Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התחלתי היום נסיעה מאילת וכבר בתחילת הדרך הרגשתי ריח חזק מאוד של דלק עצרתי בצד וגיליתי שיש נזילה מהתחתית של הקניסטר פחם.

לא ידעתי אם החלק הזה (תחתון) נשבר והיה אטום או שהיה עליו שסתום כולשהו, מה שעשיתי כדי לחזור הביתה זה לגזור אצבע מכפפת גומי שהייתה לי ולהדק אותה עם אזיקון לחלק, במקרה כזה אם היה נוצר שם לחץ הייתי יודע ( אני לא בקיא לעומק באופן הפעולה של החלק).

בפועל מה שקרה אחרי תחילת הנסיעה זה שהגומי נשאב פנימה וניקרע אבל לא הייתה נזילה של ממש הפעם אבל האזור היה לח וטיפה שתיים של דלק טפטפו.

לא לקחתי סיכון של להתקע בשישי בערב בכביש הערבה ונשארתי באילת.

השאלות שלי הן, איך עובד החלק והאם אפשר לסתום אותו מלמטה לגמרי ולעשות ככה נסיעה ארוכה?

וכמה עולה אחד כזה חדש לאיביזה 97 1.4

מק''ט 171201801A

תודה מראש

uploadfromtaptalk1397836947863.jpg

פורסם (נערך)

בחלק העליון של המיכל צריכים להיות 2 צינורות כאשר לצינור אחד מחובר השסתום החשמלי (סולונאיד) ובהמשך הצינור מחובר למערכת הוואקום מהמצערת.

הצינור השני בחלק העליון של השסתום מחובר למיכל הדלק.

בעיקרון השסתום אמור להיות סגור כאשר הסוויץ' במצב OFF. השסתום מופעל על-ידי מחשב הזרקה/הצתה בפולסים כאשר המנוע חם.

בעקרון אין הנחייה להחליף את מיכל הפחם לאחר X קילומטרים או Y שנים אבל מכיוון שברכבך מיכל הפחם כנראה ספח כמות דלק יחסית גדולה רצוי להחליפו.

רוב הסיכויים שהבעיה היא בשסתום החשמלי או בחיווט החשמלי לכן תתחיל מבדיקה וויזואלית של הצנרת והחיווט החשמלי.

ככה נראה השסתום החשמלי ברכבך (הצבע עשוי להיות שונה).

1000x1000.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

כן אני מזהה את החלקים שתיארתה וחיצונית הכל ניראה בסדר.

עשיתי כמה ק''מ נסיעה עם הרכב בעיר והתקלה לא חזרה.

מה שכן כאשר אני חוסם את הפתח מתחת לקניסטר אני מרגיש שיש שאיבה של אוויר.

בנוסף אולי חשוב לציין שהתקלה קרתה כ 4 ק''מ נסיעה אחרי תדלוק מיכל מלא עד למצב שנזל דלק מהפיה אחרי הוצאת כל האוויר מהמיכל בעזרת הכפתור שנמצא בפית התדלוק.

יכול להיות שזה קרה בגלל הלחץ (היה חם בחוץ) שנוצר במיכל?

פורסם (נערך)

בהחלט יכול להיות שהצפת את הקינסטר בגלל תדלוק יתר למרות שאמור להיות על מיכל הדלק שסתום בטחון למניעת מעבר דלק לקנסיטר אבל יתכן והואלא תקין או לא אוטם טוב

מי בכלל ממלא דלק בצורה כזו ? שהפייה קופצת מספיקים את התדלוק מבלי ללחוץ על כל מיני כפתורים

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם (נערך)

1. לא ממלאים דלק לאחר שמשאבת הדלק הפסיקה את פעולתה באופן אוטומטי.

2. לא משחקים עם הכפתור בפית התדלוק ברכב בכדי להוציא אוויר על-מנת למלא יותר דלק.

3. אכן צריכה להיות שאיבת אוויר דרך הצינורית בתחתית המיכל בזמן תהליך הטיהור של המיכל אבל לפרקי זמן מסויימים.

בתנאי טמפ' ולחץ אטמוספירי מסויימים נוצרים לפעמים יותר אדי הדלק מעל מפלס הדלק במיכל לכן ייתכן מאוד שבמקרה שלך כול המשתנים גרמו להצפה של דלק במיכל הפחם.

** חבל שלא כתבת לנו בהודעה הראשונה שלך את הפעולות שביצעת לפני שהופיעה התקלה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

כרגע אחרי שעה נסיעה בעיר אין זכר לתקלה, האם זה בטיחותי לנסוע ככה?

האם לא אמור להיות איזשהו פילטר בחור הזה למטה שממנו נשאב האוויר כדי למנוע מחול ואבק להיכנס למערכת?

פורסם

ייצרנים מסויימים מוסיפים פילטר קטן אשר מהודק עם באנד לצינור היניקה של מיכל הפחם ולפעמים גם פילטר נפרד עם שסתום חד כיווני.

בכול מקרה האוויר שנכנס למנוע בזמן תהליך הטיהור עובר דרך מסנן הפחם ככה שאבק וחול לא יכנסו לתערובת הדלק.

ברכב שלך אינני יודע אם קיים סידור כזה.

בכול מקרה בדוק האם מיכל הפחם תקין.

• תוכן חדש...