Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משפחתיות במבחן - תהיות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

כמידי בוקר אני עושה רפרוף מהיר בפורום בחיפושי אחרי פוסטים טובים. הבוקר שמחתי לראות את המבחן המשולש ל 3 מול הקורולה והאוקביה. אין ספק שמדובר בשילוש הכי חם היום בשוק..

עד היום התפרסם מבחן משווה אחד שהיה שטחי מידי, מבחן שכתבו אותו בחיפזון מסויים, והציפייה למבחן רציני סקרנה אותי (ולדעתי זו הסיבה שמגזין אוטו מעקב לנו את גיליון אוק'..).

אחרי קריאת המבחן התאכזבתי, ולא בגלל התוצאה - אלא בגלל התוכן.

למשל לא היה זכר לנוחות הנסיעה, נושא חשוב ברכב בעל לחשוקים 18" (בתור אחד שנוסע ברכב עם 17" ומרגיש כל גרגיר), מה גם שהאוקטביה לא קיבלה קומפלמנטים בנושא זה במבחני סולו. פספוס.

בסעיף הדימני יש כמה מילים, אך עדיין לא משהו שייתן לקורא התמים תמונה נכונה על המתחרות - מה שהבנתי מחיבור הנתונים זה שהקורולה גרועה..

ואם כבר מדברים על בעיות אמינות, אז מה עם פוטנציאל התקלות העתידי של הסקודה?? נו באמת!!

ולמה אין זכר לזה שהקורולה נמכרת עם ת"ה ידנית בעלת 6 הילוכים מה שמקפיץ את הציון הכולל שלה לשמיים.. בסה"כ מדובר בפורום אוהבי רכב ונהיגה..

הייתי מצפה למבחן יותר מפורט שכולל יותר אינפורמציה השוואתית ולא רק גלרית תמונות ומפרטים טכניים..

Mazda CX5

Škoda FABIA

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ואם כבר מדברים על בעיות אמינות, אז מה עם פוטנציאל התקלות העתידי של הסקודה?? נו באמת!!

אתה מכיר מבחן אחד בעולם בו מתייחסים לבעיות אמינות עתידיות?

נו, באמת...

ולמה אין זכר לזה שהקורולה נמכרת עם ת"ה ידנית בעלת 6 הילוכים מה שמקפיץ את הציון הכולל שלה לשמיים... בסה"כ מדובר בפורום אוהבי רכב ונהיגה...

זה נראה לך מבחן למכוניות לחובבי נהיגה, כך שקיומו של גיר ידני צריך להשפיע על הציון?!

כאילו, אם לקורולה היה גיר ידני, זה הופך אותה למכונית לחובבי רכב?

ושוב, אתה מכיר מבחן דרכים בעולם שהיה מתייחס לאפשרות הזו כמוך?

מילא אם היו בוחנים את הגירסא הידנית, אפשר היה להתייחס לזה כפרמטר, אבל לתת ציון על אופציה שאיננה במבחן?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אתה מכיר מבחן אחד בעולם בו מתייחסים לבעיות אמינות עתידיות?

נו, באמת...

לא ולא, אבל לדבר על בעיות בפורד פוקוס כשבפורום יש כמות נכבדת על תלונות דומות (ויותר גרועות) בוואגיות זה ממש לא לעניין!

זה נראה לך מבחן למכוניות לחובבי נהיגה, כך שקיומו של גיר ידני צריך להשפיע על הציון?!

כאילו, אם לקורולה היה גיר ידני, זה הופך אותה למכונית לחובבי רכב?

ושוב, אתה מכיר מבחן דרכים בעולם שהיה מתייחס לאפשרות הזו כמוך?

מילא אם היו בוחנים את הגירסא הידנית, אפשר היה להתייחס לזה כפרמטר, אבל לתת ציון על אופציה שאיננה במבחן?

