Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם הבנק גובב ממני כסף?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נסה ללכת לבנק יהב או בנק קטן אחר שלא גובה עמלות וגם נותן לך ריבית על הפלוס.

איזה בנק נותן ריבית על הפלוס בעו"ש?

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בפועל, לבנק יש בו זמנית לקוחות שמשלמים יותר, וכאלו שמשלמים פחות, על אותו שירות בדיוק. אלו שאכפת להם, ושיש להם כח להתווכח ולאיים לעזוב, מול אלו שאדישים.

אין פה שום דבר חדש או מיוחד לענף הבנקאות.

זה בדיוק מה שמפריע לי, וכמו שאמרת, בכל תחום במדינה הזו (סלולר, הוט \ יס, אפילו קופת חולים).

כל הגופים האלה מחנכים אותנו ומאלפים אותנו להיות אגרסיביים ולהלחם בשיניים על כל שקל, בצעקות, בהרמת כיסאות, באיומים פיזיים- הכל כשר וכמה שיותר אגרסיבי יותר אפקטיבי.

במקום לעודד לקוחות וותיקים שלא עושים בעיות, מעודדים את הבעייתיים ואחרי זה מתפלאים למה צריך ניידת משטרה כדי לגרש לקוח לא מרוצה.

פורסם
, באיומים פיזיים- הכל כשר וכמה שיותר אגרסיבי יותר אפקטיבי.

במקום לעודד לקוחות וותיקים שלא עושים בעיות, מעודדים את הבעייתיים ואחרי זה מתפלאים למה צריך ניידת משטרה כדי לגרש לקוח לא מרוצה.

באמת? הכל כשר? איומים פיזיים? גם בתחנת דלק אתה מאיים כשלא מוכרים לך ליטר דלק במחיר שאתה חושב ששווה לשלם? גם במוסך אתה לא משלם על עבודה אלא רק על חלפים, ואם לא מסכימים איתך אז אתה מאיים על המכונאי או על בעל המוסך?

שיהיה לך בהצלחה בחיים. כשתגדל, תתקשר.

לגבי אותו בחור, לא מדובר בלקוח לא מרוצה. מדובר בחכמולוג כמוך. מאיים. מאיים עלי, על הילדים שלי. כעת הוא יסביר במשטרה את ההתנהגות שלו. שלא יהיו אי הבנות, אף אחד לא מקל ראש בהתנהלות כזו.

אח"כ אתה תשאל לא לא נותנים לך אשראי, ולמה לא מוכנים לתת לך אגורה הנחה, כי למעשה, בעקיפין הבנק אומר לך - "סגור את החשבון ותעבור לאיים בבנק אחר".

I REST MY CASE

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הוא (flytomars ) צודק (למרות שאכן התנהגות אלימה אינה מוצדקת בשום צורה או אופן)

לקוחות טובים ונורמטיבים מקבלים את האות השביעית מהבנק אלא עם יהפכו שולחן על מנהל הסניף.

למה????????????????????????????????

למה, הבנק לא מסמן את הלקוחות הטובים שלו ולא מתקשר ומודיע להם שבאופן חד צדדי הוא פוטר אותם מעמלות?

למה רק כשמאיימים וצועקים?

מכיר את הבדיחה, שכשאתה חייב אלף שקל לבנק אתה לא ישן, כשטייקון חייב מאה מליון שקל לבנק הבנק לא ישן.

חולבים את הקטנים והחלשים ובאים לקראת הטייקונים.

זה צריך להיות להפך גוטה, להפך... כמו מה שכתבתי לך על מדיניות הבנקים בסינגפור.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
באמת? הכל כשר? איומים פיזיים? גם בתחנת דלק אתה מאיים כשלא מוכרים לך ליטר דלק במחיר שאתה חושב ששווה לשלם? גם במוסך אתה לא משלם על עבודה אלא רק על חלפים, ואם לא מסכימים איתך אז אתה מאיים על המכונאי או על בעל המוסך?

לגבי אותו בחור, לא מדובר בלקוח לא מרוצה. מדובר בחכמולוג כמוך. מאיים. מאיים עלי, על הילדים שלי. כעת הוא יסביר במשטרה את ההתנהגות שלו. שלא יהיו אי הבנות, אף אחד לא מקל ראש בהתנהלות כזו.

