Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא 166 3.0 ידנית VS אלפא 156 2.0 ידנית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ה-156 היא TS, נפח מנוע 2.0 כי פשוט אין היצע נורמלי של גרסאת 2.5.

כבר ביצעתי חיפוש בפורום אך לא מצאתי השוואה ברורה בין השתיים.

ברור לי לי כי שתי המכוניות יקרות לאחזקה ודורשות הרבה תשומת לב אך מי לדעתכם תהיה מהנה יותר לנהיגה ותתן את החבילה השלמה?

אז מה דעתכם? במי הייתם בוחרים?

**יש להניח כי שתי המכוניות טופלו בצורה סדירה

פורסם

יש לי 166 ידנית, היתה לי GTV TS שמכרתי, למרות שהייתה נפלאה בכל מובן מלבד ה TS המעאפן הזה וקניתי במקומה GTV V6.

אז מה נראה לך שאני חושב...

הדיון בין 166 ל 156 הוא לא חד משמעי, יש יתרונות לכאן או לכאן, ובסוף זה עניין של העדפה אישית.

לגבי TS או V6 מבחינתי יש רק תשובה אחת. יותר מהכל - כח, אופי, צליל, מסורת ואמינות. וגם דלק...

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

בבחירה בין שני הרכבים שציינת, ה-166 עדיפה, בגלל המנוע.

לדעתי במקרה הזה זו צריכה להיות סיבה מספקת להעדיף אותה על ה-156 בנפח 2.0.

קח רק בחשבון שה-166 תהייה יותר יקרה לאחזקה (מעט יותר וצריכת דלק יותר גבוהה).

מבחינת מרחב הפנים, 166 תהייה מעט 'מאכזבת' ביחס לגודל הרכב (אם זה משנה לך).

alfa 156 2.5.

פורסם

מסכים עם קודמיי. אמנם לא זוכר השוואה ישירה, אך נכתב על שתיהן. על 166 נכתב גם לאחרונה.

בפועל, לאור מיעוט המכוניות, בוודאי ה166 הידנית, יש תלות במצב הספציפי של כל רכב.

הנה כמה הערות כלליות: חלקים וחלק מהטיפולים יקרים מאוד ביחס למחיר הרכב. נכון ב156 ויקר עוד יותר ב166.

ב166 מזגן ראוי לשמו. ב156 אם אתה חונה בשמש המזגן בעל יעילות מוגבלת מאוד.

ל156 התנהגות ספורטיבית קלילה יותר.

ל166 צליל טוב יותר אך גם ל156 לא חסר.

ב156 עם מנוע 2000 ישנו בלאי וריאטור די יקר, כ"כ מעטים המנועים המחזיקים הרבה מעל מאתיים אלף קילומטרים ללא ראש או יותר מזה.

ה166 היא שתיינית דלק. כ"כ ברבות מן ה166 הידניות היה צורך להחליף לדיפרנציאל מתקדם עקב בלאי ולא כשגיון של הבעלים.

ה166 יפה מבפנים וה156 יפה מבחוץ.

עניין של העדפה: שתי מכוניות כיפיות ואטרקטיביות אך מזדקנות . מחירי החלפים יעמידו בצל את מחירי הרכישה, במקרים רבים.

פורסם

ובהמשך לדילמה שהצגת, אני הייתי מעדיף 156 V6 אוטו' (גיר אמין, לא כמו האוטו' ב 166) על פני 156 TS ידנית.

אני מאמין שבתצורה הזו (156-V6-אוטו') תמצא לא מעט רכבים ראויים.

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

הצעה מענינת של שי למי שלא נעול על ידנית.

יש גם חסרונות:

הגיר ב156 אמין יותר אך מתוחכם פחות מב166 בתיפקוד יומיומי.

היא שתיינית דלק כמעט כמו ה166.

הגיר בולע את כוח המנוע, גם תיפעול ידני לא ממש עוזר.

המזגן- רע, בכל שנות הייצור.

פורסם
ובהמשך לדילמה שהצגת, אני הייתי מעדיף 156 V6 אוטו' (גיר אמין, לא כמו האוטו' ב 166) על פני 156 TS ידנית.

אני מאמין שבתצורה הזו (156-V6-אוטו') תמצא לא מעט רכבים ראויים.

אני לפעמים מהרהר מדוע (בהנתן שרוב נסיעותיי הן עירוניות) לא בדקתי אופציה זאת יותר לעומק (156 q system)

בטוח שהיצע האוטומטיות בעלות מנוע v גדול יותר.

בהחלט אופציה ראויה.

alfa 156 2.5.

פורסם

יתכן שלך, אישית היה מתאים. מחירי הידניות גבוהים יותר והמצאי קטן יותר.

אבל ארבעה הילוכים ארו.....כים אינם משתווים לשישה הידניים שלך בתאוצות, בתחושת שליטה ברכב ובצליל. יש סיבה להבדלי המחיר ועם השנים ההבדלים מתעצמים.[באחוזים, כן?:wink:]

פורסם

עכשיו הצלחתם לבלבל :)

יש שלוש אופציות איך אני רואה את זה:

1. 156 2.5 2003 q system

אם אני לא טועה זה הדגם הפחות מומלץ מאחר והוא JTS ויש בעיות עם המנוע לא?