שלושת הרכבים לא מיועדים לחובבי הנהיגה, בטוח לא כשמדובר באוקטביה עם מתלה אחורי מיושן, אבל אם כבר מכונית משעממת ויעילה, אז הקורולה הידנית המאובזרת נמכרת במחיר זול באלפי שקלים חשובים ונותנת בונוס בביצועים ובצריכת הדלק, ולהזכירך - ת"ה ידינית כבר לא קללה..

אני חיובי בדר"כ, ומפרגן ברמות. אבל מפורום כזה מקצועי אפשר לצפות ליותר..

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

תחפש בפורום DSG ואז תחזור ותגיד שמדברים רק על פוקוס.

או בגירסה מקוצרת - אתה לא יודע על מה אתה מדבר.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
שלושת הרכבים לא מיועדים לחובבי הנהיגה, בטוח לא כשמדובר באוקטביה עם מתלה אחורי מיושן, אבל אם כבר מכונית משעממת ויעילה, אז הקורולה הידנית המאובזרת נמכרת במחיר זול באלפי שקלים חשובים ונותנת בונוס בביצועים ובצריכת הדלק, ולהזכירך - ת"ה ידינית כבר לא קללה..

אני חיובי בדר"כ, ומפרגן ברמות. אבל מפורום כזה מקצועי אפשר לצפות ליותר..

לא ענית בכלל לסוגיות שהעליתי, במקום זה העלית סוגיות חדשות. אז אני אנסה לשאול שוב, באופן יותר מסודר:

1. האם צריך לבחון רכבים כאלו בפריזמה של חובב רכב בכלל? [בטענות מהקוריות שלך טענת שכן]

2. האם הקורולה הידנית נבחנה?! לא. למה לשקלל את הפרמטרים שלה במבחן השוואתי?

3. אני שואל שוב, האם אתה מכיר מבחן דרכים בו מתייחסים לאמינות עתידית של דגם חדש? האם התייחסות כזו רצינית?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בעקבות השרשור קראתי את הכתבה בנסיון להבין את הביקורת.

הבנתי כך:

המבחן לא ארוך אך תכליתי ומלמד.

המבחן עוסק בזמן הווה ועבר. הוא אינו צופה פני עתיד אם כי לגבי הסקודה ישנו אזכור עדין, כראוי.

המבחן עוסק בשלוש מכוניות בנות השוואה. ככזה הוא אינו מתיימר לתת מידע על מכונית רביעית- ידנית.

המבחן אינו מתעכב על איכות נסיעה לקויה, כנראה שאין נוחות נסיעה לקויה.

פורסם

1. האם צריך לבחון רכבים כאלו בפריזמה של חובב רכב בכלל? [בטענות מהקוריות שלך טענת שכן]

2. האם הקורולה הידנית נבחנה?! לא. למה לשקלל את הפרמטרים שלה במבחן השוואתי?

3. אני שואל שוב, האם אתה מכיר מבחן דרכים בו מתייחסים לאמינות עתידית של דגם חדש? האם התייחסות כזו רצינית?

אני אענה על השאלות האלה, מנקודת המבט שלי:

1. כשבוחנים כל רכב צריך לבחון אותו גם בכביש מפותל, ולא רק בגלל עניין "חובבי הרכב" אלא גם בתור עניין בטיחותי. כמו שאתה יודע, אחיזה והתנהגות זה עניין בטיחותי. מעבר לזה, תמיד יהיה נחמד להרביץ כמה שורות על ההתנהגות ועל פוטנציאל ההנאה, גם ברכבים שלא הכי מיועדים לזה. כמו כאן למשל. יש הרבה חובבי רכב שצריכים לקבל החלטה גם מהראש ולא רק מהלב (נגיד ויש משפחה, קיבלו מהעבודה, סתם בא להם רכב משפחתי עם ערך מוסף...). אותם חובבי רכב ונהיגה יקראו את מבחן הדרכים הזה (כי הם צריכים משפחתית) ויראו שאחת מהן מציעה גם יכולות דינאמיות גבוהות והיא יכולה גם להיות מהנה לנהיגה. זה יכול לשנות את הבחירה שלהם, כי בסך הכל מדובר ב-3 מכוניות טובות לגמרי שהבחירה בהן תלויה בעיקר בהעדפות אישיות של הרוכש הפוטנציאלי. בקיצור - מבחן ליכולת דינמית ואחיזה חייב להיעשות בכל רכב. להוסיף כמה שורות מהצד של חובבי הרכב תמיד יהיה נחמד.

