Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 118
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אם כבר הפיקאסו החדשה אז דיזל 2.0 hdi . אחד המנועים הטובים והאמינים של הקונצרן. שווה את התוספת במחיר ? לא יודע. אבל לדעתי הבנזין 1.6 טורבו הוא עדיין אותו מנוע THP בשינוי תוכנה.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
לצערי, הצטרפתי "למועדון" של C4 פיקאסו 1600 טורבו שהלך לה מנוע בגלל שרשרת טימיינג :-(

55,000 קילומטר, 2009 למי ששואל, ודווקא עד לרגע הזה חשבתי שעשיתי עסקה טובה עם הסיטרואן....

הייתי רוצה לדעת מה קרה במקרים של אחרים (איך ובכמה השתתף דויד לובינסקי? איפה עשו החלפת מנוע? בכמה? כמה זמן לקח הסיוט וכו').

כדאי שקודם תספר קצת רקע - איפה קנית ממי ומתי, ואיפה טיפלת. יש לזה משמעות רבה. והכי חשוב - סט הטיימינג שכשל הוא חום או לבן?

פורסם

הרכב היה מליסינג (אופרייט), טופל במוסך מורשה ועבר טוב את בדיקת הקניה. אני הספקתי עוד שני טיפולים במוסך מתמחה בת"א.

ממה שראיתי, הסט חום.

פורסם

חום זה הקיט המקורי. בקיצור, לא טיפלו ברכב כמו שצריך. אבל זה לא מפתיע. במורשה עד שלא נדלקת נורת תקלה לא יעשו כלום.

פורסם
אם כבר הפיקאסו החדשה אז דיזל 2.0 hdi . אחד המנועים הטובים והאמינים של הקונצרן. שווה את התוספת במחיר ? לא יודע. אבל לדעתי הבנזין 1.6 טורבו הוא עדיין אותו מנוע THP בשינוי תוכנה.

אתה לא יכול לדעת איזה שינויים עשו במנוע,זה כבר סתם השערה שכל אחד יכול לזרוק באויר.

פורסם

סיטרואן כבר אמרו שהבלוק מנוע זהה ל thp156 המדובר .לדעתי 5vf. לפיכך אני מניח שיש שינויי תוכנה בלבד. אותו מנוע שבכיוון תוכנה יכול לתת גם 140 כוחות סוס אבל כבר לא עושים את זה .

פורסם (נערך)

תיקון: זה אותו מנוע שבשינוי לחצים ותוכנה יכול לתת 150 כ"ס , 156 , 165 ו 175 . שמעתי גם על גרסת 200 סוסים.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

מניסיון שלי הייתי מנסה לפנות ליבואן אני מכיר בן אדם שהכיו מדבקה על הרכב שלו ובה הוא כתב שסיטרואן זה רכב זבל טעות לקנות סיטרואן והחנה אותו ליד

מרכז מכירות של היבואן .הם הסכימו לתקן לו את הרכב ואפילו עשו לו טרייד אין משתלם.אך היבואן הזה מאוד קשה אפילו בתקופת אחריות

פורסם
הרכב היה מליסינג (אופרייט), טופל במוסך מורשה ועבר טוב את בדיקת הקניה. אני הספקתי עוד שני טיפולים במוסך מתמחה בת"א.

ממה שראיתי, הסט חום.

נשמע מוזר שסתם ככה הלך המנוע. קיבלת התראה על תקלה והתעלמת?

בכל אופן, הקיט החום הוא הישן והמקורי. לובינסקי יודעים כבר מ- 2011 (או קודם) שיש בעיה אצל כוווולם. הם לא יזמו קריאה ללקוחות, כי זה פשוט יבואן "לא נחמד". אז אתה אכלת אותה בגללם ויש לך יופי של קייס. אלא אם התעלמת מהתקלה, ואז הסיפור התדרדר מהחלפת קיט להחלפת מנוע.

אם זה עולה לך הרבה כסף לתקן, ויש לך כוח לריב איתם, תוכל להגיע עד כדי החלפת מנוע על חשבונם. אני עשיתי זאת בעבר עם C5, אבל זה עלה לי בהמון עצבים, זמן, ביקורים במוסך, איומי עורך דין, שיחה עם עיתונאי, ומה לא...

פורסם

eyalzo, זאת מדיניות יצרן ולא יבואן. גם VAG ידעו שיש בעיה עם שרשרת במנוע 1.2 ומותחן במנוע 1.8, ולא יצאה קריאה לצרכנים להחלפה יזומה, אלא יצאה הוראת שרות להחלפה במידה ומתלוננים על רעשים מהשרשרת (כך זה היה בכל העולם לא רק כאן). אם היצרן לא מגבה את היבואן, היבואן לא ייקח על עצמו החלפה יזומה שעולה הרבה מאד כסף.

