Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת אבדתי בין הסוגים השונים והתחזוקה הנדרשת. מה זה נורת UV? האם באמת חשוב להחליף מסנן כל חצי שנה [או באופן תדיר יותר] כמו שתמי 4 טוענים?

האם יש עוד חברות מומלצות?

כל מה שאנחנו זקוקים לו זה מים קרים, חמים ופושרים. כמובן שחשוב שיסוננו, כי כששותים מהברז יש טעם לוואי לא נעים.

אין צורך בכל מיני מכשירים שעושים סודה, או עוצבו ע"י דולצ'ה וגבאנה.

תודה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תמי 4, מכשיר טוב אך עם אחזקה יקרה.

הפשוטים יותר כמו האקווה טל שיש לי בבית זולים לרכישה אבל משלמים כסף נוסף בדמות צריכת חשמל מוגברת, זהו מכשיר טיפש שגם ב2 בלילה ירתיח מים או יקרר אותם. בהעדר אפשרות תכנות לשעות פעולה רצויות אנחנו שורפים כסף. חיסרון נוסף הוא איכות בניה ירודה שמתחילה לאחר מספר חודשים, כל המתקן מתחיל לצקצק ולווברץ כאילו אין מחר, תלוי בפעולה - חימום או קירור.

כנראה שעל נוחות משלמים, ומי שלא רוצה שירתיח מים בקומקום וישים בקבוקי מים במקרר.

אשמח לשמוע על משתמשי מתקני המים של נביעות / מי עדן.

M-TECH E46

פורסם

מים קרים אני מוזג מבר מים (וקרח) המובנה במקרר. למים חמים יש קומקום חשמלי. ואני לא בוחל במי ברז בשיטה הישנה והטובה המקובלת בברזיות, לא מחליף את המים של חיפה בשום מים בעולם (הייתי עכשיו בפינלנד והתגעגעתי לטעם המים בארץ, וגם המים המינרליים שם לא טעימים וחוץ מאשר ב-Lidl עולים איזה שני אירו לליטר וחצי).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אני רכשתי בר מים שנקרא מיני בר קומפקט.

בנוסף ביטלתי את הפילטרים של הבר עצמו, ובמקום זה

הותקנה מערכת סינון 4 שלבים. ככה יש סינון ברמה של

מים מינרלים, הרבה יותר טוב מכל סינון של כל בר שהוא.

לי עשה את הכל חבר הפורום "ברווז", אבל הוא כתב שהעסק

שלו בשלבי סגירה...

ודרך אגב, מעבר לעלות הראשונית, עולה לי 150 שקל בשנה לערכת סננים,

וזהו. לא התחייבות לתמי 4 או כל חברה אחרת.

עריכה אחרונה על ידי Oshri
פורסם

הרבה מכרים שלי מכבים את המים החמים בבר המים, כי הם מבינים שזה טיפשי לחמם מים כל היום כי בבוקר אתה מתעצל לבזבז 30 שניות על קומקום.

אני משתמש כבר כשנה בבר מים הפשוט של קנדי. ללא התקנה.

ממלאים אותו במי ברז והוא מסנן ומקרר אותם.

מתאים מאוד לזוגות לדעתי, פחות מתאים למשפחות.

היתרון העצום הוא בעלות הרכישה: 100 שקל (זה המחיר שבו קניתי שלושה מכשירים כאלה בשתי רשתות שונות)

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
קצת אבדתי בין הסוגים השונים והתחזוקה הנדרשת.

מה זה נורת UV?

נורה של אור אולטרה סגול, אשר נועדה להרוג את כל החיידקים שכבר מתו מהכלור שמוסיפים למים. לדעתי המקצועית זה פריט לא הכרחי, אבל יש מכשירים שלא יסכימו לעבוד ללא הנורה (שמועות עיקשות מסתובבות על כך שבר של חברה עם שם של קיבוצניקית לא יעבוד ללא החלפת הנורה).

האם באמת חשוב להחליף מסנן כל חצי שנה [או באופן תדיר יותר] כמו שתמי 4 טוענים?

