Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משפחתיות במבחן - תהיות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קשה לי להסכים עם הקביעה שהסיבה לירידת המכירות של הפוקוס הן השמועות על הגיר והבלמים. (למרות שהניסוח רק מציין שזה קרה אחרי הפרסומים. מה שיכול להיות עובדתית נכון. אבל לא מוכיח שזו הסיבה)

- לא מאמין שלמישהו יש נתונים שמעידים שזו העובדה לירידה במכירות. יכולות להיות סיבות אחרות גם. אבל עובדה זו לא. מקסימום השערה.

- ואם כך, הצגת הדברים בצורה כזו, מעבר להיותה לא מקצועית יש בה טעם לפגם.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
הפוקוס עשתה קופה יפה מאוד לפורד בכל העולם (המכונית הנמכרת ביותר ב-2012), אבל לפחות בישראל, מול הקורולה החדשה פשוט אין לה סיכוי. המכונית חייבת מתיחת פנים ותוספת אבזור על מנת להשאר תחרותית (וכן טיפול נחוש בסיפורי האמינות).

עוברת מתיחת פנים בסוף השנה / תחילת שנה הבאה. בכל הקשור לעיצוב החיצוני - הוורסיות הרגילות יקבלו פרונט כמעט זהה לזה של וורסית ST הנוכחית (טרום המתיחה), עם החזית סטייל "אסטון מרטין". בכל הקשור לעיצוב הפנימי - הגרמנים טוענים כי תא הנוסעים יהיה שונה לחלוטין (בצורה קיצונית) ויהיה דומה יותר לזה שנמצא במונדיאו החדשה. יחד עם המתיחה, הפוקוס תקבל את מערכות ההתראה השונות (סטייה מנתיב / קרבה לרכב מלפנים / שטחים מתים וכו') כציוד תקני מרמת הגימור הבסיסית - יחד גם מערכת שמע עם מסך מגע וכו'.

בכלל, לא רק פורד, אלא גם סקודה, יונדאי, קיה ואחרים צריכים להזיע כעת שטויוטה התאפסו על עצמם (אחרי הדגם הקודם הלא ממש מדהים) וביחד עם המוניטין המאוד חזק שיש לשם "קורולה" בארץ, יש להם קלף מנצח, למרות המחיר (שלא מפתיע - היבואן תמיד תמחר את הקורולה קצת מעל מתחרות עם רמת אבזור דומה).

עם כל הכבוד למאמץ ולהתקדמות שהציגו טויוטה עם הקורולה החדשה, פורד וקונצרן VAG ממש לא צריכים לחיות בחשש - לפוקוס יש חסרונות מול הקורולה וההפך. כנ"ל לגבי האוקטביה / גולף / לאון מול הקורולה / אוריס. אני כרגע לא לוקח בשיקול את ה"תדמית" או היבואן, אלא אך ורק את המוצר עצמו על שלל האיכויות שלו. בנוסף, אני די בטוח שגם לפורטה אין במה להתבייש - קיה מציגה התקדמות נהדרת עם השנים, עם מוצרים טובים, מחיר אטרקטיבי ואחריות נרחבת (7 שנים).

התנהגות כביש - ממש מעניין את רוכשי הרכב. בטח לא את חברות הליסינג וגם לא 95% מהרוכשים הפרטיים בכוח של הקורולה. קורולה עם גיר ידני? למורי נהיגה. לא אתפלא אם ימכרו בארץ יותר 4C מאשר קורולות ידניות לשוק הפרטי.

מכר שלי רכב קורולה חדשה - כן, אין ספק שהיא קפיצת מדרגה מהותית והיא בהחלט אופציה ששווה לשקול (אם התיבה לא מעיקה עליך). הוא שקל את ה-3 החדשה והאוקטביה (לאחיו יש סופרב 1.8TSI), אך ויתר מסיבות מחיר והעדפות אישיות.

לגבי הפוקוס VS קורולה, לקורולה יתרון בצד התדמיתי, מרחב הפנים, הנדסת האנוש ואולי גם ביחידת הכוח (לא נהגתי בה עדיין). מנגד, הפוקוס (בוורסיות המאובזרות, לא הליסינג) עדיין מאובזרת להפליא, ללא ספק מהנוחות בחבורה (ואני לא מדבר על המושבים אלא על איכות הנסיעה עצמה) וללא צל של ספק המהנה ביותר שבנמצא. מנגד, יש גם חסרונות - המרחב פנים הקלסטרופובי והמצומצם, תא המטען הלא מבריק, הנדסת האנוש המעט הזויה ולא ברורה תחילה והגיר הרובוטי שהדעות לגביו שנויות במחלוקת.

לכל אחת מהן יש את היתרונות והחסרונות שלה על פני השנייה. השאלה היא מה אתה מחפש כקונה פוטנציאלי. זה לא הופך את הקורולה למוצר טוב יותר - או ההפך. כל אחד יבחר במה שלטעמו ולצרכיו עדיף. מי שיבחר בקורולה כמשפחתית עדיפה למשפחה - אבין אותו לחלוטין. מי שיבחר בפוקוס כי הוא מחפש יותר בסעיפי ההתנהגות והנוחות תוך כדי הידיעה על המגרעות - גם אותו אבין לחלוטין.

