Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
BMW לא הפסיקה להשתמש במנוע הזה, הוא נמצא בסידרה 1 המחודשת שהוצגה עכשיו ב 118 וב 120 וגם בסידרה 3.

הבעיות הקשות מיוחסות לדור הראשון של סדרת המנועים (140, 150 כ"ס) שיוצר עד 2010.

בדור השני (156 כ"ס) בתחילת דרכו היתה בעיה עם המותחנים, בעיה שנפתרה בכל הדגמים שיוצרו אחרי ספטמבר 2011.

שיווק הדור השלישי (165 כ"ס) החל לפני כמה חודשים, ועד כמה שידוע לי מפורומים בחו"ל אין לו בעיות.

ריכוז הבעיות שפורסם ע"י עיתון צרפתי (תתרגם בגוגל), וממנו עולה שפיג'ו האריכו את האחריות ל 5 שנים על המנועים בשנים הנ"ל.

http://www.largus.fr/actualite-automobile/moteurs-14-et-16-bmwpsa-des-problemes-en-pagaille-2319369.html

אגב מרבית אם לא כל הבעיות במנועים הותיקים ניתנות לפתרון. כאמור את השרשרת ניתן להחליף לשרשרת משופרת: אני הבחנתי בבעיה בנקל כאשר בהתנעה קרה היו מעט נקישות בהתנעת בוקר. אולי כי אני מיומן בחיפוש הרעשים הללו לאור הנסיון שנצבר אצלי עם מנועי TSI של VAG :wink: בכל מקרה במוסך בדקו את הבעיה על ידי הרמת טורים מיד לאחר התנעה קרה, את הרעש לא ניתן היה לפספס ואני מציע כי כל מי שמחזיק במנוע הזה יעשה כן מדי פעם כדי לוודא כי הכל תקין. נושא הפיח בראש המנוע, שאגב נפוץ בכל מנועי ההזרקה הישירה, טופל על ידי PSA/BMW, אשר בדגמים החדשים ביטלו את הצינור שמזין אדי שמן לראש המנוע. ניתן לבצע את השינוי בכמה דקות על ידי רכישת הפקקים היעודיים לכך תמורת כ-6 יורו.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

• תגובות 118
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היי לכולם,

יש לי פיקאסו 1.6 עם 156 כס. יש דרך לדעת בצורה ויזואלית (מעל או מתחת לרכב) איזה סט טיימינג יש ברכב?

אודע לעזרתכם,

עופר

פורסם
היי לכולם,

יש לי פיקאסו 1.6 עם 156 כס. יש דרך לדעת בצורה ויזואלית (מעל או מתחת לרכב) איזה סט טיימינג יש ברכב?

אודע לעזרתכם,

עופר

לא ממש. פותחים ראש מנוע ורואים. את המותחן יותר קל לבדוק, אבל גם זה במוסך בלבד. אין לך היסטוריית טיפולים? זה יהיה יותר פשוט. הכי פשוט זה מבחן האוזן...

פורסם

יש לי אבל רק של החברת ליסינג דרכה קניתי את האוטו. הלכתי למרכזי ושם לא היתה היסטוריה. דווקא בהיסטורית טיפולים רשום משהו על טיימינג אבל ללא פירוט.

נשמע מוזר שבשביל לראות שרשרת צריך לפתוח ראש.

אני אנסה לבדוק בטיפול הבא.

תודה בכל אופן

פורסם

עופר, שלח צילום של הקטע מהיסטוריית הטיפולים. למרות שגם זה בערבון מוגבל. לי היה רשום בהיסטוריה של היבואן שהוחלף מותחן כאשר בפועל לא הוחלף. ניתן לדעת מצורת הבורג .

