Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיקור מצוין -כל הכבוד דימה שאתה מחיה/מפרה את הפורום כל פעם מחדש.

לתמורה שמקבלים מ Opti-coat זה יוצא ממש זול. אני הייתי עושה ציפוי כזה בכיף.

במיוחד שאפשר ליישם מעליו ווקסים איכותיים שיתנו מראה עוד יותר טוב. אותי זה לא משעמם בכלל

בדיוק ההפך -לא חסר מה לעשות בכדאי להביא את הרכב למצב מיטבי. (חלונות,מסגרות,מנוע,צמיגים,חישוקים,פנים הרכב וכד')

השקט הנפשי לאורך שנים שווה כל שקל. (והזמן שאין לי)

אין לי מושג למה יצרני רכב לא משתמשים בציפוי כזה? הרי זה יעלה להם דולרים בודדים ליישם אלפי רכבים.

לא לדאוג הם לא יעשו את זה באופן ידני אלא השפרצה אחרונה של מכונה כפי שהם צבעים רכב/שילדה לפני שהם

מחברים את שאר החלקים.

אני מניח שיישום של Opti-coat ייצור ניגוד אינטרסים בין יצרני הרכב לבין חברות דיטיילינג שיקרסו לאחר יישום כזה.

זה דומה לייצור רכב ללא תקלות כמעט. מי שיודע ומכיר את הנפשות הפעלות בשוק יודע שזה דבר אפשרי.

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

^ תודה עופר

אני בטוח שזה לא המוצר הראשון (וגם לא האחרון) שהוא coating,אבל יש לי בעיה קטנה עם להאמין לסוכני מכירות. יש האומרים שהוא מחזיק לאורך שנים,אומרים שהוא לא מצהיב או שהוא מתפרק,למי להאמין? וברצינות אני שואל למי להאמין? המוצר יחסית חדש בשוק, ולכן אי אפשר למדוד את עמידותו על ידי המשתמשים. ומה עם השמש הישראלית? כמה שם הוא עמיד?

אם במידה והוא באמת מחזיק הרבה זמן (בשבילי טוב אפילו 3-4 שנים) זה כבר טוב.

לגבי ההכנה ידוע שצריך להכין את הרכב למצב מושלם אבל לא הייתי חושב על ללכת לדיטיילר, הייתי מבצע את זה בעצמי אני מספיק מוכשר.

אני חושב שהקהל שחובב דיטיילינג גם לא היה מוותר על ווקס. ווקס נותן מראה טוב לרכב ואנחנו אוהבים ליישם את זה כך שאם היה לי את החומר הזה על הרכב הייתי עדיין מורח ווקס מידי פעם.

המוצר הושק באופן רשמי ב 21 Apr 2009 על פי הדיווח הרשמי כאן, זאת אומרת עברו 4 שנים ו4 חודשים ו5 ימים.

הוא נמכר בצורה מאוד מוצלחת בימים הראשונים וישנן עדויות רבות ואמתיות ברשת של מקצוענים שרכשו את המוצר דאז והוא מחזיק עד היום, כל הזמן אני נתקל בעדויות כאלו. מעבר לזה אנחנו מסתמכים במידה מסוימת על היצרן ועל הבדיקות שהם עשו בעצמם בדיוק כמו שאנחנו קונים אוטם צבע רגיל ומאמינים ליצרן שהוא יחזיק חצי שנה.

במידה וההכנה נכונה אן לי ספק בכלל שתקבל 3/4 שנים של שקט. השאלה מה יקרה אחרי והאם הוא אכן יעמוד עוד חמש שנים ללא בעיה. ואם באמת המוצר מספיק רק ל 5שנים זה עדיין מאוד משתלם לדעתי.

אני חושב שגם מעבר להגנה ארוכת השנים שהמוצר הזה מספק (לכאורה) יש כאן גם עניין של הנאה פשוטה של לשטוף את הרכב ולפנק אותו (ואותנו) בכל מיני חומרים חדשים. יש משהו כיפי בלעלות הביתה מלוכלכך כולך אחרי כמה שעות עבודה על הרכב.

אם תשאלו אותי, לפחות כרגע שאני עוד צעיר ורענן, לא רוצה coating, רוצה לשטוף את הרכב ולמרוח חומרים.

