Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שמתי לב שהצמיגים שלי, בני שנה וחצי, נשחקים מהר. כנראה שזו תכונה שלהם(?). מדובר ברביעיית Good-Year איכותיים מסדרת DuraGrip )(http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Goodyear/DuraGrip.htm.

שמתי לב למקומות בהם היה חסר בשר, כאילו הגומי נתלש משם. מדובר על אזורים קטנים במדרס..

מה אני עושה לא בסדר? אני לא נוהג בשטחי עפר, אבל מצד שני כן בסביבה עירונית עם כבישים במצב סביר מינוס. אני לא נוהג מהר, משתדל להימנע ממהמורות וכו'. בנוסף לכל, אני מקפיד על בדיקה ומילוי אוויר כל מס' שבועות. הצמיגים עברו כתריסר אלף ק"מ בסה"כ. האם מומלץ להצליב בין הסרנים?

בקיצור, איך אני ממזער שחיקה?

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
:idea:
פורסם

אם השימוש שלך בצמיגים (אם ניתן להגדיר דבר כזה) הוא סביר (ז"א מה שתיארת -

לא מתגרזן עם הרכב, לא נוסע בדרכי עפר מקפיד על לחץ אויר מתאים וכו') מה שאתה מתאר

(הינתקות של חלקי צמיג) ייתכן ונגרם מצמיג באיכות ירודה או פגם בייצור (היו לאחרונה שני

פוסטים לפחות על זה).

מה שהייתי מוסיף לדבריך (ניתן גם להצליב בין הצמיגים) הוא לבדוק כווני פרונט קדמי וגם בסרן

האחורי (אם ישנה גם שחיקה שאיננה אחידה בסוליית הצמיג).

alfa 156 2.5.

פורסם
מה שאתה מתאר (הינתקות של חלקי צמיג) ייתכן ונגרם מצמיג באיכות ירודה או פגם בייצור (היו לאחרונה שני פוסטים לפחות על זה).

הרכב באחריות. האם לפנות ליבואן הרכב או ליבואן הצמיג? ולמה יש לי הרגשה שגם זה וגם זה ינפנפו אותי באמירה "זה חלק מתכלה"?

פורסם
שמתי לב שהצמיגים שלי, בני שנה וחצי, נשחקים מהר. כנראה שזו תכונה שלהם(?). מדובר ברביעיית Good-Year איכותיים מסדרת DuraGrip )(http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Goodyear/DuraGrip.htm.

שמתי לב למקומות בהם היה חסר בשר, כאילו הגומי נתלש משם. מדובר על אזורים קטנים במדרס..

מה אני עושה לא בסדר? אני לא נוהג בשטחי עפר, אבל מצד שני כן בסביבה עירונית עם כבישים במצב סביר מינוס. אני לא נוהג מהר, משתדל להימנע ממהמורות וכו'. בנוסף לכל, אני מקפיד על בדיקה ומילוי אוויר כל מס' שבועות. הצמיגים עברו כתריסר אלף ק"מ בסה"כ. האם מומלץ להצליב בין הסרנים?

בקיצור, איך אני ממזער שחיקה?

אפשר לראות תמונה של השחיקה שיש אצלך בצמיגים ?

פורסם

לחץ תקין, פרונט מכוון.

פניות וכיכרות לאט (אני לפעמים מיישר אותם כמה שאפשר)

גז חלש מאוד בפרסה.

סע לאט שיש רטיבויות בכביש, לפעמים אתה לא מרגיש אבל הרכב מחליק וזה אוכל את הבשר.

פורסם
אפשר לראות תמונה של השחיקה שיש אצלך בצמיגים ?

בבקשה. יש לי עוד צילומים אם יש צורך; בכוונה השארתי את הגודל המקורי כדי שניתן יהיה לבצע תקריב. שמתי לב שהשחיקה קיימת רק בזוג הקדמיים! האחוריים בסדר גמור. מה הסיבה לכך?DSC_0180.jpg

פורסם (נערך)

גם לך יש פנדה נכון?

יש לי בדיוק את אותה התופעה אבל יותר בצמיג השמאלי קדמי

ואם מחפשים בגוגל fiat panda front tyre wear מקבלים לא מעט תוצאות עם הסברים שהפנדות מגיעות עם כיוונים לא תקינים כבר מהמפעל..

