Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי, לאחר שנעזרתי רבות בפורום לפני קניית הרכב שלי, אמרתי שאחזור לדווח על התרשמות לאחר 3000 ק"מ. אז הנה אני פה.

לאחר התלבטויות רבות, קניתי בספטמבר השנה רכב חדש - פורד פיאסטה ידנית מדגם טרנד - מהיבואנית המקבילה - איילון מוטורוס.

אז נתחיל מחווית הקניה - איילון מוטורס. בסה"כ חוויה חיובית. היו מסבירי פנים, מרגיש פחות "מכונה משופשפת" מדלק מוטורוס. הבעיה אז היתה שהם לא עושים נסיעת מבחן - שזה מבאס רעיונית. אבל היה פתרון של נסיעת מבחן ביבואן שמקביל להם ואז קיבלתי גם מקום להשוואה.

מבחינת מחיר - שזה היה יכול להיות יתרון של יבואן אחד על פני השני - לא באמת קיים, כי לא מדובר בדגם שקיים בשני המקומות ואי לכך אי אפשר להתמקח בצורה יעילה (תחום שאני לא מצטיינת בו בכל מקרה...).

בקיצור - אין לי תלונות אליהם. כשהייתה לי שאלה אחרי הקניה - חזרו אלי ולא התנערו מכלום. בסיכומו של דבר - לא מתחרטת שקניתי דרכם. קיבלתי דגם מתקדם יותר שלא היה אצל המקבילים עם התייחסות אישית וקשובה.

מבחינת הרכב -

צריכת דלק - בנסיעה משולבת של עירוני ובין עירוני התמקם אחרי חודשיים וחצי בערך על 7.7 ליטר ל-100 ק"מ. כלומר צריכה של סביבות ה- 13 קילומטר לליטר. לא המופלא שמצפים ממנו אבל נו טוב..

מבחינת חווית הנהיגה - תענוג. חשוב לציין שהשתדרגתי מפג'ו 306 ידני מודל 1995, אז יתכן שכל רכב היה מרגיש כיפי בהשוואה למה שהיה לי. אז מי שרוצה - שיקח את החוויה הסובייקטיבית שלי בערבון מוגבל.

הנהיגה חלקה. מרגישה מאוד בטוחה. אני לא נהגת שודים, אבל גם לא זקנה שנוסעת 70 קמ'ש בכביש מהיר. אני נהנית מהסיבובים - מרגיש עם אחיזת כביש טובה. ציון בטיחות גבוה ואומנם לא עברתי אף התנגשות אבל לפחות בחוויה מרגיש שתואם את הציון.

הרכב הוא של 1250 סמ"ק וחששתי מאיך תהיינה ההאצות והעליה לירושלים - גיליתי שעושה את זה סבבה. אין תלונות גם שם.

נהיגה שקטה כאשר החלונות סגורים. אבל מוצאת את עצמי תמיד סוגרת את החלונות כשאני מנסה להכניס אויר של חוץ. הבדל גדול מדי ברעש בין שני המצבים.

מיזוג מספק מבחינתי (לא סובלת מחום יותר מדי, והוא ברשותי אחרי חודשי הקיץ הקשים). יש בקרת אקלים שאני מאוד נהנית ממנה.

שליטה מההגה על השמע - נוח מאוד.

נוחות ישיבה - יש. הגוף לא מתלונן אחרי נסיעות ארוכות.

לגבי מושב אחורי ובגאז' - לא ממש בשימוש אז לא יודעת להגיד. עוד חצי שנה בערך אהיה חכמה יותר.. :)

ובסופו של דבר - חתיך. גם ראוי לציין את היתרון הזה של הרכב.

אני בטוחה שיש פרמטרים נוספים ששכחתי - אפשר לשאול ואענה ספציפית.

כשאני מנסה לחשוב על חסרונות הייתי מציינת שוב את הרעש כשהחלונות פתוחים, וצריכת הדלק שיש באופן ברור רכבים עם נתונים טובים מאלה של הפורד.