הכרחי. אלא אם אתה שם מערכת סינון חיצונית. המסנן של בר מים עושה רק קצת: קצת ניקוי, קצת סינון, קצת מניעת אבנית. הרבה עומס על מסנן אחד מסכן, שכמו כל פשרה, עושה הכל חפיף. לכן צריך להחליף אותם בתדירות יחסית גבוהה של חצי שנה. הוספת מערכת סינון חיצונית (במקום המסננים של הבר, פנימי או חיצוני, לא משנה) מאריכה את זמן התחזוקה לאחת לשנה. המערכת מגיעה עם מספר מסננים שונים זה מזה, שכל אחד מהם ייעודי לפעולה אחרת: אחד לליכלוך גס ואבנית, אחד לכלור וטעמי לוואי, אחד להפחתה משמעותית עוד יותר של הכלור, ריחות וחומרים נוספים שעשויים להיות במים, ואחד לטעם נעים (שלא עושה הרבה כל כך האמת, חוץ מלתת טעם...)

האם יש עוד חברות מומלצות?

תן צ'אנס לחברה קטנה, אל תלך אוטומטית על הגדולות. תעשה מחקר, תבדוק, תשווה, תראה מה מתאים לך ומה לא, ואז תחליט. מקום טוב להתחיל בו זה זאפ.

כל מה שאנחנו זקוקים לו זה מים קרים, חמים ופושרים. כמובן שחשוב שיסוננו, כי כששותים מהברז יש טעם לוואי לא נעים.

אין צורך בכל מיני מכשירים שעושים סודה, או עוצבו ע"י דולצ'ה וגאבנו.

תודה.

לא לכל המכשירים יש ברז למים פושרים, אלא רק קר וחם. לידיעה. איפה שיש זה מצויין היטב.

תמי 4, מכשיר טוב אך עם אחזקה יקרה.

הפשוטים יותר כמו האקווה טל שיש לי בבית זולים לרכישה אבל משלמים כסף נוסף בדמות צריכת חשמל מוגברת,

כל מכשיר חשמלי צורך מתח כשהוא עובד...:lol:

זהו מכשיר טיפש שגם ב2 בלילה ירתיח מים או יקרר אותם.

הוא ישמור על הטמפרטורה של הקרים לאורך הלילה, נכון. את החמים ניתן לנתק ע"י מפסק מאחורי המכשיר, וכך לחסוך בצריכת החשמל. ניתן גם לנתק את הקירור בצורה זו, אגב. לא בכל המכשירים החימום ייכבה לחלוטין, אגב. למדתי את זה בדרך הקשה.

בהעדר אפשרות תכנות לשעות פעולה רצויות אנחנו שורפים כסף. חיסרון נוסף הוא איכות בניה ירודה שמתחילה לאחר מספר חודשים, כל המתקן מתחיל לצקצק ולווברץ כאילו אין מחר, תלוי בפעולה - חימום או קירור.

לחלק מהמכשירים יש אפשרות תכנות לשעות עבודה. ציקצוק ו-וויברוץ הם לא מונחים טכניים :lol: לא כל המכשירים בנויים בצורה גרועה, כמו שלא כל המכשירים בנויים בצורה טובה. יש ויש. לרוב, רעשים וכל מיני בעיות קורות במקומות בהם יש הרבה אנשים שמשתמשים במכשיר (חדר ישיבות, מטבח של משרד קטן וכדומה).

כנראה שעל נוחות משלמים, ומי שלא רוצה שירתיח מים בקומקום וישים בקבוקי מים במקרר.

אשמח לשמוע על משתמשי מתקני המים של נביעות / מי עדן.

יש לי מתקן של מי עדן בעבודתי החדשה כשכיר. מרוצה ממנו, האמת. מעולה לקפה שחור, ומים טעימים- מעדיף מי עדן על נביעות מבחינת הטעם. המכשיר נראה ישן, אבל עובד מצויין.

אני רכשתי בר מים שנקרא מיני בר קומפקט.

