Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

לפני כחודש וחצי קניתי קיה פורטה חדשה.

כאשר יצאתי מהאוטו לפני יום ראיתי סדק בשמשה קדמית באורך של 2 ס"מ,הסדק חיצוני.

התקשרתי ליבואן, הם הפנו אותי למוסך המרכזי בחולון.

במוסך דבר אתי בוחן, שקבע מיד שמדובר באבן שפגעה.

בלי להוכיח זאת, בלי להראות למה זה לא יכול להיות פגם בייצור.

ראיתי שיש סיפורים לגבי פגם בייצור, ראו קובץ מצורף:

אני יכול להפעיל את הביטוח אבל הם ישתמשו בשמשה חלופית וקראתי דברים רעים על איכות העבודה שלהם.

אני מרגיש רע שקניתי רכב חדש שיהפוך ל JUNK תוך חודש.

אני לא מבין למה שילמתי כל כך הרבה כסף עבור אוטו מקרטון שלא מסוגל להחזיק מעמד על הכביש חודשיים.

יש למשהוא רעיונות?

איך ניתן להוכיח פגם בייצור?

בברכת שנה טובה!!!

Links.txt

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה קשור שקנית רכב מ״קרטון״? לזה שאולי עפה אבן על השמשה והיא קיבלה סדק?

איך החלטת שהביטוח ישתמש בשמשה חילופית? שאלת?

לא יודע איך אפשר אם בכלל להוכיח פגם ביצור, לדעתי קשה מידיי.

סתם נקודה למחשבה, גם אם זו הייתה פרארי והייתה עפה אבן, היה נוצר סדק.

פורסם

אז ככה-

99% שעפה לך אבן לחלון. כל מה שאמרת על רכב JUNK, רכב מקרטון וכו' - זה שטויות.

באשר לשמשה - תבדוק האם אתה יכול לקבל שמשה מקורית (גם בתוספת תשלום מצידך) - בזמנו שאני החלפתי זה היה אפשרי.

פורסם

מזה קשור לא יכול להחזיק מעמד על הכביש חודשיים ?

מדובר על שמשה .

2 ס"מ במקום בולט הרכב ייכשל בטסט, שמשה מהביטוח שמשות, זאת שמשה חליפית.

רוב הסיכויים של OSG אשר מיוצרת בארץ.

אם אתה ממש פדנט כמוני, קניתי שמשה מקורית לאחר שנהיה לי סדק בשמשה,

אני מאמין שיהיה לך קשה למצוא, אבל תנסה.

עבודה עלתה לי כ-150 ש"ח.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם
היי

לפני כחודש וחצי קניתי קיה פורטה חדשה.

כאשר יצאתי מהאוטו לפני יום ראיתי סדק בשמשה קדמית באורך של 2 ס"מ,הסדק חיצוני.

התקשרתי ליבואן, הם הפנו אותי למוסך המרכזי בחולון.

במוסך דבר אתי בוחן, שקבע מיד שמדובר באבן שפגעה.

בלי להוכיח זאת, בלי להראות למה זה לא יכול להיות פגם בייצור.

ראיתי שיש סיפורים לגבי פגם בייצור, ראו קובץ מצורף:

אני יכול להפעיל את הביטוח אבל הם ישתמשו בשמשה חלופית וקראתי דברים רעים על איכות העבודה שלהם.

אני מרגיש רע שקניתי רכב חדש שיהפוך ל JUNK תוך חודש.

אני לא מבין למה שילמתי כל כך הרבה כסף עבור אוטו מקרטון שלא מסוגל להחזיק מעמד על הכביש חודשיים.

יש למשהוא רעיונות?

איך ניתן להוכיח פגם בייצור?

בברכת שנה טובה!!!

גם לי השמשה נסדקה בפיג'ו 307 והפעלתי את הביטוח שמשות..

תשמע שמים לך שמשה מותאמת לרכב.. זה שהיא לא מקורית לא אומר שהיא לא חזקה מספיק וטובה כמו המקורית..

השמשה ששמו לי כבר 3 שנים אצלי ואין לה שום פאק,נראה כאילו זה שמשה מקורית..

מה שכן לקח יום שלם להחליף את השמשה,אם אתה חושב בכל מקרה ללכת על הביטוח, תשמור לך יום פנוי ותעשה את זה..

גמר חתימה טובה! וצום קל!

peugeot 307 2002-> hyundai veloster 2012

פורסם

הייתי מתחיל בכך שמדובר ברכב חדש וכל חלף אמור להיות מקורי ותואם לדגם הרכב. כל חלף איכותי מבית טוב ניתן לזיהוי ובדיקה באתר אם מתאים לדגם, זאת על פי חותמת מוטבעת באחת מהפינות. בעניין הופעת הסדק, מציע שתקח זכוכית מגדלת ותבדוק היטב לאורך הסדק , אם קים סימן פגיעה של גוף זר התשובה ברורה וכנל גם ההיפך ומכאן המסקנות להמשך הטיפול המנהלי בהתאם. לסיכום מציע לטפל בנושא בעתיד הקרוב, כי הסדק ולא משנה מדוע נוצר, עלול להתארך והרבה עם כל הבעיתיות שבכך.

פורסם

אין איזה חוק שקובע שבשנתיים הראשונות חובה לשים ברכב חלקים מקוריים בלבד? או שזה לא תופס על שמשות?