כבר אמרתי לפני את דעתי, מוצר כזה לא מונע ממך להמשיך ולפנק את רכבך, נהפכו. אבל אני בהחלט מבין את ההיגיון שבדברייך.

שאלת שאלה מצוינת.

היצרן טוען שהמכוניות תוצרת אינפיניטי צבועות בצבע בעל יכולת ריפוי - מוגבלת אמנם - לפיה סווירלים ושריטות קלות נעלמות בעת חשיפה לשמש.

זו טענה של היצרן שאין לי מושג או ידיעה עד כמה היא נכונה.

מאידך הטענה הזו מראה שהיצרנים מחפשים את ה'גביע הקדוש' שיאפשר לייצר מכוניות יחסית חסינות לפגמים.

נחזור אל החומר נושא הדיון, להערכתי קיים סיכוי סביר מאוד שהחומר הזה הוצע ליצרני מכוניות היוקרה, שאצלם העמדת תחנה נוספת ליישום החומר הוא עניין זניח יחסית.

עובדה היא ששום יצרן לא הרים את הכפפה הזו וקשה לי להאמין שזו תוצאה של חוסר ידע, אני מסיק מכך (בהסתייגות שישנה כאן הנחה על הנחה) שככול הנראה החומר לא עושה את מה שהוא מבטיח או לחילופין שאיננו חף מבעיות.

דעתכם?

בהמשך לדברייך ושאלתו של shayy לפני כן, אני ממש לא מסכים שהיצרנים שואפים לייצר רכבים חסינים אחרת כבר מזמן היו מייצרים אותם, כולנו כאן יודעים באיזה מצב הרכבים מגיעים ללקוח האחרון והמצב הזה רחוק אלפי שנות אור ממצב מושלם, אני בספק אם זה מעניין יצרן כלשהו. כמו בתחומים אחרים גם כאן לדעתי ליצרנים אין שום אינטרס לייצר מוצר שיחזיק לעד כי זה פשוט לא רווחי להם. אני חושב שהם בעיקר יפסידו כסף מההתעסקות הזו מאשר ירוויחו.

קודם כל תודה לדימה שמחייה את הפורום תמיד!.

יש הבדל בין הOPTI-GUARD לOPTI COAT,הראשון מתייבש מהר מאד ולכן מתאים לשימוש מקצועי בלבד.

OPTIMUM מדברים על עמידות של עד 20 שנה לOPTI GUARD,ו5 שנים לOPTI COAT.

אני יישמתי OPTI GUARD על הרכב שלי,ועל הרכב של חבר.

OPTI COAT יישמתי על 6-7 מכוניות של לקוחות,והתנאי שלי היה שאני יעשה פוליש לפני היישום.

יישום הOPTI COAT הוא קל,הנקודה הכי חשובה זה תהליך טיהור הצבע הסזיפי מכל סוגי הזיהומים שנדבקים לצבע,זאת הנקודה החשובה ביישום החומר.

רק בגלל התהליך של טיהור הצבע הוא לא מתאים לחובבן,רק לבעל מקצוע,זה כולל כמה שלבים של חומרים שונים,כולם מיושמים כמובן אחרי הפוליש[חוץ מהפלסטלינה ועוד חומר שמיושמים לפני הפוליש].

תודה על המידע, האם קיים בארץ ה-OPTI-GUARD בצורה סדירה? או שצריך להתאמץ להשיגו מחול?

שואל מתוך סקרנות, אני לא רץ לקנות כלום.

ובכלל אני חייב לציין שכיף לראות את התגובות השונות של כולם! מכל פוסט כזה אפשר רק ללמוד וללמוד וללמוד.

ישר כוח.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

אני מבין את מה שאתה אומר Kenworth, אבל עדיין יש שאלות רבות שאני שואל את עצמי (על כל מוצר לא ספיציפי על זה) גם אם הוא עמיד לX זמן/או חודשים איך אני ידע מתי לחדש אותו? הרי מוצר כזה מחזיק הרבה זמן וה"הרבה" הוא לא אומדן לזמן. אם אני מיישם את המוצר הזה(אחרי הכנה ושאר הירקות) איך אני ידע מתי הוא "עשה את שלו?" זה גם תכף על מוצרים נוספים שאני משתמש. נניח יישמתי את האופטי סיל לפני כמעט 3 חודשים אם אני לא טועה,עדיין אני מיישם גם ווקס מידי פעם. למה אני מיישם ווקס מידי פעם? גם כי זה נותן לרכב חלקות וברק מטריף וגם עוד מקדם הגנה.