פורסם (נערך)

ממש מוזר . מעט מידי מידע מהמוסך. בקש פירוט הזמנה. למשל אצלי מופיע מק"ע 0829G3 שהוא כאמור המותחן הבעייתי.

timing.jpg

אבל ביננו: אין כמו מבחן שמיעה. אם אתה באיזור המרכז אני מוכן לעזור לך בשמיעת מנוע קר. שירות לחברי הפורום...

עריכה אחרונה על ידי save
  • 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הסיפורים לעיל פשוט מעוררי בחילה ואני אוהב צרפתיות. מצער מאוד שאדם מהשורה שצריך רכב לשימוש יומיומי נאלץ לשנות כיוון מזרחה.

ואל תגידו "כן רק תשים לב לקרקושים כשהמנוע קר בזוית 23.5 מעלות..." - פרנקופילים עם כבוד צריכים לעלות עם לפידים על הסוכנות הזאת ושל השניה גם..

נאמר כבר הכל והרבה יותר מדי. במדינה מתוקנת יבואנים כאלה צריכים לחטוף קנסות.

פורסם
בבקשה מצורף.[ATTACH=CONFIG]411027[/ATTACH]

הטופס שצירפת הוא היסטוריה מ"יד שניה", של חברת ליסינג כלשהי אני מניח.

בקש ממוסך מורשה שידפיס לך היסטוריית טיפולים מקורית, שם תראה את כל הפירוט.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הי

אני מחזיק c4 פיקאסו 2010 1.6 טורבו רובוטית.(עליה לכביש ב11/2010) 121 אלף km, שרשרת טיימינג נקרעה בלי שום אזהרה מוקדמת וגרמה לנזק הדורש החלפת מנוע . הרכב היה שייך לליסינג של לובינסקי וטופל , למעט החלפת שמן ופילטר אחת , רק במוסכי החברה. הרכב נגרר למוסך שאינו של החברה אך שהיה בעבר ומכיר את המנועים הללו.כרגע אני תוהה האם יש לי סיכוי כלשהו לקבל החלפת מנוע מהחברה , ולחילופין מה המחיר למנוע כזה מפרוק/יבוא וכמה סביר לשלם על העבודה?.האם ניתן להרכיב מנוע משנת 2011 שבו , כפי שהבנתי , פתרו את בעיית השרשרת החלשה? איך יודעים שזאת השרשרת ה"מחוזקת"?

המון שאלות..מקווה לתשובות מועילות בתודה מראש

פורסם (נערך)

הבעייה אינה במנוע אלא בשרשרת שניתן להחליפה. זהו כשל ידוע בתכנון מותחן השרשרת . לובינסקי הזניח את הרכב בידיעה שזה יקרה לך מתי שהוא .היה יכול להחליף מותחן שזהו בורג שעולה כמה עשרות שקלים.או להחליף את כל השרשרת. אם היו מחליפים לך ,השרשרת ו המנוע שלך היה ממשיכים לעבוד היום. עלות השרשרת כ 1000 ₪ ללא עבודה. יש קיט משופר מ 2011 שמתאים לכל מנועי הטורבו כמו שלך. קל לזהות אותו כי המובילים שלו מפלסטיק לבן להבדיל מחום שהגיע במקור. מעולם לא עשו ריקול כללי כי זה לא פריט בטיחותי.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
הי

אני מחזיק c4 פיקאסו 2010 1.6 טורבו רובוטית.(עליה לכביש ב11/2010) 121 אלף km,

שרשרת טיימינג נקרעה בלי שום אזהרה מוקדמת וגרמה לנזק הדורש החלפת מנוע

קרא כאן את הארכת האחריות למנועים ל 5 שנים - אולי יעזור בבהתמודדות מול היבואן.

ריכוז הבעיות שפורסם ע"י עיתון צרפתי (תתרגם בגוגל), וממנו עולה שפיג'ו / סיטרואן

האריכו את האחריות 5 שנים על המנועים בשנים הנ"ל.

http://www.largus.fr/actualite-autom...e-2319369.html

אייל

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...