Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4434 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברי הפורום הנכבדים,

מבקש המלצה על רכב דיזל אוטומט אמין לנסיעה יומיומית של 80 ק"מ.

ישנם שלושה דגמי רכבים שאני מתעניין בהם אך אין לי מספיק מידע בכדי להחליט על איזה רכב לקנות.

1.אוקטביה

2. ג'טה

3. פאסאט

 

באיזה מבין שלושת הדגמים לדעתכם כדאי להתמקד?

  • תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כשלמדתי נהיגה למורה שלי הייתה אוקטביה 1900 טורבו דיזל ידנית וג'טה טורבו דיזל אוטומטית. שתי סוסות עבודה ואני חושב שכדאי להתמקד בשני הדגמים האלו.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

זו אותה גברת בשינוי הדרת.

הרכבים האלו חולקים הרבה מכלולים,ההבדלים יהיו ברמות גימור ובאיבזור ובעלויות אחזקה(ביטוח אגרת רישוי טיפולים וכו')

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

הבעיה שרוב הרכבים הללו נמכרו עם גיר ידני, מנועי דיזל גם ככה עושים ק"מ אסטרונומי לרוב, ואז גם מצב הגיר האוטומטי שנוטה לבלאי גבוה יותר מגיר ידני, כנראה לא יהיה משהו.

אני הייתי ממליץ לשקול רכישת רכב ידני (גם אם זה דורש לבצע הסבת רישיון מאוטומט לידני).

יהיה הרבה יותר קל למצוא.

 

אני לא יודע אם זה במסגרת התקציב, אבל היו מעט יונדאי i30 CRDi שנמכרו. שווה לבדוק.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
מה ההבדלים בעלויות אחזקה ומחירי ביטוח, אגרות רישוי וכו' בין הגרמנית לסקודה?

את זה אתה צריך לברר עם הסוכן שלך.

 

לדעתי, עבור 80 ק"מ ביום (400 בשבוע), אולי שווה לבדוק חלופות אחרות עם מנוע בנזין. אם אתה מתכוון להחזיק את הדיזל לאורך זמן רב - לך על זה. לתקופה קצרה, דיזל משומש עלול להכניס אותך להוצאות שלא "יחזירו את עצמן" אם תחליט למכור את הרכב בטווח הקצר (שנתיים~ לפחות).

 

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

80 ק"מ ביום זה רק לצורכי עבודה.

יש גם נסיעות פרטיות ומנהלתיות.

נסיעות בעיקר מחוץ לעיר- גר בירושלים ונוסע לעבודה באזור ת"א כך שיש הרבה עליות ולא מעט פקקים כך שהכרחי שיהיה אוטומט.

אני רוצה רכב עם תא מטען גדול שיכנס לתוכו עגלת תינוק ועוד מספיק מקום לקניות, תיקים, מזוודות וכד'.

חשוב שיהיה נוח מהסיבה שנוסע מס' פעמים בחודש לצפון נסיעה של שעתיים.

התכנון הוא שהרכב יישאר אצלי תקופה ארוכה.

פורסם

פקקים זה לא תירוץ לאוטומט.

באירופה יש פקקים ונוסעים על ידני.

 

ידני עם דיזל זה גם לא מעצבן כמו ידני על מנוע בנזין. (ידני יפתח לך עוד אופציות)

אני הייתי עושה מאמץ ולוקח פלואנס דיזל יוצאת ליסינג או משהו. (75-80 אלף ש"ח בערך)

תסע ברכב מודרני ומאוד חסכוני, יותר חסכוני מהאוקטביה ושות'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לא הבנתי את השאלה, במה כדאי להתמקד ?

יש לך מגוון כל כך רכב מכל אחד מסוגי הרכב כשהרכב הוא דיזל אוטומט ועומד בטווח המחיר ?

הייתי ממליץ קודם לבדוק את האפשרויות בכל אחד מסוגי הרכבים ואז ללכת על האופציה שנראית הכי שווה ביחס - מחיר \ תמורה.

 

ד"א - ידני זה לא כזה גרוע כמו שזה נשמע - בסוף מתרגלים, אם יש אלטרנטיבות אחרות אז לא בכוח - אבל כדאי לבדוק...

פורסם

האוקטביה והגטה הן אחיות תאומות - הגטה יפה יותר אך האוקטביה בעלת הדלת החמישית ותא המטען העצום פונקציונאלית יותר.

 

הפאסאט נמצאת קטגוריה אחת מעליהן. היא כבר רכב סאלוני, מהמשובחים בקבוצתו, שיהנה מנוחות ופאר עדיפים בהרבה אך גם מחירו גבוה יותר בהתאמה.

פורסם

כמו שנאמר, גם האוקטביה וגם הג'טה מעולות.

לגבי ביטוח, אצלי לפחות, הג'טה זולה יותר לביטוח ביחס לאוקטביה, וביותר מאלף ש"ח פער. אבל מאז עברה שנה וקצת כך שאיני יודע מה הפערים כיום. תברר מול הסוכן ביטוח שלך.

 

לאוקטביה יש יתרון בצורת פתח בגאז' נוח משמעותית (דלת חמישית שנפתחת יחד עם השמשה), ובאופן כללי לדעתי היא יותר מוצלחת מהג'טה.

 

אך מאחר ולמצוא אחת שמורה ומטופלת ועם קילומטראז נמוך זה קצת סיפור, הייתי הולך על הראשונה שתימצא כמציאה ובמצב טוב יותר. פשוט זה לא רכב נפוץ כמו מאזדה שאפשר לברור ממש עד לרמת הצבע.

 

אם תוכל למתוח את התקציב, הייתי הולך על מגאן/ פלואנס דיזל מהדור הנוכחי (החל מ2011, אם אני לא טועה). נוחה יותר, שקטה יותר, חסכונית יותר ורובן כוללות אבזור עדיף (בקרת שיוט למשל, עד שלא תתנסה בכך לא תבין כמה זה טוב).

 

בהצלחה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

 

פורסם
יונדאי זה רכב נוח ומרווח?

 

ה-I30 מציעה מרווח לא רע בכלל, גם במושב הקדמי וגם באחורי.

תא המטען שלה קטן משל הג'טה והאוקטביה בשל מבנה ההאצ'בק אבל במשפחה שלי אנחנו מסתדרים לא רע, 4 נפשות לנסיעות של כשעתיים מהצפון לדרום והוא מספיק לציוד שלנו.

דגמי הדיזל דיי נדירים אבל מדי פעם צצה אחת ביד 2, יש שם עכשיו אחת עם 160 אלף קילומטרים מיד ראשונה ב-49K.

הייתי מנסה לבדוק קצת במוסך מורשה מה עלויות הטיפולים ולהשוות מול דגם הבנזין.


×
×
  • תוכן חדש...