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

הייתי רוצה להגיב על כך בנושא , משום שיש לי ניסיון בעבר הרחוק {5שנים} עם אבן שעפה לי בשמשה הקדמית . קודם כל יש שני סוגי סדקים עיקריים .{קיימים אלפי סוגים שונים} . 1- סדק שנגרם מגורם חיצוני , 2- סדק שנוצר מפגם בייצור .

ההבדלים בינהם ניתנים לראות בעין . סדק של אבן או חצץ הוא בדרך כלל יוצר מרכז {BULLSEYE} יחד עם קווים מהמרכז החוצה , לפעמים בצורת עכביש , ולפעמים רק הפגיעה עצמה ללא קווים .

סדק בייצור הוא אך ורק קו בלבד שמתחיל בדרך כלל מליד הגומיה של החלון אבל ללא ה-BULLSEYE של הפגיעה עצמה .

בכל מקרה ניתן לתקן את זה תוך 25 דקות ללא פרוק החלון כלל עם ערכה מיוחדת -GLASS REPAIR KIT- . תחפש באינטרנט ותמצא כמה מקומות בארץ שעושים את זה . התיקון אינו משאיר עקבות כלל ! חוזק השמשה המקורית נשמר ובחו"ל אפילו נותנים אחריות לכל החיים על התיקון הזה . בארץ שנתיים .

תנסה לקבל את זה דרך חב" הביטוח . הם ישמחו שיצאו רק עם תיקון חלון ללא החלפה , אבל קודם , עם זה לא פגיעת אבן תדרוש מהיבואן החלפת שמשה מקורית בלבד .

בהצלחה !

פורסם

כמובן , שכחתי לציין שביצעתי את ה-REPAIR באחד הרכבים שהיו לי בעבר בעקבות פגיעת האבן . בגמר התיקון לא ידעתי אפילו את מיקום הפגיעה שהייתה , פשוט לא האמנתי שקיימים דברים כאלה . ולפני זה כל זגג ששאלתי אותו אמר לי "תחליף שמשה" . אני אפילו מאמין שהתיקון יחזיק יותר מהרכב עצמו . ואילו הייתי משאיר את זה ככה , זה היה מתפשט על כל השמשה .

פורסם

איך אני אוהב את האנשים שמתחילים יש ללכלך :lol:

תשמע אותי לימדו דבר אחד בעבודה - נזק פיזי = אין אחריות!

אם אתה טוען שזה פגם בייצור אז איך נסעת חודשיים מבלי לראות את זה? איך יצאת מהסוכנות מבלי לבדוק את זה?

כמובן שקל להפיל על היצרן מאשר להודות שמשהו פגע לך בשמשה.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם

הגישה שלך ובעדינות המתבקשת כל כך לא נכונה. ברור וידוע שיש תקלות שנבנות עם הזמן בגלל פגם יצורי, הרכבה לקויה וכ'ו. הקביעה שלך האומרת נזק פיזי=אין אחריות, לדעתי לא מתחברת לתחום הרכב כמו גם לתחומים אחרים, גם כאן זה עובד קצת אחרת. רבים זוכרים את מנועי טיוטה והבוצה, תיבות DSG ועוד, כולם תוקנו ומתוקנים ללא עלות עם הארכת אחריות יצרן. תגיד, שם מדובר על נזק פנימי וכאן נזק חיצוני וזה נכון, אבל סבירות לאחריות יצרן עדיין קיימת והמוסך אמור או לתקן או להציג נתונים שסותרים את תלונתו, אף אחת משתי האפשרויות האלה לא התקימה. מעבר לכל, גם אם לא ברורה עדין הסיבה לנזק שהעלה אורן1, כדאי שתעיין בלינקים שהבחור נתן ותבין שהוא לא המציא כלום וכבר היו דברים מעולם. היווצרות סדקים בשמשה הקדמית כבר קרו ואותה חברה קייה קבלה תלונות על כך, חזרה ודיווחה בחוכמה ואולי רק משיקוליים עיסקיים שמדובר בסידרת יצור שמשות דפוקה, לקחה אחריות והחליפה באותם רכבים את השמשה.

פורסם
הקביעה שלך האומרת נזק פיזי=אין אחריות, לדעתי לא מתחברת לתחום הרכב כמו גם לתחומים אחרים

זה לא קביעה שלי זה הקביעה של יצרניות מוצרי אלקטרוניקה לדוגמה וכמו בעוד הרבה תחומים.

סדק בשמשה שנוצר מעצמו זה דבר שהסיכוי שהוא יקרה הוא אפסי.

עדיף שיעלה תמונה של הסדק.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם

נכון . הסיכוי הוא קלוש אבל עדיין קיים . ואם הם היו רוצים להיות בסדר עם הלקוח , בהנחה שזה לא נוצר מאבן , היו לוקחים את הרכב ממנו , והיו מבצעים REPAIR על חשבונם {כי להם זה יעלה גרושים , מן הסתם} , היו מחזירים לו את זה חזרה והוא לא היה מרגיש בכלל ולא היה יודע או יידע אי פעם מה עשו או איך עשו . אני מניח שזה משהו קטן , גם אם זה פגיעת אבן שלא עובר את ה 2,2,5cm

ועדיין יכולים לעשות לו את זה בתור "רצון טוב" מן הסתם .

תאמינו לי שאחר כך הוא יהיה לקוח של אותו מוסך כל החיים .{כל עוד הרכב יהיה אצלו} . ובסך הכל כולם יהיו מרוצים מזה בסוף .

אבל חשוב גם לעלות תמונה של הסדק עצמו בפורום .

• תוכן חדש...