בנוסף ביטלתי את הפילטרים של הבר עצמו, ובמקום זה הותקנה מערכת סינון 4 שלבים. ככה יש סינון ברמה של מים מינרלים, הרבה יותר טוב מכל סינון של כל בר שהוא.

לי עשה את הכל חבר הפורום "ברווז", אבל הוא כתב שהעסק שלו בשלבי סגירה...

לצערי, זה נכון. אכן לקראת סגירה סופית.

ודרך אגב, מעבר לעלות הראשונית, עולה לי 150 שקל בשנה לערכת סננים,

וזהו. לא התחייבות לתמי 4 או כל חברה אחרת.

יש מספיק חברות שירצו לקחת אותך כלקוח עם התחייבות כזו או אחרת, במודל כמו של תמי. לא כולם ירצו למכור לך גם מערכת סינון בנוסף, כי הם מרוויחים יותר טוב על הפילטר הבודד של הבר, פעמיים בשנה, מאשר על סט מסננים פעם אחת בשנה. לצערי הייתי בין הבודדים שניסו לתת ללקוח משהו שטוב עבור הלקוח.

הרבה מכרים שלי מכבים את המים החמים בבר המים, כי הם מבינים שזה טיפשי לחמם מים כל היום כי בבוקר אתה מתעצל לבזבז 30 שניות על קומקום.

אני משתמש כבר כשנה בבר מים הפשוט של קנדי. ללא התקנה.

ממלאים אותו במי ברז והוא מסנן ומקרר אותם.

מתאים מאוד לזוגות לדעתי, פחות מתאים למשפחות.

היתרון העצום הוא בעלות הרכישה: 100 שקל (זה המחיר שבו קניתי שלושה מכשירים כאלה בשתי רשתות שונות)

אאל"ט צריך להחליף לו מסנן כל חודש בדומה לבריטה. זה נוח מהבחינה של קירור המים, אבל ההוצאה לא הכי משתלמת בעולם.

הכי חסכוני זה משהו בסגנון שאושרי כתב- בר מים, עם אפשרות לכבות את החימום ומערכת סינון שמותקנת עליו.

אגב, רבותיי, לכל מי שמנתק את החמים: לפחות אחת לשבוע, תמזגו כמה ליטרים של מים "חמים" (הם לא חמים, הם פושרים, אם לא הדלקתם את החימום) החוצה. זה מונע ריחות לא נעימים שנגרמים מהעמידה של המים בתוך המיכל, ומפחית סיכוי לפריצה של המיכל. טיפ קטן.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לבר המים של קנדי יש צג שסופר לאחור את קיצו של הפילטר, אך הוא עושה זאת בצורה 'טיפשה': בכל 12 ימים יורד עיגול אחד מתוך 5 קיימים. זה קורה גם אם לא עושים כלל שימוש במכשיר.

לפיכך, הוא רוצה שנחליף את הפילטר בכל חודשיים. שלישיית פילטרים עלתה לי 90 שקל.

ואני גם לא באמת מחליף בכל חודשיים את הפילטר. לא יודע לפי מה קבעו את המספר הזה, בתנאי השימוש שלי גם אחרי שלושה-ארבעה חודשים אני לא שם לב להבדל משמעותי לאחר החלפת הפילטר.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

לכל החברים שלא מבינים למה צריך להחליף מסנן כל פרק זמן שהחברה קבעה:

גם ברכב שלכם אתם לא מחליפים מסנן שמן בתדירות הנדרשת? אז כאן זה מים שנכנסים לגוף שלכם.

מתחדשת*

פורסם

אלקטרה בר:

קניתי בעיקר בשל הנוחות של מים רותחים וקרים.

רשום למסלול המשך אחריות שכולל את הפילטרים שצריך. לא סיפור מאוד יקר.

בינתיים אני עם המכשיר קרוב לשנתיים, ויכול להשוות לתמי 4 פרימו והדגם החדש עם הסודה.

