Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שרשום בנושא, חוק חדש באירלנד קובע שנהג שיתפס מסמס בנהיגה יוכל לקבל עונש מאסר של 3 חודשים.

האם בארץ ענישה דומה הייתה יכולה להביא לשינוי?

מה דעתכם?

כתבה מוואלה:

http://cars.walla.co.il/?w=%2F4700%2F2746173

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

הבעייה היא לא הענישה, הבעייה היא חוסר אכיפה.

במצב הנוכחי גם אם תוציא נהגים להורג עדיין ימשיכו לסמס.

אפשר לראות בסטטיסטיקות שכשהמשטרה נמצאת על הכבישים (למשל מצבי חירום כגון מטחי טילים או חיפוש אחר מחבלים) , מספר התאונות יורד בצורה חדה מאד.

את הרישיון שלי קיבלתי לפני יותר מ 20 שנה, מאז פעמיים בלבד עצר אותי שוטר לביקורת רשיונות.

להחמיר ענישה זה קל וזול, אבל בשביל לאכוף אותה צריך קצת לעבוד ואת זה אף אחד לא מעוניין לעשות, אז למה שמישהו יפחד לעשות כאן עבירות ?

פורסם

גם אם תגיד שזה עונש מוות זה לא יעזור לך בארץ.

ישראלים (ללא קשר לדת, מין, עדה) מבינים רק דרך הכיס.

תעלה את הקנס ל2000, הכמות תצומצם

תגבה את זה באכיפה טובה יותר.

Peugeot  5008 2023 

פורסם

כשהעונש כבד מידי, התוצאה תהיה נהג/עבריין שנמלט מהמשטרה בכל מחיר, כי אין לו מה להפסיד.

כדאי לתת על כך את הדעת לפני שקופצים עם הצעות הזויות כאלה.

פורסם

קשוח ביותר.

אני בגדול תומך אבל כמו שנאמר,

עם נוכחות כל כך נמוכה של משטרה על הכבישים וחוסר אכיפה - זה לא כך משנה מה יהיה העונש.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

בדיוק כך - אין מספיק אכיפה.

אם היה לי שקל על כל פעם שראיתי נהגים מסמסים לצידי בכביש הייתי יכול להיות עכשיו בבית ולא בעבודה.

נהגים יודעים שיש סיכוי יחסית קלוש לכך שהם ייתפסו אז אפשר לסמס באין מפריע.

פורסם

כמו כן, איפה הקו?

"לא אדוני השוטר, אני רק הקלדתי את היעד בGPS"

"לא אדוני השוטר, אני רק עשיתי לייק לאחותי אחרת היא תהרוג אותי"

"לא אדוני השוטר, אני לא הקלדתי, אני השתמשתי בתוכנת קול לטקסט כדי לכתוב את ההודעה ושליטה קולית בשביל לשלוח! לא נגעתי בפלאפון!"

"לא אדוני השוטר, אני רק קראתי SMS, אני לא סימסתי בעצמי!"

כמובן שרוב אלו זה קנס, אבל זה עדיף ממאסר.

פורסם

"שימוש בטלפון אסור תוך כדי נהיגה". חד, חלק ופשוט

לא לחייג, לא לסמס, לא לוואטצאפ, לא להכניס כתובת לGPS, לא לגובב בקארזפורום, לא לעשות לייק בפיססבוק, לא לחטט באוזן עם האנטנה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אבל איפה הקו בין קנס לבין מאסר?

האם שווה לנהוג במדינה איפה שנהיגה עם GPS עלולה להכניס אותך לכלא?

ושוב, איפה הגבול? אסור להכניס כתובת לGPS בטלפון, אבל מותר בGPS שהוא לא טלפון או מובנה במערכת של הרכב? למה?

פורסם

חינוך מגיל קטן.

שום דבר אחר לא יעזור כי כידוע לכם אין שוטר צמוד לכל אזרח.

גם אם יהיה קנס של מליון שקל אבל סיכוי התפיסה יהיה כמו הסיכוי לזכות בלוטו, אנשים עדיין יסמסו, ידברו ויעשו לייק.

חינוך נכון בגיל הגן יעזור בעקירת המנהג הזה כמו עוד מנהגי נהיגה מגונים אחרים.

כל כך פשוט, כל כך קל, כל כך זול

ולכן גם לא יקרה לעולם.

אבוהב שולט.

פורסם
אבל איפה הקו בין קנס לבין מאסר?

האם שווה לנהוג במדינה איפה שנהיגה עם GPS עלולה להכניס אותך לכלא?

ושוב, איפה הגבול? אסור להכניס כתובת לGPS בטלפון, אבל מותר בGPS שהוא לא טלפון או מובנה במערכת של הרכב? למה?

מי שלא מסוגל לעמוד בצד הדרך ולהזין כתובת ב GPS, או חלילה וחס לעשות זאת לפני שהתחיל את הנסיעה, מגיע לו להיות מאחורי סורג ובריח לדעתי.

הדגש פה בשימוש בנייד הוא שימוש אקטיבי, כלומר אחיזה בטלפון ושימוש תוך כדי אחיזה. אם הטלפון מחובר לדיבורית או ה GPS מונח על הדש-בורד עם ניווט קולי זה עוד חצי נחמה.

פורסם

גם נכון. אבל אנחנו לא דנים פה על מוסר. אנחנו דנים על חוק. איפה הקו? למה מותר באחד אבל אסור באחר?

אתה יודע שלפני עידן הGPS למינהם, היה חוקי לגמרי להשתמש במפה בזמן נסיעה? אתה יודע, מפה הרבה יותר מסורבלת, שדורשת הרבה יותר ריכוז כדיי לקרוא נכון, וגם הייתה לוקחת פי אלף יותר זמן מלהזין כתובת בGPS. ומה אמרו אז? מי שלא מסוגל לקרוא מפה ולנהוג, לא מסוגל לנהוג.

פורסם

אי אפשר להשוות אז לעכשיו. אז המפה לא איפשרה לך עוד "פיתויים" והסחות כמו פייסבוק סמסים וכדומה. כמובן שהיה יותר מסורבל אבל גם אז היית יכול לעצור בצד ולהתאפס על עצמך, או אם היה לידך נוסע אז להיעזר בו.

איפה הקו? אם תוך כדי נסיעה אתה מקליד דברים בטלפון אתה מסכן את כולם. אם אתה עומד בפקק ומתעסק בטלפון ולא שם לב שהפקק מתקדם, אתה תוקע את כולם. במקרים כאלה לדעתי יש לתת קנס.

אם הלכת לאיבוד בעיר שאתה לא מכיר, תמצא מקום שניתן לעצור בו עם כמה שפחות להפריע לתנועה, תכוון את הGPS ליעד או שלח הודעה למי שכן מתמצא, ואז תמשיך לנסוע כרגיל.

רק אתמול כשנסעתי לעבודה ראיתי מישהי עם סנדביץ ביד אחת ואייפון ביד השנייה תוך כדי שהיא נוסעת ולא מסתכלת על הכביש בכלל. דבר כזה זה פוטנציאל לרצח לדעתי.

• תוכן חדש...