2. צודק לגמרי. אין צורך להזכיר את הקורולה הידנית כאשר בוחנים בכלל את האחות האוטומטית ועוד במבחן השוואתי. אפשר לציין אבל שיש לה גרסה כזו, סתם בשביל שיהיה. לא חייב.

3. קראתי את המבחן הזה וראיתי שהם הזכירו את הבעיות בפוקוס ואמרו בדיוק כך:

הפוקוס החדשה ירדה מגדולתה לאחר שהשמועות על הבעיות בגיר והבעיות בדוושת הבלם התפשטו בקצב מהיר ונודעו בתקשורת

לפי איך שאני רואה את זה, אם כבר מבהילים את רוכשי הפוקוס הפוטנציאליים בשל בעיות אמינות, למה לא להזכיר שהבעיות האלה צצות גם ב-DSG7 שיש באוקטביה. אולי הוא שופר ואולי לא, אבל מבחינת תלונות גם לוואגיות לא חסר וגם הבעיות שלהן נודעו בתקשורת. אז למה להזכיר רק את הבעיות בפוקוס, שלא נבחנת כאן, בזמן שהאוקטביה ש"זוכה" למוניטין אמינות לא יותר טוב - כן נבחנת? זה מה שלא הבנתי.

פורסם

קשה לרצות את כולם, בוודאי כשמדובר במבחן קצר יחסית שבוצע בזמן קצר יחסית ובאמצעים דלים יחסית. אבל במקרה הזה הייתה לנו ברירה בין לא לפרסם בכלל לבין לפרסם את הגרסה שלנו למבחן, לטובת אלו שפספסו את המבחן שפורסם בידיעות אחרות של שבת. ברור שאפשר היה לפרט יותר ואפשר היה להיכנס לעוד פינות ואפשר גם היה לא לפרסם כלום וזהו.

הטויוטה הידנית לא הוזכרה כי היא לא רלוונטית, לדעתי, למבחן שמדבר על משפחתיות אוטומטיות. האמת היא שלצערי היא לא רלוונטית בכלל השוק המקומי והמספרים הנמוכים בהם היא נמכרת (או ליתר דיוק, לא נמכרת) מעידים על כך שגם ללקוח הישראלי היא לא ממש אלטרנטיבה.

בעיות האמינות של הגיר של הפוקוס הוזכרו בפסקה הראשונה, כניסיון להסביר כיצד הפכה המכונית המשפחתית הנמכרת ביותר בישראל by far למכונית זניחה ולא רלוונטית בפרק זמן של פחות משנה. אם תקרא את הפסקה שמדברת על האוקטביה תראה שגם שם הוזכרו בעיות האמינות, אם כי אני מסכים שבפחות פירוט.

ניסיתי להזכיר גם את עניין חווית הנהיגה והתנהגות הכביש למרות שזה לדעתי משני כשמדובר ברכב משפחתי אוטומטי. אף אחד מהרכבים הללו לא מציג אחיזת כביש שהיא ברמה של סכנת בטיחותית ולא זכור לי שנתקלתי בשנים האחרונות ברכב שהיה אפילו קרוב לזה (אולי חוץ מסאנגיונג אקטיון ספורט דור קודם בלי ESP). אבל אין ספק שזה שווה אזכור ולכן ניסיתי לתת לזה מקום של כמה משפטים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא הבנתי, בלי להתייחס לבעיות כאלו ואחרות, הפורד פוקוס היא מכונית"זניחה ולא רלוונטית"?