לגבי הדגם עם הסודה, להתרחק. ללקוחות שלי יש כמה כאלה במשרדים שלהם. ראשית הם מאוד לא נוחים לתפעול, שנית זה לא סודה אלא מים עם רמז שהיו פה גזים (תחשוב על סודה בבקבוק שניערו כמה פעמים ופתחו). אם כבר תמי 4 זה הכיוון, הפרימו עדיף.

לגבי אלקטרה vs תמי 4 פרימו:

יתרונות אלקטרה - מהירות זרימה, בעיקר במים חמים.

הגדרת כוס למים חמים.

יכולת הזרמת מים חמים חופשי בלי לחיצה ממושכת על כפתור. זה נשמע אולי קטנוני, אך כשמבשלים ורוצים כמות גדולה של מים חמים, בפרימו זה די סיוט.

מצב כיבוי אוטומטי אמיתי בחוסר שימוש יחד עם יכולת הגדרת זמני כיבוי והדלקה קבועים מראש (חיסכון בחשמל).

יתרונות פרימו - שקט יותר

מעוצב יפה יותר

לפחות במקרה הפרטי שלי - מתקינים מקצועיים וטובים יותר.

פורסם

תודה לכולם על הייעוץ.

על המסננים שאלתי לא כי אני חושב שחצי שנה זה תדיר מדי, אלא להפך, לדעתי פעם בחצי שנה זה לא מספיק.

כפי שהבנתי, על נוחות משלמים כמה עשרות שקלים יותר. בסוף אנחנו משפחה גדולה, ולתמי 4 יש יתרונות שחשובים לנו. יש את פונקציית המים הפושרים [שזה חשוב למבוגרים שלא שותים מים קרים], הוא מעוצב יפה וגם אני אהבתי שהוא שקט מאוד. הדבר היחיד שמפריע לי הוא מה שכתב הברווז על איכות הסינון. מי יכול להתקין מערכת מסננים שכזו? מכירים טכנאים פרטים באזור המרכז? [נתניה] מה המחיר הצפוי למערכת כזו?

הכי חשוב, האם זה מצריך חורים בקיר או בשיש? [מטבח וקרמיקה איטלקיים חדשים בעלות אסטרונומית]. מאוד נקי, מאוד אסתטי, הכל חתוך בלייזר, כך שכל חור לא מקצועי נראה מיד.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם
הכרחי. אלא אם אתה שם מערכת סינון חיצונית. המסנן של בר מים עושה רק קצת: קצת ניקוי, קצת סינון, קצת מניעת אבנית. הרבה עומס על מסנן אחד מסכן, שכמו כל פשרה, עושה הכל חפיף. לכן צריך להחליף אותם בתדירות יחסית גבוהה של חצי שנה. הוספת מערכת סינון חיצונית (במקום המסננים של הבר, פנימי או חיצוני, לא משנה) מאריכה את זמן התחזוקה לאחת לשנה. המערכת מגיעה עם מספר מסננים שונים זה מזה, שכל אחד מהם ייעודי לפעולה אחרת: אחד לליכלוך גס ואבנית, אחד לכלור וטעמי לוואי, אחד להפחתה משמעותית עוד יותר של הכלור, ריחות וחומרים נוספים שעשויים להיות במים, ואחד לטעם נעים (שלא עושה הרבה כל כך האמת, חוץ מלתת טעם...)

מזמן רציתי להתנתק מתמי ארבע.

אני רוצה לשים מעקף בתמי 4 פמילי שלי ולהוסיף מערכת 4 שלבים.

יש לך המלצה למערכת 4 שלבים טובה? מה אמורה להיות העלות שלך החלקים בלבד?

ראיתי איפשהו שמוזכר שייש אפשרות להכנס לתפריט טכנאי של תמי 4 פמילי על מנת לבטל את הצורך בנורה, האם אתה יודע מה צריך להגדיר?

פורסם

ניקו, כל המערכות והברים דורשים צינור מים דק,

שמגיע מהכניסה של ברז המים שנמצא מתחת

לכיור. ככה שכמעט ודאי שתאלצו לבצע קידוח בשיש/

ארון/כיור, כדי שאותו צינור יוכל לצאת. אצלנו עשינו אותו

בפינה, ובר המים מסתיר את זה, כך שזה ממש לא מפריע,

ולא נראה לעין.

