Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4434 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני דווקא הייתי ממליץ לך להכנס לתחום של תכנות, להתחיל ללמוד מהבסיס,

לעשות אולי כמה פרויקטים כפרילנסר ואז למצוא עבודה עוד כמה זמן בתור מתכנת מתחיל, אפילו המשכורות האלה הרבה יותר גבוהות מהסכומים שדוברו פה בנושא.

ובתור מתכנת תמיד יש לך לאן להתקדם (במידה ואתה רוצה להתקדם, יש אנשים שאוהבים להישאר מתכנתים עד גיל מאוחר וזה אחלה).

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה שוכח דבר אחד (מבלי להעליב אף אחד) - פותח השרשור לא ממש מסתדר עם מתמטיקה (שדרושה חזק בתכנות)

חוצמזה שתכנות זו עבודה שצריך לאהוב אם רוצים להחזיק מעמד במשך זמן,זו לא עבודה של "יאללה נגמור עם זה" והביתה.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

ezuf,

לא כל כך מסכים איתך, אני גם לא חזק במתמטיקה, ואני מתכנת.

לא חייב להיות מפתח אלגורתמים, יש הרבה שפות והרבה תפקידים בתור המונח "מתכנת".

פורסם

ומי יקבל אותו בתור מתכנת של ״למדתי לבד״? אותם אלו שלא מזמנים אותו לראיון בתור הנדסאי עם הסמכות?

זה נכון שיש מתכנתים ויש מתכנתים , אבל בלי ידע דיי בסיסי - קשה להגיע לדברים קצת מורכבים (רקורסיות , קצת מטריצות וחשבון לינארי , אלגוריתמים בסיסיים ויעילות זה דברים שמשתמשים בכל רמת תכנות שהיא לא פרוייקטים של פרילנסר) לבד.

להגיד תיהיה מתכנת והמשכורות שם גבוהות זה קל - אבל לגמרי לא נראה שזה מה שפותח השרשור מחפש.

שהאמת - נראה לי קצת מחפש חיים ״נוחים״ , למי אכפת קביעות , ימי חופש בכמות לא הגיונית ועבודה של 8 שעות בלחץ - אם משעמם , אין כסף ואין אפיק קידומי - תזיע קצת בחיים בזמנים שאתה יכול ותקדם את עצמך... נשמע כאילו המקום שאתה עובד בו - נוראי , אלא אם אתה פנסיונר שבא למלא את הימים שלו עד הפנסיה.

מה אתה מוכן לעשות מבחינת לימודים? (עד עכשיו סיפרת מה אתה לא)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לתכנת בשביל לתכנת אפשר בלי מתמטיקה.

לתכנת ולהבין מה יעילות האלגוריתם (לפעמים זה קריטי ועל זה יפול ויקום פרויקט) בלי מתמטיקה - אי אפשר.

לתכנת כל דבר שמתעסק בפרוטוקולים כלשהם בלי מתמטיקה - אי אפשר.

לתכנת כל דבר גרפי בלי מתמטיקה - אי אפשר.

וכמובן עוד הרבה הרבה דברים שנסגרים בפניך אם אתה מתכנת אבל לא טוב במתמטיקה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אני דווקא הייתי ממליץ לך להכנס לתחום של תכנות, להתחיל ללמוד מהבסיס,

לעשות אולי כמה פרויקטים כפרילנסר ואז למצוא עבודה עוד כמה זמן בתור מתכנת מתחיל, אפילו המשכורות האלה הרבה יותר גבוהות מהסכומים שדוברו פה בנושא.

ובתור מתכנת תמיד יש לך לאן להתקדם (במידה ואתה רוצה להתקדם, יש אנשים שאוהבים להישאר מתכנתים עד גיל מאוחר וזה אחלה).

הרבה זמן לא נגעתי בקוד והאמת שלא הייתי אף פעם חזק בזה בלימודים (למרות שאני יודע שכדי להיות מנהל רשת טוב חייב לדעת סקריפטים).

מה שכן, אני מאוד אוהב לינוקס אבל אין לי ידע נרחב בלינוקס. אני שוקל להתחיל להתעמק בלינוקס ע"י התקנת מכונות וירטואליות ותרגול + צפייה בסרטונים בתחום. מה דעתכם?.

פורסם (נערך)

ידע בלינוקס זה יתרון, אבל לא חובה. במרבית האירגונים הקטנים אין לינוקס. והגדולים לא ייקחו בלי ניסיון גם ככה - הם לוקחים קליברים עם 10שנים+ ניסיון שמכירים לא רק יוניקס/לינוק וחלונות כמו 5 אצבעות, אלא גם מתגים וראוטרים של סיסקו ומרכזיות טלפון.

בדרך כלל יש בארגון בינוני SYSADMIN אחד ועוד כמה חברה שזוחלים מתחת לשולחנות, מחברים חוטים ומחליפים עכברים. טיאורטית יש מקום לקידום, אבל פרקטית עד שSYSADMIN לא יוצא לפנסיה (ויש כ15 שנה לפחות להמתין) בגלל JOB SECURITY לא יהיה קל להכנס לתחומים מעבר לזה.

על מנת להצליח להתקבל לאירגון גדול, צריך להתמקצע בתחום כלשהו ברמה גבוהה מאוד. דרישות קבלה לאירגונים כאלה גבוהות מאוד והם תמיד רוצים תואר אקדמי, ראשון לכל הפחות. קו"ח מגעים לHR, שהם לא אקספרטים בתחום המקצועי, אבל עושים סינון ראשוני: אין תואר = קו"ח לפח.