2. 156 2.0 98-02 TS ידנית - הדגם שהוא כביכול המומלץ יותר גם בגלל אמינות, תחזוקה ומחיר אך מצד שני לא מפואר כמו השתיים האחרות. (כן זה קצת חשוב לי אם כי לא deal breaker)

3. 166 3.0 ידנית שנת 99 - מפורסם עכשיו ביד 2, אגב למישהו יש פרטים?

מפואר מאוד, מנוע חזק יותר עם צליל משכר אך יחד עם זאת יקר משמועתית הן לאחזקה ואופי פחות ספורטיבי...

ניסיתי לסכם בקצרה, תקנו אותי אם אני טועה?

פורסם
עכשיו הצלחתם לבלבל :)

יש שלוש אופציות איך אני רואה את זה:

1. 156 2.5 2003 q system

אם אני לא טועה זה הדגם הפחות מומלץ מאחר והוא JTS ויש בעיות עם המנוע לא?

2. 156 2.0 98-02 TS ידנית - הדגם שהוא כביכול המומלץ יותר גם בגלל אמינות, תחזוקה ומחיר אך מצד שני לא מפואר כמו השתיים האחרות. (כן זה קצת חשוב לי אם כי לא deal breaker)

3. 166 3.0 ידנית שנת 99 - מפורסם עכשיו ביד 2, אגב למישהו יש פרטים?

מפואר מאוד, מנוע חזק יותר עם צליל משכר אך יחד עם זאת יקר משמועתית הן לאחזקה ואופי פחות ספורטיבי...

ניסיתי לסכם בקצרה, תקנו אותי אם אני טועה?

קצת טועה: המעבר מטיאס עם אמינות סבירה לג'י טיאס עם אמינות פחותה חל רק במנועי 2000. לא 2500. ה2500 בסדר ויש לה מגבלות אחרות שציינתי כמו שתיונות, גיר ארוך ש/בולע המון כוח ומזגן רע, כן גם בגרסה של 2003.

דגם הטי אס אמין ביחס לג'י טיאס. לא יותר מכך. אלא אם מנוע הוחלף או עבר שיפוץ כלשהו. מנועים עם 200000 במנוע ספציפי זה הם עייפים.

166 הבנת היטב. הידני דגם נדיר, הרוב הן אטומטיות. אם המצב טוב, קח. לא לפני בדיקת היסטוריה ובדיקה במוסך אלפא מתמחה, לא ההכרח מורשה היבואן.

פורסם

שלום 133hp

פתחת כאן שרשור ענייני וקיבלת תגובות ממוקדות - אבל הרי ברור לך שאף אחד לא יוכל להעביר לך את התחושות בנהיגה בדגמים השונים דרך הפורום לרמה שתוכל באמת לעמוד על טיב ההבדלים.

ההמלצה הטובה ביותר שלי עבורך היא *בשלב ראשון* לגשת ולהתרשם מכל אחד והדגמים הנדירים יותר ופחות, בין הייתר תגלה שרמת הגימור שהפריעה לך ב TSPARK משתנה וקיימת רמת גימור גבוהה עם כל התוספות גם בדגם הזה, נכון גם לגבי ה 156Q שם תוכל למצא דגם מפואר אך תוכל להיתקל גם בדגם עם ריפודי קטיפה ללא גג שמש ועוד.

לגופו של עניין, ברמת הפרקטיות ובהתייחס למדינת הפקקים שלנו הייתי מתחיל בלבדוק לעומק את דגם ה QSystem ורכב פנטסטי שהחזקתי בעצמי בעבר,שמציע גם תפעול ידני "שובר שגרה" בתצורת H, שם תרוויח את מנוע ה V6 האימתני/אמין שכבר רמזו לך יותר מכמה פעמים שלא בר השוואה למנועי ה TS כשמדובר בק"מ ממוצע לשנתונים אלו אך - אני מדבר על 200k קמ כמו שכבר הוזכר כאן.

ספציפית לשאלתך לגבי שנתון 2003 של 156 - בשנה זו בוצעה מתיחת פנים פנימית. מתיחה חיצונית בוצעה בדגמי 2004-2005 הנדירים מאוד בארץ בדגם הV6. לגבי מהו דגם ה JTS כבר ענו לך..

המלצה נוספת: חפש את הפורום טכני של מועדון אלפא רומיאו הישראלי - רבות מהשאלות וההסברים הטכניים הרלוונטיים עבורך מחכים לך שם, תריץ חיפוש איכותי ותקבל טונות של מידע.

בהצלחה!

-אבי

Alfa GT 2.0 JTS Blackline,  Alfa 159 1.8 Turbo TBI Sportwagon Elegante

אקסיות: Alfa 164 TS, Alfa 156 V6 QSystem, Alfa 166 V6,  Alfa 166 V6 Super Q2, Alfa Giulietta QV,  Renault EDC RS CUP

• תוכן חדש...