מסקרן אותי מאוד coating הזה..

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

[quote=Kenworth;4040866

בהמשך לדברייך ושאלתו של shayy לפני כן, אני ממש לא מסכים שהיצרנים שואפים לייצר רכבים חסינים אחרת כבר מזמן היו מייצרים אותם, כולנו כאן יודעים באיזה מצב הרכבים מגיעים ללקוח האחרון והמצב הזה רחוק אלפי שנות אור ממצב מושלם, אני בספק אם זה מעניין יצרן כלשהו. כמו בתחומים אחרים גם כאן לדעתי ליצרנים אין שום אינטרס לייצר מוצר שיחזיק לעד כי זה פשוט לא רווחי להם. אני חושב שהם בעיקר יפסידו כסף מההתעסקות הזו מאשר ירוויחו.

יש לי קושי עם הטענה שלך.

כי אם מדובר ביצרנים עממיים אז הטענה שלך מובנת ואתה יודע מה - אני מוכן לסווג גם את מרצדס ושאר הסגמנט כ"רכב עממי".

אבל בוא ניקח כלי רכב כמו פרארי, או כמו אסטון מרטין 77 שמיוצרת בכלל בעבודת יד וששם החליטו שגם משטחים חבויים יקבלו רמת גימור A ( :shock: ), אתה רוצה להגיד לי שיצרן כזה שמייצר מראש סדרה מוגבלת בעבודת יד, שטוען לחתירה פנטית לשלמות - גם הוא חוסך ב- OPTI COAT?

פורסם
^ תודה עופר

המוצר הושק באופן רשמי ב 21 Apr 2009 על פי הדיווח הרשמי כאן, זאת אומרת עברו 4 שנים ו4 חודשים ו5 ימים.

הוא נמכר בצורה מאוד מוצלחת בימים הראשונים וישנן עדויות רבות ואמתיות ברשת של מקצוענים שרכשו את המוצר דאז והוא מחזיק עד היום, כל הזמן אני נתקל בעדויות כאלו. מעבר לזה אנחנו מסתמכים במידה מסוימת על היצרן ועל הבדיקות שהם עשו בעצמם בדיוק כמו שאנחנו קונים אוטם צבע רגיל ומאמינים ליצרן שהוא יחזיק חצי שנה.

במידה וההכנה נכונה אן לי ספק בכלל שתקבל 3/4 שנים של שקט. השאלה מה יקרה אחרי והאם הוא אכן יעמוד עוד חמש שנים ללא בעיה. ואם באמת המוצר מספיק רק ל 5שנים זה עדיין מאוד משתלם לדעתי.

כבר אמרתי לפני את דעתי, מוצר כזה לא מונע ממך להמשיך ולפנק את רכבך, נהפכו. אבל אני בהחלט מבין את ההיגיון שבדברייך.

תודה על המידע, האם קיים בארץ ה-OPTI-GUARD בצורה סדירה? או שצריך להתאמץ להשיגו מחול?

שואל מתוך סקרנות, אני לא רץ לקנות כלום.

ובכלל אני חייב לציין שכיף לראות את התגובות השונות של כולם! מכל פוסט כזה אפשר רק ללמוד וללמוד וללמוד.

ישר כוח.

לקח לי לא מעט זמן להשיג את זה מאנגליה.

מי שרוצה באמת את שיטת "שגר ושכח" לרכב שלו,זה החומר.

גם אם המוצר מחזיק "רק" 5 שנים,והוא מ[י]חזיק שנים רבות,אולי יותר,עדיין זה מעל הראש.

אם היה לי יותר זמן לעבוד על הרכב שלי לא הייתי משתמש בחומר הזה,בגלל שיטת שגר ושכח..

פורסם
יש לי קושי עם הטענה שלך.

