Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4485 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
פירוט נפלא ואני מסכים עם רוב מה שכתוב, אבל אני חייב לשתף על הגרנדה פונטו 2007 רובוטית שהייתה לי:

אל תתקרב לגיר הרובוטי של פיאט

למה?

כי אני קניתי גרנדה פונטו רובוטית עם 65,000 ק"מ יד 1 מפרטי שהכל היה טוב, טופל תמיד במוסך מורשה ללא תקלות.

הכל טוב ויפה עד שהתחילו הבעיות. וכשהן התחילו זה פשוט סיוט שעולה המון המון כסף, זמן ועצבים.

שים לב לנתונים ולמספרים שהצטברו במשך שנה אחת בלבד:

• הגיר התקלקל 4 פעמים (כלומר הזמנתי 4 פעמים גרר. במשך שנה. למכונית בת 5 עם ק"מ נמוך).
  • סך עלות התיקונים היה מעל 12,000 ש"ח.
  • הגיר המשיך לעשות בעיות ולהתקע - במיוחד בהתנעה קרה (הגיר לא הצליח לשלב מניוטרל לראשון או רוורס).
  • הגיר קופצני (במיוחד בנסיעה עירונית), ואם רוצים למשוך הילוכים גבוה, כל העברה מלווה במכה מאוד לא נעימה.

ושאף אחד לא יגיד לך שהגיר הרובוטי של פיאט בסדר, כי הוא לא.

גם אחד מהמכונאים היותר ותיקים של פיאט בארץ אמר לי במפורש:

הגיר הרובוטי של פיאט זאת פצצה מתקתקת. כשהגיר מתחיל לעשות בעיות זה בור ללא תחתית.

כל מי שיש לו גיר תקין, פשוט לא חווה את התקלה הראשונה שהיא הסיפתח לרומן סוער עם המוסך.

אז אתה בטח חושב שאני משונאי פיאט ולא ממליץ על הגרנדה פונטו? טעות.

אני חושב שהגרנדה פונטו הוא רכב מעולה.

יותר מזה - לדעתי, הגרנדה פונטו הוא הרכב עם הכי הרבה תמורה לכסף בשוק היד 2.

רק דבר אחד תעשה: קנה גרנדה פונטו ידנית.

כי מעבר לבעיות הגיר הנוראיות שהיו לי, הרכב תיפקד נפלא.

יחסית לקטגוריה ולמחיר שלו הוא מרווח, נוח, חסכוני מאוד בדלק (1:15.5 ממוצע לפי תדלוקים), מאובזר ושקט.

אני מאוד ממליץ עליו (עם ידני, כן?)

הבעיה היא שהגרנדה הידני שאני מוצא הוא עם מנוע 1250 וממה שקראתי זה מנוע ממש ממש חלש

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

גם ה 1.4 (77 כ"ס) חלש. אל תצפה לביצועים של קורולה או מאזדה 3, לא תקבל את אלו מהגרנדה/איבו.

הפיאט היחידה שעושה כבוד למגזר היא הבראבו 1.4 המוגדשת שנמכרה כאן למשך תקופה מסויימת. אה, וגם גירסת ה 105 כ"ס של האיבו שנמכרה בתצורה ידנית בלבד בישראל, אאל"ט.

ולבחור שתהה על הסלידה החריפה שלי ממצב ECO בגיר הרובוטי, כל מה שאני יכול לומר הוא שתנסה בעצמך ותבין למה אני מתכוון.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

אני לא מחפש ביצועים.

אני מחפש מכונית אמינה, זולה לתחזוקה וחסכונית.

אבל כמובן שאני גם לא רוצה שאוטובוסים יצפצפו לי מאחור...

פורסם

אז חפש בסבלנות איבו/גרנדה ידנית, יד1, ק"מ נמוך ולדעתי רק פרטית (לא מתחבר לסוכנויות רכב / סוחרים / מגרשים). יש כאלו, ולא כל הבעלים שלהם מודעים לכך שלרכב יש שוק ביד 2 - כך שאפשר למצוא מציאות רציניות...

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
סוכנות מורשה פיאט נתניה :-)

תגיד מה זה הסוכנות הזאת בעצם ? לפי מה שאני יודע סוכנויות מוכרות רק רכבים חדשים מהנילונים לא ?

פורסם
פירוט נפלא ואני מסכים עם רוב מה שכתוב, אבל אני חייב לשתף על הגרנדה פונטו 2007 רובוטית שהייתה לי:

אל תתקרב לגיר הרובוטי של פיאט

למה?

