Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם הבנק גובב ממני כסף?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב חברים.

אני תוהה- כבר שבועיים שאני רואה שהבנק מושך ממני הרבה עמלות-

* עמלה של כ- 10 שקלים על שירותי SMS (הודעות שבועיות על מצב החשבון, הודעות על הפקדות,

זיכויים וכדומה).

* עמלה של כ- 6 שקלים על ''דמי ניהול'' שלפי מה שהבנקאי אמר לי זה בעצם העובדה שיש לי את

היכולת לבצע פעולות בחשבון, ''זה דמי ניהול''.

* עמלה של כ- 13 שקלים (פעם ברבעון)- הסבירו לי מה זה אבל אין לי שמץ של מושג כרגע מה זה- ברח לי.

בכל מקרה אני משלם לא מעט כסף על עמלות.

נאמר לי שעצם היותי חייל משוחרר, בשנה הראשונה הבנק לא אמור לקחת לי כסף בכלל על עמלות,

(בעוד שלושה ימים אהיה משוחרר ארבעה חודשים בדיוק), האם זה נכון? האם הבנק לוקח לי כסף ללא כל סיבה?

שלומי.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עצם היותך חייל משוחרר מזכה אותך ב50% הנחה ברוב הבנקים.

במצב הנוכחי הממוצע של חייל משוחרר לבנק אין אינטרס לתת לך פטור מעמלות עו״ש

פורסם
* עמלה של כ- 10 שקלים על שירותי SMS (הודעות שבועיות על מצב החשבון, הודעות על הפקדות, זיכויים וכדומה). התקשר לבנק ובקש לבטל את השירות המיותר הזה.

* עמלה של כ- 6 שקלים על ''דמי ניהול'' שלפי מה שהבנקאי אמר לי זה בעצם העובדה שיש לי את

היכולת לבצע פעולות בחשבון, ''זה דמי ניהול''. עמלה זו ידועה גם בשם "עמלת מינימום". כשמה כן היא: זהו מחיר המינימום שתשלם לבנק מידי חודש, אא"כ אתה זכאי להנחה כלשהי. כדי לדעת האם אתה אכן זכאי להנחה כזאת, פנה לבנק לבירור העניין.

* עמלה של כ- 13 שקלים (פעם ברבעון)- הסבירו לי מה זה אבל אין לי שמץ של מושג כרגע מה זה- ברח לי. אולי עמלת הקצאת אשראי?

(...)

האם הבנק לוקח לי כסף ללא כל סיבה? פנה לבנק, בקש הסבר על כל חיוב וחזור לעדכן בשרשור.

בירוק

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אם אין לך צורך להלוואה, ואין לך מסגרת אשראי פתח חשבון בבנק הדואר, שם העמלות מאוד נמוכות.

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

כל בנק יכול לוותר על העמלה, אתה רק צריך לבקש, והכוונה ב"לבקש" היא לדרוש בכוח.

אם לא - בקש לאלתר טפסי העברת חשבון לבנק אחר.

אני עשיתי זאת ואני לא משלם יותר אגורה לבנק שלי.

פורסם
והכוונה ב"לבקש" היא לדרוש בכוח.

יש לי לקוח שדורש בכוח דברים, ואם לא מקבל תשובה שמתאימה לו עובר לפסים מילוליים מאוד אלימים.

אתמול יצא מהסניף בפעם השלישית בליווי משטרתי.

תפסיקו לדרוש בכוח כבוד. התנאים לא טובים, תעברו.

בקופ"ח לא טוב - תעברו.

בסלולר יקר - יש זול.

בסופר משחילים אותנו - יש אלטרנטיבות.

גם בבנקים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

תשמע יואב, אתה צודק

מצד שני בניגוד לתחרות בחברות הסלולר בבנקים אין תחרות אמיתית.

אז לעבור לאן?

אני חייב להגיד לך שבכל פעם אני נדהם מחדש, יש לי חשבון בנק בסינגפור, שם אני מתגורר ואני לא משלם אגורה עמלה על כלום. לא משיכה, לא עמלת שורה, לא על פקדונות, לא על כרטיס האשראי ולא...