כי אם מדובר ביצרנים עממיים אז הטענה שלך מובנת ואתה יודע מה - אני מוכן לסווג גם את מרצדס ושאר הסגמנט כ"רכב עממי".

אבל בוא ניקח כלי רכב כמו פרארי, או כמו אסטון מרטין 77 שמיוצרת בכלל בעבודת יד וששם החליטו שגם משטחים חבויים יקבלו רמת גימור A ( :shock: ), אתה רוצה להגיד לי שיצרן כזה שמייצר מראש סדרה מוגבלת בעבודת יד, שטוען לחתירה פנטית לשלמות - גם הוא חוסך ב- OPTI COAT?

אתה צודק. אולי אותן חברות לא מספיק בקיעות בענף המוזר הזה ששמו דיטיילינג? אולי יש פרמטרים נוספים שפספסנו.

אין לי מושג אבל זו בהחלט סוגיה מעניינת.

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

פורסם

בעידן האינטרנט והרשתות החברתיות - או השיתוף, אין ספק בכלל שהן נחשפות לכך.

דווקא זה בהחלט אינטרס שלהן לייצר מכוניות שיראו טוב הרבה זמן.

לקוח של מכונית כזו, ימכור אותה במחיר טוב יותר ויקח דגם אופנתי וחדיש יותר בקלות רבה יותר.

זה בדיוק מהדברים שיכולים לחזק נאמנות.

החברות עושות מאמצים עצומים בשיפור איכויות הצבע והנגזרות שלו. משום מה הציפויים האלה טרם אומצו.

עריכה:

2 השערות:

סווירלים זה בעיה רק של מתי מעט. השאר לא רואים אותם.

החומר הזה מתאים (ועמיד על פני שנים) למי שמשתמש במיקרופייבר איכותי ולא מטאטא עם סבון כלים...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

לאחר חקר באיטרנט אני חולק על הדעה שיש שוני ברמת העמידות בין ה Opti Guard(opti coat1 לבין הOpti coat 2

היצרן טוען שפשוט הOpti coat 1 היה מתייבש מהר מידי ולא נתן צ'אנס ללקוחות לתקן את הטעויות שהיו עושים על הרכבים אז עבדו על נוסחא טיפה שונה אשר גורמת לחומר להתייבש לאט יותר ( 30 ימים לייבוש מלא, אחרי שעה מהיישם אפשר כבר להרטיב את הרכב), את הopti coat1 שינו שמו לopti guard ומוכרים אותו לבעלי מקצוע בלבד ואת הopti coat 2 מוכרים לקהל הלקוחות אשר פחות מנוסים מאנשי מקצוע, ויש הרבה דיונים בפורומים על ההבדל בין הopti guard ל opti coat, תחפשו.

פורסם

זה אפילו מעבר לכך - אם אני מנהל השיווק של האופטי, הייתי מוכן למסור ליצרן כמו אסטון מרטין את החומר בחינם - ולו רק כדי לפרסם אותו כמגן הרשמי של המכוניות האלה.

לא מאמין שהאחראיים על הפיתוח בחברות כאלה לא מודעים לחומר, לא מאמין שהם לא היו מורחים אותו אילו היו בטוחים בתכונותיו - כי חלק מכלי הרכב האלה מהרגע הראשון ל"עלייתם" אל הכביש משמשים כמוצג מוזיאוני לאספנים ולאיש אין כוונה לנסוע בהם בחיי היום יום.

ואם הטכנולוגיה הזו טובה לפרארי אז היא תזלוג די מהר כלפי מטה.

פורסם
לאחר חקר באיטרנט אני חולק על הדעה שיש שוני ברמת העמידות בין ה Opti Guard(opti coat1 לבין הOpti coat 2

טבלה זו אושרה מספר פעמים על ידי נציגי optimum.

בשורה מספר 4 מראים שה-Opti Guard יותר עמיד אם כי לא מציינים זמנים.

rkxefrjd04.jpg

פורסם

הייתי שמח להבין מה ה"אחריות" כוללת.

מי בדיוק נותן אותה, וכד'

אני אוהב את העובדה שעל פי הנחיית היצרן, כאשר החומר הזה מיושם על ידי מקצוען זה מלווה באחריות אמתית וארוכה, יש כאלו שאף נותנים אחריות ל 20 שנה כאשר הם מגובים לחלוטין על ידי היצרנים.