אח"כ אתה תשאל לא לא נותנים לך אשראי, ולמה לא מוכנים לתת לך אגורה הנחה, כי למעשה, בעקיפין הבנק אומר לך - "סגור את החשבון ותעבור לאיים בבנק אחר".

I REST MY CASE

אם לא היה ברור מההודעה, אני מאלה שלא מתנהגים ככה וכן נדפקים בגלל זה.

אבל אם אני מסתכל על מי ש"מסתדר" - אז כן, נראה שגם איומים פיזיים עובדים.

פורסם
למה????????????????????????????????

למה, הבנק לא מסמן את הלקוחות הטובים שלו ולא מתקשר ומודיע להם שבאופן חד צדדי הוא פוטר אותם מעמלות?

למה רק כשמאיימים וצועקים?

יש איזה קונספט מקובל בעולם העסקי שכנראה ללא מעט מהמגיבים בשרשור הזה קשה לקבל ו/או להבין אותו: תמורת שירות שמקבלים ממישהו, בין אם מדובר בבנק ובין אם מדובר בזונה תאילנדית, נהוג לשלם.

למה שהבנק יחליט לפטור לקוח מתשלום תמורת שירות? מה, האם רק מפני שלקוח עומד בכל התחייבויותיו ואינו טורד את הסניף בבקשות שונות הוא זכאי לפטור מעמלות?

אם תבוא לזונה תאילנדית, תסיים את ענייניך איתה מהר, תדבר אליה בנימוס ובסוף גם תלטף אותה בחמימות, אתה חושב שתשלם פחות?

השורה התחתונה היא שבשני המקרים את השירות קיבלת. זה שהתנהגת יפה זה הנורמה, אתה לא באמת אמור לקבל פרס על זה. או שאולי אתה גם מצפה ממשרד התחבורה לפטור אותך מאגרת רישיון הנהיגה בגלל שאתה נהג זהיר?

אני מצטרף לדיסקו: הבנק שלך לא נותן לך הנחה? יש הרבה מתחרים בחוץ, אולי אחד מהם יסכים לתת. אל תישארו בבנק שלא טוב לכם בו ובטח שאל תתנהגו בכוחניות - זה רק יזיק לכם.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
יש איזה קונספט מקובל בעולם העסקי שכנראה ללא מעט מהמגיבים בשרשור הזה קשה לקבל ו/או להבין אותו: תמורת שירות שמקבלים ממישהו, בין אם מדובר בבנק ובין אם מדובר בזונה תאילנדית, נהוג לשלם.

למה שהבנק יחליט לפטור לקוח מתשלום תמורת שירות? מה, האם רק מפני שלקוח עומד בכל התחייבויותיו ואינו טורד את הסניף בבקשות שונות הוא זכאי לפטור מעמלות?

אם תבוא לזונה תאילנדית, תסיים את ענייניך איתה מהר, תדבר אליה בנימוס ובסוף גם תלטף אותה בחמימות, אתה חושב שתשלם פחות?

השורה התחתונה היא שבשני המקרים את השירות קיבלת. זה שהתנהגת יפה זה הנורמה, אתה לא באמת אמור לקבל פרס על זה. או שאולי אתה גם מצפה ממשרד התחבורה לפטור אותך מאגרת רישיון הנהיגה בגלל שאתה נהג זהיר?

אני מצטרף לדיסקו: הבנק שלך לא נותן לך הנחה? יש הרבה מתחרים בחוץ, אולי אחד מהם יסכים לתת. אל תישארו בבנק שלא טוב לכם בו ובטח שאל תתנהגו בכוחניות - זה רק יזיק לכם.

ברור שעל זה שהתנהגת יפה לא אמורים לקבל פרס, הבעיה היא שמי שמתנהג "לא יפה" והופך שולחנות כן מקבל פרס.

פורסם

לא רצה כלום בחינם, גם על הזונות התאילנדיות אני מתעקש לשלם...אבל, הבנק מרוויח יפה מאוד על "אחזקת ניירות ערך" (הוא סוחב אותם על הגב שלו?), על הריבית מהמשכנתא שלקחתי, מקבל אחוזים על שימוש בכרטיס האשראי שהנפיק לי ועוד ועוד.