ולמרות שכך הבנק מרוויח מליונים, פשוט לא על גבם של האנשים הפשוטים.

אני יודע שאתה מנהל סניף בנק ואני חייב למור לך שההתנהלות של הבנקים בארץ היא פשוט חזירות בלתי נתפסת.

אנא אל תקח את דברי באופן אישי.

הלוואי ויקום שר אוצר שינער את הבנקים כמו שצריך וימנע מהם בכוח הדין לגבות את כל העמלות ההזויות שלהם.

רק בשמחות

אבי.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
יש לי לקוח שדורש בכוח דברים, ואם לא מקבל תשובה שמתאימה לו עובר לפסים מילוליים מאוד אלימים.

אתמול יצא מהסניף בפעם השלישית בליווי משטרתי.

תפסיקו לדרוש בכוח כבוד. התנאים לא טובים, תעברו.

בקופ"ח לא טוב - תעברו.

בסלולר יקר - יש זול.

בסופר משחילים אותנו - יש אלטרנטיבות.

גם בבנקים.

אני אף פעם לא מצדיק אלימות משום סוג שהיא,

אבל כשהבנקאי מייעץ לך כדי לנפח לעצמו את העמלות (ע"ע התניית קבלת אשראי בפתיחת פק"מ בריבית 0.000002% ל-36 חודשים), או שהבנק מתייחס אליך כמו שורה בספר חשבונות ("למה אתה חושב שמגיע לך פטור מעמלות?") ובקיצור, כשהבנק מכניס לך את כל האלמנט, הכעס של הציבור כלפי הבנקים מוצדק.

----

פורסם

אבי,

ראשית כמובן שאני לא לוקח דברים אישית.

לגופו של עניין, גם בנק בסינגפור הוא עסק למטרת רווח. אם אתה חושב שהוא לא מרוויח מלקוחות פרטיים אתה טועה.

הבנק, כמו כל עסק, רוצה להרוויח מכל לקוח. אף בעל חנות לא ימכור ללקוח מוצר במחיר עלות. הוא לא יוכל לשרוד יותר מחודשיים.

אם הבנק לא גובה ממך עמלות - הוא מרוויח עליך אישית במקומות שאתה לא יודע.

באמת, אין דרך אחרת.

אם העסק כל-כך "חזירי" למה הבנקים הגדולים בעולם, אלו שנמצאים בכל חור בעולם, לא פותחים סניפים בארץ ומתחרים בבנקים המקומיים? הרי יש להם את ההון הנדרש לכך, יש להם את הידע, יש להם את כל הדוקטורינות בעולם איך לגייס לקוח X או לקוח Y.

הפתיחות בשוק לבנקים זרים קיימת. בעבר היינו רואים את נגיד הבנק נפגש עם ראשי צ'ייס או סיטי ומנסה לשכנע אותם לפתוח סניפים בארץ. זה לא קרה. הרי המשק פתוח. השוק חופשי. למה הם לא כאן?

למה הבנק שלך מסינגפור לא פותח כאן סניפים באותו מודל עמלות שעובד להם נפלא בסינגפור?

לגבי תחרות -

אחד הדברים הכי לא נכונים זה האמירה ש"אין תחרות".

תשמע, אתה לא רואה מה שאני רואה מהצד השני. אני עוקר את העיניים והטחול לבנה"פ לידי, והם מחזירים לי בהוצאת לבלב ללא ניתוח.

אנחנו רבים ונלחמים על כל לקוח. בתנאים, בפטורים, בעמלות ני"ע, בריביות על פקדונות בהכל. גם בנק מזרחי באותה עיר בה אני עובד, אגרסיבי מאוד על הלקוחות.איך אתה יכול לומר שאין תחרות?

אתם מצפים שיתחרו עליכם כשאתם יושבים בכורסא, וזה לא עובד ככה.