עריכה אחרונה על ידי liorwohl

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
גם לך יש פנדה נכון?

יש לי בדיוק את אותה התופעה אבל יותר בצמיג השמאלי קדמי

ואם מחפשים בגוגל fiat panda front tyre wear מקבלים לא מעט תוצאות עם הסברים שהפנדות מגיעות עם כיוונים לא תקינים כבר מהמפעל..

כן. זאת אומרת: הו, שיט. :|

האם הכיוון שאתה מדבר עליו הוא כיוון פרונט? ללכת למוסך היבואן ולבקש כיוון זה על חשבונם, נוכח הטענה הזו שהעלת? האם כיוון פרונט פתר לך את הבעיה?

פורסם

אני לא רואה שחיקה חריגה. נראה שכאן לפעמים עלית על חצץ.

בכל הרכבים הצמיגים הקדמיים נשחקים יותר.

מומלץ להחליף בין קדמיים לאחוריים באותו צד הרכב (לא הצלבה!) .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

עדיין יש לי את הבעיה, החלפתי צמיגים קדמיים לפני איזה שנה וחצי כי לא עבר טסט, והצמיגים שלא עברו טסט היו גם בני שנה וחצי (בערך 15 אלף ק"מ), עשיתי כיוון פרונט, אבל עכשיו אחרי שנה וחצי הצמיג השמאלי שוב נראה לא משהו בכלל.

זה אומר או שהכיוון פרונט לא היה טוב או שיש איזה תושבת או משהו שצריכה החלפה..

הבנתי שזה בעיה שחוזרת בפנדות בעיקר מהשרשור שלך וזה שחיפשתי אחרי זה בגוגל, עד עכשיו חשבתי זה בגלל הכבישים או הנהיגה שלי

אני גם צריך לתקן פה משהו כי לא הגיוני 2 צמיגים כל 15 אלף ק"מ.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם (נערך)

אה, אני שמח שהשרשור שלי היה הטריגר לחיפוש אחר מגמה במוצר עצמו! אגב, זו פנדה חדשה אבל כנראה שזה נורש מהישנה.. משיטוט מהיר בשרשורים בחו"ל נכתב שביצוע tracking - שאני מנחש שזה כיוון פרונט - לא מסדר את הבעיה. צריך לעשות כיוונון גיאומטריה עם זויות קאמבר, או משהו כזה.

מישהו מהמומחים כאן יודע לומר במה כרוך כיוון הגיאומטריה והאם הגיוני שזה יפתור את הבעיה היכן שכיוון פרונט כשל בה? האם לגיטימי לדרוש אותו במוסך היבואן על מנת למנוע שחיקה מוגזמת?

vladclar ואחרים, העלתי תמונה נוספת של השחיקה. זה נראה לכם אופייני לצמיג קדמי דנדש עם 13,000 ק"מ?

DSC_0185.jpg

פורסם

לפי התמונה כך נראה צמיג שנוסע בפחות מדיי לחץ אויר, תעלה כעשר אחוז מהצהרות היצרן ומלא(אם הצמיג חם למעשה זה הלחץ של היצרן, תעלה עול מעט).

פורסם (נערך)
לפי התמונה כך נראה צמיג שנוסע בפחות מדיי לחץ אויר, תעלה כעשר אחוז מהצהרות היצרן ומלא(אם הצמיג חם למעשה זה הלחץ של היצרן, תעלה עול מעט).

מעניין שאתה אומר את זה. אני תמיד ממלא לפי היצרן (32PSI מקדימה) ומישהו בחו"ל כתב שהוא העלה את הנתון ל-35PSI (שזה פחות או יותר המינון שהצעת) על מנת להימנע מהבעיה. אבל, זה לא הפתרון, אלא טלאי..

ליאור, מה הלחץ המומלץ אצלך מקדימה? עוד דבר, הפנדה שלך היא מודל 2006.. אם הבעיה אצלך היא מהמפעל, מה עשיתם בשנים קודמות? האם החלפת זוג קדמיים כל 15 אלף ק"מ?!

• תוכן חדש...