Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני משער שהסיבה שאתה רוצה להחליף היא לצורך שיפור אחיזה - לפי השרשור הקודם שלך...

שתי המידות 17" ו-18" יעשו את העבודה בגלל רוחב צמיג של 225 מ"מ, אז לשיקולך.

אני גם עם לאון 1.8TSI והחלפתי לאחרונה לג'אנטים 18".

השיפור באחיזה מורגש והרכב כבר לא מפרפר ביציאה מהמקום. (עם תוכנה הוא כנראה עדיין יפרפר אבל הרבה פחות)

שיפור משמעותי עוד יותר מרגישים בסיבובים.

קח בחשבון שתהיה לך ירידה בנוחות נסיעה. צמיגים במידה 225/40R18 הם כבר לא רכים כמו ה-205/55R16 וההבדל מורגש במהמורות/במפרים.

אני מאוד מרוצה מהשדרוג למרות הפגיעה היחסית בנוחות הנסיעה. לדעתי הרכב הזה צריך להגיע במקור במינימום עם 17".

17" אמור להיות קצת יותר נח בנסיעה וגם הג'אנטים והצמיגים מעט זולים יותר.

ג'אנט 18" קצת יותר רחב מה-17" והצמיגים בחתך נמוך יותר, אז אמור להיות שיפור בסיבובים אבל לא נראה לי שזה מאוד משמעותי. בטח לא כמו הקפיצה מ-16" ל-17" שהיא הרבה יותר משמעותית.

פורסם

בלאון שלך גם יהיה חוקי ג'אנט במידה 19'', סתם בשביל הידע הכללי שלך.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

בתור אחד שגם עלה ל-18",

מצטרף להמלצות על מעבר לג'אנט גדול יותר.

האחיזה בסיבובים משתפרת בהחלט והשיפור הויזואלי גם הוא משמעותי.

רק קח בחשבון שבנוסף לפגיעה בנוחות, גם צריכת הדלק תשתנה מעט.

פורסם
בתור אחד שגם עלה ל-18",

מצטרף להמלצות על מעבר לג'אנט גדול יותר.

האחיזה בסיבובים משתפרת בהחלט והשיפור הויזואלי גם הוא משמעותי.

רק קח בחשבון שבנוסף לפגיעה בנוחות, גם צריכת הדלק תשתנה מעט.

מה באמת ההבדל בצריכת הדלק?

האם משמעותי ההבדל בן 17 ל 18 ובכלל?

אין ספק שאני יעלה מידה...חוץ מהשינוי לטובה ויזואלית הרבה בגלל השינוי באחיזה.

פורסם

חשבתי שצריכת הדלק תפגם בצורה משמעותית אבל לא כך היה.

עם ג'אנט 18" אני מצליח לעשות 1:10-11 בעיר ו-1:13 מחוץ לעיר.

תשווה את זה לצריכה שלך עכשיו ותראה אם ההבדל נורא כל כך.

אין לי ניסיון עם 17", עברתי ישירות ל-18".

פורסם

גם לי יש אותו רכב, והייתי בדיוק בדילמה כמו שלך לפני שבוע, לפני יומיים בסוף החלפתי ל 17.

לא שמתי לב למשהו מיוחד בצריכת הדלק, גם עם כן אז משהו זניח ואני לא חושב שיהיה הבדל בין 17 ל 18 כי מדובר באותו רוחב צמיג.

רוחב הגאנט קשור לגנט עצמו ולא לגודל שלו, יש גאנט 18 עם רוחב 7.5 ויש גם 17 עם רוחב 8. מה שכן שים לב לאופסט.

18 יהיה פחות נוח מ 17, צריך לשים לב גם לצמיגים, אם תרכיב צמיגי ספורטיביים עם דופן קשיחה הנוחות תפגע עוד יותר אבל האחיזה תהיה בהתאם וכמובן עלות הצמיגים גבוהה יותר ב 18.

אצלי ב 17 הרכב מרגיש טוב מאוד, נהיה מהודק ומוצק יותר ויושב על הכביש מצויין, נוחות הנסיעה עדיין מצויינת, רכב לא מתרסק לבורות.

בשורה תחתונה ההבדל היחיד שיש בין 17 ל 18 לדעתי זה פגיעה קטנה בנוחות והוצאה יותר גדולה על הצמיגים, לא יודע אם יהיה כזה הבדל גדול באחיזה בין 17 ל 18 אבל מבחינת המראה עם 18 היא ניראת סקסית להחריד.

