Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזדה 2 - חוות דעת אישית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה צודק שנהגתי רק בגירסא הזולה, אני מודע לכך שבגירסא היקרה יש יותר אבזור. אבל אבזור הזה לדעתי לא משנה את התמונה באופן כללי, כי מכניקה אותה מכניקה (מנוע וגיר) ואני בטוח שהבידוד בדגם היקר זהה, גם הוישרים בטח אותו דבר ולא מכסים מספיק שטחה השמשה. אפשר להוסיף רמקולים, נוריות, קישוטים, פנסי ערפל אופנתיים ועדיין הגיר אותו גיר לא חלק ולא מגיב שמתנהג כאילו מצאו אותו באיזו פירוקיה של שנות ה80.

:mm_yeah:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נהגתי בגרסת ה"ליסינג" (אקטיב) טרום מתיחת הפנים במשך חודש, וכעת אני נוהג תקופה בגרסת "דיינמיק" לאחר מתיחת הפנים.

אתה צודק לגמרי בתיאור שלך, בגרסת האקטיב הרכב זוועה לחלוטין, לא יודע איך השמטת את החור המוזר שהם תקעו בדאשבורד בתצורת חור לתא כפפות, משהו הזוי.

ועדיין, מיכל הדלק הפצפון + מנוע שדי צמא לבנזין (בערך 1-10) הם בערך החיסרון הכי גדול שיש לרכב הזה.

השילוב בין המנוע והגיר מעט קופצני, הוא בהחלט מעט מוזר - אך סביל ואף סביר לאחר שמתרגלים ומתאקלמים.

בידוד הרעשים בזיוני - כל פעם בכביש מהיר שעפה אבן קטנטנה מהצמיג לבטנה זה נשמע ומרגיש כמו תאונה, ועדיין, בצורה מוזרה, בגרסת הדיינמיק ולאחר מתיחת הפנים המצב הופך לסביל בהחלט.

אפילו התאורה המזוויעה של לוח השעונים הפסיקה להפריע לי :wink:

לא הייתי משלם עליה +100k אבל בהחלט לא הייתי פוסל אותה.

פורסם
לא יודע איך השמטת את החור המוזר שהם תקעו בדאשבורד בתצורת חור לתא כפפות, משהו הזוי.

בהחלט פרט מצחיק, זה ניראה כמו תיבה של דואר שאפשר לזרוק לתוכה מכתבים. אחרי מתיחת פנים יש תא כפפות רגיל - בתוכו אני מחזיק רישיון רכב וביטוח, מעבר לזה לא נוגע בו אז לא ממש אכפת לי, אבל דפים בגודל A4 לא יכנסו ללא קיפול.

אני מניח רעש בגירסא המאובזרת יותר סביל בגלל צמיגים מסוג אחר שכניראה רועשים פחות.

בכל אופן, המזדה שלי בתיקון תאונה קלה ואני בינתיים נהנה מרנו פלואנס (איזה פינוק של רכב! הלוואי שתיקון יימשך כמה שיותר זמן - אהיה חייב לכתוב את הרשמים שלי עליה ולמרות כל מה שכותבים על גיר ומנוע חלש, אני דווקא מאוד אהבתי, רכב עממי יחסית עם איכות נסיעה הכי קרובה למרצדס חוץ מכמה הסתיגויות וביחד עם הנחה כמובן, אני קורא לזה חצי מרצדס בשישית מחיר).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
נוטה להסכים עם רוב הדברים. מאזדה 2 היא לדעתי אחת המכוניות הגרועות ביותר שיצא לי לנהוג בהן. אפס שאר רוח, עיצוב כעור, אפס ארגונומיה, גיר מפגר ומחיר מפולפל.

חוץ מזה שהרכב מאיץ מהר , אין בו כלום, רועש כמו טרקטור , אלכוהוליסט לדלק, כל משב רוח מזיז את הרכב הזה

פורסם

אני אגדיל ואומר שזה הרכב ה"מודרני" הכי גרוע שנהגתי עליו.

לא נוח, הנהיגה לא משעשעת, רעש מוזר, הדרך לאילת הרגה אותי (באותו שבוע עשיתי 1700 ק"מ), ההאצה נותנת הרגשה נוראית כאילו שהרכב לא רוצה לנסוע.

נסעתי בעצמי על 4 מאזדה 2 שונות, לפני מתיחת הפנים ואחריה, וכולן די נוראיות.

הפנים של הרכב ממש זעזע אותי.

