Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העברת ביטוח בין רכב לרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4678 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקרוב אני קונה רכב חדש, אני רוצה לבטח אותו בביטוח חובה וצד ג' בדיוק כמו שהרכב שלי עכשיו מבוטח.

במילים אחרות, אני רוצה אחרי הקניה של הרכב (העברת בעלות) באותה שעה להעביר מהרכב הקודם את הביטוח, לרכב החדש.

שתיהן ישנות, ככה שאין פה שום עניין.. אני נהג חדש וצעיר, הביטוח עולה לי קצת יותר מ5 אלף שקל.. אני אצטרך לשלם\לעבור פרוצדורה כזאת או אחרת או שזה אפשרי?

שוב אני מזכיר, מדובר בחובה וצד ג'.

Honda Civic 93' Manual Transmission

פורסם

התהליך אפשרי, שאל את סוכן הביטוח שלך. תתכן עלות של כמה עשרות ש"ח, לא משהו שיגרום לך להתרושש.

יש שאלה יותר חשובה: מה קורה עם הרכב הישן? האם מכרת או השבתת אתו? אם הוא עדיין ברשותך אל תבטל את הביטוח שלו אלא רכוש ביטוח חדש לרכב החדש ולאחר מכירת או השבתת הרכב הישן הזדכה על שארית תקופת הביטוח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
התהליך אפשרי, שאל את סוכן הביטוח שלך. תתכן עלות של כמה עשרות ש"ח, לא משהו שיגרום לך להתרושש.

יש שאלה יותר חשובה: מה קורה עם הרכב הישן? האם מכרת או השבתת אתו? אם הוא עדיין ברשותך אל תבטל את הביטוח שלו אלא רכוש ביטוח חדש לרכב החדש ולאחר מכירת או השבתת הרכב הישן הזדכה על שארית תקופת הביטוח.

נשארו לי עוד חודשיים של ביטוח לרכב הנוכחי.

ברגע שאני קונה את הרכב החדש אני מתכנן להחנות את הקודם עד המכירה ולא לנהוג בו (מפאת חוסר ביטוח).

סוכן ביטוח? אין לי, במילים אחרות, אני פשוט ביטחתי את הרכב בטלפון במגדל, זה הכל.

אז אני רוצה ממש שעה אחרי העברת בעלות כבר להעביר את הביטוח, בערב. זה אפשרי?

יש הבדל בין הרכבים, לשניהם אין כריות אוויר, נפח מנוע הבדל 300 סמ"ק לטובת הרכב החדש.

Honda Civic 93' Manual Transmission

פורסם

התקשר לנציג חברת הביטוח לפני ביצוע הפעולה והוועץ בו. כמוכן - בדוק את שעות העבודה במוקד הטלפוני, כדי שלא "תתקע" עם הרכב החדש ללא ביטוח, כיון שהעברת הבעלות נערכת לאחר סיום פעילות המוקד.

אני מניח שכאשר תבקש להעביר את הביטוח לרכב החדש הנציג יחשב את הפרש העלות ותוכל לשלמו במקום בכרטיס אשראי. זו אינה בעיה.

הבעיה העיקרית היא שתשאיר את הרכב הישן ללא ביטוח, תאורטית הוא עלול להיות מעורב בתאונה - למשל אם מישהו יזיז אותו - ואז תהיה בצרות אם מישהו ייפגע. לא המקום הנכול לחסכון.

ודבר אחרון - החלפת רכב היא הזדמנות לבחון מחדש את הביטוח שלך. אולי תמצא ביטוח בתנאים יותר טובים בסוכנות או חברה אחרת. כבר ציינתי זאת בשרשור מקביל - השבוע חסכתי קרוב ל-2000 ש"ח על ידי העברת הביטוח מסוכן (וחברה) אחד לאחר, כאשר העברתי את ביטוח הרכב הישן שלי לסוכן שמבטח גם את החדש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מחיר ביטוח תלוי בסוג הרכב, ייתכן מאוד שהביטוח לרכב החדש בחברת הביטוח הנוכחית יהיה יקר יותר מאשר חברה אחרת, לכן כדאי לעשות סקר שוק מחדש ולעשות ביטוח חדש.

לגבי הביטוח הישן, חברת הביטוח שולחת כעבור שבועיים החזר בצ'ק.

• תוכן חדש...