Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבעלות חבר שלי איבו 1.4 רובוטית.

צריכת דלק (7 אלף ק"מ עם הרכב):

משולבת: 1:14.5 באופן קבוע, 80% עירוני בחיפה 1:12.5, 100% עירוני בחיפה 1:11.5

מקפידים לאפס את המונה אחרי כל תדלוק ומחלקים את הק"מ שעברנו בכמות הליטרים שנכנסת עד שהידית קופצת (תמיד גם משווים לנתוני המחשב, מסתבר שהוא לא מזייף בהרבה). משתדלים גם לתדלק באותה תחנה תמיד.

מניסיון שלי אין לו שום בעיה לעלות עליות קשות על 3000 סל"ד בהילוך 4 די במרץ.

מבחינת הגיר:

היום הרכב עם כמעט 67 אלף ק"מ, יש לו היסטוריה מסודרת במורשה מהיום הראשון שמראה שכל מה שנעשה היו טיפולים שוטפים (הבעלים הקפידו על כל 15 אלף).

בשתי הכניסות הראשונות למוסך נעשתה גם בדיקה לגיר שנמצא תקין.

מה יהיה מכאן והלאה, אני לא יכולה להגיד, מקווה שיהיה טוב.

סחירות:

כבר היום אתה קונה רכב, יחסית לשנתון שלו, די בזול (מחירון לוי יצחק נמוך ובפועל הן נמכרות גם מתחת למחירון). בימים אלו אני עוזרת לחברים במציאת רכב עד 15K ואני יכולה להגיד לך דבר אחד, הפונטו ספייס (דור לפני הגרנדה) השמורות באמת, נחטפות כמו לחמניות חמות גם מעל מחירון לוי יצחק. אם לגרנדה יהיה את אותו הביקוש כשמחירון ירד מתחת ל20 אלף, אני לא יודעת להגיד, וכנראה גם אף אחד אחר לא ידע.

בהשוואה לקורולה שזקנה פי 2 מהפונטו ונסעה כפול ממנו.

הניסיון שיש למשפחה שלי עם אקזמפלר 2004 (אחותי יד ראשונה ורכב עבר בערך 100K) מראה שגם שם יכולות לתפוס אותך תקלות בעלות של אלפי שקלים. לפני שדיברנו על בלאי גבוהה יותר ברכב מבוגר יותר.

היא גם הרבה פחות חיסכונית מהפונטו בצריכת הדלק שלה (לפי KML, המומוצע 1:11.7, לצערי אחותי לא מתעסקת במדידות האלה, ככה שאני לא יכולה להביא לך נתון אמיתי מהשטח).

בקניית רכב מיד 2 עם כמה שנים על הכביש אתה אף פעם לא יכול לדעת ב100% לאן אתה נכנס.

תעשה את השיקולים שלך, תבדוק היסטוריה של שני הרכבים, אתה גם לא אמרת לנו בכמה הפיאט עומדת למכירה.

מה שבטוח, אם אתה קונה את הפיאט, אל תכניס אותה למוסכניק של אמא. במקרה של פיאט אני תמיד מעדיפה לטפל במורשה כי פער המחירים לא גדול מידי. (גם פונטו 2001 שהייתה לנו טופלה במורשה מיומה הראשון על הכביש עד יומה האחרון בבעלותינו באוקטובר 2012, אולי גם היד הרביעית המשיכה לטפל במורשה).

בהצלחה

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מקפידים לאפס את המונה אחרי כל תדלוק ומחלקים את הק"מ שעברנו בכמות הליטרים שנכנסת עד שהידית קופצת (תמיד גם משווים לנתוני המחשב, מסתבר שהוא לא מזייף בהרבה). משתדלים גם לתדלק באותה תחנה תמיד.

מבחינת הגיר:

היום הרכב עם כמעט 67 אלף ק"מ, יש לו היסטוריה מסודרת במורשה מהיום הראשון שמראה שכל מה שנעשה היו טיפולים שוטפים (הבעלים הקפידו על כל 15 אלף).