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

אני אתייחס לשאלה שלך בשני אופנים -

ברמת המכירות, בחודש ספטמבר האחרון נמסרו כ-250 רכבי פורד פוקוס מהדגמים השונים לעומת קצת פחות מ-2000 קורולות חדשות. אז נכון שזאת תחילת הדרך של הקורולה והכל יכול להשתנות וברור שחודש אחד לא מרמז על כלום והכל יכול להיות בעתיד כי אחד מאיתנו לא נביא - אבל המספרים האלו אומרים משהו.

ברמה הטכנית, לפוקוס אין הרבה מה להציע בהשוואה למשפחתיות מהדור החדש שנבחנו כאן. לא במרווח פנים, לא בביצועים, לא באבזור, לא בגודל תא המטען. אולי בהתנהגות הכביש, אבל גם שם צפוי לה פייט הוגן מצד המאזדה 3.

אז זניחה אולי לא. בטח שלא לאור העובדה שהיא מכרה יפה מאוד בשנה האחרונה ויש מסה מספיק גדולה של רכבים על הכביש כדי שהרכב הזה לא יהיה זניח בארץ גם בעוד 30 שנה כשנתחיל לחפש אותה כרכב אספנות. אבל קשה לי לראות כיצד היא מתמודדת ראש בראש מול המתחרות החדשות יותר ויוצאת כשידה על העליונה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הפוקוס עשתה קופה יפה מאוד לפורד בכל העולם (המכונית הנמכרת ביותר ב-2012), אבל לפחות בישראל, מול הקורולה החדשה פשוט אין לה סיכוי. המכונית חייבת מתיחת פנים ותוספת אבזור על מנת להשאר תחרותית (וכן טיפול נחוש בסיפורי האמינות).

בכלל, לא רק פורד, אלא גם סקודה, יונדאי, קיה ואחרים צריכים להזיע כעת שטויוטה התאפסו על עצמם (אחרי הדגם הקודם הלא ממש מדהים) וביחד עם המוניטין המאוד חזק שיש לשם "קורולה" בארץ, יש להם קלף מנצח, למרות המחיר (שלא מפתיע - היבואן תמיד תמחר את הקורולה קצת מעל מתחרות עם רמת אבזור דומה).

התנהגות כביש - ממש מעניין את רוכשי הרכב. בטח לא את חברות הליסינג וגם לא 95% מהרוכשים הפרטיים בכוח של הקורולה. קורולה עם גיר ידני? למורי נהיגה. לא אתפלא אם ימכרו בארץ יותר 4C מאשר קורולות ידניות לשוק הפרטי.

פורסם

א. מצחיק, הסקודה נראית כמו ראפיד מוגדלת, והמזדה כמו 6 מכווצת :-)

ב. הג'טה באמת לוקה בתת-אבזור ולא רלבנטית, על אף ה"סמל". פשוט עלבון. (בלי קשר, זו אחת הסיבות שביטלתי הזמנת גולף 122)

ג. יש בעיה עם הניסוח (בסקודה): "במצב Sport התקזז הפער והקורולה נשארה מאחור". או שהפער התקזז או שהקורולה נשארה מאחור... ביחד זה לא עובד :-)

מעבר לזה - כיף לקרוא. ממוקד לעניין, קליט, ונקרא במהירות. גם פסקת המסקנות נהירה וברורה. כה לחי!

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

הקורולה קצת מכוערת עכשיו שאני רואה אותה הרבה על הכביש, היא מכוערת בעיקר בצד ובעיקר בצבעים הליסינגים, אני מעז להגיד שהקורולה 2012- עם חישוקים למשל הייתה יותר יפה.

בכל מקרה, כחובב טויוטה, אני חייב לומר שהגיר הרציף גם עלול לעשות בעיות מתישהו, לא ככה?

פורסם

בכל מקרה, כחובב טויוטה, אני חייב לומר שהגיר הרציף גם עלול לעשות בעיות מתישהו, לא ככה?

