Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב משועבד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם כאשר אני מבצע העברת העלות על רכב שיש לי אותו כבר חצי שנה.אכשיו היו לפני הרכב הזה 8 בעלים.הרכב אכשיו רשום עלי במשך חצי שנה ויש לו טסט עוד חודשיים.האם יכול ליבצר מצב שלבעלים הקודמים היה חוב או בעיה והרכב פיאתום נהיה משועבד.????

פורסם

אי אפשר לשעבד משהו שלא בבעלותך, אלא אם אתה מזייף מסמכים. יכול להיות שאתה קנית רכב שהוא כבר משועבד ולא בדקת את זה, ואז אתה בבעיה כי יכולים לקחת לך את הרכב.

פורסם

רגע....אז אם הרכב שלי שאני קניתי אותו לפני חצי שנה היה משועבד כבר לפני שנתיים נגיד.אז הבחור שמכר לי אותו לא היה יכול לימכור לי אותו נכון??..אם כבר אז ברשות הדואר לא יכולתי לעשות העברה אז לפני חצי שנה שקניתי את הרכב.כי בטח אם היו משעבדים אותו בתקופה ל חצי שנה האחרונה שהרכב היה בבעלותי אז היו רואים בעלים אחרים שזה אני במסוף של רשות הרישוי לא ככה???

פורסם

בטח שהוא יכול למכור לך אותו. אתה פשוט חייב!!!! לשים לב שהרכב לא משועבד. לפני קניית רכב צריך לבדוק ברישיון רכב שלא כתוב "משועבד ל..." (בד"כ שלוקחים הלוואה לקניית הרכב), במשרד הרישוי שלרוב לא מעודכן וחבל. והכי חשוב ברשם המשכונות שהוא העדכני ביותר (בקשה עולה כמה עשרות שקלים). לא לשכוח כמובן לבדוק שהרכב לא גנוב במקרה.

פורסם

בדקתי את זה באינטרנט והרכב לא גנוב,בנוסף בדקתי מיספר מנוע ומיספר שילדה והכל חוקי למהדריין.אני ראיתי את הרישיונו תשל הרכב ואפילו הפקידות בדואר ראו ויסתכלו וכתוב שם על הטופס שמי שמוכר את הרכב שזה האנשים שהיו לפני הם מצהירים שאין עיקול או שיעבוד על הרכב.בכללי הכל ממש ניראה בסדר גמור בטופס כל הפרטים בדקתי והם מותאמים.אין איזה הערה מסוימת שבאה על הרכב שלי.הנקודה היא אם היה עיקול או שיעבוד מסויים אז כבר היו אומרים לי כי זה לא היה תואם את מה שרשום במסוף של מישרד הרישוי למשל למסוף של הבנק לדוגמא הלאווה שלוקחים כי אז היו מבררים אם הרכב אכן נימצא בבעלות חוקית.הנקודה הנוספת שאולי אני חושב ככה זה שיש לי בעיה של נכות,בעיה בהליכה ויש לי אחוזי נכון ותו נכה אולי ביגלל זה צרייך לטפל בנושא הזה במישרד הרישוי ואז להוציא א תהרכב למכירה.ודבר נוסף קרה שקיבלתי דוח אחד על חניה באדם לבן ומרגע שקיבלתי את הדוח אני שילמתי אותו אחרי 40 דקות אז יש מצב שאולי זה לא יתעדכן במסוף של הדוחות וכאילו לא שילמתי יש לי את הקבלה.

אני ממש צרייך תגובה שלכם בבקשה תיתנו לי את הדעה שלכם והאשכול הזה היה סגור תודה רבה .......

פורסם

אני בדקתי את הטופס בכל הבכינות מיספר שילדה ומנוע והכל תקיין.גם על הרישיונות יסתכלו מנהלי הדואר וראו שאין שיעבוד כי אם היה אז הם היו מודיעים לי על כך וגם כתוב על הרישיונות שאם חל בעיה או שיעבוד מסויים על הרכב וככה הם מצהיריים.גם לא היו יכולים לימכור לי א תהרכב כי זה לא ניתן ואי אפשר לזייף אישורים וכל זה.אכשיו נקודה נוספת היא שיש לי תו נכה ביגלל בעיה בהליכה שלי לא משהו רציני ואולי ביגלל זה שאני רשום בביטוח לאומי וכל זה אז הם רוצים לברר קודם וצרייך לעשות משהו במישרד הרישוי לפני שמוציאים רכב למכירה.ונקודה נוספת היא שאני קיבלתי דוח אחד על חנייה באדום לבן.מרגע שקיבלתי את הדוח אחרי 40 דקות הלכתי לשלם אותו יש לי את הקבלה אפילו.אולי זה עדיין לא יתעדכן וביגלל הדוח וטסט יש עוד חודשיים וחציי.אבקש שתיתנו לי את העצה שלכם בבקשה זה ממש יעזור לי וסיגרו את האשכול תודה רבה רבה...עזרתם לי אמון...