כי אני קניתי גרנדה פונטו רובוטית עם 65,000 ק"מ יד 1 מפרטי שהכל היה טוב, טופל תמיד במוסך מורשה ללא תקלות.

הכל טוב ויפה עד שהתחילו הבעיות. וכשהן התחילו זה פשוט סיוט שעולה המון המון כסף, זמן ועצבים.

שים לב לנתונים ולמספרים שהצטברו במשך שנה אחת בלבד:

• הגיר התקלקל 4 פעמים (כלומר הזמנתי 4 פעמים גרר. במשך שנה. למכונית בת 5 עם ק"מ נמוך).
  • סך עלות התיקונים היה מעל 12,000 ש"ח.
  • הגיר המשיך לעשות בעיות ולהתקע - במיוחד בהתנעה קרה (הגיר לא הצליח לשלב מניוטרל לראשון או רוורס).
  • הגיר קופצני (במיוחד בנסיעה עירונית), ואם רוצים למשוך הילוכים גבוה, כל העברה מלווה במכה מאוד לא נעימה.

ושאף אחד לא יגיד לך שהגיר הרובוטי של פיאט בסדר, כי הוא לא.

גם אחד מהמכונאים היותר ותיקים של פיאט בארץ אמר לי במפורש:

הגיר הרובוטי של פיאט זאת פצצה מתקתקת. כשהגיר מתחיל לעשות בעיות זה בור ללא תחתית.

כל מי שיש לו גיר תקין, פשוט לא חווה את התקלה הראשונה שהיא הסיפתח לרומן סוער עם המוסך.

אז אתה בטח חושב שאני משונאי פיאט ולא ממליץ על הגרנדה פונטו? טעות.

אני חושב שהגרנדה פונטו הוא רכב מעולה.

יותר מזה - לדעתי, הגרנדה פונטו הוא הרכב עם הכי הרבה תמורה לכסף בשוק היד 2.

רק דבר אחד תעשה: קנה גרנדה פונטו ידנית.

כי מעבר לבעיות הגיר הנוראיות שהיו לי, הרכב תיפקד נפלא.

יחסית לקטגוריה ולמחיר שלו הוא מרווח, נוח, חסכוני מאוד בדלק (1:15.5 ממוצע לפי תדלוקים), מאובזר ושקט.

אני מאוד ממליץ עליו (עם ידני, כן?)

דיברתי עם אחד המוסכניקים של מוסך פיאט - היו בעיות עם הגיר הזה בגרנדה פונטו שנות 2007-2008.(נזילות).

אבל אחר-כך תקלות לא חוזרות. לא יודע אם להאמין לזה או לא.

לי שי פונטו איבו 2011 עם גיר כזה. בנתיים הכל בסדר.

שום בעיה ושום תקלה לא עם גיר ולא עם משהו אחר.

פורסם

nivosh כמו שאמרו לך - גם ה1.4 מנוע חלש.

בשני המנועים האלה צריך למשוך מעל 3,000 סל"ד כדי לקבל כוח.

אין בעיה לנסוע בקצב התנועה עם מנוע ה1.25, קח בחשבון שצריך לאמץ ולמשוך יותר את המנוע מאשר משפחתומטית 1.6.

לנסיעה רגועה לא תרגיש הבדל ניכר לדעתי (כי ה1.4 גם חלש)

greenhero - לא היו לי נזילות מהגיר, אלא תקלות בחיישנים, בראש, במשאבות ולמעשה בכל רכיב של הגיר הרובוטי.

מוסכניק של פיאט מדבר מתוך פוזיציה, ואם לא אז כנראה שלא עבר מספיק זמן או ק"מ על הגיר.

אני מכיר כל כך הרבה אנשים שהיו להם בעיות בגיר וגם אחד המכונאים הבכירים של פיאט בארץ אמר לי שהגיר הרובוטי זאת בעיה, ובין השורות הבנתי שזאת תקלה סדרתית.

לא מאמין? יש בארץ סדנאות שמוכרות "קיטים" של רובוטים משופצים לפיאט. והן מוכרות הרבה מאוד כאלה.

זה לא בגלל שלי יש בעיה או לכמה מחברי הפורום שכבר נכוו מהגיר הזה. זאת תקלה רצינית ומקיפה מאוד שאם היבואן/יצרן יודה בה, יגיע צונמאי של תביעות.

הדבר הכי מפחיד עם הגיר הזה הוא שאתה לא יודע מתי הוא "יישבר".

כי כל עוד הוא בסדר, אתה לא תרגיש כלום, הרכב נוסע בסדר.

פתאום, ברגע אחד אתה לא יכול לשלב בין ניוטרל לרוורס/לראשון, גורר את הרכב למוסך ואז נופל על טיפול של אלפי שקלים.