סחירות:

כבר היום אתה קונה רכב, יחסית לשנתון שלו, די בזול (מחירון לוי יצחק נמוך ובפועל הן נמכרות גם מתחת למחירון). בימים אלו אני עוזרת לחברים במציאת רכב עד 15K ואני יכולה להגיד לך דבר אחד, הפונטו ספייס (דור לפני הגרנדה) השמורות באמת, נחטפות כמו לחמניות חמות גם מעל מחירון לוי יצחק. אם לגרנדה יהיה את אותו הביקוש כשמחירון ירד מתחת ל20 אלף, אני לא יודעת להגיד, וכנראה גם אף אחד אחר לא ידע.

הניסיון שיש למשפחה שלי עם אקזמפלר 2004 (אחותי יד ראשונה ורכב עבר בערך 100K) מראה שגם שם יכולות לתפוס אותך תקלות בעלות של אלפי שקלים. לפני שדיברנו על בלאי גבוהה יותר ברכב מבוגר יותר.

היא גם הרבה פחות חיסכונית מהפונטו בצריכת הדלק שלה (לפי KML, המומוצע 1:11.7, לצערי אחותי לא מתעסקת במדידות האלה, ככה שאני לא יכולה להביא לך נתון אמיתי מהשטח).

בקניית רכב מיד 2 עם כמה שנים על הכביש אתה אף פעם לא יכול לדעת ב100% לאן אתה נכנס.

תעשה את השיקולים שלך, תבדוק היסטוריה של שני הרכבים, אתה גם לא אמרת לנו בכמה הפיאט עומדת למכירה.

מה שבטוח, אם אתה קונה את הפיאט, אל תכניס אותה למוסכניק של אמא. במקרה של פיאט אני תמיד מעדיפה לטפל במורשה כי פער המחירים לא גדול מידי. (גם פונטו 2001 שהייתה לנו טופלה במורשה מיומה הראשון על הכביש עד יומה האחרון בבעלותינו באוקטובר 2012, אולי גם היד הרביעית המשיכה לטפל במורשה).

בהצלחה

תודה רבה על המידע האישי , חבר שלך מרוצה מהרכב ?

פורסם

הקורולה הטורקית התגלתה כבעייתית משהו ( בוצה במנוע וכאלו ) בעיקר מכיוון שפשוט היגיעה משם לישראל. לידיעתי המוגבלת כמעט לא הגיעו בשנים הללו קורולות מיפן, אם בכלל. ה״אוריסים״ של אז שנקראו ראן אקס, אף הם לא יוצרו ביפן אלא באנגליה. לא יודע אם הן סבלו מאותן מחלות למרות המנועים המשותפים, אבל אולי בגלל שסתם נמכרו מהן הרבה פחות בארץ.

לגוף הענין, לא סבור שפונטו חדשה יותר, או אפילו בת גיל דומה לקורולה יקרה ישנה, תיסבול מאמינות לקויה יותר מאחותה התורכית/אנגלית/יפנית, אלא שהיא כמובן קטנה יותר, מצוידת במנוע חלש יותר ועיקר העיקרים יש לה סמל מחורבן על הגריל.

פורסם

לאימי יש גראנדה 2009 יד 1 עברה 45 אלף רובוטית.

הרכב מטופל בחברה ולא נרשמה שום בעיה ברכב.

לטעמי פיאט למרות הסטיגמה שיש לו בארץ אמין יותר מרוב המתחרות שלו.

הרכב מוצע כעת למכירה ויש המון טל' אז הסחירות די טובה

פורסם

יש הרבה סטיגמות, חלק מהן היו נכונות וחלק מהן הישראלים יצרו בחוכמה לרכב.

(כמו כל מיני קומבינות בחשמל ברכבים צרפתיים שידועים כרגישים במערכת החשמל שלהם, כמו מילוי מי ברז או מים עם צבע מאכל ב20₪ בפיאט שידועה כרגישה לאיכות הנוזלים).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
תודה רבה על המידע האישי , חבר שלך מרוצה מהרכב ?

