלי מזגן בכלל.. יש משהו מכאני שאני יכול לעשות כדי להגיע לצריכה טובה יותר?

היו פה הרבה שירשורים לנהיגה חסכונית,קיבלת 1/12.5 בנסיעה עירונית או בין עירונית?
פורסם

רק הערה על עניין המגנזיום, אחד האויבים של צריכת הדלק הוא משקל , מגנזיום קלים יותר מגלגלים ( ג'אנטים ) רגילים ולכן עוזרים בצריכת הדלק

לגביי צמיג גדול יותר אם הגדלת את קוטר הגלגל למעשה הורדת את יחס ההעברה הסופי ולכן הרכב יסע מהר יותר באותו סל"ד , אבל זה תלוי גם בגורמים אחרים ולכן קטונתי מלתת תשובה על כך .

לגביי מזגן וצריכת דלק - למיטב ידיעתי כיבוי מזגן = הורדת צריכת דלק

גם אני קראתי שמזגן במהירות מעל 80-90 קמ"ש צורך פחות דלק מאשר לפתוח חלונות שאז מקדם הגרר עולה וצורך יותר דלק מאשר המזגן.

עדיין מזגן = דלק , אם תסע עם חלונות סגורים בלי מזגן תצרוך פחות מאשר עם מזגן

עוד - פילטר אויר נקי גם משפיע על צריכת הדלק כמו גם ממיר סתום

עפר

פורסם

הדלקת מזגן גורמת לצריכת דלק,עקב כך שהמדחס נכנס לפעולה ומקשה על המנוע.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
כיבוי מזגן לא חוסך דלק. (אולי בנסיעה איטית בעיר)

מטבע הדברים שאין מזגן דולק? החלונות פתוחים, והם גורמים לחיכוך גבוה יותר של הרכב- מה שמעלה את צריכת הדלק.

לא מדוייק, נעשה מחקר בארה"ב בנסיעה זהה, במהירות בינעירונית (אני חושב 50 מייל) עם מזגן פועל וללא מזגן אך עם חלונות פתוחים. התוצאות שנסיעה ללא מזגן עם חלונית פתוחים - משפרת במעט את צריכת הדלק אך איננה בזבזנית יותר מנסיעה עם מזגן פועל. כך שניתן לומר שבסה"כ ההפרש הוא שולי והנסיעה עם מזגן וביישוב הדעת שווה את התוספת שבמספר אגורות.

גם בעניין זה יש הבדל האם מדובר במנוע גדול/טורבו דיזל שבו ההשפעה של הפעלת מזגן פחות מהותית ממנועים קטנים.

רק הערה על עניין המגנזיום, אחד האויבים של צריכת הדלק הוא משקל , מגנזיום קלים יותר מגלגלים ( ג'אנטים ) רגילים ולכן עוזרים בצריכת הדלק

ההבדל הוא שולי. אתה מוזמן לשקול ג'נטים מגנזיום מול ג'נטים מברזל. האמת שגם אני הופתעתי כשהתוודעתי לכך. כנראה שרק ברכבי יוקרה/ספורט מייצרים מגנזיום יקרים יותר, והם קלים בהפרש משמעותי ממג'נט ברזל

פורסם (נערך)
משולב, אני נוסע כל בוקר מתל אביב לשדה תעופה, קצת סידורים פה ושם.. יוגב על מה אתה נוסע? 1/16 זה מעולה.. המזגן דולק בנסיעה (הוא עובד לפי מצב רוח אבל דולק :) לא נראה לי אפשרי בחום הזה ליסוע בלי מזגן בכלל.. יש משהו מכאני שאני יכול לעשות כדי להגיע לצריכה טובה יותר?

רכב, טויוטה ישנה.

לא יודע על איזה מחקר מדובר, אני כותב מניסיוני. בדקתי את ההבדלים גם בחורף.

היה זהה למה שציינתי.

אגב צורת נהיגה לא רק חוסכת דלק -אני אישית לא מתקן ברקסים (פעם אחת ברכישה) גם אחרי כמה שנים.

לא לדאוג, הברקסים תקינים.

עריכה אחרונה על ידי yogev20
פורסם
רכשתי לפני כחודשיים סיטרואן C4 מנוע 2000 שנת 06 אוט'. לא אעביר יותר מידי חוו"ד בעניין הרכב (רכב מעולה) אולם כן עשיתי "ניסויים" בצריכת דלק. בהתחלה נסעתי נסיעות ספורטיביות בעיקר, משולב עירוני- בין עירוני כ- 40 ק"מ ביום, צריכת הדלק עמדה על 8.5 ק"מ לליטר :?. אחרי שבזבזתי טנק אחד בשביל הכיף, התחלתי לבדוק אפשרויות לצריכה נורמאלית יותר, נכון להיום אני עומד על צריכה של 12.5 ק"מ לליטר! :lol: אז איך עושים?

1. לא נותנים לרכב לעבור את ה 3000 טור.

2. נסיעה בין עירונית- בין 90-110 קמ"ש בלבד, להשתדל לנהוג על גז קבוע.

3. נסיעה עירונית- לא לנסות לקחת רמזור בכח, לא לתת "קיק" להורדת הילוך ובאופן עקרוני פשוט לא לאמץ את הרכב.

4. לדאוג אחת ל- 3 שבועות למלא אויר בהוראות יצרן.

הכי פשוט והכי הגיוני, אבל תנסו לעשות את זה בכח, להתגבר על הרצון ותראו אילו תוצאות מדהימות אפשר להשיג.

אגב הנהיגה הופכת למשעממת.. מוצר נלווה

אשמח לקבל מיכם עצות נוספות!

בנוסף, יש לי מגנזיום (מקורי) האם הורדת המגנזיום או לחילופין מעבר לקוטר גדול יותר יעזרו?

כמה דיברו על זה

יש כאן אפילו מדריך די טוב שכתבו על זה

פורסם
צריך עצבים מברזל לתת לרכב לפתח מהירות לבד, לא לכולם יש את זה, אז לפעמים עם רצון לחסוך דלק, זה פשוט לא עובד..

כשאתה מקבל צריכת דלק שעוברת את הצהרת היצרן זה שווה כל רגע, אז כן יוצאים 5 דקות מוקדם יותר אבל בסופו של דבר החסכון גדול ואתה תגיע לאותו מקום שמישהו הגיע ב 120 גם ב 80 קמש, עניין של הרגל.

פותח השרשור מלבד המדריך פה ממליץ להכנס לאתר fuelly עם עשרות אם לא מאות טיפים שימושיים לחסכון בדלק, לא תאמין מה משפיע על צריכת הדלק שלך.

Miata ND2

• תוכן חדש...