Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כבר משבוע שעבר התחילו לעיתים רחוקות התנעות קשות (כשהמנוע קר=שעה+ עומד).

מיום שישי זה כבר הפך לעיתים קרובות, וזה התחיל להמאס ואני צריך פתרון לבעיה.

אז ככה, אני מנסה להניע, נותן סוויץ', הסטרטר מסתובב והמנוע לא מתניע, כאילו אין הזרקה או אין ניצוץ.

רק אחרי שאני נותן פול גז הוא מניע.

מיד אחרי שהמנוע מניע, הוא מקרטע כמה שניות כאילו חסר לו דלק\ניצוץ. (בבקרים יש ריח חזק של דלק מהאגזוז).

עכשיו בדקתי עניין הקרטועים, אחרי שהנעתי והמנוע קרטע, אחרי 30 מטר של נסיעה רגועה, נתתי פול גז (קיק דאון) והרכב הרגיש חזק וצעיר ב15 שנים (מאז השיפוץ ראש לפני פחות מ10KKM) לא לחצתי בכלל לפול גז!

עד כאן תאור התקלה.

חייב לציין שכאשר המנוע מגיע לחום עבודה, הוא כמו שצריך, עובד כמו שעון שווצרי (יש ימים שאני כמה שעות על הכביש רק בעירוני).

אני נוטה לשלול את המכלולים הבאים:

מצבר> ישן שזה בן שנה+, אך הסטרטר נשמע ועובד טוב. (יותר מאוחר אני אבדוק פריקה על המצבר).

פ.דלק ומשאבת דלק, המשאבה שופצה לפני שנה בדיוק (הוחלף לה המנוע בלבד) ויחד איתה הוחלף גם הפ.דלק.

כמוכן משאבת הדלק משמיעה זמזום כאשר אני נותן חצי סוויץ', מה שמעיד על כך שהיא פועלת.

מה שלדעתי יכול ליהיות קשור:

פלאגים. (כבר מעל 30KKM על המנוע, לא בדקתי את מצבם).

קודן (היום פעם ראשונה הנעתי את הרכב כ5 דקות לאחר שכיביתי אותו, וכאילו הקודן נתפס והרכב לא נתן סטרטר, אחרי כמה שניות זה הסתדר).

אני לא יודע איפה העלוקות של הקודן יושבות אצלי ברכב (הוא הותקן ממזמן, אבל כמה שנים כבר לא עשה בעיות).

בקיצור אני צריך עזרה ומיקוד על התקלה ממי שמבין.

תודה רבה, מקווה שפירטתי מספיק.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

אתה פשוט צריך לבדוק בזמן שהרכב לא מניע אם אכן מיתקבל ניצוץ מהפלאגים או לא. בדוק בנוסף ערכים של חיישן הטמפרטורה וחיישן ההצתה. כמו כן מה מצב המצערת?

פורסם

ניר לא זוכר מתי נוקתה המצערת לאחרונה.

חוץ מניקוי מצערת, ובדיקת פלאגים שזה הוא יכול לבצע לבד,

שאר הבדיקות הן רק בעזרת סורק / מחשב.

יש המלצה לעוד צעדים חוץ ממצערת ומצתים?

פורסם (נערך)

אני מהמר שבדיקת לחץ דלק תעבור תקינה (המשאבה שופצה לפני שנה וקצת, אין בעיות סחיבה, שוב כשהרכב מגיע לחום עבודה הוא נוסע מצוין).

מצתים אני אחליף במהלך השבוע, אין פה מה להפסיד.

נניח והבעיה שלנו היא מצערת.

אני הולך על הכיוון הזה, כי גם חן ראה בעיניים, הצינור סעפת יניקה (מהפ.אוויר לתריס מצערת) הוא המקורי, בצד של המצערת הוא בלוי ואני עשיתי לו כמו מעטפת כדי ליהיות בטוח שלא יכנס לכלוך. (זה כבר הרבה זמן ככה, מעל שנה, מה גם שהפ.אוויר פעם אחרונה שהחלפתי (לפני פחות מ10KKM) יצא מלוכלך ככה שאני חושב שרוב יניקת האוויר עוברת דרכו ואין כמעט "בריחות" בדרך).

