Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם הבנק גובב ממני כסף?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין ספק שהתנהלות צרכנית נכונה מצריכה מאמץ.

יובק - הדוגמאות שהבאת אינן של אפליה צרכנית - כל צרכן שיכנס לאותו סניף מגה בעיר ישלם את אות מחיר.

אבל, כפי שנאמר כאן ,צריך לחשוב לפני כל מהלך צרכני, ולבחור את המצר המתאים לך ביותר. יש מי שיעדיף את הבנק שבו העמלות הנמוכות ביותר (לפרופיל השימוש שלו בחשבון) ויש מי שיעדיף את הבנק שבו התו יותר קצר או הפקידה הכי חייכנית, גם אם הבחירה תעלה לו בעמלה יותר גבוהה. עד גבול מסוים.

וכמובן שצריכים היות ערניים לשינויים בשוק. למשל - עמלות הבנקים עברו שינויים מספר פעמים בשנים האחרונות, במדה רבה בהוראת הפיקוח על הבנקים. או מעקב אחר סיום מבצעים בחברות הסלולר. או מבצעים נקודתיים כאלה ואחרים ברשתות המזון. או חברות במועדוני לקוחות (עניין די מורכב אבל יכול לחסוך הרבה כסף). וכמובן - מעקב אחר כל חשבון שמגיע לתיבת הדואר - בדיקה אם הוא מתאים לחוזה ולצריכה וטיפול מהיר בכל חריג.

אסטרונאוט - אסרטיביות בהחלט אינה אלימות. אין לי שום בעיה להציג את עמדתי בצורה ברורה מאד. אם הצד השני מקבל אותה או מציע פשרה הגיונית - אין בעיה. אם הצד השני מתעקש ויש ברירה אחרת - הוא יאבד אותי כלקוח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חברים - מעבר לדברים שדיסקו ואלעד כתבו עליהם אני גם חותם - אציין נקודה נוספת:

בנקים צריכים להרוויח.

כשהבנקים - חלילה - יתחילו להפסיד ולאבד את היציבות שלהם, כשלקוחות יתחילו לאבד אמון במערכת הבנקאות וירוצו למשוך את הפיקדונות שלהם - אנחנו נחזור מבחינה כלכלית לימי הביניים ואולי אף גרוע מזה.

דמיינו עולם ללא צ'קים וכרטיסי אשראי, מזומן לא יתקבל יותר כי בפועל מדובר בניירות צבעוניים שבעינינו יש להם ערך - אבל אין להם - והמטבע הסחיר היחידי יהיה כזה שעשוי מזהב.

כלכלה בנויה על אמון ועל בנקים יציבים - בהעדר אלה לא תתקיים כלכלה מודרנית.

פורסם
אוקיי, אולי הגזמתי עם ההתנסחות שלי וכנראה יצאתי לא מובן בעליל אם משתמע שאני מעודד התנהגות אלימה מכל סוג שהוא. (1)

כל מי שמכיר אותי יודע שאני ההפך הגמור, אבל ההתרשמות שלי- וזו התרשמות, לא משהו שניתן לויכוח אלא התרשמות סובייקטיבית שלי - היא שאכן צריך להיות "אסרטיבי" בשביל לקבל תנאים טובים, כאשר הפרשנות של הישראלי הממוצע לאסרטיבי נעה על כל טווח הספקטרום, החל מ"בקשה במשפט שקט אחד" וכלה בהפיכת שולחן והזמנת ניידת.

