Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שבוע טוב,

רופא העור שלי נתן לי כדורים העונים לשם: נאוטיגסון

כנגד מחלת עור {פסוריאזיס}

בבדיקה ברשת, אני רואה תופעות לוואי מאוד מפחידות,שימו לב:

http://www.clalit.co.il/he/medical/pharmacy/Pages/medicines.aspx?medname=%D7%A0%D7%90%D7%95%D7%98%D7%99%D7%92%D7%A1%D7%95%D7%9F&idd=6985

אציטרטין עלולה לפגוע בראיית לילה ולכן יש להימנע מנהיגה ברכב בלילה.

1. בהפסקת הטיפול באציטרטין, עלולה להופיע החמרה במצב הפסוריאזיס. ייתכן ויהיה צורך בקורס טיפולי נוסף בתרופה.

אסור לשתות אלכוהול בזמן הטיפול באציטרטין!

תופעות הלוואי המתוארות הן הפיכות וחולפות לאחר סיום הטיפול באציטרטין. תופעת הלוואי השכיחה ביותר הינה יובש בעור ובריריות המופיע בעיקר בפנים, בשפתיים וברירית האף. יובש באף עלול לגרום לדימום, במקרים אלו מומלץ להיעזר בתכשירי לחות. בנוסף, ייתכן יובש או גירוי בעיניים שעלול לגרום לאי יכולת להרכיב עדשות מגע ניתן להשתמש בדמעות מלאכותיות, ללא חומר משמר. בנוסף ייתכנו דלקת בשפתיים, אודם ו/או קילוף ו/או פריחה ו/או דלקת בעור, רגישות יתר של העור, תחושת דביקות של העור, נשירת שיער, כאבי שרירים. תופעות המחייבות הפסקת הטיפול ופניה לרופא: כאבי פרקים ו/או כאבי שרירים חמורים, פגיעה בראיית לילה, כאבי ראש חמורים, הקאות, הפרעות בראייה (נדיר).

{מה נשירת שיער מה?}

וזה מפורום תפוז:

יובש בפה, דימום מהאף, אדמומיות על העור, יתר רגישות לכאב, דלקת

מסביב לציפורניים, עור דביק, יובש בעיניים, כאבי פרקים, עוות קל

בעצמות המפרקים, פגיעה במע´ העצבים המרכזית, פגיעה בתיפקדי כבד.

כמובן שלא לכל חולה יהיו כל התופעות הנ"ל, אך צריך להיות מודעים.

התרופה בהחלט מחייבת מעקב מתמשך ע"י הרופא לגבי כל הנ"ל, והוא זה

שבכל רגע ורגע ישקול את התועלת מול הסיכון ויחליט הלאה.

דיי מפחיד.

הצעות?

עריכה אחרונה על ידי eladns

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם (נערך)

מי קורא על תופעות הלוואי?, פשוט לוקחים וזהו.

אם תתחיל לקרוא יותר מידי אתה תתחיל לפתח את מה שרשום.

פעם לקחתי כדור שאחת מתופעות הלוואי שלו כולל "מוות", אחלה, זה אף פעם לא מה שאני רוצה...

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

האמת. אני לא בעד תרופות וחושב שהרופאים מחלקים את הרעל הזה מבלי לחשוב על אלטרנטיבות שונות.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

פות"ש, התייעץ עם הרופא. אמור לו שתופעות הלוואי מפחידות אותך. בד"כ זה כסת"ח שיצרני התרופות כותבים, אבל אי אפשר לדעת.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
האמת. אני לא בעד תרופות וחושב שהרופאים מחלקים את הרעל הזה מבלי לחשוב על אלטרנטיבות שונות.

מי היה מאמין שפעם היו מתים או הופכים נכים ממחלות שהיום נשכחו ואינן. לדוגמא: פוליו וצרעת. מן הסתם, תוחלת החיים עלתה בעשרות שנים מאז "פעם". אני מסכים איתך בהחלט שאין צורך לקחת אנטיביוטיקה על כל התקררות, שפעת או מקרים כאלה שהרי בסופו של דבר החיידקים לומדים להתגבר על התרופה.

אבל מכאן ועד לשלול תרופות לגמרי זה לא נכון.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
ואני אידיוט, לחצתי לך הבוקר יד ואיחלתי לך "שבת שלום" :shock:

תעשה לי טובה, אל תחנה את הרכב בסמוך אלי עד שזה עובר לך.. :wink:

אתה יכול להירגע, זוהי לא מחלה מדבקת כלל וכלל. למען האמת היא נגרמת מכך שמערכת החיסון של הגוף תוקפת את הגוף עצמו.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%A1%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%96%D7%99%D7%A1

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

קח את כל התרופות שיש לך בבית, תוסיף כמה תרופות מסבא/סבתא ותתחיל לקרוא על תופעות הלוואי.

אחרי כמה עלונים, אתה תגיע לאחד מ-2 המצבים:

1. היסטריה טוטאלית.

2. אפתיות מרגיעה.

מן הסתם תגלה שרוב התרופות יחלקו את אותם התיאורים של תופעות הלוואי, ממש copy-paste ;-)

חברות התרופות לא לוקחות בימינו שום סיכון, וגם בתרופות הכי בטוחות שיש, רשימת תופעות לוואי בלתי נגמרת.

מה שכן, קח ברצינות את האזהרה בנוגע לאלכוהול, עומס-יתר על הכבד זה משהו שמאוד לא כדאי לבצע.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מה שכן, קח ברצינות את האזהרה בנוגע לאלכוהול, עומס-יתר על הכבד זה משהו שמאוד לא כדאי לבצע.

זה בסדר,גם כך לא שותה אלכוהול כמעט, פעם בחודש-חודשיים 3\1 בירה לבנה...

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

כמעט? מה שתיארת זה ״בכלל לא״... :-)

רק בריאות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כמעט לכל תרופה יש תופעות לוואי (יש כאלה קלות ויש גם קשות - אחת ל...).

זה כסת"ח / מידע שהיצרנים חייבים פשוט לפרסם.

זה ממש לא אומר שהתופעות האלה תופענה.

קח את הכדורים ושים לב אם יש אצלך תופעות כלשהן (כמו כבל תרופה שלוקחים).

תרגיש טוב.

alfa 156 2.5.

פורסם

גם אני לקחתי כדורים דומים (לפטרייה) ואני עדיין פה לספר, אבל!! אל תזלזל בעניין האלכוהול ובכל מה שעלול להכביד על הכבד.

כל חודש תקפיד על בדיקת תפקודי כבד ותראה אותם לרופא שלך, אם השינוי גדול מידי, תפסיק מייד עם הכדורים.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
מי קורא על תופעות הלוואי?, פשוט לוקחים וזהו.

אם תתחיל לקרוא יותר מידי אתה תתחיל לפתח את מה שרשום.

פעם לקחתי כדור שאחת מתופעות הלוואי שלו כולל "מוות", אחלה, זה אף פעם לא מה שאני רוצה...

מזכיר לי טופס הסכמה להרדמה כללית, שתופעות הלוואי המצויינות בו הולכות בערך ככה: "כאבי ראש, בחילות, סחרחורת, אלרגיה, מוות" :shock:

פורסם

דומה מאוד לתופעות לוואי של הרואקוטן, שברואקוטן רוב תופעות הלוואי אכן תופסות אבל רובם לא בחומרה רבה, כמו שאמרו תקפיד לעשות בדיקות דם כוללות תפקודי כבד כדי לראות שהכל תקין וגם אם יהיו לך התופעות האלו הם יחלפו כשתסיים לקחת את התרופה.

Miata ND2

• תוכן חדש...