Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משפחתיות במבחן - תהיות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בקיצור, למה צריך את השטויות האלה? תנו לי לחצנים רגילים וזהו... :wink:

בשביל אפקט הWOW, כי זה נראה יותר טוב מרדיודיסק 1DIN תקוע בתוך חור בקונסולה, אפילו שבסופו של דבר שניהם ישמשו לאותה מטרה - לשמוע גלגל"ץ ו90FM.

לא פעם אמרתי שאני לא מבין את כל הרדיפה הזאת אחרי איבזור מיותר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא פעם אמרתי שאני לא מבין את כל הרדיפה הזאת אחרי איבזור מיותר.

זה בגלל שההבדלים בין המכוניות השונות הצטמצמו מאוד. פעם אם היית נוהג ב-306 או בקורולה מקבילה, היית מרגיש הבדלים תהומיים בנוחות והתנהגות. היום ההבדלים במנועים, גירים, היגוי, התנהגות, נוחות וכו', הרבה יותר קטנים. לכל מכונית יש ABS ו-ESP, ואפילו פערים באיכות ההרכבה הצטמצמו מאוד בעשור האחרון.

אז מבדלים על כל מיני שטויות אלקטרוניות, שהן זולות לייצור.

כמגמה זה דווקא לא לשלילה.

בסוף שנות ה-80' היתה לאבא שלי Audi 100, שהפער בינה לבין מכונית משפחתית ממוצעת (נגיד סובארו DL) מבחינת איכות הרכבה, נוחות נסיעה, איכות חומרים, אבזור וכו', היה עצום. נכנסת ל-Audi והיית בעולם אחר לגמרי. נוחות נסיעה, שקט, אחיזה. הגיר היה אוטומטי, המזגן מקורי, החלונות מחושמלים. עולם אחר. כנ"ל לגבי האלפא 164 שהחליפה אותה.

היום אתה נכנס למכונית פרימיום/סלון ו... כן, איכות החומרים יותר מרשימה, אבל הפערים המהותיים מאוד הצטמצמו. פעם ראשונה שממש שמתי לב לזה זה שהשוותי את המודל הקודם של הלאון ל-A3 הקודמת (אותה פלטפורמה). כן, ב-A3 הפלסטיקה הרבה יותר מרשימה ואיכות הגימור וההרכבה גבוהה יותר באופן בולט, אבל מבחינה מהותית (התנהגות, ביצועים, שימושיות, אבזור)... שומדבר שנותן ל-A3 יתרון. למעשה, בשקלול מלא, הלאון מכונית טובה יותר (מרחב, מזגן, נוחות, אבזור, התנהגות... אפילו המערכת בלאון נשמעה יותר טוב).

וההבדל במחיר בין שתיהן... ה-A3 עלתה כפול.

אז כן, אנשים משלמים על פרימיום, וכשהם חושבים "פרימיום" הם קודם כל חושבים אבזור וגימור.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני אתייחס לשאלה שלך בשני אופנים -

ברמת המכירות, בחודש ספטמבר האחרון נמסרו כ-250 רכבי פורד פוקוס מהדגמים השונים לעומת קצת פחות מ-2000 קורולות חדשות. אז נכון שזאת תחילת הדרך של הקורולה והכל יכול להשתנות וברור שחודש אחד לא מרמז על כלום והכל יכול להיות בעתיד כי אחד מאיתנו לא נביא - אבל המספרים האלו אומרים משהו.

ברמה הטכנית, לפוקוס אין הרבה מה להציע בהשוואה למשפחתיות מהדור החדש שנבחנו כאן. לא במרווח פנים, לא בביצועים, לא באבזור, לא בגודל תא המטען. אולי בהתנהגות הכביש, אבל גם שם צפוי לה פייט הוגן מצד המאזדה 3.

אז זניחה אולי לא. בטח שלא לאור העובדה שהיא מכרה יפה מאוד בשנה האחרונה ויש מסה מספיק גדולה של רכבים על הכביש כדי שהרכב הזה לא יהיה זניח בארץ גם בעוד 30 שנה כשנתחיל לחפש אותה כרכב אספנות. אבל קשה לי לראות כיצד היא מתמודדת ראש בראש מול המתחרות החדשות יותר ויוצאת כשידה על העליונה.

אז קודם כל אנחנו מסכימים שהיא לא זניחה.

שנית, אני לא חושב שהפערים כאלו גדולים אם בכלל, באיזה אבזור בדיוק היא זניחה מול המתחרות החדשות (וזאת כמובן שאנחנו מבינים כי מדובר על דגמים חדשים שתמיד יהיה עוד איזה גאדג'ט שיצא חדש). ביצועים? אני בכלל לא בטוח שהביצועים נופלים מהמתחרות (מהמאזדה?), בטח ובטח בצורה שתפסול את הפוקוס, תא מטען לא השואתי (ובכל מקרה האוקטביה מסורתית מנצחת בפרק זה).

לגבי המכירות, צריך להבין שהיבואן משחק במותגים איך שבא לו ואיך שהו רוצה להציג ולדחוף את זה. שהמאזדה היתה כבר מיושנת ולא בתחרות, הוא דחף את הפורד כאילו אין מחר, ולראיה המכירות המטורפות, עכשיו מן הסתם, רוצים לדחוף את המאזדה חזרה , וזה כמובן יבוא על חשבון הפוקוס.

שלא תבין, אני מסכים שאולי המתחרות קצת יותר מודרניות, קצת יותר חדשות וכו', אני רק לא חושב שזה הופך את הI35, הפוקוס, והסיד החדשה למיושנות ולא רלוונטיות.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תוכן חדש...