מרוצה, זאת לא מילה מספיק חזקה כדי לתאר את הרמה שבה הוא מאוהב ברכב הזה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

מצטרף לדברים של מורזילקה והדוקטור - האיבו מספקת צריכת דלק מצויינת, הסחירות שלה גם כן מצויינת כיום (אין פלא, כל הפורומים והביקורות מהללים אותו חדשות לבקרים), והיא הרבה יותר נוחה ומאובזרת מהקורולה 2005, וגם מרוב המתחרות הישירות שלה בקטגוריה.

לי יש גיר ידני אז אין לי מושג לגבי האמינות של רובוטי, לבן דוד שלי הייתה פנדה וכשהייתה בעיה בגיר החליפו לו את כל המנגנון בעלות אסטרונומית, ובסוף הבעיה הייתה בכלל בגלל איזה נתק בצמה כלשהי שלא קשורה לגיר... קיצר המוסכים כאן בארץ לא יודעים/רוצים להתמודד עם גיר רובוטי, ככה שאני חושב שהבעייתיות אינה האמינות שלו, אלא המקצועיות של המוסכים. תבדוק ביקורות מאירופה, תגלה שהפונטו נמכרה שם בטירוף ואין דברים יוצאי דופן.

מורזילקה, אשמח לקבל פרטי מוסך אליו אתם לוקחים את הרכב באזור הצפון. בפג'ו המזדקנת שלי אני מטפל ב'מוסכניק של אבא' והוא באמת אדם נהדר, אבל באיבו אני מעדיף ללכת לחבר'ה יותר רציניים אם הם לא מפרקים אותך במחיר...

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מבחינת הגיר:

סחירות:

בהצלחה

תודה על התגובה המפורטת :-)

מוזר שהבעלים העבירו טיפול כל 15 אלף. למיטב ידיעתי הנחיית היצרן היא כל 30 אלף.

בעניין המחיר של הגרנדה, המוכר רוצה 40 אלף, הוא לא ממש מוכן לרדת.

האם זה מחיר ריאלי? בכמה לדעתך פונטו גרנדה יד ראשונה עם 44 אלף ק"מ צריכה להמכר? (זה דגם דיינמיק)

פורסם

מחירון לוי יצחק של חודש מרץ אומר 36500 עבור דיינמיק הוספה של 5% =(38325) כל חודש עליה לכביש שווה עוד 500 ש"ח. כמובן ששיקלול הק"מ הנמוך יוסיף עוד כמה אחוזים.

אם האוטו במצב ממש טוב, עם היסטוריית טיפולים (טיפול כל 30K או 24 חודשים זה בסדר, ככה שהרכב המדובר היה אמור לעבור לפחות 2 טיפולים), טסט לתקופה סבירה. בהתחשב בעובדה שמדובר בדיינמיק כנראה שהייתי בולעת את הצפרדע ומשלמת את המחיר המבוקש.

מחיר טוב לדעתי, בערך 38 אלף ש"ח.

בקשר לרכב שלי, הוראות יצרן אומרות לטפל פעם ב30K או 24 אלף ק"מ. אבל אם הבעלים הקפידו על טיפול קטן גם כל 15K זה אפילו עדיף.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

כשהוספתי את הנתונים של הגרנדה לשקלול במחירון לוי יצחק הגעתי בסוף ל-42,300

כמו כן רציתי לשמוע את דעתך.

הציעו לי בסוכנות פיאט, פונטו איבו 2010 80 אלף ק"מ יד 1 ב-42 אלף.

מה עדיף לדעתך?

גרנדה דיינמיק 2009 עם 44 אלף יד ראשונה ב-39 אלף (אם הוא יסכים לרדת לשם וגם צריך להעביר טסט בעוד חודשיים)

או

פונטו איבו 2010 80 אלף יד ראשונה ב-42 אלף (יש טסט עד מרץ 2015)

פורסם

הסיבה שממליצים לרוב מפי סוכנים זה כי הפונטו תרד מהפס ייצור.

מפי מוסכים אני לא מכיר בעיות ספציפיות.