רוצה להיות אגרסיבי מול הבנק - בוא לסניף שלך עם הצעה מסודרת מבנק מתחרה. אולי יילחמו עליך ואולי לא. אם לא, אל תיעלב - יש לך הצעה טובה מבנק מתחרה - תעבור.

כמו כל עסק, הבנק הוא עסק. אם הוא רואה מולו לקוח שהוא חושב שהוא יוכל להרוויח ממנו תקבל הצעה X, אם הבנק מבין שלהרוויח ממך הרבה הוא לא יוכל, מן הסתם תקבל הצעה פחות טובה.

אפילו היום, בנק X מציע פטור מדמי ניהול לשלוש שנים למי שמעביר משכורת חדשה מעל 7000 שקלים. הבנק שלי מציע פטור כזה למי שמעביר משכורת חדשה בסכום של מעל 5000 שקלים. אז מי יותר אגסיבי?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

פורסם

זה מה שאני עושה, כל שנה שוב ושוב כמו אדיוט אבל זה מה שאני עושה,

הולך לבנק הפועלים, לוקח דף A4 עם לוגו ואחד מההדפסים שלהם, מגלגל ליד והולך למנהלת סניף שלי בבנק שלי, מנפנף עם ההדפס בידיים 20 דקות עד שהיא מתייאשת ואומרת בסדר, פטור לשנה נוספת.

אבל כל שנה כמו אדיוט. במקום שיבואו במודל אחר: שלם X כסף לחודש (חד ספרתי) ותעשה כמה פעולות שבא לך.

או פטור ממשיכה/הפקדה, כי בשביל זה הבנק נמצא שם, כדי שתכניס ותוציא כסף.

אבל במקום זה, על כל מכתב התראה גובים ממך 90 שקל (על מה כ"כ הרבה אלוהים יודע), כשאתה פותח פק"מ נותנים לך שקל על 4000 שקל כל שנה (שקל! לפני מס) וכשאתה במינוס, תחטוף אלמנט בגודל 17% שנתי + 108 שקל בשנה עמלה על הקצאת אשראי.

כל זה מצטרף לחוויה שלהגיע לבנק ולהתייבש 20 דקות בתור, הרגשה שאתה בסרט נע, יאללה יאללה מהר מהר, יש עוד אחריך והכי גרוע מכל, זה היחס שהבנק נותן לאלו שבברוך כלכלי, במקום לפתור את הבעיה ביחד ישלחו להם 5 מכתבים ברצף על הוראות קבע שחזרו כדי להכניס להם עוד 450 שקל על חתיכת נייר שנשלחה אליהם.

אז כן, הבנקים הרוויחו את דעת הקהל הזו בצדק.

----

פורסם

אני האחרון שאומר שעסק לא צריך להרוויח,

אבל אם הבנקים מרוויחים גם ככה מאוד מליוני שקלים בשנה, את מוצר היסוד של שרותי בנקאות בסיסים הם היו צריכים לתת בחינם.

אז היו מרוויחים קצת פחות, אבל עדין מרויחים יפה. מילארד שקל רווח... זאת חזירות.

אני חוזר על מה שכתבתי.

מעולם לא שילמתי גרוש עמלה מכל סוג שהוא. למשקי בית קטנים יש פטור מלא!

את הרווח שלהם הם עושים מהגופים המסחרים.

למה הם לא פותחים סניף בארץ? מאותה סיבה שהם לא פותחים סניף בניו-יורק או טוקיו.

העניין שאתם מעלים הוא שכל הזמן צריך להאבק על ההטובות וזה לא אמור להיות ככה.

אני לא רוצה לרדוף אחרי הסניף, לא רוצה לריב, לבקש להתחנן.

יש לי משוכורת סבירה, אני לקוח טוב, תן לי פטור לכל החיים.

אל לתגנוב לי שלושה שקלים על משיכה מבנקט, אתם יכולם להתקיים יופי גם בלי זה.

דעתי הצנועה!

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

התחרות היא מאוד מוגבלת. הבנקים מתחרים על הלקוחות המעניינים (כאלו עם משכורת של מעל 7000 ש"ח בחודש לדוגמה) וגם מפתים אליהם את הלקוחות ש"בקרוב יהיו מעניינים" כגון סטודנטים. כמובן שעל הלקוחות העסקיים יש תחרות.