פורסם

תלך למשרד הרישוי , הם יגידו לך אם הוא משועבד או לא.

זה הכל.

מה שכן, אם העברת בעלות, אזי הרכב אינו משועבד, שכן אם היה, לא היית יכול להעביר בעלות.

פורסם

קרא את הדיונים הדביקים בייעוץ ברכישה.

א-פ-ש-ר להעביר בעלות על רכב ממושכן או משועבר (על אחד מהם, לא זוכר כבר על מי) אתה רוצה להיות בטוח שאין כלום? לך לרשום המשכונות ותהיה בטוח שאין שום דבר.

אגב יש סיבה מיוחדת שרשמת כמה הודעות בפונט קטן במיוחד?

גיא

פורסם

רגע...אחי Nakamichi יש לי בעיה של נכון בשיעור של 72 אחוז אני מתאמת יכול לכת וכל זה אין לי איזה ציוד מיוחד או משהו ונידות של 40 אחוז.אז למי שנכה במצב שלי יכול רק לבצע העברת בעלות במישרד הרישוי ולא בדואר ככה זה לאנשים במצב שלי,וכמה זה יכול לעלות לי????

פורסם

מתן שלום, אז ככה זה:

1. אתה צריך לבדוק מספר דברים שונים: מישכון = שיעבוד; עיקול; זהות פרטי הרכב ובעל הרכב לרשום ברישיון הרכב.

2. את נושא המישכון תוכל לבדוק אצל רשם המשכונות (קישור קיבלת למעלה). אבל, אפשר להשקיע עוד בערך 60 ש"ח ומישהו יבדוק את בשבילך וייתן לך תשובה רשמית בתוך שעתיים מבקשתך מהבית, בלי לזוז מהכיסא. ניתן לבצע זאת דרך האתר http://www.tabodirect.co.il או דרך רשות הדואר בשירות 171.

3. נושא העיקול נבדק במחשבי רשות הרישוי או רשות הדואר בעת ביצוע העברת הבעלות, כך שהנושא הזה לא צריך להדאיג אותך. פשוט לא ניתן לבצע העברת בעלות אם קיים עיקול על הרכב.

4. לפני ביצוע העברת בעלות במשרד הרישוי, כדאי מאוד שמישהו יבדוק בשבילך (לרוב במכון הבדיקות, אבל כל מי שמתמצא יכול) שקיימת זהות בין מספר הרכב הרשום ברישיון, מספר השילדה של הרכב ומספר המנוע של הרכב. כל הנתונים האלו חייבים להיות זהים לחלוטין בין הרישיון לבין המציאות. בנוסף, יש לבדוק שהאדם שאתה עומד לרכוש ממנו את הרכב הוא אכן זה הרשום ברישיון הרכב, וזאת בעזרת תעודה מזהה שלו (תעודת זהות ו\או רישיון רכב למשל).

5. העברת בעלות על רכב שנרכש בעזרת זכויות נכה מבוצעת אך ורק ברשות הרישוי. האגרה על-כך היא למיטב זכרוני זהה לכל רכב אחר, רק שבגלל נושא זכויות הנכה רוצים לבדוק שהדברים מבוצעים על-פי הנהלים, ולא ניתן לעשות זאת בסניפי הדואר.

זה הכל, זה באמת מהחלקים הפחות מסובכים של רכישת הרכב...

בכל מקרה, אם אתה רוצה לבדוק משכון\שיעבוד לרכב שכבר בבעלותך, אני מציע לך לפנות לטאבו-ישיר או דרך האינטרנט או טלפונית. אני ניסית פעם אחת דרך האינטרנט וזה לא הצליח, ולאחר מכן פניתי טלפונית (03-6870035), וקיבלתי תשובה בדואר אלקטרוני, וכעבור יומיים גם בדואר (הם הבטיחו לתת גם תשובה טלפונית, אבל לא קיבלתי אותה, לא יודע למה).

אם מסתבר לך שהרכב ממושכן, אתה בבעיה (למרות שאולי לא מאוד חמורה), וכדאי שתפנה לייעוץ משפטי.

• תוכן חדש...