אני לא הראשון שמדווח על זה בפורום, עוד חברים שהשקיעו מאוד ברכב ונהגו בו בעדינות חוו את זה.

אז כל עוד הגיר בסדר (ואצלך עדיין באחריות, לא?) אין לך מה לדאוג.

ביום הראשון שתתקע תדע שמכאן אתה נופל לבור ללא תחתית. ואולי זה יהיה כבר מאוחר מידי לנסות למכור אותו..

פורסם

זה בערך מה שהיה בזמנו עם מנוע ההגה של פונטו. בהתחלה עלה אלפי שקלים לתקן, אח"כ הבינו איך מסדרים ומכרו ערכות משופצות ב-600 ש"ח כולל עבודה.

פורסם (נערך)
יש בארץ סדנאות שמוכרות "קיטים" של רובוטים משופצים לפיאט. והן מוכרות הרבה מאוד כאלה.

זה לא בגלל שלי יש בעיה או לכמה מחברי הפורום שכבר נכוו מהגיר הזה. זאת תקלה רצינית ומקיפה מאוד שאם היבואן/יצרן יודה בה, יגיע צונמאי של תביעות

מתוך סקרנות, האם מדובר במח הידראולי בלבד, מח + משאבה + מזלג (משאבה זה סיפור של רביעיה במורשה וברוב המקרים אם מחליפים משהו, אז מדובר רק ביחידת המח, שהיא לכשעצמה מתומחרת באיזור העשיריה)?... מה סדר גודל של המחירים?

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

אני עברתי לנסוע במצב אקו בשבוע האחרון. מאוד חלש. אבל בפקקים לא מורגש כמעט ובאמת משפר את הצריכה באיזה ליטר לקילמטר לפחות אצלי. לא צפצפו לי אוטובוסים. מצד שני אני כבר לא נוסע בנתיב השמאלי בכביש מהיר.

הצריכה הממוצעת שלי היא בערך 1:14.5. ועם האקו אני עומד על 1:15.5 בערך. נסיעה משולבת.

עכשיו שאלה. קניתי את האיבו בזול. אולי 15 אלף שקל מתחת לסוזוקי אוטומטית באותו שנתון. אני צורך דלק בפחות כמה אלפי ש״ח בשנה. נאמר וטפו טפו טפו ילך לי הגיר בעשר אלף ש״ח. האם עשיתי עסקה טוב ה או לא??

פורסם

אם תשלום את הסכום באופן חד פעמי והגיר יסתדר אז לדעתי, כן.

אם זאת תקלה שלא נגמרת כמו שנאמר לפני כן, התשובה לא חד משמעית כנראה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

עכשיו שאלה. קניתי את האיבו בזול. אולי 15 אלף שקל מתחת לסוזוקי אוטומטית באותו שנתון. אני צורך דלק בפחות כמה אלפי ש״ח בשנה. נאמר וטפו טפו טפו ילך לי הגיר בעשר אלף ש״ח. האם עשיתי עסקה טוב ה או לא??

ואם הגיר לא ייתקלקל אז הרווחת!:-)

עכשיו ברצינות - האם עשית עסקה טובה? לא בטוח. מה שקונים בזול גם מוכרים בזול.

פורסם (נערך)

לנו יש גרנדה ידנית, אמנם התחילו בחודשים האחרונים רעשים מהגיר אבל לא יודע לאן זה יתפתח.

אגב לפי מה שאתם מתארים בגיר הרובוטי - שהוא לא מעביר מניוטרל לרוורס\ראשון היה לי לפני שנים גם בעיה כזאת, כאילו 'נפל' הגיר [ואצלי זה ידני] הבעיה היתה בצינורית שנסדקה\נקרעה, החלפה שלה פתרה את הבעיה.

על כל פנים האוטו עושה בממוצע בין 1:14 - 1:15, כמובן שתלוי באיזה תחנת דלק מתדלקים (אתה יכול לשים לב איפה הדלק סמיך יותר ויותר איכותי) וכמובן איך נוסעים, רוב הנסיעות הן נסיעות קצרות ובסופי שבוע בינעירוניות.

סך הכל רכב אמין ונוח.

לא ידע למה הם מציעים לכם רכב עם שנתון של כמעט 10 שנים מתחת, אבל נשמע כמו איזה קומבינה שהם מארגנים..

עריכה אחרונה על ידי PsyOr
פורסם

אגב מישהו יודע למה הרובוטי של הבראבו הרבה יותר אמין ומוצלח?

הייתי בטוח שזה אותו גיר + הילוך נוסף...

• תוכן חדש...