אותו אדם שהניידת הוזמנה בשבילו טעה- זה ברור- אבל צריך להתחיל לחשוב למה הוא חשב שההתנהגות שלו הייתה נכונה, כי מהסתכלות סביב- אלה המסרים שמועברים מכל נותני השירות למינהם. (2)

לגבי יצירת נאמנות אצל הלקוח- אם זה אצל הבנקים או חברות הסלולר שפועלות באותה שיטה- מפתים את הלקוחות בפטורים מעמלות, חצי שנה חינם וכן הלאה וכן הלאה, לא מעודדים את הלקוחות הוותיקים ואחרי שנה שנתיים אנחנו מקבלים את כל הפרמשטק וצריכים להתווכח על כל עמלה וחיוב מיותר. האם זו התנהלות נכונה? מי אני שאתווכח עם קובעי המדיניות של הבנקים והחברות הגדולות. האם זה יוצר מרמור אצל הלקוח הפחות אסרטיבי (ראה לעיל)? כן, ועוד איך. (3) האם זה נותן הצדקה מוסרית לקחת מזקנים עריריים עשרות שקלים על "פאן טון" בטלפון ושירות רינגטונים רק בגלל שהלקוח לא ערני מספיק בשביל לבדוק כל חודש את כל החשבוניות שלו ורואה על מה הוא משלם? לפי כל התגובות שמעלי, כנראה שכן. (4)

אדוני בכלל לא מכיר אותי, וכבר מרשה לעצמו לקרוא לי חכמולוג ולהחליט שאני מאיים על אנשים ולא משלם לנותני שירות ומשווה אותי לבנאדם שמאיים לך על המשפחה שלך? אני חושב שהתנצלות תהיה במקום. (5)

לפי הסדר:

1. עיין ס' 5.
  2. טעות - החברה הישראלית הפכה להיות בימינו אלימה ו- וולגרית. ניתן למצוא לתהליך הזה לא מעט אשמים, אבל לא נראה לי שבנקים, חברות סלולר או כל גוף עסקי שהוא אחראים למצב הזה. נסה יותר בכיוון של מערכות החינוך, אכיפת החוק, הרשות השופטת ואנסטסיה מיכאלי.
  3. אולי, אבל אתה יכול להיות בטוח שהחברות הללו מספיק עשירות כדי לשלם למיטב הכלכלנים, שמנתחים עבורן את מצבן הפיננסי. מהעובדה שהן ממשיכות לנקוט במדיניות הזאת ניתן ללמוד שלמרות הכל, בשורה התחתונה הן עדיין נמצאות ברווח אז כנראה שבסופו של דבר הציבור כן מקבל את זה, אחרת הן כבר היו פושטות רגל. אני יותר מבטוח שברגע שבו הציבור יחליט שהסידור הזה אינו מקובל עליו, הן תמצאנה פתרון אחר שיירצה אותו מחד, וישאיר את שורת הרווח שלהן בפלוס מאידך.
  4. לא - זוהי כבר גניבה. על אף שללקוח יש אחריות לבדוק מידי חודש את החשבונית שלו ולוודא שהוא אינו מחוייב על שירותים שכלל לא ביקש להתחבר אליהם, זה עדיין לא פוטר את החברות שבוחרות לפעול בצורה הזאת מאחריות. הבעיה היא שמשום מה הלקוחות ירגישו בנוח להתווכח עם מלצרית במסעדה על כל 2 ש"ח של דמי אבטחה, אבל את החשבונית החודשית כלל לא יטרחו לפתוח, וכשגם יעשו זאת, ספק אם יטרחו לנסות להבין מה כתוב בה. ואז, ביום בהיר אחד, פתאום נפל האסימון שדפקו אותם והם שילמו עשרות אם לא מאות שקלים על שקר כלשהו, ועכשיו הם שוברים את הראש בניסיון להשיב את כספכם. לא היה עדיף להתנהל בצורה אחראית יותר ולהקדיש דקותיים מידי חודש כדי לקרוא את החשבונית לעומק?
  5. התנצלות?! על מה בדיוק? הרי אתה עצמך פתחת את תגובתך בכך שהגזמת עם תגובתך. אני במקומך הייתי מפיק את הלקחים ולהבא בורר את מילותיי באותו אופן שבו אני בודק את החשבון החודשי שסלקום שולחים לי - בקפידה יתרה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אלעד, אני מבין שדיסקו חבר פורום בעל זכויות שישר מנהל הפורום נעמד על רגליו האחוריות להגנתו,

אבל אני מבקש ממך שוב לקרוא את ההודעה המקורית שאליה הגיב דיסקו:

תקרא שוב ותגיד לי מה כתבתי שם שהגיע לי הכינוי חכמולוג וכל הרמיזות המיותרות שנוספו לכך.