אני אישית מוכן להתפשר על המרחב פנים / תא המטען (או לקנות את גרסת הסטיישן למשל) והנדסת האנוש הזויה (שכבר למדתי לחיות איתה) - ולקבל את הפלוס שהיא מעניקה בכבישים המפותלים, או את העובדה שהיא נוחה ונעימה עד מאוד - על שברי ושאריות האספלט שלנו. בסופו של יום - המקסימום נוסעים שמתלווים אלי הוא 2, כך שאין שום בעיות "מרחב". מספר פעמים בשנה היא מובילה 2 מזוודות גדולות, 2 טרולים ותיקי ידי - גם את זה היא עושה בצורה סבירה בהחלט, כך שאותי אישית היא מספקת.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

פעם ראיתי איזה כתב רכב בחו"ל כותב שכבתי רכב מקבלים את הרכבים לזמן קצר, אז הם רושמים ש-X דורש הסתגלות וזה חסרון (ע"ע שליטה על המערכת במאזדה 3), אבל אחרי אותה תקופת הסתגלות (בדרך כלל קצרה מאוד), מגלים לרוב שזו שיטה הרבה יותר נוחה ממה שהתרגלנו. במקרה הזה זה גם בטיחותי, כי אחרי שהיד כבר תכיר את הכפתורים והגלגלת, אז לא רק שהנהג לא יצטרך למתוח את היד לכיוון המסך, אלא רק להוריד אותה, אך גם לא יצטרך להסתכל אפילו על המסך בחלק מהפעולות.

חוץ מזה, חסרים לי נתוני צריכת דלק ובאיזה תנאים הושגו, למרות שיש התייחסות לצריכת דלק לאורך המבחן. והטבלה לפי מה שנראה לא תואמת את הדגמים שקיבלתם למבחן.. כמו כן אין התייחסות לנוחות המושבים ונוחות הנסיעה.

עד כאן הטענות. :lol:

פורסם

לגבי תיבות הילוכים.

ככל שהטכנולוגיה חדשה יותר האיכות באופן טבעי נמוכה יותר.

תיבות רציפות קיימות בשוק הרכב מעל 30 שנה - טכנולוגיה מוכחת ואמינה כרגע.

תיבות דו מצמדיות - כ 10 שנים, פחות אמינות.

בנושא דו מצמדיות:

של VAG הם יצור עצמי - היצור עבר לסקודה לכל הקונצרן בשנה אחרונה:

Since October 2012, it has been producing the direct shift transmission DQ200 with dual clutch (DSG) for the Volkswagen Group. Together with the Volkswagen Group, the Czech manufacturer invested about 170 million EUR in the preparation of the plant for DSG production.

כתוצאה מכך התיבות של VAG הם החלקות ביותר והאמינות ביותר (תודה ללקוחות שסבלו לפני שאני קניתי)

של פורד - התיבות נרכשו מחברה מתמחה, כנראה שהסבל של בעלי VAG יעבור על בעלי פורד עד ליצוב המערכת.

Kia Niro 2017

פורסם

פורד, וולו ורנו משתמשים בתיבות של גטרג - חברה גרמנית מאוד מוכרת בתחום.

נ.ב, גטרג מייצרת גם את התיבות הרובוטיות המשובחות שנמצאות בדגמי ה-M הנוכחיים. ואם זה לא מספיק, היא גם היצרנית של התיבות הנמצאות בדגמי פרארי השונים (קליפורניה ו-458) ובמרצדס SLS AMG.

את ה-DSG6 יצרה חברת "בורג וורנר". היא גם זאת המייצרת את התיבה של ה-GTR.

את ה-DSG7 מייצרת חברת "לוק".

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
לגבי תיבות הילוכים.

ככל שהטכנולוגיה חדשה יותר האיכות באופן טבעי נמוכה יותר.

תיבות רציפות קיימות בשוק הרכב מעל 30 שנה - טכנולוגיה מוכחת ואמינה כרגע.

תיבות דו מצמדיות - כ 10 שנים, פחות אמינות.

בנושא דו מצמדיות:

של VAG הם יצור עצמי - היצור עבר לסקודה לכל הקונצרן בשנה אחרונה:

Since October 2012, it has been producing the direct shift transmission DQ200 with dual clutch (DSG) for the Volkswagen Group. Together with the Volkswagen Group, the Czech manufacturer invested about 170 million EUR in the preparation of the plant for DSG production.

כתוצאה מכך התיבות של VAG הם החלקות ביותר והאמינות ביותר (תודה ללקוחות שסבלו לפני שאני קניתי)

של פורד - התיבות נרכשו מחברה מתמחה, כנראה שהסבל של בעלי VAG יעבור על בעלי פורד עד ליצוב המערכת.

זו ידיעה מאוד מעניינת, בייחוד לאור בעיות האמינות המדווחות, ומהווה פתרון חריג בעולם הרכב.