לגבות עמלת שורה, דמי ניהול שהם שרותי בסיס, במיוחד על ידי גוף שיודע להרוויח היטב מדברים אחרים, זאת חזירות.

ותרבות המסחרה, צועק תקבל, לוקח דורש מצטרף לתרבות השוק הפט-פןנג שכולם כל כך אוהבים לשנוא אבל מקבלים בשוויון נפש.

סיפרתי לכם שמעבר לים, אפשר ועושים אחרת.

תרצו תלמדו, לא תרצו, נמשיך להתנהל כמו שאנחנו רגילים אוהבים.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

לשני המגיבים שמעלי:

דיסקו היטיב לענות לשניכם על הטענות שהעליתם, אלא שתגובותיכם מבהירות באופן שאינו משתמע לשתי פנים שאו שלא טרחתם בכלל לקרוא את תשובתו או שקראתם ולא הבנתם מה אתם קוראים. אני מציע לכם לחזור ולקרוא בעיון את תגובותיו ולנסות להבין את משמעות הדברים שכתב מכיון שאינני מתכוון להסביר שוב את אותם הדברים שהוא היטיב להסביר.

אבי, אינני יודע כמה זמן אתה נמצא בחו"ל אבל עמלת שורה זה משהו שכבר שנים אינו קיים בארץ. יש עמלת מינימום חודשית, שמאפשרת לך לבצע מספר פעולות בחשבון ללא עלות נוספת. אם עברת את העלות הזאת, אתה תשלם - כמה קל ככה פשוט.

ומה שעוד יותר קל ופשוט הוא שאם אתה באמת משתמש "כבד" בחשבון ופונה לסניף בבקשה לקבל הנחה, הסיכוי שהסניף יעתר לבקשתך, ולו באופן חלקי, הוא סביר למדי. אם אתה גם אדם נחמד ואינך נחשב ללקוח בעייתי, הסיכוי אפילו משתפר.

מי שסוחר בני"ע ורוצה לחסוך את העמלות הגבוהות של הבנקים יכול לפנות לבית השקעות. בינתיים המצב הוא שהציבור מצביע ברגליים ונשאר בבנקים על אף שהאפשרות לעבור קיימת, אז מדוע שהבנקים יוזילו את העמלות שהם גובים על ני"ע?

מעבר לים מתנהלים אחרת בהרבה תחומים. מספיק לקרוא את השרשור של ההוא עם האבארט פונטו שרצה להגדיל ג'אנטים וסמל"ת סירבו לאשר לו כדי להבין שבחו"ל מאוד שונה ממה שהולך פה, אבל כל זמן שאני חי פה, מה שקורה בחו"ל כלל אינו רלבנטי אלי אז חבל על הדיון.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לגבי הנחות בעמלות - אני מן החנונים שלא יודעים לעמוד על שלהם ובודאי לא הופך שולחנות. אבל את עלות הטיפול בנירות ערך צמצמו לי ב-75% לאחר בקשה במשפט שקט אחד. וגם הבן שלי קיבל את אותה הנחה למרות שהוא חייל סדיר והחסכונות שלו הם כמה לירות שהרויח מעבודות מזדמנות במהלך השנים, וגם מצאו כל מיני פטנטים כדי לצמצם עמלות אחרות. הכל רק עניין של רצון טוב מצד הפקיד והבנה שעמלה שתצומצם בפינה אחת תחזור בפעולה אחרת.

לגבי הבריונות בבנק: בדיוק כמו הבריונות בכביש. פועל פעם, פועל פעמיים, בסוף נתקלים באיזה דיסקו בבנק או באיזה שוטר שמבין עניין והחגיגה נגמרת.