-אם אתה לא יודע תשאל, אם אתה יודע תגיד, אם אתה חושב שאתה יודע... עדיף שלא תגיד.

:wink:

כרגע אייקון זמני, מייצר טובים יותר להמשך.

פורסם

מבחינת הגיר:

סחירות:

בהצלחה

פירוט נפלא ואני מסכים עם רוב מה שכתוב, אבל אני חייב לשתף על הגרנדה פונטו 2007 רובוטית שהייתה לי:

אל תתקרב לגיר הרובוטי של פיאט

למה?

כי אני קניתי גרנדה פונטו רובוטית עם 65,000 ק"מ יד 1 מפרטי שהכל היה טוב, טופל תמיד במוסך מורשה ללא תקלות.

הכל טוב ויפה עד שהתחילו הבעיות. וכשהן התחילו זה פשוט סיוט שעולה המון המון כסף, זמן ועצבים.

שים לב לנתונים ולמספרים שהצטברו במשך שנה אחת בלבד:

• הגיר התקלקל 4 פעמים (כלומר הזמנתי 4 פעמים גרר. במשך שנה. למכונית בת 5 עם ק"מ נמוך).
  • סך עלות התיקונים היה מעל 12,000 ש"ח.
  • הגיר המשיך לעשות בעיות ולהתקע - במיוחד בהתנעה קרה (הגיר לא הצליח לשלב מניוטרל לראשון או רוורס).
  • הגיר קופצני (במיוחד בנסיעה עירונית), ואם רוצים למשוך הילוכים גבוה, כל העברה מלווה במכה מאוד לא נעימה.

ושאף אחד לא יגיד לך שהגיר הרובוטי של פיאט בסדר, כי הוא לא.

גם אחד מהמכונאים היותר ותיקים של פיאט בארץ אמר לי במפורש:

הגיר הרובוטי של פיאט זאת פצצה מתקתקת. כשהגיר מתחיל לעשות בעיות זה בור ללא תחתית.

כל מי שיש לו גיר תקין, פשוט לא חווה את התקלה הראשונה שהיא הסיפתח לרומן סוער עם המוסך.

אז אתה בטח חושב שאני משונאי פיאט ולא ממליץ על הגרנדה פונטו? טעות.

אני חושב שהגרנדה פונטו הוא רכב מעולה.

יותר מזה - לדעתי, הגרנדה פונטו הוא הרכב עם הכי הרבה תמורה לכסף בשוק היד 2.

רק דבר אחד תעשה: קנה גרנדה פונטו ידנית.

כי מעבר לבעיות הגיר הנוראיות שהיו לי, הרכב תיפקד נפלא.

יחסית לקטגוריה ולמחיר שלו הוא מרווח, נוח, חסכוני מאוד בדלק (1:15.5 ממוצע לפי תדלוקים), מאובזר ושקט.

אני מאוד ממליץ עליו (עם ידני, כן?)

פורסם
כשהוספתי את הנתונים של הגרנדה לשקלול במחירון לוי יצחק הגעתי בסוף ל-42,300

כמו כן רציתי לשמוע את דעתך.

הציעו לי בסוכנות פיאט, פונטו איבו 2010 80 אלף ק"מ יד 1 ב-42 אלף.

מה עדיף לדעתך?

גרנדה דיינמיק 2009 עם 44 אלף יד ראשונה ב-39 אלף (אם הוא יסכים לרדת לשם וגם צריך להעביר טסט בעוד חודשיים)

או

פונטו איבו 2010 80 אלף יד ראשונה ב-42 אלף (יש טסט עד מרץ 2015)

יש לך אופציה לאיבו ב42 אלף ועד עכשיו אתה לא מדבר.

אומנם הק"מ שלה לא נמוך (ממוצע של 20 לשנה) ואתה הולך לעבור את אותה הנסועה בדיוק, אבל באיבו אתה מקבל יותר מכל הבחינות.

אם המצב שלה באמת טוב, אני הייתי הולכת על האיבו.

איזו סוכנות הציע לך את זה?

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...