לגבי "לרדוף אחרי הבנק" כדי לשמר את ההטבות, ההסבר הכלכלי פשוט ונקרא אפליית מחירים. אם אתה "לקוח מעניין" הבנק מעוניין לשמור אותך בלקוח גם עם ההטבות, אבל עוד יותר בלעדיהן. בפועל, לבנק יש בו זמנית לקוחות שמשלמים יותר, וכאלו שמשלמים פחות, על אותו שירות בדיוק. אלו שאכפת להם, ושיש להם כח להתווכח ולאיים לעזוב, מול אלו שאדישים.

אין פה שום דבר חדש או מיוחד לענף הבנקאות.

:turn-l:
פורסם

אבל אם הבנקים מרוויחים גם ככה מאוד מליוני שקלים בשנה, את מוצר היסוד של שרותי בנקאות בסיסים הם היו צריכים לתת בחינם.

אז היו מרוויחים קצת פחות, אבל עדין מרויחים יפה. מילארד שקל רווח... זאת חזירות.

מממ...ממש הרמת להנחתה. יחשבו שאתה משתף איתי פעולה. :wink:

1. אז אני מבין שבסופר, את החלב בשקית (לא קרטון של הביוקר) אני אמור לקנות במחיר עלות, וגם את הלחם האחיד, והמלח והסוכר והשמן? ומה לגבי עיפרון הכי פשוט בקרביץ? אגב, זה קיים. קוראים לזה בנק הדואר. בסיסי - חינם.

2. רווח של מיליאד שקל זה המון, נכון? רגע. מה ההון המושקע בשביל לייצר את הרווח הזה ? 20 מיליארד שקל (5% רווח)? 15 מיליארד שקל? (6.6%) 25 מיליארד שקל (4%)? זו תשואה ראויה על ההון? מה התשואה של הבנק בו אתה מנהל חשבון? (כנס לאתר שלהם ותראה. מבטיח לך שהם מרוויחים הרבה הרבה יותר. )

אני יודע שאני לא אהפוך אתכם לחובבי בנקים, אבל תעצרו רגע את פרץ הרגשות, ותחשבו לשניה 'טהור'.

מי שהתלונן על "כמה עולה מכתב חריגה" - מצד אחד הבנק נתן לך כסף בו השתמשת (מסגרת אשראי) אח"כ לקחת יותר ממה שסיכמת עם הבנק, והבנק לא בסדר? תנהל את החשבון בלי חריגה, ולא תהיה לך עמלת מכתב חריגה. זו לגמרי עמלה שאתה שולט בה, ולא הבנק.

אני לא יודע באיזה בנק משלמים 108 שקלים עמלת הקצאת אשראי. יש בנקים שגובים 12 או 13 שקלים לרבעון. אתם רוצים לשלם יקר - תהנו. אני לא יודע איזה בנק לוקח ממכם 3 שקלים על משיכה בכספומט - יש ממש עכשיו כמה בנקים שמציעים שנים של ניהול חשבון ללא עמלות. קומו מהכיסא ותדאגו לעצמכם. אל תתלוננו. תעברו בנק.

תרחיש דימיוני שלא יכול להתרחש בארץ. טיל של נסראללה פוגע בחדר השרתים של הבנק שלכם. מממ...אז צריך לדאוג לגיבוי. אולי לשני גיבויים, אולי שלושה אתרים שונים ואחד מהם לא בארץ? אולי לבנות חדר שרתים שחוץ מפצצת אטום שתיפול עליו ישירות הוא מוגן מכל תרחיש לוחמה?

ברצינות. אני לא מנסה לשכנע אתכם להתחיל לתרום כסף לבנק שלכם, אבל הבנק הוא כל-כך הרבה מעבר למסך האינטרנט שאתם נכנסים אליו (והוא פועל). הבנק הוא הרבה מעבר לכספומט.

• תוכן חדש...