אפשר לראות מגמה חיובית ברורה בדיווח. אני מאוד ממליצה - על פי החוייה הסובייקטיבית האישית שלי.

רוצה להגיד שוב תודה לכל אלה שעזרו לי לפני החלטת הקניה. זה סייע לי רבות.

פורסם

תודה על הסיקור הראשוני,צריכת דלק אולי עוד תשתפר מאט עם צברית הקמ,אבל לאזור כמו ירושלים שמריבות זה עליות,לדעתי זה לא נורא,כי התנאים שם לא פשוטים מבחינת חיסכון מקסימלי.

תיראי כול רכב עם חלונות פתוחים עושה רעש,כך שזאת לא בעיה של הפיאסטה.

סך הכול הפיאסה באמת רכב מוצלח ובין המובלים בקטגוריה שלו,תחזרי לעדכן אותו לסיכום שנה.:lol:

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נשמח באם תוכלי:

- לשתף אותנו בכמה תמונות (כדי לראות חיצונית אם הרכב שונה מזה שאנו מכירים)

- במחיר הרכישה

- בהבדלים באבזור לעומת הדגם של דלק מוטורס

תתחדשי ותהני.

אני מניח שצריכת הדלק תשתפר, גם אם לא באופן מאד מוחשי.

נ.ב

בתור אחת שעלתה מפיג'ו 306 שנחשבה לאחת הטובות בסוגה מבחינת התנהגות כביש באותן שנים אני קצת מופתע ממה שכתבת לגבי ההנאה מהנהיגה, אבל אני מניח שאולי זה בא מזה שאת משווה רכב חדש לישן (ועוד פיג'ו שאינן צולחות את השנים בכבוד רב) ולכן ההתרשמות הזו.

פורסם

נ.ב

בתור אחת שעלתה מפיג'ו 306 שנחשבה לאחת הטובות בסוגה מבחינת התנהגות כביש באותן שנים אני קצת מופתע ממה שכתבת לגבי ההנאה מהנהיגה, אבל אני מניח שאולי זה בא מזה שאת משווה רכב חדש לישן (ועוד פיג'ו שאינן צולחות את השנים בכבוד רב) ולכן ההתרשמות הזו.

גם אני החלפתי 306 ידנית בפיאסטה, והפיז'ו הייתה מעולה אבל הפיאסטה לא פרייארית, אולי זה בגלל שאני מרשה לעצמי יותר עם אוטו מודרני יותר אבל אני לוחץ עליה חזק יותר ומרגיש הרבה יותר בטוח, ויותר נהנה..

ואגב, בנסיעות רגילות, 115-120 לרוב בכביש מהיר אני עומד על 1 ל-14 אחרי 10K ק"מ. לא מה שציפיתי.. אני מת לנסות פעם מיכל שלם על 90 ברגוע לראות מה זה יעשה.

וכן, גם אני מרוצה מאוד. בזמנו לא היו עוד אופציות אבל היום הייתי בודק לעומק את הפיז'ו (אז הייתה יקרה להחריד) והרנו (לא הייתה)

פורסם

אצלי דגם 2012 - עושה 1 ל-10, בדיוק כמו אופל אסטרה בן 16 של אבא שלי. מקווה שבדגם 2014 באמת חל שיפור.

בנוסף, חשוב לציין שאם הצבע של רכב שלך לא מטאלי, חשוב מאוד להקפיד לנקות צואת ציפורים מהצבע כמה שיותר מהר, כי הצבע ממש רגיש וניזוק מזה בצורה בלתי הפיכה תוך יומיים. לא נתקלתי ברגישות ודקיקות כזאת של הצבע בשום רכב אחר. כנראה, עוד סעיף חסכון של היצרן.:-(

פורסם

הפיאטסה עם המנוע 1.4 אוטומטית אכן לא ממש חסכונית,לגבי הצבע זה לא משנה מטאלי או לא,צואה יכולה לגרום לכתם בשניהם,לכן אני תמיד ממליץ להחזיק מגבונים לחים ברכב.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הי,

מצרפת תמונה של הרכב שלי. והתשובות:

רכשתי את הרכב במחיר של 80,000 ש'ח, והוא כלל אגרת רכב, קודנית, חיישני רוורס ומרימי שמשות.