הדבר היחיד שנכון האו שאכן כסף מביא כסף - אבל יש בכך הגיון. לאחרונה לקחתי הלואה. קיבלתי הצעה מסויימת, אבל כאשר הגעתי לממשה והוכנסו נתוני השכר שלי ואחוז הלואה ממחיר הדירה שנרכשה ההצעה השתפרה, כיון שהמערכת זיהתה סיכון נמוך לאי עמידה בהחזרים. כדאי לכם לעבור קצת על שרשורי המשכנתא שרצים בפורום זה בחודשים האחרונים ותבינו איזה סיכון הבנק לוקח בהלואות שהוא מעניק ללא מעט לקוחות ותבינו את הריבית שהוא דורש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש לי סיפור דומה לשלך.

הייתי לקוח של דיסקונט שנים לפני הגיוס, במהלך השירות שלי לא לקחו ממני עמלות, איך שהשתחררתי התחיל לי בלאגן, עמלות פה ועמלות שם, כל פעם שהלכתי היה הסבר להכל אבל אף פעם לא הצלחתי להבין על מה לוקחים לי כל כך הרבה עמלות.

התיישבתי בבנק והסברתי לנציגה הנחמדה שאני חייל משוחרר שבסך הכל מחפש לחסוך, קיבלתי פרצוף עקום ושלחו אותי הביתה.

נכנסתי לבנק הפועלים ממול, פשוט אמרתי את אותם המילים בדיוק, חייל משוחרר, מכניס משכורת חודשים קבועה, רק רוצה לחסוך.

הנציגה הפעם חייכה ונתנה לי שנתיים ללא עמלות עובר ושב.

מאז אני שם ומאושר.

פורסם
זה בדיוק מה שמפריע לי, וכמו שאמרת, בכל תחום במדינה הזו (סלולר, הוט \ יס, אפילו קופת חולים).

כל הגופים האלה מחנכים אותנו ומאלפים אותנו להיות אגרסיביים ולהלחם בשיניים על כל שקל, בצעקות, בהרמת כיסאות, באיומים פיזיים- הכל כשר וכמה שיותר אגרסיבי יותר אפקטיבי.

ממש לא מסכים. הגופים לא מחנכים אף אחד להיות אגרסיבי - להפך, "מרדימים" את הלקוחות. זה האינטרס שלהם.

דוגמאות? "מגה בעיר" מוכרת את אותם המוצרים כמו "מגה בול" אבל במחירים גבוהים בהרבה. לפעמים המרחק בין הסניפים הוא דקות נסיעה בודדות. אז לםה? מי שלא אכפת לו, מתעצל, ממהר, שישלם יותר.

תחנות הדלק מוכרות אותו מוצר בדיוק, המיוצר באותו בית זיקוק - במחירים שונים מאוד. למה? כי גם לתחנות היקרות לא חסרים לקוחות. מי שאכפת לו יחפש תחנה זולה. מי שלא, יכנס לתחנה הראשונה שבדרכו.

אותו המוצר מאותו היצרן נמכר לפעמים במותגים שונים, כולל "מותגי הבית" של רשתות, במחירים שונים מאוד. מי שמעדיף מותג יקר שישלם יותר על אותו מוצר.

גם חברות הסלולר החדשות (מפעילים וירטואליים, ולא רק וירטואליים) מוכרים את אותו המוצר/שירות במחירים נמוכים יותר.

לסיכום, אפליית מחירים היא כלי מרכזי של חברות מסחריות מודרניות להגדלת הרווח. אנחנו, הצרכנים, צריכים להיות ערנים ולהשתמש בידע ובכח המיקוח שלנו. אף אחד לא צריך להיות אגרסיבי או אלים. מ ק ס י מ ו ם אסרטיבי.

:turn-l:
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אוקיי, אולי הגזמתי עם ההתנסחות שלי וכנראה יצאתי לא מובן בעליל אם משתמע שאני מעודד התנהגות אלימה מכל סוג שהוא.

כל מי שמכיר אותי יודע שאני ההפך הגמור, אבל ההתרשמות שלי- וזו התרשמות, לא משהו שניתן לויכוח אלא התרשמות סובייקטיבית שלי - היא שאכן צריך להיות "אסרטיבי" בשביל לקבל תנאים טובים, כאשר הפרשנות של הישראלי הממוצע לאסרטיבי נעה על כל טווח הספקטרום, החל מ"בקשה במשפט שקט אחד" וכלה בהפיכת שולחן והזמנת ניידת.