פורסם
מי יכול להתקין מערכת מסננים שכזו? מכירים טכנאים פרטים באזור המרכז? [נתניה] מה המחיר הצפוי למערכת כזו?

חסר אפשרויות, תגיד לי? :lol: כנס רגע לזאפ, חפש מערכת סינון, ולך על מה שמוצא חן בעיניך.

הכי חשוב, האם זה מצריך חורים בקיר או בשיש? [מטבח וקרמיקה איטלקיים חדשים בעלות אסטרונומית]. מאוד נקי, מאוד אסתטי, הכל חתוך בלייזר, כך שכל חור לא מקצועי נראה מיד.

האם הברז במטבח יוצא מהקיר או מהארון? אם מהארון, ראה תגובתו של אושרי שאגיב גם עליה בהמשך. אם מהקיר, אז אין צורך בקידוח בשיש אלא אם תחליט לשים מערכת יחד עם ברז היוצא מהשיש. הברז מצריך חור עגול בקוטר של 12 מ"מ.

מזמן רציתי להתנתק מתמי ארבע.

אני רוצה לשים מעקף בתמי 4 פמילי שלי ולהוסיף מערכת 4 שלבים.

יש לך המלצה למערכת 4 שלבים טובה? מה אמורה להיות העלות של החלקים בלבד?

שוב- בזאפ יש לא מעט אופציות.

ראיתי איפשהו שמוזכר שייש אפשרות להכנס לתפריט טכנאי של תמי 4 פמילי על מנת לבטל את הצורך בנורה, האם אתה יודע מה צריך להגדיר?

מצטער, אבל אני לא מכיר את המכשירים של תמי ושל אלקטרה בכלל. פה לא אוכל לעזור לך.

ניקו, כל המערכות והברים דורשים צינור מים דק,

דק = 6 מ"מ, אצל תמי = 8 מ"מ.

שמגיע מהכניסה של ברז המים שנמצא מתחת

לכיור. ככה שכמעט ודאי שתאלצו לבצע קידוח בשיש/

ארון/כיור, כדי שאותו צינור יוכל לצאת. אצלנו עשינו אותו

בפינה, ובר המים מסתיר את זה, כך שזה ממש לא מפריע,

ולא נראה לעין.

יש מקומות שבהם ניתן לקדוח את החור לצינור בארון ולא בשיש, כך שהוא יעבור דרך העץ. זה תלוי בצורה של המטבח ובמיקום המיועד למכשיר.

אגב, עוד יתרון של מערכת סינון: ניתן לחבר אותה גם לרוב המקררים החדישים, במקום המסנן היחיד שלהם ולהנות ממים מסוננים ישירות מהמקרר. טיפ טיפון.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תודה שנית.

יש לי בארון מתחת לכיור נקודת מים משולשת [ברז כיור, מדיח ומקום שמור לבר המים]. ברז הכיור יוצא מתוך הכיור. אין לי בעיה עם חור של כמה מ"מ שיוסתר ע"י הבר עצמו. חששתי שזה יותר מכך.

אני רואה שמערכת ארבע השלבים תעלה לי כ-800 שקלים כולל התקנה. סכום לא גדול בהשוואה לבריאות ולטעם.

פורסם

ברווזיקו, לאור הדרישה בשרשור אולי תשקול לפתוח מחדש ;-)

ניקו, מתחת לכיור אין בעיה גם להוסיף חיבור, זה ממש

לא משהו מסובך. החור כמו שציין הברווז הוא של כמה מ"מ,

ומוסתר, אבל צריך לזכור שהוא קיים : -), במיוחד שמנקים,

כדי שלא יחדרו משם מים לארון.

לגבי איכות הסינון, אין מה להשוות בין מים של מערכת 4 שלבים

למים שיצאו מסינון פשוט של בר מים. וזה מנסיון.

• תוכן חדש...