כתבתי שכנראה שהגזמתי רק לאור התגובות שבאו לאחר מכן שהבהירו לי שלא הייתי מובן- לחלק הזה של המשפט לא התייחסת בכלל. אחרי שהבהרתי את עצמי ובקריאה שניה ושלישית של ההודעה של דיסקו, כן, אני חושב שמגיעה לי התנצלות.

אם אתה לא חושב שמגיעה- אני מבקש ממך להגיד לי מה הבנת מההודעה המקורית שאני אדע מה צריך לשנות בניסוח כדי שאני כן אהיה מובן.

אסטרונאוט - אסרטיביות בהחלט אינה אלימות. אין לי שום בעיה להציג את עמדתי בצורה ברורה מאד. אם הצד השני מקבל אותה או מציע פשרה הגיונית - אין בעיה. אם הצד השני מתעקש ויש ברירה אחרת - הוא יאבד אותי כלקוח.

אני יודע שאסרטיביות בהחלט אינה אלימות, ואתה יודע, אבל האם 90% מהישראלים יודעים? אבל פה אני מסכים עם אלעד מעלי, לא הבנקים ולא חברות הסלולר אחראיות על זה (לפחות לא באופן ישיר), אבל זה די מצב קיים כרגע.

פורסם

אינני מגן על דיסקו יותר משאני מגן על כל כותב אחר כאן שנאלץ למצוא את עצמו מתמודד מול עדר של בורים בדו-שיח של חירשים. כך נהגתי בכל שנותיי באתר הזה, גם כשהייתי כותב רגיל. לבקשתך, אני מצטט במלואה את ההודעה המקורית שאליה הוא התייחס:

זה בדיוק מה שמפריע לי, וכמו שאמרת, בכל תחום במדינה הזו (סלולר, הוט \ יס, אפילו קופת חולים).

כל הגופים האלה מחנכים אותנו ומאלפים אותנו להיות אגרסיביים ולהלחם בשיניים על כל שקל, בצעקות, בהרמת כיסאות, באיומים פיזיים- הכל כשר וכמה שיותר אגרסיבי יותר אפקטיבי.

במקום לעודד לקוחות וותיקים שלא עושים בעיות, מעודדים את הבעייתיים ואחרי זה מתפלאים למה צריך ניידת משטרה כדי לגרש לקוח לא מרוצה.

את מה שלדעתי הצדיק את הכינויים והרמיזות שדיסקו הצמיד לך הדגשתי.

יש יותר מדרך אחת לנהל מו"מ אגרסיבי. הכי רחוק שתגיע עם צעקות, הרמת כיסאות ואיומים פיזיים זה תא המעצר הקרוב.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ואני מעודד את מה שהדגשת? אני מתאר מצב.

אם עכשיו אני אתאר לך את מלחמת בוסניה הרצגובינה תאשים אותי בפשעי מלחמה?

פורסם

גם בתחנת דלק אתה מאיים כשלא מוכרים לך ליטר דלק במחיר שאתה חושב ששווה לשלם?

אח"כ אתה תשאל לא לא נותנים לך אשראי, ולמה לא מוכנים לתת לך אגורה הנחה, כי למעשה, בעקיפין הבנק אומר לך - "סגור את החשבון ותעבור לאיים בבנק אחר".

אז אני מבין שבסופר, את החלב בשקית (לא קרטון של הביוקר) אני אמור לקנות במחיר עלות, וגם את הלחם האחיד, והמלח והסוכר והשמן? ומה לגבי עיפרון הכי פשוט בקרביץ? אגב, זה קיים. קוראים לזה בנק הדואר. בסיסי - חינם.