לקוח מאתר מסויים:

" Warranty:

Optimum Auto Detailing provide the best warranty you can ever have!

We guarantee for 20 years that the coating will not FADE, will not OXIDISE, will not PEEL, will not TURN YELLOW, will not DEGRADE in any form, will not DEFORM in any way."

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
לאחר חקר באינטרנט אני חולק על הדעה שיש שוני ברמת העמידות בין ה Opti Guard לבין הOpti coat 2.0.

תשובה רשמית של האדם (Chris Thomas) שמכיר טוב יותר מכולם את המוצר מופיעה בלינק הבא.

לא מדברים על עמידות אבל מדברים על עובי (לטובת ה-OG), אני יכול להניח ששכבה כזו, בדיוק כמו שכבת clearcoat תחזיק יותר זמן כל עוד היא עבה יותר, הרי ככל שאנחנו עושים פוליש אנחנו פוגעים לאורך זמן בשכבת הלכה (ClearCoat), אותו הדבר לגבי הOG, מכיוון שהוא עבה יותר מה-OC סביר שיחזיק יותר שנים.

הייתי שמח להבין מה ה"אחריות" כוללת.

מי בדיוק נותן אותה, וכד'

במידה ואחרי X שנים (בדר'כ נותנים 10 ממה שראיתי עד כה) שכבת ההגנה יורדת/נעלמת לרוב בית העסק (מגובה על ידי היצרן) יקח אחריות ויחדש את החומר כולל הכנה בדיוק כמו בפעם הראשונה.

כמובן שיש אותיות קטנות כמו בכל חוזה.

מידע נוסף מפי Chris Thomas מופיע כאן, זה נכתב לפני זמן רב ואולי נעשו שינויים מאז.

פורסם

עדכון מעניין, לאחר התכתבות קצרה עם Chris הוא הפנה אותי למידע הבא, ניתן לקרוא שם בצורה מקיפה אודות האחריות.

http://opticoat.com.au/terms-conditions.php

אקרא את זה כשאגיע הביתה, בטוח יש שם מידע מועיל.

עוד משהו מעניין, לא יודע עד כמה זה מעניין אבל ניתן ללמוד הרבה מהמפה הזו אודות התפוצה של המוצר.

http://batchgeo.com/map/232199a337c886d9799c28a4d3b9c6e7

פורסם

גם ככה אין דילר מורשה שמיישם Opti Guard בארץ אז זה לא רלוונטי לנו וחבל שכך, חלום שיהיה פה דילר של OPT.

אז בעצם האחד מחזיק עד 5 שנים והשני 20 שנים? זה המון המון זמן, גם אם כל 3 שנים(למה הסר ספק מהשמש הישראלית) עושים טיפול אצל דיטיילר ומשלמים מעל אלפיה בשביל לשמור על הצבע זה מאוד משתלם, הקטע היותר מגניב פה שהם רושמים שכאשר עושים פוליש לרכב שכבר צופה בעבר בopti coat אז הפוליש פוגע רק בציפוי עצמו ולא מוריד משכבת הלקה שכן הוא קשה יותר מהלקה, באופן תיאורטי אפשר לשמור על הצבע במצב חדש כל חיי הרכב זה מגניב

פורסם
גם ככה אין דילר מורשה שמיישם Opti Guard בארץ אז זה לא רלוונטי לנו וחבל שכך, חלום שיהיה פה דילר של OPT.

אז בעצם האחד מחזיק עד 5 שנים והשני 20 שנים? זה המון המון זמן, גם אם כל 3 שנים(למה הסר ספק מהשמש הישראלית) עושים טיפול אצל דיטיילר ומשלמים מעל אלפיה בשביל לשמור על הצבע זה מאוד משתלם, הקטע היותר מגניב פה שהם רושמים שכאשר עושים פוליש לרכב שכבר צופה בעבר בopti coat אז הפוליש פוגע רק בציפוי עצמו ולא מוריד משכבת הלקה שכן הוא קשה יותר מהלקה, באופן תיאורטי אפשר לשמור על הצבע במצב חדש כל חיי הרכב זה מגניב

מה הכוונה דילר מורשה??

• תוכן חדש...