אבל אין להסיק שייצור עצמי הוא יותר איכותי ואמין מרכישה מספק. כל מוניטין האמינות של תעשיית הרכב היפנית נבנה על העיקרון שרוכשים את החלקים (כולל גיר, מנוע ועוד) מספקים, איתם חולקים את התכנון של הרכב והייצור.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני לא חושב שרכישה מספק היא בעיתית.

מה שעובדתית נכון הוא: צריך זמן כדי ליצב מבחינת אמינות כל תיבה שהיא.

ככל שהתיבה יותר זמן בשטח, היא תהפוך ליותר אמינה.

RS

יש יצרנים מפוארים עם חרא מוצרים ולהפך, מוצר א לא תמיד מעיד על מוצר ב.

סקודה פיבוריט לא מעידה על סקודה סופרב. תיבה מעולה אחת של יצרן (לא משנה איזה)לא מעידה על השניה.

מה שחשוב הוא הנקודה למעלה.

Kia Niro 2017

פורסם
פעם ראיתי איזה כתב רכב בחו"ל כותב שכבתי רכב מקבלים את הרכבים לזמן קצר, אז הם רושמים ש-X דורש הסתגלות וזה חסרון (ע"ע שליטה על המערכת במאזדה 3), אבל אחרי אותה תקופת הסתגלות (בדרך כלל קצרה מאוד), מגלים לרוב שזו שיטה הרבה יותר נוחה ממה שהתרגלנו. במקרה הזה זה גם בטיחותי, כי אחרי שהיד כבר תכיר את הכפתורים והגלגלת, אז לא רק שהנהג לא יצטרך למתוח את היד לכיוון המסך, אלא רק להוריד אותה, אך גם לא יצטרך להסתכל אפילו על המסך בחלק מהפעולות.

:lol:

הבעיה היא שזה לא. בכל המערכות של הרכבים הגרמניים משם מאזדה לקחה את הרעיון, זה פשוט לא נוח ותמיד מצריך עוד מבט נוסף לעומת מגע ישיר במסך (ואני בכלל מעדיף כפתורים פיזיים, לפחות למערכת השמע). ישנן פעולות מסוימות בהן המערכת הזו נוחה, אך הצורך בהתאמת פעולת היד והעין בצורה זו זה פחות אידיאלי בזמן נהיגה.

פורסם

אני אישית התרגלתי למערכת ב-3 החדשה תוך מס. דקות. זה כלל לא נורא ומתרגלים דיי מהר.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
הבעיה היא שזה לא. בכל המערכות של הרכבים הגרמניים משם מאזדה לקחה את הרעיון, זה פשוט לא נוח ותמיד מצריך עוד מבט נוסף לעומת מגע ישיר במסך (ואני בכלל מעדיף כפתורים פיזיים, לפחות למערכת השמע). ישנן פעולות מסוימות בהן המערכת הזו נוחה, אך הצורך בהתאמת פעולת היד והעין בצורה זו זה פחות אידיאלי בזמן נהיגה.

אכן. לא הבנתי מעולם למה, למשל, אפילו ג'יפים יוקרתיים תוצרת יפן דווקא בוחרים באופציה זו במקום מסך מגע.

אני אישית התרגלתי למערכת ב-3 החדשה תוך מס. דקות. זה כלל לא נורא ומתרגלים דיי מהר.

לא חשבנו אחרת ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

סתם מתוך סקרנות - שאלו כאן על הבעיות של הפוקוס וסקודה, אך מדוע למשל אף אחד לא

שואל מדוע לא הוזכרו הבעיות של טויוטה ?

הרי התקלות האלה פי כמה יותר חמורות - להזכירכם:

1. דוושת גז נתפסת השטיח

2. כריות אויר תקולות שרק לאחר שנים רבות נזכרו בכך - כמה אנשים כבר נהרגו או נפצעו

בגלל אותן כריות שלא נפתחו?

מישהו אולי יכול להסביר ?

פורסם

אני חושב שזה הרבה יותר אינטואיטיבי והגיוני להושיט את היד כלפי מטה לכיוון הגלגלת הפשוטה לתפעול (פשוט משתמשים בה כמו עכבר מחשב) במקום להושיט את היד לכיוון המסך מגע בשביל לבחור פעולה דרך האצבע. במיוחד בזמן נהיגה...

המערכת ב-3 ממוקמת בצורה די חכמה, גם אם זה לא נראה הכי טוב. המסך מעל הדשבורד, ממש ליד העיניים ומול החלון הקדמי. משמע אין צורך להוריד את העיניים מהדרך בשביל לתפעל את המערכת וגם אם כן, אפשר עדיין לראות מה קורה מקדימה, בניגוד ליצרנים אחרים ששמים את המערכת נמוך יותר בקונסולה, מה שמצריך הורדת עיניים ממושכת יותר. בנהיגה זה בכלל לא נוח.

בקיצור, למה צריך את השטויות האלה? תנו לי לחצנים רגילים וזהו... :wink:

• תוכן חדש...