במקרה הספציפי של המנוע בשרשור (אשר פותחע"י BMW רחמנא ליצלן) יש המלצה של מכונאים מומחים כאן בפורום (כמו גבע או איציק נ.) לא להתקרב עקב אוסף רב של בעיות אשר מצביעות על תכנון לקוי של המנוע. לאור העובדה ש-BMW הפסיקה להשתמש במנוע הזה, סביר להניח שלא הושקעו משאבים בשינויים/שיפורים, אלא מזעור נזקים ע"י שינויי תוכנה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
eyalzo, זאת מדיניות יצרן ולא יבואן. גם VAG ידעו שיש בעיה עם שרשרת במנוע 1.2 ומותחן במנוע 1.8, ולא יצאה קריאה לצרכנים להחלפה יזומה, אלא יצאה הוראת שרות להחלפה במידה ומתלוננים על רעשים מהשרשרת (כך זה היה בכל העולם לא רק כאן). אם היצרן לא מגבה את היבואן, היבואן לא ייקח על עצמו החלפה יזומה שעולה הרבה מאד כסף.

בלובינסקי זה עובד אחרת. למרות שהתלוננתי מהיום הראשון על רעש מוזר, טורים לא יציבים, ובעיות סחיבה, לא החליפו לי כלום ולא טרחו לספר לי שהבעיה מוכרת. חיכו שתופיע תקלה במחשב. כך היה גם אחרי ההחלפה הראשונה - המשכתי להתלונן, הם המשיכו להתעלם, וחיכו שוב לקוד תקלה מסוים. רק שהפעם לא היתה כבר אחריות מלאה אלא רק חלקית, כלומר אחריות היבואן שעלתה לי כסף. היבואן בחר לנסח תקנון אחריות חמקמק לפיו אני צריך לשלם על ההחלפה, ומצד שני, אחרי הרבה ויכוחים ואיומים, היבואן בחר בסוף לחייב אותי רק ב- 1,000 ש"ח על ההחלפה. בכל הסיפור הזה ברור שהיצרן לא נתן גב, אבל כל ההתנהלות כאן בארץ היתה עבודה של היבואן נטו. המון אנרגיה הושקעה במחלקת השירות בלא-לתת-שירות. וכל זה בשביל מה? שרשרת טיימינג שעולה בחו"ל 400 שקלים.

התנהלות זו פגעה בלקוחות נאמנים רבים, פגעה בשם המותג, ואני מאמין שיש לה חלק מרכזי בנתוני המכירות האיומים של הקונצרן בשנים האחרונות.

פורסם

במקרה הספציפי של המנוע בשרשור (אשר פותחע"י BMW רחמנא ליצלן) יש המלצה של מכונאים מומחים כאן בפורום (כמו גבע או איציק נ.) לא להתקרב עקב אוסף רב של בעיות אשר מצביעות על תכנון לקוי של המנוע. לאור העובדה ש-BMW הפסיקה להשתמש במנוע הזה, סביר להניח שלא הושקעו משאבים בשינויים/שיפורים, אלא מזעור נזקים ע"י שינויי תוכנה.

BMW לא הפסיקה להשתמש במנוע הזה, הוא נמצא בסידרה 1 המחודשת שהוצגה עכשיו ב 118 וב 120 וגם בסידרה 3.

הבעיות הקשות מיוחסות לדור הראשון של סדרת המנועים (140, 150 כ"ס) שיוצר עד 2010.

בדור השני (156 כ"ס) בתחילת דרכו היתה בעיה עם המותחנים, בעיה שנפתרה בכל הדגמים שיוצרו אחרי ספטמבר 2011.

שיווק הדור השלישי (165 כ"ס) החל לפני כמה חודשים, ועד כמה שידוע לי מפורומים בחו"ל אין לו בעיות.

ריכוז הבעיות שפורסם ע"י עיתון צרפתי (תתרגם בגוגל), וממנו עולה שפיג'ו האריכו את האחריות ל 5 שנים על המנועים בשנים הנ"ל.

http://www.largus.fr/actualite-automobile/moteurs-14-et-16-bmwpsa-des-problemes-en-pagaille-2319369.html

פורסם
סיטרואן כבר אמרו שהבלוק מנוע זהה ל thp156 המדובר .לדעתי 5vf. לפיכך אני מניח שיש שינויי תוכנה בלבד. אותו מנוע שבכיוון תוכנה יכול לתת גם 140 כוחות סוס אבל כבר לא עושים את זה .

אתה כל הזמן מניח ומשער ומנחש..מה זה,טוטו??.

פורסם

אני הבנתי שאם יש ברכב שרשרת ולא רצועה, אין צורך להחליף אותה כל החיים. במאזדה גם יש לי שרשרת, אז אני צריך גם אולי לבדוק ולהחליף??

• תוכן חדש...