מי שהתלונן על "כמה עולה מכתב חריגה" - מצד אחד הבנק נתן לך כסף בו השתמשת (מסגרת אשראי) אח"כ לקחת יותר ממה שסיכמת עם הבנק, והבנק לא בסדר? תנהל את החשבון בלי חריגה, ולא תהיה לך עמלת מכתב חריגה. זו לגמרי עמלה שאתה שולט בה, ולא הבנק.

תרחיש דימיוני שלא יכול להתרחש בארץ. טיל של נסראללה פוגע בחדר השרתים של הבנק שלכם. מממ...אז צריך לדאוג לגיבוי. אולי לשני גיבויים, אולי שלושה אתרים שונים ואחד מהם לא בארץ? אולי לבנות חדר שרתים שחוץ מפצצת אטום שתיפול עליו ישירות הוא מוגן מכל תרחיש לוחמה?

ברצינות. אני לא מנסה לשכנע אתכם להתחיל לתרום כסף לבנק שלכם, אבל הבנק הוא כל-כך הרבה מעבר למסך האינטרנט שאתם נכנסים אליו (והוא פועל). הבנק הוא הרבה מעבר לכספומט.

ברשותך קודם אתייחס לנקודות שהשארתי משתי תגובות שלך שאיחדתי וערכתי, ואז אוסיף משלי.

המוכר בתחנת הדלק אינו מוסמך לתת הנחה. פקידת הסניף ובוודאי המנהל מוסמכים להקל ולהוזיל, אז הדוגמא איננה מחזיקה מים.

ברור שהבנק חושש לומר ישירות 'אתה קליינט גרוע ואנו מעדיפים שתעוף מכאן' ולכן רומז בלבד או מקשה. אולי עדיף שחוקי הבנקאות ישונו, ואמירה כזו תהיה חוקית ומאושרת. עד אז, גם אם המסר יקלט בסוף, זה יצור כעסים מול הבנק.

כל נותן שרות מכיר מצבים בהם מסבסדים שרות או מוצר כדי לפתות את הלקוח להשאר ולהוציא כסף באופן אחר. אז כן, עפרון בחינם כדי שיקנה קלסר או דפדפת. תמיד יהיו נצלנים, אז מה? בגלל זה יש את חוק ה-20/80, ועסק בריא לא מת מזה.

גם כשאתה חורג מהמהירות המותרת בכביש בנניח 8 קמ"ש בכביש בין עירוני אתה תהיה שווה נפש אם תקבל קנס? במה זה שונה ממכתב איום והתרעה כשחרגת במשהו מהמינוס המאושר? אתה משכנע את המשוכנע אם אתה מתייחס לחוסר אחריות של חלק מבעלי החשבונות, אבל בוודאי שיש גם אלמנט אקראי בחריגה, וצריך 'לחלוק לנער כדרכו' ולא להקל במשלוח מכתבים יקרים ללקוחות שבהרבה מקרים גם כך בקשיים.

תכף אבכה על הצורך של הבנק לגבות את בסיס הנתונים שלו. רק בנקים? ואצלי אין צורך בגיבוי בסיס נתונים של ערכים שנמדדו לאורך שנים? אז אולי אינני נדרש לעמידה בתקנים דרקוניים אבל אם אני רוצה להיות אחראי ולהתפאר בכך, גם לי זה עולה.

משום מה אינך מתייחס לתנאים של מורשי החתימה בבנק, ולשאר קרובים לצלחת.

חלק מאנשי הבנקים חסרי אחריות במופגן, גם ללקוחות טובים. למה הייתי צריך יומיים לפני העברת משכנתא למוכר דירה שנקנתה להשקעה להשיג חתימה שלו? הדירה בעיר אחת, בנק המשכנתאות בעיר שנייה, אני גר בעיר שלישית והמוכר בעיר רביעית. היה כיף לנסוע בלילה לנתניה ורק במזל לתפוס את המוכר, איש עסקים שמרבה בנסיעות עסקים בעולם. למותר לציין שמילה לא נאמרה מראש וכשאמרתי לפקידה שהטריק נראה לי לא יותר מעוד מבחן מהימנות שנשמר בקנה, היא נאלמה דום והשפילה את הראש. וזה לאחר שמנהלת הסניף שלי הפנתה אותי אישית לגברת פקידת המשכנתאות???

