Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תן לו בראש תן לו במחוש , התוכי נותן בראש כבר חצי שנה כמעט.

אני חושב שזה נותן מדד לכמה שוק ההון זה דבר מורכב

Screenshot_2013-12-30-19-47-25.jpg

חובב רכב , לא חובב תקלות :evil:

פורסם

יוני, קח בחשבון שכמות הסוחרים התוך-יומיים הצטמצמה פלאות ככל שתחום האלגו צמח.

רשמת שאתה לא רוצה להילחם באלגו מצד אחד, ומצד שני שאתה רוצה לעשות דייטרייד..

אני עובד בחברת אלגו ולכן לא יכול לפרט בדיוק מה קורה אך שני הדברים לא הולכים ביחד.

בהצלחה:)

פורסם

אני חושש שאזהרת החי בשביל מכוניות- אכן במקום.

ניטש, כמה מילים על הפיזור בין התעודות השונות? ראה פוסט קודם.

יוני, כתבתי המון אך איחרתי לשלוח ונמחק, מרגיז. הנה כמה בכ"ז:

ספרים עבי כרס של דורון שלפר, משה בן חורין, ילין מ"ילין לפידות" מעמיקים למדי.

ספר פתיח על שוק ההון האמריקאי של שלמה סימנובסקי ממיטב, נכתב מזמן, אני תוהה אם ישנה מהדורה מעודכנת. אתה צריך הרבה יותר.

כמובן מומלצים הספרים מן הפוסט הקודם שלי פלוס ספר של פיטר לינ'ץ. ישנם כמדומני שני ספרים של או על וורן באפט. העבה משניהם די מיותר.

ספרי בסיס ו"טיפים" יש כמה של צביקה ברגמן, אולי גם משה לירז. חביב אך לא מלמד יותר מדי.להתרשמות ראשונית בלבד.

ניתוח טכני- יש ספר של אייל סגל וודאי רבים אחרים. לסוחר יום אני מניח שזה חיוני. חשוב לדעת שרבים מתיחסים לניתוח טכני בערבון מוגבל. לעיתים אפילו כאל קריאה בכף היד.מציע שתלמד את סטטיסטיקות ה"הצלחה" של סוחרי היום.

ליד כל אלו ישנם במדפי החנויות והספריות רבים נוספים ובאנגלית וברשת- מידע אינסופי.

מן הסתם לא יזיק גם ידע בכלכלה וקצת בחשבונאות לצורך קריאת דוחות והבנתם. כמובן יש המחליפים לימוד כזה בניתוח טכני ובישוף שימושי. זהירות זהירות זהירות.

פורסם

פנדוב, הנה כמה מהקרנות. הן כולן של T. Rowe Price כי שם אני מנהל את הפנסיה שלי מסיבות הסטוריות. לכשאפסיק לגרבץ אעביר לVanguard, דמי הניהול המגולמים שלהם נמוכים בכמה שברירי אחוז, אבל זה מצטבר.

T. Rowe Price Equity Index 500 Fund

T. Rowe Price Growth Stock Fund

T. Rowe Price High-Yield Fund

T. Rowe Price Mid-Cap Growth Fund

T. Rowe Price Small-Cap Value Fund

T. Rowe Price Retirement 2045 Fund

לא אכנס לאחוזים מדוייקים, אבל המשקל של המיד קאפ והסמול קאפ עלה לפני שנה.

האחרונה היא קרן מעורבת שאמורה להתאים את הסיכון לזמן הפרישה שלי, אני מחזיק אותה בתיק בעיקר בשביל לראות איך הביצועים של שאר הדברים שאני בוחר ביחס אליה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מודה לכולם על ההארות וההערות, פנדוב אני סטודנט שנה ב לראית חשבון כך שבקרוב אוכל להבין טוב יותר דוחות כספיים שחברות מפרסמות

אעדכן בקרוב על הרשמים ולאן התרד הזה הוביל אותי

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

יוני, זה משנה את התמונה כי זה מוסיף לך בסיס תאורטי דיי חיוני, כמובן תלוי לאיזה סוג פעילות. אני בספק אם הידע שלך יבוא לידי ביטוי כסוחר יום- ספקולנט, אבל...איש איש ודעתו.

ניטש, אני מבין את הרציונל של הליכה לכוון הסמול קאפ ככל שמחזור הצמיחה נמשך. אינני בקיא עד כמה חברות קטנות נהנות מאשראי שאינו יקר בהרבה מהגדולות.[להן הכסף זול]

אני מבין גם שאתה ממוקד בשוק האמריקאי, לא בשווקים אחרים. אולי מתוך הכרות או אמון בכוונו, או חשש גיאופוליטי משווקים אחרים או שבכל מקרה אתה סבור שיש מיתאם גבוה בין השווקים ולכן אין מה לרוץ הצידה.

פורסם

ההנחה שכסף הוא זול יותר עבור החברות הגדולות נכונה. מה שלא בהכרח נכון הוא התמחור של החברות על פי היכולת שלהן להשיא רווחים. בתיאוריה זה באמת ככה, אבל בתקופות גאות זורם הרבה כסף לשוק, ומנהלי התיקים נאלצים לקנות מכל הבא ליד על מנת לייצר תשואה, כך שיש גלישה מתמדת לכיוון החברות הקטנות יותר, היות ומחירי הגדולות עלו כל כך שהיתרון לגיוסים הזולים נמחק.

לגבי השוק האמריקאי, יש כמה סיבות.

1. למרות כל ההפסדים אני מאמין בחיוניות של הכלכלה האמריקאית וביכולת שלה להמציא את עצמה מחדש. מגורים של שנה וחצי בשיפולי סין גרמו לי להבין שמי שחושב שהסינים ייקחו את ההובלה בדור הנוכחי חי בסרט.

2. עבדתי בשוק ההון האמריקאי 5 שנים, את רובן ביליתי על רצפות מסחר של מוסדות שונים בוול סטריט (לא כסוחר). זה נתן לי הרגשה נוחה יותר עם השוק הזה פשוט כי אני מכיר אותו ברמה האישית.

3. השוק משוכלל וזמינות המידע אדירה, לא בכל שוק יש את זה.

4. רבות מהחברות הנסחרות הן בינלאומיות, אפשר לחשוף את עצמך לשווקים אחרים תוך ניצול יתרונות השוק האמריקאי.

5. מטבע עוגן. מסיבות שונות הדולר הוא מטבע העוגן שלי, והשקעות בארה"ב לא דורשות ממני גידור. השקעה מוצלחת מאוד שעשיתי בקנדה בשנה האחרונה מחקה לי חלק ניכר מהתשואה כשהדולר הקנדי צנח. שערי מטבעות מוסיפים כאב ראש שפשוט לא שווה את ההשקעה עד שהתיק שלי יגדל משמעותית.

6. אתה צודק, יש מתאם, אם כי לא מושלם, אבל מספיק.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...