Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפים למובילים - WTF?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא קמצן. בחיי.

אני גם אוהב לעשות כל מה שאני יכול - לבד.

אבל לאחרונה אני משפץ את הבית ויצא לי לקנות כמה מוצרי חשמל שמחייבים הובלה (מקרר ומ.כביסה).

נתקלתי בתופעה של הכרתי עד עכשיו - סחיטת טיפים על ידי מובילים. הגדיל ועשה אחד המובילים ששבר את רגל של המקרר אצלי בבית מול העיניים שלי וביקש אחר כך טיפ.

עכשיו, אנחנו משלמים על ההובלה. ולא מעט. גם שהיא "חינם" היא לא חינם.

הם קובעים איתך בשעה מסויימת ומגיעים שעות אחרי ואחרי זה הם רוצים גם טיפ.

לא יודע, לי זה עשה טעם מר בפה.

אם אני מזמין פיצה ושילמתי דמי משלוח אני תמיד משאיר גם טיפ אבל בקטע הזה של המוצרי חשמל - שהמשלוח לא זול. למה צריך להשאיר טיפ? זה רק אני?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דמי המשלוח מגיעים בד"כ לבעל חברת המשלוחים.

המובילים מקבלים משכורת (לא נמוכה, אבל עבודה מאוד קשה).

יש הנוהגים להשאיר טיפ, אני לא.

פורסם (נערך)

באופן עקרוני יש לי בעיה עם טיפים.

טיפ צריך להישאר לשיקולו הלקוח ולא חובה. מעצבן אותי שיש מלצרים/שליחים/ברמנים שחושבים שמגיע להם טיפ גם אם השירות היה לא מספיק טוב. אם הם מקבלים פחות ממינימום, זאת בעיה שלהם שהסכימו לעבוד בעבודה הזאת.

למה מאבטח שעומד בשמש ומסכן את חייו כדי לשמור על אחרים לא מקבל טיפ? למה מנקה שעובד קשה פיזית לא מקבל טיפ?

עריכה אחרונה על ידי beastmode
פורסם

לי יצא שנתתי סכום כסף על הובלה קטנה (סלון ופינת אוכל) והבעל הבית אמר שהטיפ לפועל שלו לא מספיק, אמרתי לו זה מה שיש לי ואת המשכורת של הפועל הוא צריך לשלם לא אני והוא עזב בכעס. הוא התלונן שהפועל עבד קשה. בטח עבד קשה, בעל הבית כמעט לא עזר לו בכלל.

מצד שני יצא לי שמוביל של חנות לא רצה לקבל טיפ, ואמר שלא צריך.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

עוד לא העברת דירה.

לפני כ-9 חודשים העברתי דירה - באמת עבודה גדולה, שתי נגלות עם המשאית.

אבל החוצפה של המובילים - הציבו אולטימטום שהם דורשים שאקנה להם קולה, וכשהוצאתי קולה דיאט (זה מה שאני מחזיק במחסן) הם סרבו לקבל אותה, ודרשו שאסע במיוחד לקנות להם קולה רגילה. אבל, כמובן, הם תפסו אותי בבי**ם כיון שכל הריהוט שלי היה על המשאית, ולא בא לי שהם ישברו אותו בדרך או יהרסו את הקירות (מספיק נזק עשו המנקים כמה ימים קודם).

וזה אחרי שעבד אצלי משך חודש וחצי קבלן עם פועלים - 8 שעות של עבודה מרוכזת וקשה, ובעל הבית טרח לצאת כל יום פעם-פעמיים וקנה להם אוכל ושתיה, על חשבונו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תופעת הטיפים במדינה הזו פשוט עוברת כל גבול. מלצרים, בריסטות ושליחי פיצה עוד איכשהו מקובל (כי זה כבר השתרש בתרבות וגם כדי לתת להם מוטיבציה לתת שירות טוב)

אבל מובילים שכבר מקבלים משכורת? ספרים ומעצבי שיער?

מה הלאה? קופאיות? (למרות שזה רעיון טוב, גם ישפר את משכורת הרעב טיפה וגם יעודד אותן לעבוד מהר כדי להגדיל את מספר הלקוחות שעוברים אצלהן)

אולי שכל תלמיד גם ישאיר כמה שקלים למורה שלו בסוף כל יום וזהו

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אם עשו עבודה לפנים משורת הדין, אין לי שום בעיה לתת טיפ. אני נותן טיפ לספר כשהוא מצליח להסתיר את הכיעור שלי ואם היה על מה, הייתי גם מוכן לתת טיפ לקופאיות. אבל טיפ זה לא משהו שמבקשים, זה לפי שיקול דעתו של הלקוח. לא יתכן שעבור עבודה סוג ז' יבקשו עוד כסף מעבר למחיר שנקבע מראש.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כן נתקלתי בזה, על הובלה קלה של מיבש כביסה שלא שוקל כלום (ועלה קרוב לכלום), על עגלה, שההובלה היתה סה"כ "תניח את זה פה ליד המשאית, אני אסתדר" הוא לא היה מוכן ללכת לפני שקיבל 50 שקל טיפ...