אבל כשראיתי שהיא צורכת דלק כמו אלפא עם מנוע 2 ליטר... :evil:

יש אלטרנטיבות יותר טובות מהמאזדה מבחינת איכות, תצרוכת דלק, נוחות ואבזור. בין השאר, הקליאו שלי, פיג'ו 208, הונדה ג'אז, ניסאן מיקרה, ועכשיו אפילו הניסאן ג'וק הבסיסית עולה אותו דבר ועדיפה פי אלף.

אבל כדי שלא תחשבו שאני חובב רנו מושבע, אני אודה שהרכב השני ברשימה של הרכב הכי מחורבן שנהגתי עליו בשנים האחרונות זה הפלואנס. 800 ק"מ ביומיים (תל אביב-נתב"ג-שדה בוקר- אילת - תל אביב)גרמו לי לשנוא את האוטו הזה בהמון רמות שאתם אפילו לא מבינים.

פורסם

מסכים בהרבה מהרשמים שלך על הגרסה הפשוטה, בגרסת הדינאמיק לאחר המתיחת פנים המצב טוב יותר. הנוחות שופרה במעט, כך גם קצת הבידוד והחומרים בתא הנוסעים (לא משמעותי).

המאזדה 2 כבר מכונית מיושנת ולא אקטואלית ממש. כל המתחרות התעדכנו מאז שהיא הוצגה, והשינוי היחיד שהיה לה זה מתיחת פנים קטנטנה. לתקופתה היא הייתה בהחלט סופר מיני נחמדה ומהנה. מי כבר היו המתחרות שלה מאסיה? סוזוקי סוויפט, יונדאי I20 (שפחות טובה לדעתי מה-2 המתוחה), ניסאן מיקרה, שברולט אוואו המזוויעה, דייהטסו סיריון ואולי עוד כמה ששכחתי. היום היא פשוט לא שווה את המחיר שלה כשיש רכבי סופר מיני מעולים כמו הסוויפט החדשה, היאריס, הפיאסטה, או הקליאו החדשה.

אני הכרתי מישהו (נהג) שקיבל מהעבודה דרך השכרה את הקליאו דור 3 (הקודמת, לא החדשה). כל נסיעה חטף עליה קריז מחדש על עצלנותה, על הגיר וההגה המגעיל לטענתו. אחרי שהגיע לרמת עצבנות גבוהה מהרגיל הלך לחברת ההשכרה ונתנו לו מאזדה 2. תתפלאו הוא רק משבח את הרכב לעומת הקליאו (הדלק על חשבון העבודה אז זה לא שיחק תפקיד).

לדעתי סתם הגזמתם, לי יצא לנהוג בה ובמתחרות הישירות לא מעט והייתי שם אותה בכיף במקום טוב באמצע או קצת צפונה ממנו. היום היא כבר מחווירה, וכל עוד לא מדובר במבצע גדול היא לא כדאית כחדשה. גם אז כשהוצגה היא לא הייתה המצטיינת בקטגוריה...

ד"א קוטר הסיבוב שלה קטן יחסית, לא כל כך הזדהיתי עם החלק הזה שכתבת...

בקיצור אני מסכים ב-95% מהרושם שלך, אבל הנקודת השוואה שלך לא נכונה. תנסה את המתחרות (האמתיות, ולא החדשות יותר) שלה ואז תבין שהיא לא רעה בכלל.

פורסם
800 ק"מ ביומיים (תל אביב-נתב"ג-שדה בוקר- אילת - תל אביב)גרמו לי לשנוא את האוטו הזה בהמון רמות שאתם אפילו לא מבינים.

הפלואנס ללא ספק רכב לנהג רגוע. אבל בנסיעות בין עירוניות ארוכות הרכב מעולה: חלקות נסיעה מעולה, בידוד מעולה, כושר ספיגה של מתלים מצויין והגיר אחד הטובים ביותר מאלו שיצא לי לנהוג: מוריד הילוכים בזמן (בירידה, בבלימה), מגיב מהר, יודע לשמור על הילוך נמוך, עובד חלק מאוד - הוא יודע לדמות פעולה של גיר ידני. המנוע קצת רועש על סרק וגם במהירויות מעבר למהירויות השיוט בגלל יחסי העברה הקצרים, אבל בתמורה במהירות שיוט מאפשר גמישות וצבירת מהירות ללא הורדת הילוכים (מה שמזדה לא מאפשרת). כדי לנהוג בגירסא הזאת של הפלואנס דרושה סובלנות בהאצה - זה הכל. זה לא רכב לנהגים שאוהבים לזגזג בין נתיבים ולעקוף. האוטו נוסע מעולה 90~110, ב130 כבר קשה לה ובשביל יותר מזה אין חשק בגלל רעש המנוע. לפלואנס ברקסים מדהימים - חזקים ומאוד אינפורמטיביים, דוושת גז אינפורמטיבית. זה אחל'ה רכב לנהג רגוע שלא מחפש מירוצי רמזורים. אחרי נסיעה ארוכה אני יוצר מהרכב כאילו לא נהגתי, ככה אני לא יוצא ממכונית משפחתית טיפוסית, אלא רק מרכב ברמה של מרצדס (לא שאני משווה חס וחלילה, קחו את זה בפרופורצייה). בקיצר, הפלואנס מאוד קסמה לי. אגב, בין עירוני עם פקקים וחלק מהדרך עם מזגן הרכב עושה 8 ליטר ל100ק"מ, לא רע בכלל.