לאו דווקא. ברובר הוא עשה בעיות, בסובארו פחות...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מבחן יפה ממוקד ומאד רלבנטי ותודה שפרסמת׳ם אותו כי לא קראתי את עיתון ידיעות אחרונות :-)

דבר ראשון אני חייב לציין שהמאזדה 3 פשוט רכב יפיפה בייחוד בצבע אדום, לפחות בתמונות ובהפרש ניכר מכל רכב אחר בקטגוריה והדבר בולט במיוחד מול האוקטביה שעיצובה פשוט עגום בצורה מיוחדת- סקודה התעלו על עצמם בפעם, לקורולה פרופורציות טובות ומראה יפה בתמונות ואולם איכשהו במציאות היא נראית שגרתית מאד.

במבחן נבחנו הגרסאות לציי הרכב והליסינג, שלא רלבנטיות ללקוח הפרטי. ללקוח הפרטי מוצעת המאזדה 3 בגירסת ה- 2 ליטר ברמת אבזור אקטיב במחיר מאד אטרקטיבי, של 133 אלף ש״ח, דהיינו הפרש של כמה אלפי ש״ח בלבד מהגרסאות הנ״ל שנבחנו של האוקטביה והקורולה ובגירסה זו היא כבר מציעה ביצועים עדיפים משמעותית על המתחרות הנ״ל וצריכת הדלק לא צריכה להיות גבוהה יותר משל גירסת ה- 1.5 ליטר וייתכן שצריכת הדלק שלה בפועל תהיה אפילו נמוכה מזו של מנוע ה- 1.5 לאור כך שיהיה צורך פחות לאמץ אותה בתנאי אמת יומיומיים.

גירסת ה- 2 ליטר הנ״ל של המאזדה משנה את המשוואה בצורה די משמעותית מבחינת יחס עלות- תמורה- ביצועים.

ברור שהמגרעות של המאזדה 3, של מרווח פנים ותא מטען מצומצם יותר עדיין ישארו ולכן היא עדיין פחות תתאים כרכב למשפחה מהמתחרות הנ״ל, אבל בתור רכב לזוג או אדם בודד ואני מכיר ורואה מספיק זוגות של אנשים מבוגרים ללא ילדים או אנשים בודדים שקונים משום מה רכב משפחתי בתצורת סדאן, אין למגרעות אלה משמעות ולהם אולי היא תהיה עדיפה, שוב בגירסת ה- 2 ליטר.

אין ספק שהאוקטביה היא הרכב המשפחתי הטוב ביותר ובייחוד ללקוח הליסינג בגירסת הליסינג שנבחנה, בה אין משמעות לרמת האמינות וירידת הערך. ואם בוחנים את הגירסה הבכירה שלה עם מנוע ה- 1.4 ליטר החדש ברמת האבזור הגבוהה במחיר של כ- 145 אלף ש״ח המיועדת ללקוח הפרטי בעיקר, מדובר בגירסת פיצוץ שאין לה מתחרות בקטגוריה. בגירסת הסטיישן שצפויה להגיע לישראל היא תהיה בודדה בצמרת.

בסיכום לדעתי יוצא שהאוקטביה היא הבחירה הנכונה למשפחה בכל גירסה שלה למעשה, המאזדה 3 בגירסת ה- 2 אקטיב צפויה להיות רכישה טובה מאד לחלק מהלקוחות ויוצא שהקורולה נופלת בין הכסאות למרות שמדובר ברכב טוב מאד, אבל היא תתאים כמובן ללקוחות הפרטיים השמרניים שלא יעזו להתקרב למותגים אירופאים ויש הרבה כאלו.

נ.ב: כל גרסאות הסדאן הנ״ל לדעתי מיותרות, למי שצריך רכב משפחתי עדיפות גרסאות סטיישן, למי שלא צריך תא מטען גדול עדיפה גירסת האצ׳בק שימושית ויש גם את הג׳יפונים החדשים הקטנים שמהווים אופציה מעניינת יותר בהיבטים מסוימים.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...