מה שתחליט רק על תשים משהו סיני, או משהו איכותי ואם התקציב מוגבל לך על מקורי יד שניה יש עכשיו למכירה מקוריים של בופרה שזה גאנט מהמם, אני שמתי 17 של שירוקו 2.0TSI וזה יושב לא רע בכלל על הרכב.

נ.ב לדעתי צריך להיתארגן כל החברה פה ולמכור כמכירה קבוצתית את ה 16 המקוריים בחזרה לסיאט :)

פורסם

נ.ב לדעתי צריך להיתארגן כל החברה פה ולמכור כמכירה קבוצתית את ה 16 המקוריים בחזרה לסיאט :)

מסכים!

אחד הג'אנטים המכוערים בהיסטוריה.

עושים עוול לאוטו.

פורסם
מסכים!

עושים עוול לאוטו.

המקורי תמיד עדיף לדעתי במראה מאשר איזה חיקוי סיני .

הסיבה שאני לא רץ להחליף ל17 או 18 זה עלות הצמיגים ( במידה והם נשחקים ) ולא עלות הדלק.

פורסם

מסכים שהמקורי עדיף במידה ויש לו ייחוד או ייחוס לדגם כלשהו.

לדוגמא הג'אנטים של הקופרות או של הגולף GTI.

מספיק לראות את הג'אנט ולדעת באיזה רכב מדובר.

במקרה של הלאון, בנוסף להיותו ג'אנט מכוער וקטן יחסית לבודי,

עצם זה שאותו ג'אנט משמש גם את ה-1.2 וגם את ה-1.8 הוא על גבול המעליב... :wink:

פורסם
גם לי יש אותו רכב, והייתי בדיוק בדילמה כמו שלך לפני שבוע, לפני יומיים בסוף החלפתי ל 17.

אני שמתי 17 של שירוקו 2.0TSI וזה יושב לא רע בכלל על הרכב.

זה בדיוק הגאנט שאני מחפש!

פורסם

כשקניתי את הרכב רציתי לשדרג ל-17" מקורי של סיאט כבר במעמד הקניה (במקום ה-16"), אבל זה ישר ירד מהפרק בגלל ששינוי כזה מצריך הזמנה מיוחדת - כלומר המתנה של 3-4 חודשים!

בנוסף הם גם דרשו מחיר דיי גבוה בשביל השדרוג (גבוה יותר ממה שעלו לי עכשיו ג'אנטים 18" + צמיגים חדשים!) אבל היות ולא יכולתי להמתין כמה חודשים בכל מקרה אז זה לא היה רלוונטי.

בין 17" ו-18" כנראה שלא יהיה הבדל בצריכת דלק, אלא אם כן תעשה בדיקת מעבדה באותם תנאים בדיוק וגם אז זה כנראה יהיה ממש זניח. בקיצור זה בכלל לא אמור להיות שיקול...

פורסם
מסכים!

עושים עוול לאוטו.

לחלוטין הג'אנט הכי מכוער שיש.

ה-MOMO רוונג' (ב-18' :wink:) נראים מעולה על לאון (אם הלאון לבנה, הייתי בוחר בוורסיה השחורה של החישוקים - יראה פגז).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני דווקא לא חושב שה-16" המקוריים מכוערים יחסית לג'אנטים אחרים של 16", פשוט על לאון 16" לא מתאים, לא מבחינת מידת צמיגים ולא מבחינת מראה!

הם פשוט נראים יותר מדיי "משפחתיים"... :)

אין ספק שה-18" נתנו לרכב שדרוג רציני מאוד גם בלוק :)

למרות שעשיתי את השדרוג מטעמי שיפור אחיזה ולא מראה.

פורסם
לחלוטין הג'אנט הכי מכוער שיש.

ה-MOMO רוונג' (ב-18' :wink:) נראים מעולה על לאון (אם הלאון לבנה, הייתי בוחר בוורסיה השחורה של החישוקים - יראה פגז).

מומו רוונג' נראים מעלוה נקודה ולא משנה על איזה אוטו. ו RS זה ממש לא יפה מצדך לנהוג ברכב עם כזה צליל מנוע, לא לכולם יש סאונד של אלפות משנות השמונים.

• תוכן חדש...