ד"א קוטר הסיבוב שלה קטן יחסית, לא כל כך הזדהיתי עם החלק הזה שכתבת...

קטן יחסית למה? היא צריכה כימעט אותו מקום כדי לעשות פרסה כמו רנו פלואנס שארוכה ממנה בכימעט מטר. עם רנו אני בקלות מצליח להחנות ברוורס במהלך אחד כי למרות אורכה צידוד הגלגלים שלה טוב ועם מזדה 2 כדי לעשות את זה דרושה אקרובטיקה ותכנון.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש רק דבר אחד בפלואנס שגורם לתחושה לא נעימה וזה ההגה. במהירות שיוט ההגה הופך להיות מאוד קשה ומרגיש כמו גומי, הגה הזה לא אינפורמטיבי בכלל ואי אפשר להרגיש לפי פידבק לאן הרכב נוסע, אלא צריך לעקוב בעיניים כדי לשמור על מסלול נסיעה נכון בסיבובים. בזה לא נגמרות הצרות של ההגה, הבעיה העיקרית מבחינתי שהוא עשוי מחומר קשיח עם מרקם של נייר זכוחית וזה ביחד עם הקושי בתפעול ממש לא נעים.

אבל אני סולח לרכב הזה על ההגה, כי כל השאר מעולה. הרכב מרגיש כמו מוצר מוגמר ובוגר שמתוכנן היטב מבחינת איכות הנסיעה. ואני מעריך את זה מאוד. אבל אני הכי מעריך שאני יוצא מרכב הזה אחרי נסיעה של שעה וחצי רענן כאילו לא נהגתי. לפני זה פגשתי את ההרגשה הנפלאה הזאת רק ברכבים מקטגוריות יותר יקרים במספר מונים לפחות.

כך שאני מאוד ברצינות פוזל לכיוון פלואנס, הרכב הזה פשוט קסם לליבי.

גם במרצדס שלי ההגה לא מי יודע מה אינפורמטיבי, במהירויות נמוכות אפשר לסובב אותו עם אצבע ובמהירויות גבוהות ההגה נעשה קשיח יותר ודרושות כבר שני אמצעות. ועדיין אני מאוד אוהב את הרכב הזה ואני רגיל לנהוג ברכבים עם הגה לא אינפורמטיבי, הגה לא נמצא אצלי בראש סדרי עדיפויות, אלא איפה שהוא בסוף אחרי צריכת דלק, גודל בגז', עיצוב וצבע תאורה של לוח השעונים. רק מפריעים לי בעיקר דברים שציינתי על ההגה של פלואנס - קשיחות ומרקם החומר ממנו ההגה עשוי וקושי סיבוב.

פורסם

תגידו, המאזדה 2 היא בין היחידות אם לא היחידה שעל גוף כזה קטן יש מנוע 1500 ו105 כח סוס?יש לי תחושה שהיא יכולה להתחרות נגד כמה משפחתיות בתואר המנוע החזק. ממש כיף לנסוע בה אתם אומרים?כל הסופר מיני האלו לא נראות זריזות בכלל אבל בפועל הן מפתיעות. ותיארתם את הרכב כממש גרוע. מי שמכיר את מאזדה יודע שהם משתמשים בפלסטיקים, אבל בתכלס גם קורולה ככה ועוד כמה יפניות. ראו מאזדה 3 החדשה שם יש איכות גבוהה כנראה.

פורסם

פולו / פאביה / איביזה 1.2TSI מגיעות 105כ"ס ו-9.7 שניות מ0 ל100, לעומת 12.1שניות במאזדה 2,

קליאו 1.2TCE עם 120כ"ס ו-9.4 שניות מ0 ל100, פיאסטה 1.6 עם 105כ"ס ו-10.5 שניות מ0 ל100,

C3 1.6 עם 120כ"ס ו-10.9 שניות מ0 ל100.. להמשיך?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תוכן חדש...