Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לרמקולים - אם יש לך hpf ברדיו דיסק תשים על 80hz ובמגבר על flat, אם אין לך ברדיו דיסק אז במגבר עצמו תכוון לhpf של 80 הרץ.

לסאב אם יש lpf ברדיו דיסק שים על 80 ובמגבר פלא, אין ברדיו דיסק? שים lpf שמכוון ל80Hz.

כמובן שזה כיוונים כלליים ומשם אתה יכול להמשיך לכוון לפי שמיעה.

וסתם שאלה, למה הסט הקדמי לא מוגבר?

פורסם

אין לי ברדיו דיסק כיוונים מיוחדים, יש לי רדיו יחסית פשוט, ועוד שאלה מה זה LPF ו HPL? ומה זה אומר הרצים גבוהים או נמוכים?

והסט הקידמי שלי לא מוגבר כי זה רמקולים מקוריים של האוטו 30W וחוצמזה שאני רוצה לקנות סט קידמי בהמשך עם מונו בלוק לסאב, וככה יהיה לי 4 רמקולים על מגבר וסאב על מגבר בניפרד.

פורסם
לרמקולים - אם יש לך hpf ברדיו דיסק תשים על 80hz ובמגבר על flat, אם אין לך ברדיו דיסק אז במגבר עצמו תכוון לhpf של 80 הרץ.

לסאב אם יש lpf ברדיו דיסק שים על 80 ובמגבר פלא, אין ברדיו דיסק? שים lpf שמכוון ל80Hz.

כמובן שזה כיוונים כלליים ומשם אתה יכול להמשיך לכוון לפי שמיעה.

וסתם שאלה, למה הסט הקדמי לא מוגבר?

80HZ זה גבוה בשביל סאב.

עכשיו: איזה סאב? איזה רמקולים? איזה hu? איזה מגבר?

בתחילת הכיוון לסגור gain עד הסוף, להרים ווליום בHU עד לכ80%,

ומשם להתחיל לכוון.

פורסם

Lpf - low pass filter מעביר תדרים נמוכים, לכל אלמנט (סאב, מיד, וופר, טוויטר) יש תדרים מסויימים שאותם הוא אמור להשמיע, hpf אותו דבר רק שהוא מעביר את התדרים הגבוהים.

לדוגמה אם כיוונת את הhpf ל80 הרץ הרמקולים ישמיעו תדרים מ80 הרץ ומעלה ולמעשה יחתכו את כל התדרים שמתחת ל80 הרץ.

פורסם
80HZ זה גבוה בשביל סאב.

עכשיו: איזה סאב? איזה רמקולים? איזה hu? איזה מגבר?

בתחילת הכיוון לסגור gain עד הסוף, להרים ווליום בHU עד לכ80%,

ומשם להתחיל לכוון.

סאב של רוקפורד דגם פאנץ p3 500rms

רמקולים של קנווד כל שהם 400 וואט אם אני לא טועה..

ומגבר של סרווין ווגה xl300.4

Hu של פאיונר שהיום הרכבתי הוא יותר טוב מהקודם עלה לזה

שנתן לי אותו משהו כמו 500 שקל

עכשיו לא הבנתי את מה שאומרים לדוגמה על סאב או רמקולים שהם לא יכולים

לעמוד בתדרים מסויימים? כי אני שמתי את הסאב על 50 הרץ והרמקולים על 250

הרץ ואני חושב ששומעים מעולה..

הסיבה שכיוונתי את זה ככה כי לפי הבדיקה שעשיתי ככל שההרץ יותר גבוה ככה יש יותר טרבל

לכן רציתי טרבל מהרמקולים ובאס מהסאב אז שמתי אותו על 50 הרץ..

פורסם

רמקולים 6X9 יכולים לנגן פול ריינג'. שישארו על FLAT, או שאם אתה רוצה אפשר לכוון אותם על HPF, ולסובב בHZ ל80.

סאבוופר לכוון לLPF ולסובב בHZ ל80. זה הכל.

JL Audio

פורסם
רמקולים 6X9 יכולים לנגן פול ריינג'. שישארו על FLAT, או שאם אתה רוצה אפשר לכוון אותם על HPF, ולסובב בHZ ל80.

בנוגע לרמקולים אני הייתי מציע את הHPF על 80hz,

לשים את הסאב על 80hz לדעתי זה לא נכון, ו80hz לדעתי זה גבוה מידי בשביל סאב,

אני הייתי מציע 65hz.

פורסם

בנוגע לרמקולים אני הייתי מציע את הHPF על 80hz,

לשים את הסאב על 80hz לדעתי זה לא נכון, ו80hz לדעתי זה גבוה מידי בשביל סאב,

אני הייתי מציע 65hz.

לדעתי שניכם טועים.

יש המון פרמטרים שיקבעו/ישפיעו על נק' החיתוך המתאימה, זה ממש תלוי אלמנט, הגברה, אופן חיתוך, והכי חשוב- באיזה סלופ.

להגיד 80 ו-ז-ה-ו, זה ממש לא נכון, גם לא לוופרים.

לפותח השרשור, תתחיל בחיתוך בשמונים גם לסט וגם לסאב, כוון גיינים לפני המדריך ב faq ותנסה לשנות את נק' החיתוך, זה לא כיוון שהתוצאה שלו היא חד משמעית, וזה לוקח קצת זמן, ניסוי וטעייה (רק עניין נק' החיתוך, את הגיין לפי המדריך).

בהצלחה.

SCANSPEAK

פורסם
לדעתי שניכם טועים.

יש המון פרמטרים שיקבעו/ישפיעו על נק' החיתוך המתאימה, זה ממש תלוי אלמנט, הגברה, אופן חיתוך, והכי חשוב- באיזה סלופ.

להגיד 80 ו-ז-ה-ו, זה ממש לא נכון, גם לא לוופרים.

לפותח השרשור, תתחיל בחיתוך בשמונים גם לסט וגם לסאב, כוון גיינים לפני המדריך ב faq ותנסה לשנות את נק' החיתוך, זה לא כיוון שהתוצאה שלו היא חד משמעית, וזה לוקח קצת זמן, ניסוי וטעייה (רק עניין נק' החיתוך, את הגיין לפי המדריך).

בהצלחה.

כמו שאמרתי בהודעה הראשונה, זה כיוון ראשוני ולאחר מכן אפשר ומומלץ להמשיך לפי שמיעה.

• תוכן חדש...