Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת שמן ברכב חדש (גולף)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי רכב חדש 2013 מדגם גולף 1.4 TSI

הרכב נסע כ-7000 ק״מ עד כה.

לאחר בדיקה שגרתית, גיליתי שרמת השמן במנוע הגיעה למינימום.

האם הגיוני הצורך להוסיף שמן לאחר 7000 ק״מ בלבד?

כמו כן, מהי לדעתכם הדרך הטובה ביותר להוספת שמן למנוע? איך אני יודע שלא הוספתי יותר מדי?

מכיוון שהרכב עדיין באחריות, האם לפנות בנושא לחברה?

תודה.

ליאור.

פורסם

האם בדקת את השמן בצורה הנכונה?

סתם לדוגמא אם ביום מסויים בדקת על הבוקר ואחרי 5 אלף ק''מ בדקת בשנייה שכיבית את המנוע אז הבדיקת שמן היית שגוייה.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

אני זוכר שבאוקטביה שהיתה לאבא שלי בשנת 2008 גם כן לאחר מספר ק"מ לא זוכר בדיוק כמה נגמר המן. במוסך טענו שזה תקין.

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם
שלום לכולם.

ברשותי רכב חדש 2013 מדגם גולף 1.4 TSI

הרכב נסע כ-7000 ק״מ עד כה.

לאחר בדיקה שגרתית, גיליתי שרמת השמן במנוע הגיעה למינימום.

האם הגיוני הצורך להוסיף שמן לאחר 7000 ק״מ בלבד?

כמו כן, מהי לדעתכם הדרך הטובה ביותר להוספת שמן למנוע? איך אני יודע שלא הוספתי יותר מדי?

מכיוון שהרכב עדיין באחריות, האם לפנות בנושא לחברה?

תודה.

ליאור.

לפנות לחברה וגם אם יגידו לך שתקין , תדרוש שיפתחו כרטיס ויציינו את זה בכרטיס.

פורסם

קרא כאן :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=492857

אין חדש תחת השמש.

אם היית טורח לקרוא את ספר הרכב שצ'מפיון נתנו לך במעמד הרכישה היית רואה שהיצרן מציין כמות צריכת שמן מירבית מותרת

לנסועה. המספר , שהוא בגדר כסת"ח , מציין עד 1ק"ג שמן ל 2,000 ק"מ כצריכה "תקינה". ככה זה בפסגת הטכנולוגיה הגרמנית במנועי טורבו.

ניתן היה לצמצם צריכת השמן אם ב - 2000 ק"מ ראשונים נוהגים במוד "הרצה" - כלומר מאוד בעדינות ולא בסל"ד גבוה.

כעת מה נותר לעשות - לעקוב ולבדוק לפחות כל 1,000 ק"מ . למלא שמן מתאים ואיכותי באופן הבא :

כשהרכב מפולס ומנוע קר בדוק בדיוק מפלס שמן. בין קו MIN ל - MAX יש 1 ק"ג. השלם בהדרגה בהתאם. תן לשמן לרדת כ - 5 דקות לפני מדידה חדשה.

פורסם

לא מעט מנועים בתחילת חייהם צורכים יותר שמן מאשר בהמשך.

יש פה שאלה לגבי תקופת ההרצה כיצד בוצעה. כמו כן לגבי אופי הנהיגה באופן כללי.

שאלה נוספת ונכונה שצויינה היא האם בדקת את מפלס השמן בצורה נכונה בעת שקיבלת אותו או לפני מספר אלפי ק"מ והאם אתה אכן עד לירידה במפלס שמשקפת אכילה רצינית.

היצרן מכסה את עצמו בספר רכב ובכתובים אחרים ומציין שגם 1 ק"ג ל 1,000 ק"מ זה בתחום הנורמה. כמובן שאין סיבה לחיות עם צריכה כזו ברכב חדש.

הומלץ לך לפנות ולתעד את הנושא. המלצה נכונה.

מעכשיו תעשה מעקב כל טווח קצר יותר...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

בהקשר למדידה.

באמת בפעם הקודמת שבדקתי (לא זוכר את הק״מ במדויק) זה היה על הבוקר ובמדידה האחרונה בדקתי בשעות אחר הצהריים אחרי שהרכב ״נח״ לפחות 4-5 שעות. האם יכול להיות שמכאן השינוי?

האמת, שכשקיבלתי את הרכב לא זכור לי שבדקתי שמן. האם יכול להיות שפשוט לא היה מלא מלכתחילה?

בהקשר לנהיגה ב״הרצה״

לאחר ששאלתי בחברה האם נדרשת ״הרצה״ נאמר לי שאין צורך. בכל זאת הקפדתי לא לנהוג בצורה אגרסיבית ולשמור על סל״ד נמוך יחסית ב1000 ק״מ הראשנים.

בקישור שהובא הומלץ ל״בדוק באותה הזדמנות האם לא חסר נוזל קירור במיכל העיבוי.״ האמת שלא שמתי לב. איך זה קשור?

שוב תודה.

ליאור

פורסם

אתה לא הראשון ולא האחרון שיש לו צריכת שמן בתקופת ההרצה במנוע TSI.

אמנם אין חוק ברזל לגבי זה, יש כאלה שיש להם "אכילת שמן" ויש כאלה שלא.

תלוי בנהג, לדעתי.

היה לי 1.2TSI ידני (ייטי) שעבר איתי 13K, בגלל כל הסיפורים ששמעתי בדקתי שמן באדיקות כל 1K. ט-י-פ-ה לא הייתה חסרה עד שמכרתי את הרכב.

מצד שני, יש פה בפורום שרשור על ייטי כמו שלי שהייתה צריכה להשלים שמן פעמיים לפני הטיפול הראשון.

מה זה אומר?

אלוהים יודע, תשאל אותו. :wink:

לך למוסך מורשה, ישלימו לך שמן, לא ייקחו כסף, שבוע טוב.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

ברשותי רכב כמו שלך, אין לך מה לחשוש ידידי יש לך צג בסקאלה שרושם לך אם חסר או שצריך להחליף שמן.

אגב החל מאתמול, בכל פעם שאני מתניע את האוטו הוא דואג להראות לי על הצג שבעוד xxxx קילומטרים אני צריך להחליף שמן ( התחיל ב 1900) .

בכל מקרה אין לך ממה לחשוש.

פורסם

אני עם גולף דור VI שנת 2010 גם כן TSI, עברה עד היום 3 טיפולים. לא היה צריך להוסיף גרם שמן בין הטיפולים.

לפניה, גולף דור V שנת 2008 גם TSI לא היה צורך להוסיף.

לפניה גולף דור IV מנוע 2.0 ל' הייתי מוסיף רבע עד חצי קילו בין טיפולים. במקביל אליה הייתה לי פאסאט 2002 בנפח 2.0 ל'. גם בה הוספתי שמן בין הטיפולים אבל כמות מזערית.

פורסם

מה הקילומטראג' הנוכחי של הסופרב, מה אופי הנהיגה והאם הרכב נבדק?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אצלי כבר עוד מעט 15K ק''מ בג'טה שלי עם המנוע 1.2TSI , גם בודק לפעמים את מפלס השמן והוא כל הזמן תקין , אין צורך להוסיף .

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

• תוכן חדש...