ההבדל בדגם בין מה שדלק מוטורס מוכרים (fiesta ambiente) לבין הדגם באיילון מוטורס (fiesta trend):

להזכירכם - מודל 2013, ידני, 1250 סמ"ק.

יש את האבזורים העיקריים הבאים (שאין באמביאנטה)- מחשב דרך, מערכת אקלים דיגיטלית, מערכת קולית, שליטה מלאה על המערכת מההגה, blue tooth, מערכת למניעת הדרדרות, פנסי ערפל. כמו כן יש דברים קצת פחות מרשימים מבחינתי - מראות וידיות בצבע הרכב, שמשות כהות מאחור, הגה מעור וכסא מתכוונן.

אני חושבת שאת כל האבזור הזה יש בדלק מוטורס אבל רק בדגם האוטומטי שלהם.

למיטב ידיעתי באיילון מוטורס יש גם את הדגם הפחות מאובזר, וההבדל בספטמבר היה של כ-5000 ש'ח (לפני התמקחויות והטבות).

car.jpg

פורסם
הפיאטסה עם המנוע 1.4 אוטומטית אכן לא ממש חסכונית,לגבי הצבע זה לא משנה מטאלי או לא,צואה יכולה לגרום לכתם בשניהם,לכן אני תמיד ממליץ להחזיק מגבונים לחים ברכב.

yulianx, יש לי דגם ידני 1.2. צבע באוטו הזה רגיש במיוחד. צואה לא רק משאירה כתם, אלה גם שקע בצבע. וזה קורה מאוד מהר (מספיק יומיים לא לשטוף).

מגבונים לחים זה לא רעיון טוב כי הם מכילים אלכוהול וחומצה, ולא ניתן למחזר אותם בקלות (צריך לחשוב על סביבה גם :roll:). עדיף להחזיק באוטו בקבוק/מיכל מים וג'ילדה.

פורסם

תיראה אני עד עכשיו ניקית עם מגבון לח ולא היו בעיות,סך הכול כמות החומרים שיש שם מאוד קטנה והיא לא מזיקה לצבע.

פורסם
תיראה אני עד עכשיו ניקית עם מגבון לח ולא היו בעיות,סך הכול כמות החומרים שיש שם מאוד קטנה והיא לא מזיקה לצבע.

מכיוון שמגבון לא רטוב מספיק, אתה צריך ממש לשפשף את האיזור כדי שכל הצואה תרד. עדיף עם מים וג'ילדה. גם, כמו שאמרתי, שקיות סופר ומגבונים, וטיטולים וכו' הפכו למכה של המדינה. נכדים שלנו יקללו אותנו על זיהום סביבתי שיצרנו.

פורסם

יש שיטה למגבון,אתה מניח אותו על הקקי,עד שיספוג קצת לחות ואז בעדינות מנגב,אין שום שריטות.

פורסם
מניסיוני עם פיאסטה אוטומטית 1600, הצריכה הממוצעת לאחר 6000 ק"מ היא 7.5 ליטר ל- 100 ק"מ. לא מתלונן.

Yossi, אנחנו מדברים על רכב עם גיר ידני ומנוע 1.2....

פורסם
Yossi, אנחנו מדברים על רכב עם גיר ידני ומנוע 1.2....

ברור. טענתי היא שאם זו צריכת הדלק ברכב שלי, אז הצריכה של הידני 1.2 אמורה להיות נמוכה עוד יותר.

• תוכן חדש...