Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלא תבין לא נכון, אני לגמרי מסכים איתך. אבל אי אפשר לאכוף על בסיס כזה. אתה לא יכול להרשיע אדם על פיתויים כמו פייסבוק. אתה צריך להרשיע אותו על זה שהוא היה בפייסבוק.

לעצור בצד זה גם מסוכן. לפעמים יותר מסוכן מלהקליד את היעד בטלפון.

והויכוח זה איזה עונש מתאים לאיזה מקרה. מספיק שנגעת בטלפון, אתה הולך לכלא? אתה יודע איזה עונש נוראי זה להיות בכלא אפילו יום אחד? אתה יודע איזה השלכות יש לזה על החיים שלך?

ועוד פעם, איפה הקו? אם זה מכשיר GPS יעודי ללא טלפון, אז זה מותר? אם ככה, אז למה טלפון לא? כי הוא יכול לשלוח SMS? הרי סכין יכולה להרוג, אז תכניס לכלא כל אחד שיש לו סכין ביד?

פורסם

אני נהג חדש הוצאתי רישיון לפני כחודש וחצי (טרי טרי) . כמה ימים אחרי שעברתי את הטסט נראה לי שאפילו עדיין לא נהגתי ברכב שלנו היה תכנית בערוץ 2 עד כמה מסוכן הSMS בזמן נהיגה. הזדעזעתי הבטחתי לעצמי שבחיים לא אסכן לעצמי את החיים בגלל SMS ולא אסמס בזמן נהיגה. רמזור אדום יוצא מן הכלל. בנוסף לנהיגה בשכרות, בחיים אני לא אנהג שיכור במיוחד לאחר שאני מבין את ההשלכות של זה. אין בעיה לנהוג אחרי בירה אחת (מה שמותר לחלקכם אבל לי אסור עד גיל 24) אבל במצב של שכרות בחיים לא אעלה על הרכב. אני בעד ענישה בלתי מקלה בעניין הזה, פסילת רישיון נהיגה אף לצמיתות ובמקרים אחרים מאסר!! . מי שהוא רוצח פוטנציאלי לנו לא ינהג חופשי ויסכן חיים.

פורסם
אני נהג חדש הוצאתי רישיון לפני כחודש וחצי (טרי טרי) . כמה ימים אחרי שעברתי את הטסט נראה לי שאפילו עדיין לא נהגתי ברכב שלנו היה תכנית בערוץ 2 עד כמה מסוכן הSMS בזמן נהיגה. הזדעזעתי הבטחתי לעצמי שבחיים לא אסכן לעצמי את החיים בגלל SMS ולא אסמס בזמן נהיגה. רמזור אדום יוצא מן הכלל. בנוסף לנהיגה בשכרות, בחיים אני לא אנהג שיכור במיוחד לאחר שאני מבין את ההשלכות של זה. אין בעיה לנהוג אחרי בירה אחת (מה שמותר לחלקכם אבל לי אסור עד גיל 24) אבל במצב של שכרות בחיים לא אעלה על הרכב. אני בעד ענישה בלתי מקלה בעניין הזה, פסילת רישיון נהיגה אף לצמיתות ובמקרים אחרים מאסר!! . מי שהוא רוצח פוטנציאלי לנו לא ינהג חופשי ויסכן חיים.

אז אתה ממש מתנגד לזה אך עושה לעצמך ויתורים.

תן לי לתת לך עצה בתור נהג חדש ונהג בכלל: אל תגע בכלל בפלאפון בכל זמן הנהיגה, כולל עצירה של הרכב ברמזור או בפקק, ואל תשתה אפילו כוס בירה אחת לפני נהיגה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

שאלה מבחינת הגיון שמפריעה לי ולא מובנת לי מה ההבדל בין שימוש בטלפון לבין כל מערכות המולטימדיה שנמצאות ברכבים היום ומראות מה שהטלפון מציג ? חוסר ריכוז בכביש יכול להגרם גם מחיפוש מיקום בGPS או מחיפוש מוזיקה במערכת או אפילו מלהסתכל על רכב שחוצה אותה לצד השני . אי אפשר לאכוף חוסר ריכוז יש המון דברים שיגרמו לנהג לאבד ריכוז גם שהם לא אסורים בחוק , טלפונים זה רק הבולט מהם

פורסם

אכיפה. טכנית אסור לך בכלל להוריד ידיים מההגה בשביל לגעת ברדיו או במולטימדיה. טלפונים הכי קל לאכוף, כי אתה יכול לתפוס מישהו מחזיק אותו ביד.

מה קטע אבל? הורדת ידיים מההגה? קנס. נגעת בפלאפון? קנס הרבה יותר גדול. זה באמת לא מובן.

אם אתה מחליט לסובב את ההגה עם הרגל השלישית המאוד גדולה והמכובדת שלך, ללא שום ידיים בכלל, זה קנס קטן יותר מאשר לנהוג עם טלפון ביד אחת והיד השנייה על ההגה.

פורסם

קנסות כספיים אינם מייצרים הרתעה אפקטיבית אם הם לא לפי יכולתו של העבריין.

לכן, בכדי ליצור אפקטיביות קנס כספי צריך להיות מוגדר כאחוז מהשכר או הנכסים של העבריין.

שלילת חופש (מאסר או שלילת רשיון) שיוויניים יותר, לכאורה.

הבעיה במקרה של אנשים עשירים, במידה והקנס מאוד גבוה בגלל המנגנון הנ"ל - שזה יעודד שוחד או מלחמה משפטית.

בכל אופן - עניין השימוש בסמארטפון בנהיגה זו מכת מדינה. הכביש הפך למקום בהרבה יותר מסוכן, העיניים והדעת של חלק עצום מהמשתמשים בכביש עסוקים במחוזות אחרים ואין לך מושג מאיפה תיפול עליך המכה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

זה בסדר גמור המצב שאתה מתאר. יש לך טעות יסודית באיך שאתה תופס את הדברים.

אוי ואבוי אם המשטרה הייתה גם השופט. אתה לא רוצה לחיות במקום כזה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...