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

זו כבר חוצפה של ממש! האופציה הנכונה תהיה להתקשר למשטרה. מה זה לא מוכן ללכת?

למי שאין כוח לשטויות: "אין עליי מזומן. אתה מקבל טיפ באשראי? לא? שא ברכה".

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

עבדתי בהובלות 3 שנים. באמת מקובל לתת טיפ אבל מה שאתם מתארים פה זה חוצפה.

כדי לקבל טיפ, מעבר ללשמור על הרהיטים, היינו מפזרים את כל הדברים ללקוח במקומות שהוא מבקש ולא סתם זורקים לו הכל בסלון, משתדלים לעשות הכל מהר ולא ליצור אי נעימות ללקוח, עוטפים מה שצריך עם שמיכות וניילונים וכו'. הטיפים היו בהתאם. יצא לי לקבל גם 350 שקל טיפ על הובלה והיו הובלות שמראש ידעתי שאני לא אקבל טיפ (אתה מזהה אנשים שאין להם כל כך מה לתת) ועדיין השתדלתי ביעילות וזהירות.

על לדרוש שתיה קלה ואוכל אני בכלל לא מדבר. מים ראוי שהלקוח יציע, מעבר לזה זה עניין של העובד.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

אני גם נגד טיפים בכללי אלא אם כן ממש מגיע אישית לנותן השירות אז אני אפילו משאיר יותר מהמקובל

בהובלה אצלי היו 5 פועלים ומנוף.

המנוף היה להוריד הכל מהבית הישן, ולהעלות רק 2-3 דברים חריגים לדירה החדשה.

מהחניה של המשאית עד לדירה זה המון הליכה עם כל הקרטונים והעגלות משא אז הפועלים שכנעו את הבוס שלהם שישאיר את המנוף להעלות את הכל (על חשבונו)

אני הרווחתי מזה שהכל היה בדירה בלי ששום קרטון עבר טלטלה

אז ככה בדין וחשבון האחרון עם המוביל התווכחתי איתו עוד קצת והוא הוריד לי 200 שקל, לקחתי מולו את ה200 האלו והוספתי 300 וכל פועל קיבל 100.

כולם יצאו מבסוטים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

יש רק מילה אחת לתאר את המצב של הטיפים למובילים: זוועה !.

בגדול, טיפ קטן יכול להפוך עובד להרבה יותר שמח וטוב, בתור שכיר - אם אתה לא רגיל לטיפים - זה לפעמים גם עושה לך את היום ! - אבל החוצפה והבוטות שבה הם מבקשים טיפים היא דוחה !

המתוחכמים יעברו ל PLAN B; ירוקנו את הארנק טרם הגעת המוביל ויעשו את ההצגה הקבועה (פותחים את הארנק, מסתכלים פנימה [שיראה גם הוא] ואומרים בתדמה "וואלה לא נישאר לי שקל ! בקושי שטר של 20, ייאלה קח, תתפנק !") :D :D :D

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני משלים הכנסה בתור שליח פיצה, עובד ברשת שמתחייבת על חצי שעה, הטיפים הופכים את המשכורת שלי להגיונית (כי בשכר מינימום העבודה הזאת ממש לא הגיונית), בשנתיים שאני עובד בזה הפעם היחידה שהערתי ללקוח שמקובל להשאיר טיפ הייתה כשעשיתי לו טובה והבאתי לו סיגריות בדרך והוא אפילו לא הביא מספיק כסף בשביל לכסות את כל הסכום.

כשאני מביא למישהו את ההזמנה מאד מהר (נניח 20-22 דקות מרגע ההזמנה) או נכנס לתוך שכונה שהרשת לא מגיעה אליה בד"כ, אני מצפה לטיפ, כשאני מביא את ההזמנה בזמן רגיל (27-30 דק) אני מקווה לטיפ.

אבל בחיים זה לא ישפיע על טיב השירות שלקוח מקבל ממני, ובחיים אני לא אבקש טיפ על העבודה שלי, ביום שאנשים יפסיקו לתת טיפים ואחליט שזה לא משתלם לי יותר, אפסיק, אולי אז העסקים יעלו את שכר המינימום, מצד שני - כמו שאין היום כמעט עסק שלא מעלים קצת מס, גם באוכל, ביום שלא יהיו טיפים - העסקים לא ישרדו.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...