עשיתי את המעטפת כסוג של קומבינה, מהסיבה שלא ניתן לקנות כזה מקורי, ולא באלי להתעסק עם התאמות למיניהם, יש שם חיישן בדרך.

אם הייתי יכול להשיג מקורי במצב טוב\חדש הייתי קונה בלי לחשוב, כמובן אם המחיר היה סביר.

איך אני יכול לבצע ניקוי מצערת, מהיר ופשוט, רק על מנת שנוכל לדעת בוודאות שזוהי הבעיה, מצערת.

לאחר שאני אדע וזה המצערת בוודאות, או שאני ימשיך לטיפול אינטסיבי בעצמי, או שאם זה עבודה בעייתית אני אתן למוסך.

אני לקראת סיום דיפלומה, אני עובד גם, אין לי כמעט זמן שאני יכול ליהיות מושבת בלי רכב.

אני מעדיף לזהות את התקלה ולשבת בבית ולתקן אותה (אם זה משהו בסדר גודל שאני יכול לבצע).

תודה.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

תגיע למצערת עצמה, ותראה קודם בעיניים אם היא מלוכלכת.

ספריי קרבורטור יעזור לנקות אותה, הכל תלוי גם בגישה אליה, בקאווליר לא יצא לי לראות בדיוק את הפרפר של המצערת.

ואחרי שתגיע, אם אתה בבית, נסה עם סמרטוט או משהו דומה.

פורסם

יש גישה חופשית, השאלה אם ספריי לא ידחוף את החרא פנימה.. (אני לא יודע בוודאות איך המצערת בנויה, ככה שאני מפחד לדחוף לכלכלוך פנימה.)

להגיע לפרפר יקח לי בידיוק דקה לפרק את כל מה שראית שם.

בעבר, כדי ליהיות בטוח שהמשאבת דלק מתה, הנעתי את הרכב על ספריי קרבורטורים. (יותר נכון איש שירותי-דרך עשה את זה).

פורסם

אם אתה יכול עדיף לפרק ולנקות את המצערת בחוץ.

אם תנקה אותה על הרכב בזמן שהוא מונע, אתה תצטרך להחליף שמן כי הוא סופח את כל הלכלוך שאתה מנקה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

ניקוי מצערת כמו שצריך עושים שהמצערת בחוץ..אם אתה לא יודע לבצע זאת גש לבעל מקצוע. בנוסף כמו שהמלצתי יש לבדוק חיישן טמפרטורה היות והבעיה קורית על מנוע קר.

פורסם

הייתי במוסך היום, הוא בדק לי והמחשב הקפיץ (אם אני לא טועה) תקלה במערכת ההזרקה.

אחרי קצת בדיקות נוספות, הגענו למסקנה שהמזרק (אינג'קטור) מטפטף שהמנוע כבוי, מציף את הצילינדר ומכאן מגיע הקושי בהתנעה וריח הדלק.

המוסך הציע לי לטפל אצלו כמובן.

אני מעדיף לעשות את העבודה לבד, גם כדי לחסוך וגם כי אין לי כוח להשאיר את הרכב מושבת במוסך למשך יום שלם. (אני בתקופה עמוסה, והבעיה חייבת פיתרון)

הבעיה הגדולה היא המזרקים.

אצל היבואן (אין לחנויות חלפים) מזרק עולה 680 שח, וסט גומיות למזרקים (8 O-רינג, 2 לכל מזרק) עולים 160 שח.

יש לי במגירה כמה מזרקים של המנוע הזה, שצברתי במשך השנים, כמו שהם נראים, הסט גומיות לא יעזור הרבה וכנראה המזרק הוא הבעייתי.

לגבי העבודה, זה לא כלכך מסובך על המנוע שלי, כמו שאני רואה את זה, זה די פשוט.

• תוכן חדש...