בעבר עסקתי בנדל"נ ולצורך כך היו לי ולשותפי הלוואות ב-3 בנקים שונים. כשמנהלת הסניף שלי סרקה בקפדנות הסכם הלוואה עם בנק אחר, היא מצאה בקלות חריגה חצופה ובולטת ממה שסיכמתי בעל פה עם הבנק שההלוואה היתה ממנו. חצי דקה באותו בנק עם הפקידה שעמה נערך הסיכום וההסכם תוקן. שיטת מצליח שנכשלה. הפקידה לפחות לא נסתה להתחמק, אם זה מנחם מישהו.

שאספר לך מה עברתי עם טעויות בטופס ערבות בנקאית מול המינהל שהודפס בבנק? וזה מול גוף שכל סטייה קטנטנה מהניסוח פוסלת את המכרז?

אני רוצה להדגיש. בעסקים הכל אישי, וכך הקשר של הרבה אנשים מול הבנק. לרבים יש זיכרון ארוך, וכבר אמר מישהו שלא לעולם חוסן. אם הבנקים מושכים כל כך הרבה אש, ראוי שיבדקו את עצמם בשבע עיניים.

כל טוב, יוסי

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יוסי, חבל שאתה כתבת את ההודעה הזו ולא אני,

כי כתבת כמה נקודות שרציתי לכתוב ועכשיו ייראה כאילו אני מסכים עם ההודעה הזו רק כדי להתנגח באלו שחושבים אחרת :evil:

פורסם
אלעד, אני מבין שדיסקו חבר פורום בעל זכויות שישר מנהל הפורום נעמד על רגליו האחוריות להגנתו,

מר 'טס למאדים', יקר,

עלית עלינו, אני חייב לציין שבעורמה רבה.

לא רק שאני נהנה מזכויות שחבר מן השורה באתר לא יכול ליהנות מהם, רק שתדע שאני מעביר כל חודש מעטפה עם מזומנים לכל מנהלי הפורומים באתר, וזה מהמשכורת שלי שתמיד היא מעל 100,000 שקלים בחודש (רע) ולרוב היא מעל 170,000 שקלים בלי בונוסים. (נטו, כן? בשחור.)

ואם הנ"ל לא נראה לך סביר, אתה מוזמן להשתמש באלימות פיזית כנגר מסך המחשב. הוא אשם שאתה קורא את מה שאתה קורא.

ואם גם זה נפסל, אולי תגיע למסקנה שלאנשים כאן יש דעה עצמאית, ומעבר לרצון לירות מהמותן ב'אוטומט', הם מצליחים לחשוב לבד, ואפילו לגבש דעה שהיא שונה משלך. דעה זו, שהיא כאמור שונה משלך, לא גורמת להם לרצות לעבור לאלימות פיסית. הם מסתפקים בהבעת עמדתם בצורה מכובדת.

אני מתנצל אם נפגעת מזה שכיניתי אותך חוכמולוג. יש מצב שאתה סבבה של בחור שהכתיבה שלו, הקריאה, ועיבוד הנתונים של השילוב, פשוט לא עובד טוב. סליחה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
ואני מעודד את מה שהדגשת? אני מתאר מצב.

אם עכשיו אני אתאר לך את מלחמת בוסניה הרצגובינה תאשים אותי בפשעי מלחמה?

אתה לא מתאר מצב - אתה נותן פרשנות משלך. ככל שידוע לי, אף גוף עסקי בארץ מעולם לא עודד לקוח להתנהל בצעקות, בהרמת כיסאות או באיומים פיזיים.

אתה מתבלבל בין תיאור מצב לבין פרשנות. תיאור מצב הוא שכיום לקוח צריך לנהל מו"מ אגרסיבי עם הבנקים כדי להיטיב את תנאיו.