בכל אופן, כדי להיות SYSADMIמ באירגון גדול, צריך להיות בנוסף להכל חזק מאוד בסקריפטולוגיה על SHELLים של יוניקס/לינוקס, כמובן POWERSHELL, צריך לדעת VBSCRIPT ופרל. אבל זה הסטנדרט, עם ידע כזה אין לך שום יתרון על מישהו שיש לו בנוסךף לזה ניסיון. בדרך כלל יש לאנשים עם ניסיון ידע נרחב במערכות שונות. האירגון לוקח מישהו שמכיר את המערכות שלו.

ללא ניסיון, אפשר להתקבל למשרתסטודנט ומשם אפשר להתקדם כבר. אבל כאמור צריך להיות סטונדט לתואר עם ציונים מעולים.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

טוב, אני עוסק ב IT במשהו כמו 18 השנים האחרונות, מתוכן 15 שנים כמנהל.

אני לא יודע אם היום שווה להכנס למקצוע הזה.

המיקור חוץ שוחק את השכר ואת היחס למקצוע.

70% מהאנשים בתחום, יודעים לדבר ולהזיז עכבר - אבל תכלס לא יודעים מעבר לזה.

וככה תופסים מקום לאנשים כשרוניים טכנית אבל שלא יודעים למכור את עצמם.

רוב הגיוסים נערכים ע"י אנשי השמה או HR שאין להם מושג מה הם קוראים בקורות חיים, ולכן מסננים ע"י מילים שנמסרו להם.

כתבתם MCITP , אבל איזה? מה כבר שווה ה server administrator

אם כבר אז רק Enterprise Administrator

מעבר לזה, מתכנת PHP למשל לא ממש צריך מתמטיקה, רק יעילות.

אז כן, אם כבר IT אז לינוקס, גם אני עברתי מסביבות מיקרוסופט ללינוקס, יותר נכון שילוב אבל 90% לינוקס.

ולסיום אין תארים אקדמאים ב IT , נקודה!

אי אפשר לעשות אקדמיזציה למקצוע שמשתנה כל הזמן מיום ליום.

הדרישה לתארים זה רק סינון בגלל הכמות של המועמדים.

אין תחליף לנסיון

חוץ מזה התמונות במאמר שפרסמת עשו לי רק רע...

מי מחזיק מערכות ככה?

ועל התוכן שלו אני בכלל לא רוצה להרחיב

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

ולסיום אין תארים אקדמאים ב IT , נקודה!

יניב, יש דבר כזה תואר במערכת מידע. היום תחום מערכות מידע הרבה יותר רחב ואירגונים גדולים דורשים את זה.

השאלה לאיזו נישה מכוון את עצמו פותח השרשור.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
מעבר לזה, מתכנת PHP למשל לא ממש צריך מתמטיקה, רק יעילות.

אין יעילות בלי מתמטיקה.

ואני מדבר על Algorithm Efficiency 101 שיעור מס' 1, שקופית שלישית (ראשונה זה כותרת, ומיד אחרי זה "מה זה יעילות של אלגוריתם").

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני יחסית צעיר בתחום הIT, יש לי 7 שנים ניסיון בחברות אזרחיות, ועוד 4 שנים בצבא, את הקורס MCSE עשיתי כלפני חצי שנה במהלך העבודה.

בתור זה שאני מהצפון לפני כשנה וחצי כשחיפשתי עבודה אני לא יכול להגיד שזה קל, אבל בסופו של דבר אם תתעקש אתה יכול למצוא.

איתי בקורס היו לא מעט אנשים שהקשר שלהם למחשבים בהתחלה היה מקרי בהחלט, הם בעיקר עשו אותו כי חשבו שיש בזה כסף.

חלק מהאנשים עם ראש על הכתפיים מצאו עבודות, ואפילו שודרגו מתפקידי HELP DESK לתפקידים שקצת יותר קרובים לסיסטם.

לפי דעתי את הצריך לחפש עבודה בתחום הסיסטם אפילו אם זאת משכורת דומה לשלך, בתפקיד הזה כל הכשרה שתעשה לא תעזור לך, מה שיעזור לך זה הניסיון והידע האישי שלך בלבד! בכל הראיונות עבודה שהייתי בחיים לא ביקשו ממני תעודה, או שאלו איזה הסמכות יש לי, הכל למדתי לבד בדרך הקשה, ואת החסר השלמתי בקורס. אגב לגבי לינוקס, לצערי אי אפשר לברוח מזה, שונא את זה, מקלל את זה, אבל אין ברירה.

Flash Red VW Corrado 16V

פורסם

בדיוק,מה שאתה לומד בקורס זה בעיקר חומר יבש,אין יישום אז שוכחים מהר (בכלל משעמם רצח לחזור על אותם מושגים)

כשאתה מגיע לעבודה אתה "לומד" הכל מחדש דרך נסיון,הסמכות\תעודות מיותרות בראיון כי אין מה לעשות עם זה.

לגבי משכורת זו כבר פשרה שלך עם עצמך,אם אתה מוכן להשאר באותה רמה ללא סיכוי משמעותי לעלות,אבל שוב - כל מקום עבודה והתנאים שלו.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תוכן חדש...