אותו אדם שהניידת הוזמנה בשבילו טעה- זה ברור- אבל צריך להתחיל לחשוב למה הוא חשב שההתנהגות שלו הייתה נכונה, כי מהסתכלות סביב- אלה המסרים שמועברים מכל נותני השירות למינהם.

לגבי יצירת נאמנות אצל הלקוח- אם זה אצל הבנקים או חברות הסלולר שפועלות באותה שיטה- מפתים את הלקוחות בפטורים מעמלות, חצי שנה חינם וכן הלאה וכן הלאה, לא מעודדים את הלקוחות הוותיקים ואחרי שנה שנתיים אנחנו מקבלים את כל הפרמשטק וצריכים להתווכח על כל עמלה וחיוב מיותר. האם זו התנהלות נכונה? מי אני שאתווכח עם קובעי המדיניות של הבנקים והחברות הגדולות. האם זה יוצר מרמור אצל הלקוח הפחות אסרטיבי (ראה לעיל)? כן, ועוד איך. האם זה נותן הצדקה מוסרית לקחת מזקנים עריריים עשרות שקלים על "פאן טון" בטלפון ושירות רינגטונים רק בגלל שהלקוח לא ערני מספיק בשביל לבדוק כל חודש את כל החשבוניות שלו ורואה על מה הוא משלם? לפי כל התגובות שמעלי, כנראה שכן.

גם בתחנת דלק אתה מאיים כשלא מוכרים לך ליטר דלק במחיר שאתה חושב ששווה לשלם? גם במוסך אתה לא משלם על עבודה אלא רק על חלפים, ואם לא מסכימים איתך אז אתה מאיים על המכונאי או על בעל המוסך?

לגבי אותו בחור, לא מדובר בלקוח לא מרוצה. מדובר בחכמולוג כמוך.

אדוני בכלל לא מכיר אותי, וכבר מרשה לעצמו לקרוא לי חכמולוג ולהחליט שאני מאיים על אנשים ולא משלם לנותני שירות ומשווה אותי לבנאדם שמאיים לך על המשפחה שלך? אני חושב שהתנצלות תהיה במקום.

פורסם

אני לקוח של הבינלאומי, בנק לא כל כך אטרקטיבי אבל זה הבנק שפתחתי בו חשבון בכיל 18, כי זה הבנק עם התורים הכי קצרים בקריית גת (בפועלים ובטפחות אתה תמצא את עצמך מתייבש בתור).

בצבא היה לי פטור מעמלות, שהתחלתי לימודים, ההטבה היחידה שהם הציעו לי זה 50% הנחה על כל העמלות.

כל הבנקים האחרים ניסו להציע לי פטור מעמלות ודברים שלא מעניינים אותי, כמו הלוואות או מענק עלוב שמוצע לך אם בזבזת הרבה באותו חודש.

אני לא נחשב "לקוח כבד", בגלל שאני סטודנט אני לא מכניס משכורות גבוהות, אבל מאוד מחושב, משתדל להוציא פחות ממה שאני מכניס באותו חודש, עובד עם מסגרת מצומצמת בכרטיס אשראי כדי לא לחגוג איתו ויכול לספור על עף יד אחת את הפעמים שהייתי במינוס.

שרציתי פטור מעמלות פשוט נכנסתי למנהל סניף והסברתי לו בנועם (בלי צעקות או הפיכת שולחנות) שבנקים אחרים מציעים לי פטור מלא מעמלות.

בלי ויכוח החליטו להביא לי פטור מעמלות עם קאטץ', כל חצי שנה צריך להביא להם אישור לימודים, כי אם לא זה מתבטל.

אחרי התואר אני יעשה סבב בנקים כדי לראות אם אפשר להמשיך לפתוח חשבון בלי עמלות ואז נבקש את זה מהבנק שלי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

בנק לאומי החזירים גבו ממני עמלת בסך 45~ ש"ח על טופס ניהול חשבון ו52 ש"ח על חריגה של 3.24 ש"ח מהמסגרת של ה1,000 ש''ח שלי.

בנקים זה עם מנוול.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)

• תוכן חדש...