פרשנות היא "כל הגופים האלה מחנכים אותנו ומאלפים אותנו להיות אגרסיביים ולהלחם בשיניים על כל שקל, בצעקות, בהרמת כיסאות, באיומים פיזיים- הכל כשר וכמה שיותר אגרסיבי יותר אפקטיבי. במקום לעודד לקוחות וותיקים שלא עושים בעיות, מעודדים את הבעייתיים ואחרי זה מתפלאים למה צריך ניידת משטרה כדי לגרש לקוח לא מרוצה".

אם אינך מבין את ההבדלים בין שני המושגים אז קטונתי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אתה לא מתאר מצב - אתה נותן פרשנות משלך. ככל שידוע לי, אף גוף עסקי מעולם לא עודד לקוח להתנהל בצעקות, בהרמת כיסאות או באיומים פיזיים.

אתה מתבלבל בין תיאור מצב לבין פרשנות. תיאור מצב הוא שכיום לקוח צריך לנהל מו"מ אגרסיבי עם הבנקים כדי להיטיב את תנאיו.

פרשנות היא "כל הגופים האלה מחנכים אותנו ומאלפים אותנו להיות אגרסיביים ולהלחם בשיניים על כל שקל, בצעקות, בהרמת כיסאות, באיומים פיזיים- הכל כשר וכמה שיותר אגרסיבי יותר אפקטיבי. במקום לעודד לקוחות וותיקים שלא עושים בעיות, מעודדים את הבעייתיים ואחרי זה מתפלאים למה צריך ניידת משטרה כדי לגרש לקוח לא מרוצה".

אם אינך מבין את ההבדלים בין שני המושגים אז קטונתי.

ברגע שהבנק מתנהל כאחרון הבאסטיונרים בשוק, אל לו להתפלא שהלקוח מקבל מכך את המסר שגם הוא יכול להתנהג כאחרון הבאסטיונרים.

אם כמו שאמר יוסי מעלי- יעגנו הכל בחוקים ברורים, לא תהיה אפליה על רקע התנהלות צעקנית אלא על פי פרמטרים ברורים (יש לך X כסף בבנק? מגיעה לך ריבית Y וזה לא נתון לשינוי או ויכוח) ובמקום להפנות 100% מהמשאבים להשגת לקוחות חדשים על ידי פטורים בעמלות יצ'פרו דווקא את הוותיקים ואלה שלא עושים בעיות ולא מבזבזים את משאבי הבנק (תכלס כל שיחה כזו לשיפור תנאים עולה לבנק בכח אדם שאמור להתמודד איתה), אז כולם ירוויחו ומקרים כמו שתיאר דיסקו לעיל יהיו יותר נדירים.

לגבי החלק השלישי- שים לב שהתחלתי את המשפט ב"זה בדיוק מה שמפריע לי" שהחלטת להשמיט- אני לא מעודד את המצב, אני מתנגד לו. את הפרשנות האלימה לא אני נותן, אבל אי אפשר להתכחש שהיא קיימת (רק בת'רד הזה יש הוכחה לכך). אני מעולם לא איימתי כל שכן התנהגתי באלימות כלפי נותן שירות כלשהו, רק ציינתי אבחנה שאפשר להגיע אליה אפילו רק מקריאת הת'רד הזה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני מתנצל אם נפגעת מזה שכיניתי אותך חוכמולוג. יש מצב שאתה סבבה של בחור שהכתיבה שלו, הקריאה, ועיבוד הנתונים של השילוב, פשוט לא עובד טוב. סליחה.

התנצלותך מתקבלת :-P

פורסם
ברגע שהבנק מתנהל כאחרון הבאסטיונרים בשוק, אל לו להתפלא שהלקוח מקבל מכך את המסר שגם הוא יכול להתנהג כאחרון הבאסטיונרים.

