Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טוחן אשפה, כן ? לא ? למה לא ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו לפני שיפוץ מטבח ומישהו זרק את הרעיון של טוחן אשפה

לא יצא לי לראות טוחן אשפה בפעולה ולכן אשאל את חכמי הפורום מה הם חושבים על הנושא ואיזה דגמים מומלצים יותר מאחרים

וגם, האם יש חשש בטיחותי מהשימוש במכשיר ? או שיש היום מנגנוני בטיחות שאפשר לסמוך עליהם ?

פורסם

לא ממש אקולוגי

דגמים זולים עלולים להיות מטרד ריח

בטוחנים החדשים החלק הטוחן נמצא די עמוק וקשה סתם לדחוף יד בטעות

-את שלנו קנינו בסניף שבירו בהרצליה, עלה כ1000₪ ועושה אחלה עבודה, אם מישהו מגיע מארה״ב בזמן הקרוב יכול למצוא שם טוחנים מעולים בכלום כסף.

אנחנו משתדלים לטחון מינימום של דברים אך זה עדיין אביזר נוח ביותר, לא ממליץ לטחון גידים.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

צריך לשים לב מה נכנס לטוחן, אחרת יגרמו סתימות ביוב. אישית סבלתי מאד מהטוחן של שכנים שגרו מעלי - גם הרעיש וגם גרם סתימות ביוב שהתבטאו בחדירת מים לתקרה אצלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טוחן אשפה = איכות חיים. תחשוב שאת כל הקליפות והשאריות הרטובות אפשר לשטוף בניקוז ולטחון.

לא צריך לגעת בג'יפה, האשפה לא מסריחה כי אתה זורק לפח רק זבל יבש ואז לא צריך לרוץ לזרוק את הזבל כי הוא מסריח.

טוחן אשפה של GE החזיק אצל ההורים שלי 12 שנה לפני שהתקלקל והוחלף בטוחן חדש 1 כ"ס של GE. מומלץ!

מה ששוכחים לומר לפני הקניה הוא שאסור לטחון שומן כי הוא נדבק לדפנות הצנרת וגורם לסתימות.

רצוי לא לטחון דברים קשים במיוחד כמו חרצנים, גלעינים או קליפות של פרי הדר למרות שהטוחן שלי מצליח לטחון גם אותם.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני מחלק את החיים שלי לשניים: לפני התקנת טוחן האשפה ואחריו :oops:

אין ספק שזה אחד מהכלים במטבח שעושים את החיים קלים יותר ואין יותר ריצה לפח עם שקיות נוזלות או סירחון בכל הבית של זבל.

פורסם

אין לי ניסיון עם המוצרים הנ"ל, אני רק יכול לציין שאני הרכבתי לפני שנה בדירה של אימי טוחן אשפה 3/4 כ"ס של FORDHAM (היום הם מפרסמים שנתיים אחריות [עריכה: עכשיו ראיתי שיש אתרים שנותנים גם 36 חודשי אחריות], לא יודע כמה היה לפני שנה) שהגיע כולל קופסת מיתוג ולחצן פניאומטי - והוא עובד באמת חבל"ז ואין שום בעיות של ריח או נזילות\רעש וכד'.

לפי מה שרשום במפרט הוא אכן מגיע עם מעטפת בידוד אקוסטי וכד'.

כמו שציין rgunv, מבחינה בטיחותית אין בעיה כי הטוחן נמצא מאוד עמוק והסיכוי שיקרה לך משהו הוא קלוש.

בנוגע למחיר - לא יקר בכלל (1000 ש"ח...). נראה לי שמדובר בתמורה יפה מאוד לכסף.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

השני מותקן בדירה שלי, הדיירים מרוצים מאוד. בתחילת השנה אחרי 4 שנים של שימוש הוא האט פתאום לכמה ימים, אבל גם השתחרר מעצמו וחזר לעבוד כרגיל.

שים לב שלEvolution יש דגם עם הפעלה מהפקק ולא ממתג מעל השיש, מאוד מפשט את ההתקנה, בטוח ויעיל. הוא לא עובד אם אין עליו את הפקק אז אין מצב להכניס ידיים ושיפעל עליך. בארה"ב יש לחמוד הזה 7 שנות אחריות לעומת 5 בארץ, אבל גם 5 זה יפה מאוד.

אני רק מוחה על שם היבואן. פוגעני משהו.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם (נערך)
למה הכוונה הפעלה מהפקק ? והאם זה עדיף על מתג בכיור (במקום שבו בדרך כלל יש סבוניה) ? מדובר במטבח וכיור חדש כך שאין בעיה לעשות את החור בכיור על ידי איש השיש בזמן התקנת הכיור

יש פקק מגנטי שמתלבש על פתח הניקוז/טוחן, וכשמסובבים אותו הטוחן מופעל. לדעתי עדיף מסיבות של בטיחות, וגם מזה שאם בעתיד תחליט להסיר את הטוחן, לא תישאר עם חור מכוער בשיש. כפתור בשיש זה גם עוד מקום להצטברות של לכלוך ולחות, אני מעדיף משטחי עבודה חלקים ככל שאפשר. הפקק עצמו מאפשר מעבר מים בצדדים לצורך פעולה תקינה של הטוחן.

ואיזה דגמים של insink תומכים בהפעלה מהפקק ? לפי מה שאמרו לי בחנות בה ראיתי את הטוחן, ההפעלה היא רק ממפסק על לחץ אוויר

http://www.insinkerator.com/en-us/Household-Products/Garbage-Disposers/Evolution/Pages/EvolutionCoverControl.aspx

זה אחד מתתי הדגמים של האבולושן. מקסימום, אם הוא לא מיובא לארץ ואתה רוצה את הדגם הזה, אפשר לקנות קיט הסבה פשוט ולהתקין אותו.

עריכה אחרונה על ידי nitch

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
יש פקק מגנטי שמתלבש על פתח הניקוז/טוחן, וכשמסובבים אותו הטוחן מופעל. לדעתי עדיף מסיבות של בטיחות, וגם מזה שאם בעתיד תחליט להסיר את הטוחן, לא תישאר עם חור מכוער בשיש. כפתור בשיש זה גם עוד מקום להצטברות של לכלוך ולחות, אני מעדיף משטחי עבודה חלקים ככל שאפשר.

ברור לי שזה אינדוידואלי, אבל נראה לי שאתה קצת מגזים (גם עם הליכלוך וגם עם הלחות\מים).

צרפתי תמונה שתראה איך זה נראה בהתקנה על השיש - אבל רק למען האיזון אני אומר שבחלק גדול מהמקרים זה לא ככה, וכי ברוב הכיורים כיום יש מעין משטח באיזור שבו מותקן הברז, ולמעשה אתה עושה חור בכיור ולא בשיש.

איציק

IMG-20130909-WA0003.jpg

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אפשר לחיות עם זה, בהחלט. אבל זו עוד נקודה שמצבר בה עובש מסביב וצריך לתת תשומת לב מיוחדת לניקיון שלה. אני גם קצת קיצוני בהעדפה שלי לעיצוב נקי ומינימליסטי. לא תמיד חי לפי ההעדפה, אבל המטבח הוא החדר הכי חשוב לי בבית, אז שם אני קפדן יותר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

• תוכן חדש...