אם כמו שאמר יוסי מעלי- יעגנו הכל בחוקים ברורים, לא תהיה אפליה על רקע התנהלות צעקנית אלא על פי פרמטרים ברורים (יש לך X כסף בבנק? מגיעה לך ריבית Y וזה לא נתון לשינוי או ויכוח) ובמקום להפנות 100% מהמשאבים להשגת לקוחות חדשים על ידי פטורים בעמלות יצ'פרו דווקא את הוותיקים ואלה שלא עושים בעיות ולא מבזבזים את משאבי הבנק (תכלס כל שיחה כזו לשיפור תנאים עולה לבנק בכח אדם שאמור להתמודד איתה), אז כולם ירוויחו ומקרים כמו שתיאר דיסקו לעיל יהיו יותר נדירים.

לגבי החלק השלישי- שים לב שהתחלתי את המשפט ב"זה בדיוק מה שמפריע לי" שהחלטת להשמיט- אני לא מעודד את המצב, אני מתנגד לו. את הפרשנות האלימה לא אני נותן, אבל אי אפשר להתכחש שהיא קיימת (רק בת'רד הזה יש הוכחה לכך). אני מעולם לא איימתי כל שכן התנהגתי באלימות כלפי נותן שירות כלשהו, רק ציינתי אבחנה שאפשר להגיע אליה אפילו רק מקריאת הת'רד הזה.

הבנק מתנהל כמו סוחר. אגב, גם המרכול השכונתי שלך מתנהג ככה, ואפילו חברת הסלולר שבחרת להיות מנוי שלה, חברת כרטיסי האשראי שהכרטיס שלה מאכלס את הארנק שלך, סוכן הביטוח שמבטח את מכוניתך ואפילו החברה שמוכרת לך את הבנזין שבאמצעותו אתה מתדלק אותה.

אתה חושב להתנהג כאחרון הבאסטיונרים בשוק? סבבה, אני מבקש ממך לגשת אל אחד כזה, להתמקח איתו על מחיר של משהו שהוא מוכר, וברגע שהוא יגיע לנקודה שממנה הוא יסרב לרדת תתחיל לאיים עליו באלימות פיזית ותהפוך לו את הדוכן. אל תשכח לקחת איתך חבר שיצלם את הכל בוידאו, כדי שתוכל להעלות לפורום את מה שהוא וחבריו יעשו לך.

כשהוא יגיש נגדך תלונה במשטרה על כך שאתה היית הראשון שתקפת אותו, אני מציע לך לטעון להגנתך שבעצם זה שהוא סירב לרדת עוד במחיר הוא למעשה דחף אותך לנהוג כלפיו באלימות.

לעניין הרעיון של יוסי: המשמעות הפשוטה שלו היא שהרגולטור יתערב בעסקאות שמתקיימות בשוק החופשי. אני לא טוען שבהכרח מדובר ברעיון פסול, אבל הגבול צריך לעבור במקום כלשהו, אחרת אתה עוד עלול למצוא את עצמך במצב שבו הרגולטור גם יקבע לך כמה דמי כיס אתה נותן לילדיך, שהרי בסופו של דבר גם ההתנהלות של הורה וילד בכל הקשור לדמי כיס היא גם סוג של מסחר, לא?

אני שמח (באמת! לא בציניות) שאינך תומך באלימות ושאינך מתנהג בדרך שתיארת, אבל כמו שדיסקו כתב: אתה סבבה של בחור שהכתיבה שלו, הקריאה, ועיבוד הנתונים של השילוב, פשוט לא עובד טוב.

פורסם
התנצלותך מתקבלת :-P

הכל ברוח טובה. אמנם מתובלת בחופן אלימות פיסית קשה וכשרה, אבל ברוח טובה. :wink:

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה חושב להתנהג כאחרון הבאסטיונרים בשוק? סבבה,

אני חושב שהייתי מאוד ברור שלא אני חושב להתנהג ככה,

כתבתי את זה יותר מפעם אחת, נראה לי שגם אצלך משהו נדפק בעיבוד הנתונים :-P

• תוכן חדש...